Мечтаното тяло

Темата е заключена.

07.08.15
11:45

Здравейте на всички!  Причината да създам този дневник е защото искам да премахна вредните храни от менюто си. Особено сладките храни и белия хляб. Приемам малко повечко калории за килограмите си но не ми се отразяват изобщо. Спортувам абсолютно всеки ден по различни начини и ходя много пеша. Ще пиша менюто си за деня и тренировката, която съм правила. Ще се радвам на съвети как мога да намаля сладкото. Оуу и да кажа още нещо имам нужда да приемам въглехидрати, защото имам анемия и ако не го правя ми прилошава. Ми това е :D ще допълвам ако има о е нещо

07.08.15
12:15

Nicky Too,

добре дошла :)
пожелавам ти успех в постигането на целите.

Иван

07.08.15
12:22

казано от Nicky Too на 07.08.15, 11:45:

имам нужда да приемам въглехидрати, защото имам анемия

А белтъчините?

Здрасти! :)

Добре дошла и от мен - успех с целите!

Какво имаш предвид с това: ” Приемам малко повечко калории за килограмите си но не ми се отразяват изобщо.”?
Ако не ти се отразяват - т.е. ако нито сваляш, нито качваш тегло, то най-вероятно не приемаш повече калории, а си на неутрален баланс. Както и да е - няма значение това, след като се чувстваш ОК. Просто да уточним някои неща.

Можеш да си правиш домашни десерти, ако искаш да избягваш тези от магазина. Има много варианти - разгледай раздела с рецепти, където може и да си харесаш нещо.
Аз съм фенка на сурови бонбони с тахан и сушени плодове. :)

Тук не сме секта (или се надявам да не се носи такава слава) и повечето сме на мнение, че няма универсален режим.
Не мразим въглехидратите и не ги отричаме (пак казвам - повечето). Не се чувствай длъжна да се оправдаваш защо ядеш въглехидрати. :D

Чакаме първите отчети! :)

07.08.15
16:24

Здравейте та да напиша отчетите си за днес :)

закуска- 2 препечени филийки със кашкавал
предиобед- 100 гр бадеми
обяд- салата,2 варени яйца и 1 шоколад милка с лешници
следобед- плодова салата
вечеря- домат, телешко месо с ориз

вода 2 литра
тренировка: една от тренировките на FitnessBlender за изгаряне на 1000 калории, 2 часа ходене, 100 коремни преси и може би сега ще направя още 30 мин упражнения

Искам само да добавя, че имам доста тренирано и мускулесто тяло и издържам и повечко напрежение! :)

Мнението беше редактирано от Nicky Too на 07.08.15 20:08.

07.08.15
21:19

Ще напиша данните за тялото си:
162 см височина, 44 килограма
Талия: 60 см
Ханш: 85
Бедро: 47
Гръдна обиколка: 82

08.08.15
00:33

казано от Nicky Too на 07.08.15, 11:45:

Оуу и да кажа още нещо имам нужда да приемам въглехидрати, защото имам анемия и ако не го правя ми прилошава.

Не знаех, че анемията има връзка с приема на въглехидрати. :D Със сигурност обаче анемията има връзка с липсата на желязо, а това е съвсем друга бира. Ако имаш нужда от сладко и ти прилошава, значи получаваш хипогликемични пристъпи, и това състояние трябва да се лекува, защото е сигнал за инсулинова резистентност. Което вече е сериозно, понеже е на една крачка от диабет тип 2. Казвам ти го от опит, защото също получавах такова прилошаване. Моят съвет е непременно да си изследваш кръвната захар, но с натоварване или обременяване с глюкоза. Личният лекар дава направление за ендокринолог, който те праща на такова изследване и предписва лечение. Може да се излекува, но трябва да се вземат мерки по-навреме. При кръвно изследване могат да се видят и нивата на хемоглобина, за да се разбере дали имаш анемия.

Мнението беше редактирано от Йоанна на 08.08.15 00:51.

