Може ли да правя рамене в деня на дърпащи упражнения?

29.07.15
17:11

Здравейте, почвам да тренирам бутащи/дърпащи. Имам 2 въпроса:

1. Как е по - добре да тренирам, защото имам по - голяма възможност да посещавам фитнес залата през ден, отколкото 2 тренирам, 1 почивам.
2. Може ли да правя упражнения за рамене в деня на дърпащите упражнения. Да се получи нещо такова:

Бутащи : крака, гърди, трицепс
Дърпащи : гръб, рамена, бицепс

29.07.15
17:24

1. През ден е ок.
2. Може.

29.07.15
17:40

казано от Петко К на 29.07.15, 17:24:

1. През ден е ок.
2. Може.

Благодаря!

Сетих се за още 3 важни въпроса:

1. Достатъчно ли са по 2 упражнения за бицепс, трицепс и рамо с по 3 серии, или да вкарам по още едно?
2. Навсякъде чета, а и ми казват, че е хубаво да сменям упражненията на 2-3 седмици, за да няма адаптация. Проблемът ми е, че не знам точно кои упражнения да сменя. Мисля да остава базовите ( клек, лег, тяга, набирания, кофи, раменни преси ) и да сменям само изолиращите. Или един път гребане с щанга, другият път гребане с дъмбел?
3. Може ли понеделник да правя горна част гърди, а петък средна и долна? Мисля, че е по - добрият вариант?

Мнението беше редактирано от THE MAGNIFICENT на 29.07.15 17:41.

31.07.15
13:21

1. Достатъчни са. 6 серии 2 пъти седмично са по 12 серии седмично за всяка група.
2. Няма нужда да сменяш на 2-3 седмици. Тези, на които искаш прогрес, си ги правиш винаги. Може да редуваш обаче 2 различни тренировки за всяка група.
3. Може, виж т.2.

П.П. Така и така не правиш бутане-дърпане и тренираш през ден - може да смениш и местата на бицепса и трицепса:
1. Крака, гърди, бицепс
2. Рамене, гръб, трицепс

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.07.15 13:22.

31.07.15
23:52

Благодаря! Размислих и честно казано вече се обърках. Лятото ще имам време и мисля да тренирам по - често до края на септември, пък по-натам ще видя как ще съм с университета.

Може ли мнение за тази програма, изглежда ми добра. Сега храната ми не е много на ниво, гледам да приемам повече калории от хубави храни, но не ми е добър режима.

http://www.bodybuilding.com/fun/jake-wilson-project-mass-trainer.html

П.П. ето примерно бутащите първият ден, малко упражнения са, мисля че няма да претоварвам - http://www.bodybuilding.com/fun/jake-wilson-project-mass-day-2.html

Вторият ден вече са хипертрофия. Тази програма ми хареса, дано е добра. Вие какво мислите за нея?

Мнението беше редактирано от THE MAGNIFICENT на 31.07.15 23:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1