стрийт фитнес: съвети за програми

Темата е заключена.

Здравейте,
На 16 години съм, 180см., 64кг.. От малък се занимавам откъсачно с някакъв вид силови тренировки, но много разкъсано и като цяло нерационално. От година се опитвам да си съставя някакъв режим за тренировка като чета в интернет, говоря с приятели и проче, но мисля че вашата помощ ще ми е по-полезна. Практикувам упражнения само със собствено тегло с изключение на дъмбели за бицепс от седнало положение. Не взимам никакви добавки. Ходя на стрийтфитнес 4 пъти в седмицата като тренировката протича по следния начин:
- тичане 20мин.
- разтягане 10мин.
- 4 серии набиране с широк захват 10-9-8-7повторения
- 4 серии набиране с тесен захват 10-9-8-7
- 4 серии набиране с тесен обратен захват 15-14-13-12
- 4 серии кофи 10-9-8-7
- 4 серии лицеви опори 30(с бая напъване)-20-20-15 повторения
-оптделно от тренировките навън коремни преси 3 серии по 30 и вдигане на крака 3 серии по 50
- също отделно от генералноте тренировките вдигам дъмбел от коляно 12кг-4серии по 10 повторения
Отделно в 2 от дните за почивка ходя на плуване по ~40мин. Целта ми е да стопя мазнините (главн по корема) и едновренно да натрупам мускулна маса.
Проблемът е, че все още не мога да му хвана цаката в кой ден кои мускулни групи да тренирам и кои-не и мисля, че претоварвам и не винаги има 100%ефект. Също така се чудя дали за корема са достатъчни гореспонетатите упражнения.

Пробвай, ако искаш, да ги разпределиш в различни дни на дърпащи и бутащи упражнения, а за долна част в отделен ден да я тренираш (в този ден включи и корем). За корема може да пробваш коремни преси на успоредка. Поне на мен ми се струват труднички. Можеш при повдигането на краката да пробваш с крака да хванеш тежест и така...

Понеделник- дърпащи
Вторник- бутащи
Сряда-плуване
Четвъртък-дърпащи
Петък плуване
Събота-бутащи
Неделя-тичане
Това успя да измисли великият ми ум, гд как ти се струва?
Мерси за помощта също така!

25.07.15
16:54

казано от SiD_SaB на 25.07.15, 15:30:

Пробвай, ако искаш, да ги разпределиш в различни дни на дърпащи и бутащи упражнения, а за долна част в отделен ден да я тренираш (в този ден включи и корем)..

И каква е идеята на това разпределение?

Carbohydrate

25.07.15
17:00

Всяко трениране, трябва да отразява някаква цел. Задай си въпрос: Какво искам да постигна с тренировките? А като определиш целта, тога си задаваш въпрос: Как да го постигна? )))

казано от Виктор Младенов на 25.07.15, 16:43:

Понеделник- дърпащи
Вторник- бутащи
Сряда-плуване
Четвъртък-дърпащи
Петък плуване
Събота-бутащи
Неделя-тичане
Това успя да измисли великият ми ум, гд как ти се струва?
Мерси за помощта също така!

Крака трябва да правиш! Не само тичане, а например клекове, български клек, спринтове, pistol squat, задържане на клек опрян в стената. Трудно е навън да се тренират крака, но не и невъзможно. Последните две упражнения са много хубави.

Мнението беше редактирано от Александър Тодоров на 25.07.15 18:04.

казано от Владо на 25.07.15, 16:54:

Пробвай, ако искаш, да ги разпределиш в различни дни на дърпащи и бутащи упражнения, а за долна част в отделен ден да я тренираш (в този ден включи и корем)..

Ами при street fitness-а се натоварват всички мускули (без краката), затова най-удачно, според мен, е да ги раздели на бутащи и дърпащи. Така мисля аз. А може да ги разпредели и на горна и долна част т.е. в единия ден да тренира на “лостовете”, а на другия да прави крака.

Ок, а колелото брои ли се като някаква тренировка за крака? Плуването също бих казал, че доста ми натоварва прасците. Клекове ще правя, благодаря отново.

казано от Виктор Младенов на 25.07.15, 18:30:

Ок, а колелото брои ли се като някаква тренировка за крака? Плуването също бих казал, че доста ми натоварва прасците. Клекове ще правя, благодаря отново.

Да, колелото също. Всъщност тичането (не спринт) и колелото се явяват като кардио и най-хубаво да ги правиш сутрин на гладно. Плуването е хубаво за цялото тяло, наистина натоварва.

27.07.15
11:26

казано от SiD_SaB на 25.07.15, 18:03:

Ами при street fitness-а се натоварват всички мускули (без краката), затова най-удачно, според мен, е да ги раздели на бутащи и дърпащи. Така мисля аз. А може да ги разпредели и на горна и долна част т.е. в единия ден да тренира на “лостовете”, а на другия да прави крака.

Питам, защото тренировката за крака принципно е част от бутащите упражнения. Начина по който си ги разпределил горе напомня малко билдърски сплит (гърди-гръб-крака), което ми се стори малко странно за лостаджийска тренировка. Както и да е.

казано от Владо на 27.07.15, 11:26:

казано от SiD_SaB на 25.07.15, 18:03:

Питам, защото тренировката за крака принципно е част от бутащите упражнения. Начина по който си ги разпределил горе напомня малко билдърски сплит (гърди-гръб-крака), което ми се стори малко странно за лостаджийска тренировка. Както и да е.

Да така е. Някои неща от фитнеса могат да се ” вземат” и “преправят” като за street fitness-а.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1