27.07.15
01:16
Taка...
От днес. Огледалото е боядисано, не мръсно, но малко ефекти от телефона в плюс, уж по-арт, стана по-зле май... Нищо :)
27.07.15
01:17
Здрасти на всички отново!
От сега казвам, че не ме интересува ако дневника леко прилича на турски сериал. И аз като всеки друг си имам ежедневните битки и вероятно и в мен дреме един ексхибиционист, който намира ползи от споделянето пред други хора. Втори дневник, първия ми помогна да се разбудя и да провокирам себе си донякъде, този път мисля да не се жаля толкова и да се провокирам по-пълноценно. Има чар в това да споделяш с други хора, може би дисциплината е по-добра, а и не се налага да разчиташ на “услужлива” памет, когато си правиш равносметка как се справяш. Просто го имаш черно на бяло.
Ще карам сравнително кратко. Или поне ще се опитам.
Последната година беше една от най-решаащите в живота ми. Един порочен кръг се затвори, случиха ми се доста... хм, случки, които ме афектираха по един или друг начин. Прекъснах временно образование в чужбина, за да стана главен мениджър на голям ресторант в друга европейска столица, което ме накара да осъзная, че това е което искам да правя, и че имам потенциала и качествата да стигна далеч ако наистина правя каквото ми харесва (мисля, че с всеки човек е така, но момента на осъзнаването, отхвърлянето на комфортната среда не са нещо, което е по вкуса на всеки, поне не на практика). Тъй. Е, страхотен опит добих, бавно, но славно разбрах какво искам. Мениджмънт на един от онези незабравими, скъпи ресторанти/клубове, които веднъж посетени те карат да запазиш спомен.
Та, на кратко за последната година - страхотен придобит опит, живях в 4 държави (горе-долу, ако броим Уелс и Англия за две различни, а не за УК). От Уелс - Виена - България - Англия. След Виена се преместих в Лондон миналото лято, прерязаха ми гърлото на улицата в “свестен квартал”. 2 месеца възстановяване, 2 месеца работа като луда. Депресия, липса на самоконтрол, преддиабетно състояние, 20 килограма отгоре. Обратно в бг, открит микроаденом на хипофизата (благодаря на Бог - неактивен). Предписан Сиофор 1000мг (до 2000 на ден). Сиофора ми го предписаха края на март, запо4нах да го пия редовно последните 3 седмици от днешна дата назад. на кратко нещо като метаболитен синдром, спящ метаболизъм, висока кръвна захар и т.н.
Бях тук с вас, когато свалих 10+ кг за няколко месеца с правилно хранене и много здрави тренировки с тежести и кардио. 5-6 дни в седмицата. Значи може ;) Човек не трабва да си търси оправдания, а да опита да намери начин, защото начин винаги има.
На 1ви април, след като прекарах няколко месеца в бг, изследвания, фитнес, книги, филми и любимите ми хора, се върнах в УК, но този път да започна като хората в Лондон. Много случки, много споомени, много бързо се случи всичко. Бях 3 седмици хостеса в скъп гей-бар (сигурно имам повече телефонни номера на момичета от доста от господата наоколо :D :P ). Аз нямам нищо против никого, не съдя. Ако си щастлив и не пречиш на другите за същото - GO ON. Напуснах, мнго лош мениджмънт, забавени плащания със седмици, тук не става така. Баста.
Започнах работа в един от най-големите нощни клубове и cocktail bars в Лондон. Междувременно заживях с бившето гадже, който стана агресивен и нещата приключиха за 2 дни след като той ме влачеше по земята една сутрин и удряше по главата. Охраната ми от работа (професионален боец, които 4 пъти в годината се бие пред 10 000 души, бивш военен и бивш полицай) ме изнесоха от там, защото не можех да си прибера паспорта, който бившия прибра...
Е, дами и господа, всичките тия глупости наистина се случват и то не само по филмите....
Преместих се, страшен късмет и perfect timing с хората около мен (някой от горе ме пази)! Сега всичко е точно - хуабава квартира, свестен съквартирант. Живея в централен Лондон, работя пак в централен Лондон. Zone 1 both. La vita e bella!
Da сме живи и драви всички! Всичко друго се оправя, само да си позитивен и да не даваш на гадните ситуации да те съборят духом! Нали знаете, всеки е добър плувец в спокойни води...
