Здравейте всички! Виждам, че темата търпи доста активност :D Искам да ме насочите къде може да се запише да тренира 6 годишно момиче. Нещо китайско или айкидо в краен случай. Мисълта ми е, да има наистина добри инструктори, които знаят какво правят. Мерси предварително :lol:
01.04.05
18:31
Аз ще се заема да потърся , мисля че ще успея да намеря нещо 8)
по-здрави
Нз братле там където аз тренирах(ТаеКwan-DO) има група на начинаещи ама не ти я рпепоръчвам много е лигаво, иначе на момчето ще му е забавно сигурно и интересно!!!
За момиче става въпрос :lol: Иначе благодаря!
Момче момиче се тая много хубаво мислиш да я запише на някакъв боен спорт каквото и където и да е те подкрепям с 2 ръце!!!
Да ве!
И аз бях попаднал на една статисктика, колко хора напоследък залели болниците с оплаквания от нещо счупено. Характерно за всички било използването на споменатата реплика или нейна разнивидност непосредствено преди инцидента. Впечатление прави, че около 99% от пострадалите били хора в напреднала възраст, които просто молили някой младеж да им отстъпи мястото си в рейса.
сега по темата:
Ако искаш да сриташ задника на някои който се занимава с карате, джудо, кик-бокс, айкидо, таекуондо, борба, самбо и др. - започни на тренираш
Wing Tsun
А ти колко спаринга срещу някой тренирал някое от по-горните имаш? Особено срещу борец или самбист?
Благодаря за отговора
със здраве
Нз за другите ама аз имам доста спаринга зад себе си за съжаление се в една дисциплина - ТаеКуон-ДО!!!(и кик бокс ама такива приятелски)
Не беше към теб king_pin ... а иначе спарингите са хубаво нещо - като е казал народа: “Боя изгражда! Не е като да разгражда!” :lol: (не го е казал баш народът де, ама аре :wink: )
поздрави
hahaha Брао Thai кефиш ме!!!Знам че не говореше на мен аз да се изфукам!!!:):)
[quote author=“Martin”]Здравейте всички! Виждам, че темата търпи доста активност :D Искам да ме насочите къде може да се запише да тренира 6 годишно момиче. Нещо китайско или айкидо в краен случай. Мисълта ми е, да има наистина добри инструктори, които знаят какво правят. Мерси предварително :lol:
Добри инструктори по АйКиДо ще намериш на Сливница и Константин Величков в гимназията има зала по самбо! Там преподава Данаил Прангов 3ти дан, ще си доволен от него, защото ми е преподавал 5г., и знам как работи с деца! Другият е в зала Дискрим до басейна ЦСКА, Едуард Германов - 5ти дан, един от най-добрите айкидисти на полуострова, но с малките рядко се занимава - учениците му го правят (свестни са познавам ги всичките)! Или Славия в залата по борба Николай (забравих фамилята но също е добър), също 3ти дан! Аз ако бях родител на тези бих си доверил детето, защото има и още няколко с по много данове, но знам как преподават и не си заслужава толкова!!! Дидо Прангов си заслужава най-много, не защото ми е учител, а защото наистина знае какво прави и как го прави, пък и е справедлив с малките (докато ние големите си го отнасяхме на всяка тренировка, ама май и си го искахме, то да ти е кеф да те бият, шантава работа :lol: !
Велик си Йода, аз точно там живея. Ехееее :lol: Хайде да се уговорим да ме заведеш някой път. Прати ми ЛС, да не спамим темата. Мерси!
19.04.05
00:39
Абе и аз сега да ви попитам нещо да ми препоръчате. На 18 години съм и мисля лятото да се заема сериозно с някое бойно изкуство. Та мисълта ми е да си продължавам с фитнеса, но и да знам някое бойно изкуство при което ако ми скочат 2ма на улицата да мога да ги пребия без проблем. Знам че звучи комплексарско, ама какво да правя такъв съм си. Пък и ще е хубаво да развива и воля и др.. Ориентирал съм се към таекуoн до но все пак искам съвет.