08.08.15
16:56

Значи анемия имам цял живот, а на  скоро си направих изследване за кръвната захар и се оказа че е твърде ниска и да попитам в такъв случай мога ли да имам хипогликемия?

08.08.15
17:00

Днес храненето ми не беше добро затова ме е срам да го описвам :D Тренировка: 1,5 час ходене, 40 минути плуване, треноровка около 40 минути. И това е обаче се чудя дали утре да направя един по-разтоварващ ден за компенсация на днешния например на плодове, кисело мляко и орехи?

Мнението беше редактирано от Nicky Too на 08.08.15 21:54.

08.08.15
22:35

казано от Nicky Too на 08.08.15, 16:56:

Значи анемия имам цял живот, а на  скоро си направих изследване за кръвната захар и се оказа че е твърде ниска и да попитам в такъв случай мога ли да имам хипогликемия?

Правила ли си изследвания да провериш нивото на хемоглобина си? Това е важно, за да се разбере каква точно е анемията - таласемия, желязодефицитна и т.н. и да се подходи със съответно лечение. Не е добре да я оставяш нелекувана, защото анемията води до косопад, хронична умора, проблеми със сърцето и т.н. Ако наистина имаш анемия, вземи мерки. Но ако не си се изследвала - направи го. Не струва много, а и Касата, мисля, покрива това изследване.
Какво ти беше изследването за кръвната захар? Как ти взеха кръв - от пръста или от вената? И ако е от вената - пи ли глюкоза и взеха ли ти повторно кръв след това?
Да, може да получаваш хипогликемия, но това обикновено е симптом за инсулинова резистентност. Винаги гледай да ти се намира под ръка захар, шоколад, бонбон или друго нещо сладко. Ако се случи да ти причернее - можеш да изпиеш набързо чаша вода с мед, плодов сок или нещо подобно. Хипогликемията е опасно състояние, затова не го подценявай. Може, както казах, да е от инсулинова резистентност. И МОЖЕ да се излекува! Но не отлагай лечението. Защо трябва да го влачиш това състояние цял живот? А също и анемията? Вземи мерки.

Мнението беше редактирано от Йоанна на 08.08.15 22:48.

09.08.15
10:17

Да правила съм си изследвания няколко пъти и на хемоглобина също анемията ми е заради ниските количества желязо.Изследванията си ги правих сутрин на гладно и ми взеха кръв от вената.  И да попитам ако приемам повече храни богати на желязо ще се оправя ли и не мога да открия в интернет какво да ям при хипогликемия? :) ще се радвам на съвети как мога да премахна тези спадове в кръвната захар през деня и световъртежите да изчезнат. :)

Мнението беше редактирано от Nicky Too на 09.08.15 10:22.

09.08.15
13:31

Отчета ми за днес:
Закуска- овесени бисквити и голяма чаша ябълков сок
Междинна- 2 сини сливи
Обяд- макарони със много зеленчуци и 30 гр сирене + 1 корни със лешници
сега ям шоколадова мелба с кафенце (ужас трябва да се оправя :D )
И да знаете попринцип обядвам към 11 защото ставам в 7
За вечеря най вероятно ще ям сандвич защото нямам намерение да готвя нищо

Попринцип пия много вода и затова изобщо няма да я пиша (3 л.)

Тренировка- 50 клека, 2 часа ходене и 1.20 минути тренировка

09.08.15
13:44

Мол те, покажи снимка на тези 44 кг мускули :) :P
Описвай си храненето всеки ден. В крайна сметка не го правиш за публиката, а за себе си. Заяви, че ще описвас хранене и тренировки, а не го правиш. Особено тренировките - тези чудеса за “изгаряне” на 1000 ккал, или 100 коремни, нямат особена полза за стегнато и здраво тяло.
Сметни приблизителните километри, които изминаваш. 2 часа ходене би трябвало да са 10-12 км с нормален ход. Това е доста добре за всеки ден. Но може да са много по-малко или повече, никой не знае.