Какво ме научи предишния ми дневник? Да съм дисциплинирана и да мисля какво правя/ям и т.н. В резултат, макар и без дневник се поддържам не в добра, а в по-добра форма от тази, която имах като дойдох тук. Работата ми налага да изглеждам добре, което ми харесва. И така, малко снимки какво-що и леко по-леко да обясня за храната.
То be continued…
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.07.15 01:22.
27.07.15
01:50
И така... Работата ми си е живо кардо, много движение, няма вдигане на тежко, чистене и т.н., но много движение. Обожавам го! Понякога се случва 7-8 часа да не спра да се движа като луда, здраво тичане. Абсолютно съм сериозна. не е всеки ден по толкова, но работя ли, няма и едно единствено сядане или подпиране. Нещо, което открих е, че това ме кара да се чувствам добре, движението наистина е живот и в момента, в който липсва в ежедневието ми, аз се чувствам зле, хващам си телефона, слушалките и 2 часа се разхождам. Ако съм вкъщи пускам музика, скачам (без въже, но поне 500 скока, 1000, не броя, просто 40-45 минути не се спирам), тичам из къщата и т.н., опитвам да съм активна на макс. Пристрастяващо.
Вече не робувам на хранителни режими, защото открих (топлата вода), че най-доброто за всеки е различно. Свалих с НВД преди, но си беше мъка (а и друг начин на живот, може би от тук идва... Та, храната ми е предимно сурова. Плодове, ядки, месо, но не основно (опитвам да увелича за сметка на плодовете, просто все бързам, живота тук е лудост понякога, особено ако свършваш работа в 2ам). Нищо пържено, нищо тестено. Обаче редовно ми става лошо заради Сиофор-а, не ям достатъчно и все се налага да се свествам насила.
Не ям много впрочем... Опитвам да променя фастовете в редовни, но малки приеми на храна. Върви горе-долу.
НЕ изключвам напълно въглехидрати. Поне засега. Рядко имам възможност да готвя. Често купувам разни щуротии от денонощния в 4 посред нощ. Често ям тогава. Нещата, които се опитвам (успешно) и ям повечето време са... Тъкмо пазарувах. /1вата снимка/
Хайде още малко снимки. Неща, които обичам и готвя. Рядко за жалост. Неща, които обичам, като билярд... Кафе... Моя квартал, реката, до която тичам...
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.07.15 02:48.
27.07.15
02:20
И така. Лоши навици - цигари, алкохол (предимно червено вино).
ЦЕЛ на дневника - искам да харесвам съдържанието на този дневник и да уважавам човека в огледалото заради усилията, които полага! Но “прекаления светец и Богу не е драг”, такаче не смятам да се стремя към съвършенство, а към личната си хармония.
Стига толкова лирични отклонения. Май успях да вместя най-основното напоследък. Още малко снимки и да почваме по същество :)))
Храната тези дни:
Вчера 25/07 (срам):
- Ставане - 9 ам - предозирах сиофор, 2 реда шоколад, един голяяям банан, 4 кайсии, 60 гр сурово кашу, 150 гр печено телешко филе, нескафе с малко мляко (вси4кото това за 3 часа макс)
- 9пм - старт на работния ‘ден’. Нищо, освен вода.
- 3 ам - 3 бири асахи п 330мл всяка + 2 чаши червено вино (до 9 сутринта всичко това),бяхме с колегите
- 9ам Тост (филия препечен черен хляб, малко поилешко, домат, листо зелена салата)
Днес
26/07:
- Ставане 3пм - 70 гр кашу, 200гр печено телешко, кафе с няколко капки мляко;
- 6пм - една круша
- 9пм досега ( 12:20 ам) - бутилка червено вино (имам почивен ден, почти цял ден мързел)
вечеря - 50 гр макс пушена сьомга
Последните дни ям повече от обикновено... Това е добре, само да изчистя храната още малко и по-възможност без да е толкова късно. Намалям ядките. Кашуто е... не мога да се спра. Просто няма да купувам 500гр повече.
Обмислям шейкър, протеинови добавки.
Не казах, че преди работа взимам 2000мг л-карнитин и бърнър
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.07.15 08:00.
27.07.15
02:57
И последно, но не на последно място!