П.С. А дали няма да е най- добре да ходя и на таекуон до и на бокс?
Граплинг, кикбокс! Той Гокор няколко пъти идва на семинари до България, аз съм бил на един! Лелеееее уж Ай Ки До тренирам отдавна обаче се разбих на тоя семинар, направо ни размаза, а той сигурно всеки ден е така!
[quote author=”®off™”] Та мисълта ми е да си продължавам с фитнеса, но и да знам някое бойно изкуство при което ако ми скочат 2ма на улицата да мога да ги пребия без проблем.
пич,
забрави тая работа ... на улицата няма победа - има отърваване! Особено при повече от 1 ...
Ориентирал съм се към таекуoн до но все пак искам съвет.
нищо лично против таекуондо ... просто за самозащита е доста нерационален избор (не ме разбирайте грешно - всяко нещо, в което си достигал майсторство може да ти е от полза ..)
и още нещо - ако имаш въпроси спрямо БИ - задай ги във форум по БИ ... тук няма много запознати (или поне заинтересувани) както вижам от останлите теми ...
може да разгледаш този http://daobg.com/forum/index.php?showforum=27 подфорум
@ Йода,
няколко допълнения:
- при ситуация с повече от 1 противник граплингът е едно от най-непрепоръчителните неща ...
- ако противникът ти не е гол и само по гащи (не знаеш какво може да извади от джоба катосе “прегърнете”) граплингът отново не се препоръчва
- нали си бил на семинар на Гокор, а спимняш ли си, да е казвал нещо от рода на това, че граплингът не се препоръчва за улицата (казал го е тази година , миналата също ... за по-миналата не мога да кажа, но предполагам, че “да”)
и въпрос4е:
- ти си тренирал яко КБ и граплинг ... спречкваме се на улицата - аз вадя палка и/или нож ... какво правиш:
- наритваш ме?
- наборваш ме?
със здраве
Гледам доста сте изписали по темата, но да ви кажа: различни хора-различни занимания и бойни изкуства. Да се пуска тема от вида “Кое е най-добро” просто е смешно, защото почват едни спорове между привърженици на различни изкуства и не се стига до съгласие. Просто човек трябва да отиде някъде, да потренира и да прави това, което му е на душата.
15.05.05
10:20
Здравейте на всички аз съм нов и първият ми въпрос е:
Можете ли да ми препоръчате кой вид бойно изкуство да тренирам
188см съм
тежа 93гк
на 15 години съм
преди около половин година тренирах яко бодибилдинг но спрях
:( :? и аз незнам защо но сега като свършя училище след 1 месец смятам отново да се заема и този път активно и постоянно,но искам и да го съчетая с някое бойно изкуство
[quote author=“PLaY”]Здравейте на всички аз съм нов и първият ми въпрос е:
Можете ли да ми препоръчате кой вид бойно изкуство да тренирам
188см съм
тежа 93гк
на 15 години съм
преди около половин година тренирах яко бодибилдинг но спрях
:( :? и аз незнам защо но сега като свършя училище след 1 месец смятам отново да се заема и този път активно и постоянно,но искам и да го съчетая с някое бойно изкуство
Аз също съм висок колкото тебе и съм на 15 години, само че тежа 74кг и тренирам карате и бих ти го препоръчал и на тебе, тъй като височината играе важна роля в дистанцията при водене на бой нашата височина има както положителни, така и в някои случаи отрицателни качества, но като цяло не трябва да си мислиш, че ще ти пречи, защото японците са ниски и ако ти е трудно в началото. Всъщност като за начало няма да е зле да се опиташ да свалиш повечко килограми, щото единствено те може би биха ти пречили доста в началото.
15.05.05
10:58
10х при първа възможност ще се запиша
Само гледай да си намериш някъде традиционно карате, а не спортно щото на спортното няма да те научат да се биеш на улицата и да си използваш ефективно физическите дадености, които имаш.
Моето мнение е, че всяко съчетаване на бойно изкуство с бодибилдинг, води до жестоко претоварване с мнгоо отрицателно последици. Казвам го от топит.