09.08.15
16:19

казано от Nicky Too на 09.08.15, 10:17:

Да правила съм си изследвания няколко пъти и на хемоглобина също анемията ми е заради ниските количества желязо.Изследванията си ги правих сутрин на гладно и ми взеха кръв от вената.  И да попитам ако приемам повече храни богати на желязо ще се оправя ли и не мога да открия в интернет какво да ям при хипогликемия? :) ще се радвам на съвети как мога да премахна тези спадове в кръвната захар през деня и световъртежите да изчезнат. :)

Щом имаш доказана анемия, тогава започни да пиеш желязо. Разбира се, можеш да приемаш и повече храни, богати на желязо, но трябва и медикаментозно и то всеки ден, докато не го повишиш осезателно.
Това изследване с кръв от вената не е достатъчно, за да се разбере дали имаш инсулинова резистентност (ИР), която е причина за хипогликемията. Трябва да направиш изследване с обременяване/натоварване с глюкоза. Това изследване ще покаже дали и защо имаш хипогликемия. Първо трябва да се разбере имаш ли ИР и тогава вече може да се лекува медикаментозно. За да се справиш с хипогликемията трябва да спреш боклуци като вафли, пасти, торти, тестени продукти и други такива и да започнеш да се храниш здравословно. Тук в сайта е пълно с рецепти и качествени продукти, с които да замениш джънка. В дневниците ще намериш информация какво е здравословна храна. И е нужно много движение. Като се прибави и лекарството срещу ИР, което ще ти предпише ендокринологът, и нещата ще се оправят. Но иди на ендокринолог, защото световъртежът може да е заради щитовидната жлеза, не само заради хипогликемията. Няма да се оправиш сама, скъпа, нужен ти е лекар. Вземаш направление от личния лекар за ендокринолог, а ендокринологът ще ти пусне на един път изследвания за анемията, ИР и хормоните на щитовидната жлеза. После пак при личния, за да видиш кои изследвания покрива Касата и той да ти даде направление, за да не плащаш, че е скъпичко, и беж да даваш кръв. :) Сутрин, на гладно, разрешено е да се пие само вода преди това.

Мнението беше редактирано от Йоанна на 09.08.15 16:21.

10.08.15
09:30

Благодаря ви за съветите ще се опитам да ги изпълня още днес ще отида до аптеката за добавки и ще обсъдя ситуацията с личния лекар. Относно ходенето темпото ми винаги е 6-7 км/ч то ест е бързичко. За описването на храненето да знам че направих този дневник за себе си обаче като прочетох няколко други дамски дневника и видях че всички се хранят толкова ... правилно, здравословно, подредено, че просто не знам отстрани просто се чувствам неудобно да кажа какво аз съм яла, защото от 10 годишна до 16 годишна ми се подиграваха какво прасе съм а и тогава си бях пълничка и си ядях доооста. Та може би още се притеснявам за това :/
.

10.08.15
19:16

Не се притеснявай. Винаги можеш да обърнеш резултата в своя полза. Просто трябват тренировки и здравословен режим.
Успех в лечението! Пиши какви са резултатите.

Мнението беше редактирано от Йоанна на 10.08.15 19:19.

10.08.15
21:53

Йоанна благодаря за подкрепата може би наистине ако и пиша всичко и го имам по нагледно ще упея да се поправя. :)
Меню:
З- 40 гр сирене и 80 гр диетичен шоколад
М- 2 праскови
О- омлет от две яйца с нарязан домат и една лъжица зехтин, малък ванилов сладолед без захар 73 мл.
М- няколко бонбона от черен шоколад
В- овесени бисквити без захар, 100 мл ябълков сок

Тренировка- ходене 21 км, 75 клекове, 100 коремни преси, 20 минути стречинг
Вода- 4 л.
Всъщност наистина има смисъл от всичко това човек се замисля за много неща. :)

Мнението беше редактирано от Nicky Too на 10.08.15 22:25.

31.08.15
18:44

Здравйте съжалявам че изоставих поста си но просто така се случи, за което съжалявам но...