Кобричке, мерси! Ти си знаеш! Вероника, Дили, Павлетке, целувам ви! И всички симпатяги, които бяха с мен първия път! Благодаря ви! (inlove)(nlove5) (F) (rock)
27.07.15
09:25
Ох, жено, настръхнах!
Добре дошла отново и нека те връхлитат САМО хубави неща!
Бъди щастлива, пази се и... ще ти броя количеството вино. :D :D :D
27.07.15
09:45
Уникални преживявания! Вярвам, че са те направили по-мъдра и по-силна. Добре дошла , ще те четем с удоволствие.
Да разбирам, че всеки ден си с обърнат режим ден-нощ? Как ти се отразява?
27.07.15
15:00
Meрси :) Рони, аз постовете ги писах с виното, гледам що-годе грамотно се е получило, значи добре :D
По-мъдра аз няма да се категоризирам, но беше като раздрусване всичко. Събудих се. До преди това доста заспал живот водех, така че може и да важи максимата ‘всяко зло за добро’. Стягам се да ида на трейнинг сега в друго веню на същата компания (общо са 7, всичките в централен Лондон - монопол и жестока конкуренция, което е амбициращо, де :D ). После ще постна снимки.
Ставане -12. Закуска и обяд в едно - 2 зимни круши (малки), 2 много малки банана, 50 гр пушена сьомга, кафе с малко мляко. Цялото това удоволствие е придружено с 1000 мг сиофор, мултивитамин и много музика. Хайде, хубав ден! ;)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 27.07.15 15:02.
29.07.15
00:30
Продължение на вчерашния ден. С изключение на пробването и правенето на коктейли, храната е печено пилешко, зелева салата, ред шоколад (тия неща се появяват последните 4-5 дни, като цяло отсъстват от менюто ми като правило).
Ще постна мало снимки как въпросните трейнингс изглеждат и след 20тина мин (когато вечерята е готова) и днешния ден.
Та...
29.07.15
01:22
Днес: Круша (сутринта)
сега: чаша вино,
Супена лъжица зехтин за готвене, глава лук (малка), мрркови (3, среден размер,, докато се запържат с лука), 400 гр кайма от телешко филе (под 10% мазнина, иначе е 20 плюс),3 цвята чувки по една, пресен спанак (достаа), зелен фасул, пр4есно смлян черен пипер, соев сос, червено вино, грейви гранули, чесън
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 29.07.15 01:23.
29.07.15
05:52
Ще те следя с интерес :) само да се прибера от ваканцията в България.Нещо тренировки или не ги описваш ?
30.07.15
22:53
Оооп! :))
Как сте, хора?
Тук бива. Вчера работа, много нерви тези дни. Гадно ПМЦ, задържам ужасно много вода. Изнервена съм, тия плътни рокли на работа ме побъркват в тази част на месеца (devil)
Храната вчера не е нищо особено като качество... Пк посред нощ, 3ам - наденички около 100тина грама (бъкани с мазнини, нямат въглехидрати), салата, половин арабска питка от овесени трици (тук изобилства от всякакви комбинации), мандарини.
Днес реших да си дам почивка (така и така съм офф от работа). Започнах деня нестандартно (за мен) с мързелив ден в леглото и най-доброто желание да гледам тв. Е, не мина, както очаквах. Пуснах го, и се втрещих. Един от най-големите местни канали... Някаква клиника, която се занимава с премахване на бенки. Е, репортажа не оставяше нищо на въображението, много детайлно. Бях т6олкова сънена и втрещена, че ми отне 2 минути на погнуса преди да сменя канала... (headbang)
Втори опит, кулинарно шоу, фокусирано около това как да готвим джънк фууд здравословно! ОК, това е много тематично за УК. Не как да ядем здравословно, а как да ядем боклуци здравословно. Love it! (inlove) :D
E, кратичко беше... Момата, която би трябвало да ни убеди, че всичко е тип-топ се обърка като пате в калчище след няколко логични въпроса от водещия и завърши, че все пак живота е кратък и ако шдем половин порция пържени картофи вместо цяла и 1 пържена наденица от соя (?!?), вместо 2, ще сме... тип-топ. Хелти, демек... И така. Реших, че не изпускам много от това, че обикновено телевизора е без звук сутрин...
Мързелив ден. Чистене, 2 часа разходка напред-назад с доста музика. Не ми се виждаше с никой. Хубаво време, слънчице... Пазар.
