12.01.06
15:50
1.Какво причинява скъсване на мускул? 2.Как може да се избегне и въобще възможно ли е при трениране с малки (по принцип) тежести или зависи от спосбностите на самия човек :?:
3.Може ли да се скъса мускул при друго натоварване (канадска борба например) или нещо от сорта? (без тежести)
12.01.06
16:09
1.Може да се получи от силен удър,от рязко движение със голяма тежест,непосилна на самия мускул да я понесе,или по точно в крайната си точка на разтягане да не може да осигори достатъчно сила,за да генерира обратно движение със тази тежест.Общо взето от ситуации при които нещата стават с голяма скорост,без мускула да има възможност да отреагира или в краен случай няма самия потенциал за да го направи.
2.С малки тежести според мен няма особена опастност за това,освен ако мускулните ти влакна не са предразположени към това,но и това е доста рядко срещано,защото трябва да се скъса много голям сноп от влакна за да разбереш,че си скъсал мускул,а по принцип стават и минимални скъсвания на влакна по време на тренировка,които после се възстановяват.С големи тежести риска е голям,най-често се получава,защото не се загрява добре и мускула е податлив на разкъсване.По-добре не си прави експиременти.Чул съм че е адски болезнено въпреки,че се лекува и след време мускула се възстановява.
3.Без тежести и въобще като изключим всякакъв вид спорт мога да ти кажа как се къса мускул,това става при катастрофа с кола да речем,когато се удари човек с голяма скорост и няма почти никакво триене често се късат мускули,сухожилия и т.н.дори има скъсване на крайници в по-тежки случай.Просто самия мускул няма време да реагира и не може да понесе толкова тежък удър и направо се къса.За канадската борба мисля,че е възможно,но е доста трудно,трябва да се хванеш с някой адски бърз и силен,и да си се напрегнал до краен предел,той да натисне рязко и да ти откъсне ръката.
Абе тая седмица ми се появи няква болка на гърба от дясната страна(отгоре до долния краи на лопатката), не е голяма просто едно такова чуства като чили е омалял не знам как да ви обясня кофти работа от какво може да е тва ??? Каточили и преди ми се е случвало и ми е миналаво но нз де не съм 100% сигурен !
На мен ми се получаваше подобна след лежанка отначалото (поради неправилна техника предполагам :roll: )
Абе незнам аз правя много базови упражнение изглежда съм я обаркал някаде за тва се получава така ! после ще си постна програмата че ся тряя да тръгвам за даскало, много ми е чудно защо е така , като тренирам нямам проблеми почти никфи вече кат си сварша трен и като се мине време леко наболява едно такова отмаляло се чустват на тва място немога да ви го обясня точно !
Не пускай поредни постове !!!! не ти е за първи път ! изтрих втория !!
DJGorgio-Astor
При мен също има такава трудно описуема болка,но при всички мускули.
Вероятно е от преумора - спа по 5-6 часа на ден,понякога не мога да ям като хората , при все че не изпускам тренировка. :roll:
Абе нещо не мога да си лежа на гърба като хората, като главата ми е права вчера вечерта гледах един филм по БТВ(Армагедон) еххх с 300-зора го изгледах шибаната болчица ме измачи както каза виктус трудно описуема едно такова отмаляло как да ви обясня нз, при мен ме съмнява да е от НЕотпочиване гледам да спа по 8-9часа тва си е добре според мен като немога повече ,ям достатачно даже повече зада мога да кача , пия си някои хранителни добавки Геинер и Млечно Яичен протеин, немога да си обясня от какво ши е, само едно нещо си мисля, понеже преди като правих гребане с щанга в нас още като не бях тръгнал на фитнес тва към края на лятото(началото на септ.) и пак се появи тая болка сега нали пак правя гребане с щанга и пак нз съмнвявам се да не прая грешка при тва упражнение ??? възможно ли е да е от това !
МАИИ СИ НЯМАТЕ ИДЕА ОТ КВО МОЖЕ ДА Е ТАЯ ГАДНА БОЛКА !!!