меню:
Закуска- чаша прясно мляко, кроасан шоколадов
Междинна- ябълка, фреш
Обяд- пилешко шишче, салата от домати и краставици
Междинна- йогурт, грозде
Вечеря- 1 голяма пълнена чушка, сладолед

Тренировка- 7 часа гимнастика, малка разходка

31.08.15
20:06

Миличка, храненето ти е катастрофално. Кроасани, сладолед, бисквити, шоколад. Може би калориите дори така , пак са на минус, но има огромно значение от какви източници идват.
Ако имаше нормална храна покрай горните, нямаше да се забележат, но едно шишче 100 гр. месо и малко салата не могат да покрият основните ти нужди от храна. Надявам се чушката да е била пълна с 200 гр. сирене.
Спортуваш гимнастика?Тренировките са по 7 часа? УОУ!
Това изисква много по-качествено , балансирано и осмислено хранене.

Помисли -  защо ядеш такива боклуци? Нямаш ли достъп и възможност за истинска храна- такава, която не е в пакет.
Какво е мечтаното тяло за теб? опиши го, покажи снимка. Така ще разберем дали си на прав път с това, което правиш.
Успех!

01.09.15
20:14

Всъщност наистина сте прави защо ям такива боклуци?! :( Можете ли да ми дадете някакви съвети как мнооого бавно да намаля тези отровни за организма ми храни?

Меню:
З- овесени ядки с прясно мляко, шоколад без захар
М- грозде, сушени плодове
О- руло стефани домашно с телешко месо вкъщи смляно, домат, кашкавал около 50 гр
М- домашен сладолед с лешници, фрапе
В- 2 оризовки едната с топено сирене и домат а другата с кашкавал, филе и домат, 1 киви

Тренировка- 5 часа гимнастика

Резултати които искам да постигна нямам, защото не ми се налага да се променям водя си дневника единствено заради храненето, което искам да е по-добро. :) :)

11.10.15
18:22

Закуска- 1 банан,1 филия хляб
Междинна- парче ябълка
Обяд- пилешка супа, 2 сухара
Междинна- препечена филия със сирене
Вечеря- варен ориз, препечена филия
По-късно- най-вероятно 1/2 ябълка

упражнения:
- 50 клякя
-2 часа танци
- 7 км ходене

Като изключим пилешката супа (в която едва ли пилето е било достатъчно за целия ден), храната ти е съставена основно от въглехидрати.
Банан, хляб, ориз, ябълка.

Добави още протеин - поне на всяко основно хранене да има.
Намали въглехидратите и добави полезни мазнини.

12.10.15
22:14

Вече смятам да си пиша наистина менюто всеки ден срам не срам ,защото виждам че с както си мислих огромното ми желание нищо не става, затова се надявам чрез писането на всичко подробно наистина да проумея нещата и да ги променя. :)

Меню:
з- 50 гр мюсли с 200 гр кисело мляко
м- 1 ябълка, 48 гр ореховка
о- 110 гр йогурт
м- меденка 60 гр
в- пиле с ориз и зеленчуци, 2 филийки пълнозърнест хляб, меденка 60 гр

движение:
10 км ходене
3 часа танци
20 клека
20 лицеви опори

13.10.15
15:46

Меню:
З- 2 филийки пълнозърнест хляб с лютеница, кашкавал и краставица
М- 100 гр черен шоколад
О- 3 малки кюфтенца с червена чушка, 2 бонбона
М- активия с горски плодове, мюсли блокче с вкус на праскова 50 гр
В- ще бъде към 6 и ще е голяма шопска салата и варено яйце

упражнения:
1.5 часа танци
100 коремни преси пълни
13 км ходене
30 мин кардио упражнения

Личи си, че си започнала работа по менюто си - виждам поява на повече протеин.
Има обаче още работа.

От първия ден обяда е можело да бъде нещо като вечерята; а меденката да се махне и на нейно място някакви сурови ядки, например.
От втория ден - бонбоните са излишни; активията е по-добре да се замени с обикновено кисело мляко, като можеш в него да сложиш овесени ядки, канела; към шопската салата добави поне още 1 яйце.
:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1