07.08.15
10:35
Здравейте !
Казва се Миглена и съм на 26 години.Преди 3 месеца родих първото си дете и през бременността качих доста килограми.Под доста ...преди да забременея бях 59-60 кг .Преди да родя бях 96 кг .... висока съм 164 см.
След раждането се прибрах в нас 87 кг .Два месеца и половина по-късно вече бях 74 кг и втора седмица не мърдам ...
тренирам в нас тъй като няма на кого да оставя детето за да ходя на фитнес.В нас имам кростренажор и гирички ,правя си упражненията с тях ,отделно коремни преси (като правя само за горна преса тъй като съм секцио и за долна все още чувствам дискомфорт при операцията). Всеки ден храната ми е една и съща :
-закуска половин кофичка кисело мляко
-обяд -салата или домати и краставици със сирене/ яйце/пиле/или риба тон ,а понякога е зелена салата с риба тон.
-вечерята е също някоя от тези комбинаций .
Та ...бъркам някъде с храненето ли или може би с тренировката ?
Тренирам си всеки ден по 40-50 мин ,на кростренажора си минавам по 4-5 км и правя отделно другите упражнения.
Ще бъда много благодарна ако греша някъде да ми покажете къде ,защото тези килограми ме подлудяват .
Това са нормални застои, организма има нужда от време да се пренастрои. Понякога отслабването е стъпаловидно, ту застой, ту рязко смъкване на няколко килограма, без да променяш нищо. Умишлено ли не ядеш плодове, мед, ядки? Менюто ти е доста “монотонно “.
07.08.15
22:56
Медът го избягвам заради кърменето.Плодове ...мното не съм по плодовете ,а ядки хапвам от време на време ,но сега не смея знам ли...да не прекаля с тях и да имам обратен ефект.
Предложение за други храни който да добавя ,но да е така че да не качвам кг ... Че имам чувство че ако добавя нещо различно от това и веднага ще си го лепна някъде :)
08.08.15
08:59
Аз се чудя ти как имаш кърма с това хранене на фотосинтеза? Храната трябва да ти е стабилна и да се набляга на тренировките.Незнам какви упражнения правиш с гиричките,но според мен кростренажора може да се използва единствено за закачалка - не мисля че има особен ефект,по-добре се разхождай навън с бебето и количката.На мен също няма кой да ми гледа детето,но имаш ли желание,има и начин.Мъжът ми мн често се прибира вечер след 8ч,и аз ходя тогава,залата работи до 10,като тренровката ми не е повече от 40мин.
08.08.15
11:07
Да кърма имам ,не мисля че е фотосинтеза храненето просто избягвам тежките храни а и в това топлото...права си да след 20:00 е ок тренировката но моят съпруг не е в страната и сме с бебо няма как да стане...както и да е аз съм преценила за кое имам възможност и за кое не .Искам съвет за храни който мога да добавя и за тренировките какво да добавя и към тях ,а не някой да ми прави разбор на семейството и на това кой да ми гледа детето .
Здравей и добре дошла! Да ти е живо и здраво бебето!
казано от Миглена Георгиева на 08.08.15, 11:07:
Искам съвет за храни който мога да добавя и за тренировките какво да добавя и към тях ,а не някой да ми прави разбор на семейството и на това кой да ми гледа детето .
Аз не виждам някой да ти прави разбор на каквото и да било. Беше ти дадена насока. След като търсиш съвет, добре е да бъдеш една идея по-любезна към критикуващите режима ти, защото в критиката се съдържат доста истини. Отделно, не виждам как да ти се даде съвет без да се прави разбор на ова, което правиш.
На първо време доста грешиш като се храниш с такива оскъдни, да не кажа смешни, количества храна. Най-малкото, защото на организма му трябва енергия, за да произвежда кърма, и с това количество енергия, което ти му даваш, изобщо не му е до това да ти гори мазнините и да ти сваля килограмите. Настрани оставяме всичко останало, което имаш да вършиш, щом гледаш сама новороденото си бебе.
Стабилизирай си закуската, половин кофичка кисело мляко е всъщност само онова, което кърмачката трябва да добави към прежния си калориен прием. Има много храни, които можеш да добавиш. Моят дневник може да ти е доста полезен, тъй като съм описвала цялото си меню, откакто съм родила, а аз все още кърмя. Храната ти трябва да е разнообразна, защото чрез нея, косвено, се храни и детето. Не трбва да ядеш боклуци. И никой не ти казва да го правиш. Но калорийния ти прием трябва да бъде сериозно увелишен. И не само от гледна точка на калории. Можеш да добавиш всичко в менюто си, плодове, зеленчуци, яйца, месо, ядки, умерено количество зърнени, умерено количество млечни (ако има откъде да си набавиш с по-добро качество). Изобщо има какво да добавиш. От гледна точка на упражненията - тук има пълен набор от различни упражнения, разгледай, прочети и виж какво можеш да добавиш за домашни условия. Имай предвид, яом кърмиш, че всичко трябва да е умерено, не леко, но не и смачкващо, защото това не би било добре нито за теб, нито за кърмата, нито за детето.
