03.08.15
13:25
След като реших да дропна протеина (изчислих, че приемам достатъчно с храната) реших да взема нещо пред тренировачно. Та как смятате? Кое е по-подходящо? Има ли смисъл да комбинирам двете?
03.08.15
21:52
Citrulline Malate.
04.08.15
01:55
Зависи какво целиш.
04.08.15
11:18
Теоретично цитрулин малат трябва да е по-ефективната добавка. Увеличава азотния оксид и нивата на аргинин в тялото, нещо което самият аргинин не прави. Освен това, ударна доза от 8 грама преди тренировка регулира драстично мускулната умора. Води се, че увеличава и издръжливостта.
Но на теория... На практика, въпреки, че е отречено официално, лично аз усещам ударна доза аргинин преди тренировка, много по-добре от цитрулина. По-специално визирам аргинин в свободна форма (L-Arginine), а не AAKG.
ПП: Окончателната присъда е да съчетаеш 5 грама бета-аланин + 200-400 мг кофеин преди тренировка. Ще останеш по-доволен.
05.08.15
13:37
Пробвай по 3-4 грама по отделно и после пробвай прием заедно по 3 грама и виж как ти се отразява. Определено съм на мнение ,че при мен AAKG напомпва много повече ,но може и да си попаднал на по-слаба суровина или неправилна доза.
За мен и мои приятели отлично работеше 5гр Цитрулин малат на Бълк 20минути преди тренировка. От ААКГ не съм впечатлен, но виждам при други не е така.
Не съм пробвал Цитрулин- Малат, но съм много доволен от простичката комбинация креатин монохидрат 5гр. /пия го когато ми е удобно/ и почти двойна доза ААКГ преди тренировка, плюс малко повечко въглехидрати в дневното меню. Така мускулите ми изглеждат с една идея по- обемни и напомпани ако щеш.
06.08.15
12:38
Аз съм пробвал AAKG на Primaforce и останах доволен, но се чудя дали не мога да съм малко по-доволен... Пуста алчност :D За това ще пробвам малко с Citrulline Malate. Мерси за отговорите. :)
Десимир, кофеина не е вариант - понасям го много лошо. Но иначе мерси за съвета. :)
06.08.19
13:03
Здравейте. Не разбрах как е по добре да се взема само ААКГ, само цитролин малат или двете в комбинация. И има ли възможност в комбинация да работят по зле или иначе казано едната добавка да блокира другата аз вземам 6гр. ААКГ и 10 гр. цитролин малат а преди година взимах само цитролин малата 10 гр без ААКГ и бях много по доволен за това питам.
Като цяло всичко което взима преди тренировка е ААКГ- 6гр, цитролин малат -10 гр, бета аланин - 5 гр, креатин монохидрат - 5 гр, таурин - 2 гр, и HMB - 2 гр. взимам всяка сутрин без прекъсване като в не тренировъчните дни намалям цитролин на 6 гр.
Ако може някои да даде мнение добре ли са нещата и бъркам ли някъде