В същност това съчетание е просто пефектно, но от хора с много опит и знания/тренъори и трениращи/. В пртивен случай.... не е на добре работата.
Най-добре първо само едното, после само другото. Кой както го влече.
Поздрави
17.05.05
08:02
Хем мен като ме влекът и 2те :? :D
За джудо силовата тренировка в залата е незаменима и не бих казал, че води до претоварване, така че не трябва да се обобщават така нещата. Ако билдинга и бойния спорт са в различни дни всичко ще е наред, особено ако при бодибилдинга се правят упражнения, които ще помогнат за БИ тренировката. Проблем за някои е ако се прави в един ден. Едно време ми съвпадаше едната тренировка по джудо с каратето в същия ден и бях доста уморен в тоя ден.
[quote author=“tpd”]Моето мнение е, че всяко съчетаване на бойно изкуство с бодибилдинг, води до жестоко претоварване с мнгоо отрицателно последици. Казвам го от топит.
В същност това съчетание е просто пефектно, но от хора с много опит и знания/тренъори и трениращи/. В пртивен случай.... не е на добре работата.
Най-добре първо само едното, после само другото. Кой както го влече.
Поздрави
tpd, приятелю!
или не за мен бъдеш ptd :wink: защо ли изобщо не съм изненадан от постати предвид писанията ти в един друг форум :lol:
Бодибилдинг и бойно изкуство НЕ МОГАТ да се съчетаят !!!
Правете разлика между Бодибилдинг и силова тренировка в спорта - принципите при едното са обърнати на 180° спрямо принципите на другото ...
Слейд е споделил интересни неща - само нека заменин думата “бодибилдинг” в поста му с думата “силова тренировка” и изглежда чудесно :wink:
поздрави
[quote author=“PLaY”]Хем мен като ме влекът и 2те :? :D
като те влекат и 2те - намери в интернет инаформация за Франк Шамрок, Мат Фюри ... Майк Малер и Павел Цацулин имат също някои интересни идеи относно абсолютната сила ... каланетика ала-бала ...
трябва да решиш какво искаш да си - напомпано животно или стегната тупалка ...
Успех!
26.05.05
20:02
Можеш да качиш мускулна маса но ти трябва добро сачетание м/у двата вида тренировки (кикбокс и фитнес), а и наистина тва ще са качествени мускули, които направени веднъж вече много трудно можеш да ги свалиш
при една евентуална диета, А колкото до самото сачетание добре ще е някои компетентен да се искаже защото и аз искам да направя някакво сачетание м/у фитнеса и кикбокса но си нямам голяма представа как ше стане така че някои “разбиращ” може да даде некои и друг савет :D
[quote author=”^KickBoxer^”]Можеш да качиш мускулна маса но ти трябва добро сачетание м/у двата вида тренировки (кикбокс и фитнес), а и наистина тва ще са качествени мускули, които направени веднъж вече много трудно можеш да ги свалиш
при една евентуална диета, А колкото до самото сачетание добре ще е някои компетентен да се искаже защото и аз искам да направя някакво сачетание м/у фитнеса и кикбокса но си нямам голяма представа как ше стане така че някои “разбиращ” може да даде некои и друг савет :D
В този форум няма много хора дотолкова запознати с БИ, а още по малко със зададения от теб въпрос “БИ и щанги” ...
В предишния си пост съм споменал едни имена - разрови се в нет-а и намери какво са писали ... Цацулин има едни книжки - тях ще ги намериш с Р2Р програмите ... (Tsatsouline мисля че се пишеше) ... има програми и за сила и за маса + сила, и за разтягане ... интересни типс енд трикс ... чете ве пичове ... има премного информация информация - принципът е “проба-грешка” ... нещата взети наготово много често нямат почти никаква стойност
Кикбоксър - евалата за подписа - кърти! ...