08.08.15
14:51
Извинявай,ако тона ми ти се е видял по-рязък,в никакъв случай не искам да ти оправям семейството.Аз също понякога тренирам вкъщи,въпроса е какво точно правиш,ако искаш опиши какви упражнения, серии и повторения правиш. Дневникът на Карфичка е чудесен,може много идеи да взаимстваш от там.Единственото което искам да подчертая отново е да се ХРАНИШ ПЪЛНОЦЕННО. Успех!
08.08.15
15:16
Здравей, Миглена. За теб намерих две статии от форума, които биха ти били от полза:
- http://www.bb-team.org/articles/4933_trenirovki-sled-sekcio
- http://www.bb-team.org/articles/4301_10-hrani-s-otricatelen-kalorien-balans
А третия линк е към описание на РБД режима, който е доста балансиран и ще ти даде идея как да разнообразиш храната.
http://www.bb-team.org/articles/911_forma-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd
Свалянето на килограми не означава непременно да се яде едно и също. Да, така е лесно от към сметки, но еднообразието ще доведе до дефицити на определени минерали и витамини, което няма да е добре нито за теб, нито за бебчето.
Аз не съм майка, но пък съм доста любопитна :) Освен дневника на karfi4ka и на Vanessa добри идеи за майки за хранене и тренировки можеш да си откраднеш от още две места - дневниците на Веси и Радост.
Хубав ден от мен!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.08.15 16:03.
08.08.15
16:11
Много благодаря ще погледна предложенията от теб и ще видя какво мога да поправя в менюто си.Не е въпроса в средствата просто до сега с това хранене си свалях и предполагах че ще сваля докрая каквото имам така,но...явно ще се наложи промяна.
Карфичка не знам дали си прочела първия ми пост .Храня се с това което си описала с изключение на постоянната консумация на ядки.Не мисля и че съм била нелюбезна,искам помощ само по въпросите от първия пост ,а не консултация за кърмене и отглеждане на дете.Форумът не е бг мама все пак.
Мнението беше редактирано от Миглена Георгиева на 08.08.15 16:11.
08.08.15
17:12
Аз не виждам къде са ти давани консултации за кърмене и отглеждане.
Иска ли ти се или не - целите ти са тясно обвързани с кърменето на този етап - за да ти се даде обективна помощ по въпросите от първия ти пост, няма как да се пропусне елемент кърмене, особено пък с менюто, което си посочила като примерно.
Хората тук са с изключително добри намерения.
Питаш какви храни още да добавиш към менюто: може да разнообразиш с друга риба например скумрия или херинга; да включваш и друго месо - телешко, свинско; да прибавиш ориз, картофи, леща, грах, гречка и т.н. От мазнините - маслини, масло, различни студено пресовани олия.
Не се притеснявай от това, че ще добавяш нови храни - ако си намериш нужния калориен баланс, така че да си здрава, да имаш кърма и бавно да постигаш целите си, то е достатъчно нововъведените храни да се вписват в това ориентировъчно число.
А и все пак са минали само 3 месеца от раждането. Ще се случат нещата! Успех. :)
казано от Миглена Георгиева на 08.08.15, 16:11:
Карфичка не знам дали си прочела първия ми пост
Нямам навика да пиша без да чета.
Храня се с това което си описала
Добре, аз казвам предимно, че се храниш оскъдно.
Не мисля и че съм била нелюбезна
А аз мисля, затова ти обръщам внимание занапред. ;)
искам помощ само по въпросите от първия пост ,а не консултация за кърмене и отглеждане на дете.Форумът не е бг мама все пак.
Не ми се ще да повтарям Вероника, но ще го направя - не е възможно да ти се даде съвет за упражнения и храни, БЕЗ оглед на обстоятелството, че кърмиш. Никой не виждам да те е консултирал за кърмене, но кърменето, щеш, не щеш, е свързано с храненето и обратно. И аз не бих ти казала минеш в ОКБ, защото кърмиш. Отслабването също е свързано. Преди да търсиш как максимално бързо да си свалиш килограмите, потърси как да свалиш килограмите здравословно за теб и за детето ти. Това е съвет, не консултация. Това, че форумът не е бг мама, не означава, че едни или други въпроси (отслабването и храненето, и тренирането) могат да се разглеждат извън контекста на обстоятелствата, при които се осъществяват (постродилен период и кърмене).
Разбира се, дали ще приемеш или не казаното, си остава твой избор. Аз ти повтарям, яе половин кофичка кисело мляко и салатки с неясно, но силно предполагам твърде малко, количество месо/сирене/яйце, и ядки не са достатчна храна за обикновен отслабващ, а какво остава за отслабваща току-що родила жена, която кърми. Пак ти казвам - малкото храна, поне тази, която си посочила, означава малко енергия, а малко енергия означава, че организмът ти я използва за далеч по-важни дела, като производството на кърма, например, вместо за сваляне на мазнини. Ок, от грубо 40 качени кила си свалила грубо 20 и смяташ, че щом досега е вървяло така стабилно, значи ти е правилен пътят. Аз не смятам. Затова ти казвам да увеличиш храната. Написали са ти вече какво да добавиш.
П.п. Количеството кърма не е свързано с количеството храна по принцип. Връзката меьду храната и кърмата е друга. По съвсем друга причина трябва да хапваш повече и аз съм ти я посочила. Ядеш, не ядеш, кърма ще има, докато бебето яде. Въпросът е, че организмът няма да топи, защото е зает с други дела.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.08.15 18:54.