04.08.15
15:22
Здравейте Smile От 23.07.2015 сам на НВД.
Сутрин закусвам с плод ( един ден плод , на другия замествам с протеин) ..
На обяд рядко ям .. За следобедна закуска ям краставици с магданоз и чаена лъжица зехтин.. за вечеря пилешки гърди ( на партигрил) със салата от краставици отново. Започнах НВД заради алергия , която лекуваха с кортизон и др. препарати. Не трябваше да излизам , да се изпотявам и общо взето си седях в къщи и не правих нищо. Качих 7кг. На 28.07.2015 се прeмерих , бях свалила 4 кг. Бях 59 сега 55. Тренирам в домашни условия ( най-вече коремните мусколи). В см : -4 см талия , -4см корем.Бедрата и ръцете не са мръднали. От вчера пия течен Л карнетин преди тренировка.Искам да попитам ще започна ли пак да свалям килограми, зашото започнах да се притеснявам, че няма да мръдна повече. Ръста ми е 161см. Кг : 55 в момента. Благодаря Smile
04.08.15
15:32
Здравей.
Малко хаотично си представила събитията, ето защо да обобщим:
1. Лекувала си алергия с лекарства, в следствие на което си качила 7 кг.
2. От 10 дни си започнала НВД и на 5-ти ден от диетата си била свалила 4 кг.
3. Свалила си обиколки от талията и корем, свалила си килограми и ни питаш дали ще започнеш пак да сваляш?!
И сега малко въпроси:
1. Повече информация за теб.
2. Приключи ли лечението ти?
3. Имаш ли конкретна препоръка от лекар относно начина ти на хранене и обвързана ли е била алергията с хранене?
И нещо за размисъл:
НВД не значи да гладуваш, а ти правиш точно това. В началото ще сваляш, но в един момент ще настъпи застой, защото не даваш достатъчно енергия и градивен материал на тялото си (ако продължаваш с тази диета).
Протеинът не може да се замести с плод и обратното - протеинът носи белтъчини, а плодовете - основно фибри и въглехидрати.
ПП: мускУли
04.08.15
15:43
Да. Лекуваха алергията ми с кортикостероиди.Лечението ми приключи. Казаха ми по време на алергията да не ям ягоди , яйца , майонеза , праскови.
Конкретна препоръка от лекар нямам. Преди хапвах по 1 път на ден . Просто не бях гладна . От дете съм така. Сега ям по 3 понякога 4 пъти ( без да съм гладна пак ям) .Работя в къщи на компютъра , затова нямам много възможност да излизам , понеже не знам в кой момент ще ми звъннат шефовете за да проверя информация.На 24 години съм. . Колкото до това дали ще свалям , попитах защотото четох , че НВД има бързи резултати в началото и след това застой.
04.08.15
15:52
Дали ще сваляш или не зависи от калорийния баланс - за да сваляш е нужно да бъде отрицателен.
В твоя случай обаче си тръгнала от прекалено отрицателен калориен баланс (въпреки че си по цял ден на компютър) и това може да ти изиграе лоша шега.
Не е необходимо да се насилваш да ядеш повече пъти, ако се чувстваш добре при 1 път хранене. Този вид диета се нарича периодично гладуване/циклично хранене (може да прочетеш статиите тук, дори препоръчвам) и въпреки че често жените не се чувстват ОК от него поради фактори, с които няма да се отклонявам сега, ако на теб ти се е отразявал добре такъв начин на живот, защо не?
Съветвам те да тренираш цялото тяло, а не основно коремните мускули.
04.08.15
16:10
Благодаря много :)