02.07.05
19:49
[quote author=“Martin”]Здравейте всички! Виждам, че темата търпи доста активност :D Искам да ме насочите къде може да се запише да тренира 6 годишно момиче. Нещо китайско или айкидо в краен случай. Мисълта ми е, да има наистина добри инструктори, които знаят какво правят. Мерси предварително :lol:
И аз така мисля, искам да запиша сестра ми (11 г.) на някакъв по-хореографен и лек но все пак боен спорт, все спорим с майка ми, дето се иска да я записва на тенис и др. глупости, дето най-много до края на гимназията да докара (освен ако не стане професионална спортистка, в което се съмнявам) и после никаква файда от него, а ако запише бойно изкуство все ще има файда от него, дори само психически да е, ако недай си боже стане нещо, сега както влиза в тинейджърските си години, за едно сравнително привлекателно момиче е ад по улиците, а и притеснение за роднини. Такива са мойте разсъждения, така че моля, кажете някое по-меко бойно изкуство подходящо за момиче, а и място в района Горна баня, Овча Купел, Красно село, Павлово, тоя регион. Мерси предварително и поздрави.
П.С. (1 месец по-късно) Моля за насоки за подходящо бойно изкуство за момиче. Поздрави.
14.01.06
14:44
Кик Бокса Рулира!!!!!!!
Моето лично мнение е, че Шотокана е идеален за нея.
Има кати, богат арсенал от техника, кумитето е семи контакт
Абе приказка :)
Franklin запиши я на кик бокс или карате нищо че не е меко бойно изкуство.Там ще стане много твърда и няма да има никакви проблеми.
[quote author=“dido__”]Franklin запиши я на кик бокс или карате нищо че не е меко бойно изкуство.Там ще стане много твърда и няма да има никакви проблеми.
Как дете на 11 да го запишат на Кик Бокс?
Ти изобщо чуваш ли се какви лафове пускаш?
Още повече, че е момиче!
Аз лично и Киокушин не бих препоръчал за тази възраст!
Наъ-добре за посочените от него цели е Шотокан или Таекуондо
много ясно се чувам какво говоря къф е проблема да тренира такива спортове те няма да я пребият там таман ще свикне
88-мо в Овча купел на “Монтевидео”
Там има Карате - До Шотокан
СК ИККЕН
Ще поразпитам и за други клубове.
23.01.06
00:31
Така може да изпишете и 50 страници. До тук сигурно изброихте , ако не 100 то поне 80 % от всички видове популярни бойни изкуства.Всеки си има свое мнение , а и повечето хора уважават изкуството което самите те тренират.За тези който сега искат да се захващат, ще им препоръчам изобщо да не се замислят , а да почват нещо. Повечето хора сменят доста зали и трениори докато попаднат на любимото си изкуство. Все пак не е зле като за начало да посетите различни сайтове и да разгледате за какво иде реч. Може да си свалите и филмчета.Вие сами трябва да прецените, аз мога ви кажа , че каквото и да тренирате , ако попаднете на добър трениор вианги ще има резултати.Примерно аз започнах да тренирам към началото на 18-тата си година карате и сега изобщо не съжалявам. Даже като си представя колко зле съм бил сега , изобщо не искам да си представям ако някой ме беше подхванал да ме млати на улицата какво щеше да ми се случи.Не забравяйте, че стига да имате желание може да започнете и на 100 години да тренирате! Волята е онова нещо , което ни кара да вървим напред , макар всичко друго да ни подксазва , че сме победени.
да вярно е без воля и желание нищо не се постига...но не забравайте че ние сме БЪЛГАРИ и сме по добри от другите :))
[quote author=“Oblivion_”]Истината е Нинджитсу ама нема кой да те обучи на това.
Що не престанете с това това било ,онова било истината
Всяко изкуство си е добро ако го овладееш до съвършенство
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Oblivion_”]Истината е Нинджитсу ама нема кой да те обучи на това.
Що не престанете с това това било ,онова било истината
Всяко изкуство си е добро ако го овладееш до съвършенство
Абе хора я кажете нещо повече за карате Шотокан стила.Мисля скоро да се записвам и препоръчайте някой добър сенсей.