Реших, че като графика ми е толкова нередовен, поне да си взема нещо, което ако не друго, не е толкова кофти като съдържание (храна). Скокнах до Холанд анд Барет (местната верига за здравословни продукти и фитнес). Взех си протеин и шейкър. Не е баш чист, защото не искам да карам без никакви въглехидрати с тези лекарства (сиофор, става ми лошо и съм като парцал). Ще кача снимки на съдържание, изглежда прилично и определено е по-добре от моите нощни залитания. Взех си и кайсии.
Храна за днес още не е имало, така че няма какво да описвам. После ще го направя.
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 30.07.15 22:54.
30.07.15
22:56
казано от kaloyan на 29.07.15, 05:52:
Ще те следя с интерес :) само да се прибера от ваканцията в България.Нещо тренировки или не ги описваш ?
Благодаря, Калояне! Винаги си добре дошъл в моя дневник (Боже, как звучи...)!
Тренировките ми тези дни не са нещо, което си заслужава описването (грешка!).. Това трябва да се промени :)
31.07.15
07:07
ехехе, уникални уникални преживявания! :) Аз затова не гледам ТВ вече повече от 8 години, да не станаха 9 (само при майка ми за 1-2 дена). Тегли си торенти, да живее пиратството! ;)
п.п.Този протеин е направо заместител на хранене, доста добре изглежда, всички съставки са набухали, макар че храна на прах и с подсладител ми е малко нежелателна, не е ли блеело, не ми го хвали :D :D :D
01.08.15
15:27
казано от Queen Cobra на 31.07.15, 07:07:
ехехе, уникални уникални преживявания! :) Аз затова не гледам ТВ вече повече от 8 години, да не станаха 9 (само при майка ми за 1-2 дена). Тегли си торенти, да живее пиратството! ;)
п.п.Този протеин е направо заместител на хранене, доста добре изглежда, всички съставки са набухали, макар че храна на прах и с подсладител ми е малко нежелателна, не е ли блеело, не ми го хвали :D :D :D
Сетих се за онази снимка, която публикува във фейса. Смес от потрес и смях :D
Вчера закъснявах за работ, та не можах да пиша... Та, 12 часа сън (отспах си, нещо ми беше лошо, а аз когато не се чувствам добре като инстинкт - спя). Мултивитамин със забавено действие, Л-карнитин 1000мг, бърнър, нес кафе със соево мляко, доза протеин със соево мляко. 6 часа на работа (демек тичане, петък е лудост).
Свърших като никога рано, та с приятели навън. Обожавам нощен Лондон... Liverpool Street, Be at One, уиски с diet coke. Супер си прекарахме.
Храната е един дюнер (тук това значи нещо!). Питките са тънки като хартия, нищо пържено. Пилешко месо, домат, зеле, чили сос на доматена основа. Това имаше в моя. Беше към 11, легнах си в 4. Демек добре :)
Това е таксито, което ме докара вкъщи. Казах ли, че обичам Лондон?? :D
02.08.15
20:35
Влезнах си вкъщи в 6:30. Излезнах в 8 вчера. От 9 до 4 на работа. После хапнахме с колегите.
Храната за вчера : 01/август
ставане към 11, преди 8 часа общо - 4-5 кайсии, доза протеин със соево мляко
9-4ам на работа (вода)
4ам - половин дюнер (тънка питка, месо, зеле)
8ам - другата половина, няколко кайсии
Днес: 02/август
ставане 1:30 пм
2 кайсии
В неделя почти всичко затваря ултра рано (4-5 часа),, та се изстрелях на разходка, пазар и най-вече до пощата, която за централен Лондон, е забутана на невъзможно място. Трябваше ми навигацията на телефона, един полицай, една мацка, която разхождаше 2 кучета, майка с дете и частната охрана на някаква богата персона, за да успея да я намеря, та да си прибера книгата... Unbelievable…
Свърших работа, де! След това си взех 2 карлсбърг с лимон по 330 мл и се насладих на времето и музиката в парка. Миришеше на барбекю, децата танцуваха, скачаха, сапунени балони... Аз се опитах да хвана тен :))
А, междувременно купих месо (свински карета), вино, сурово кашу (не за днес, а за на крак като няма алтернатива) и салата за после. Смятам след половин час да си сготвя и да опитам да ям преди 9, като да няма нощни хранения. Ще се редактирам какво точно. Ето малко снимки :)