09.08.15
19:11
Здравейте,
Казвам се Пламена и съм на 35г.
Имаше време , когато се възхищавах от себе си.Дори след като родих (качих по-малко от 10кг .),успях бързо да си възтановя нормалното тегло 52 -54 кг,при височина 160см.Никога не съм ходила фитнес.Когато станах 60 кг. Долу -горе още се справях с положението някак си.
От 2009 живея в Германия и тук напълнях за първипът така брутално- близо 25 кг.Стигнах 80кг.Ами сега???
Пробвах всевъзможни хапчета.Отначало имаше ефект,но миналата година ми извадиха злъчката .И някак си зациклих.Започнах да ям едни шоколади,направо унищожавах всичко сладко.
Опитах с едни протеини ,но не издържах 21 дена .Ефектът беше около минус 5 кг. Които възвърнах прекалено бързо.
Сега пробвам някаква метаболитна диета , която свалих от Интернет.Прави се 13 дена.днес ми е 3 ден.свалила съм килограм и половина. Тук вече имам нужда от помощ - незнам дали това е правилната диета, всъщност незнам от къде да почна.
Целта е минус 25 кг.
09.08.15
19:42
Добре дошла и успех! Ще намериш много качествени хора и добри съвети.
Ще ти споделя само едно- спри диетите и започни да се грижиш за себе си, тялото ти има нужда от качествена храна и движение, а не от самоунижения и изтезания
http://www.zajenata.bg/метаболитна-диета-за-13-дни-отслабване-от-7-до-20-кг-news4677.html
(Не разбирам смисъла на липсата на закуска, както и целината (особено суровата целина ?!)
09.08.15
19:50
Незнам обаче, каква точно трябва да бъде качествената храна и да тръгна на фитнес или какво?
09.08.15
19:54
Добре дошла и от мен!
Не търси бързи резултати и не се хвърляй на диети, които обещават чудеса в рамките на десетина дни.
Споделям ти своята история: http://www.bb-team.org/articles/5099_vsichko-koeto-nauchih-za-15-godini-v-presledvane-na-mechtanoto-tyalo
Дано да намериш нещо полезно.
Какво се случи в Германия, за да качиш 25 кг?
Ще ги свалиш, но имай търпение!
09.08.15
20:04
Мисля , че стресът ми дойде в повече. Детето ми има ортопедичен проблем и понякога стоим със седмици в болницата. Съответно се храних и с много калориини бомби-от донути до чипс и пудинг.Аз не ям много месо, мазно въобще не обичам.Просто моят проблем е в захарта и всичко сладко. И стоенето.
За това сега незнам от къде да започна. ..
09.08.15
20:27
Започни с описване на сегашния ти начин на живот - храна, движение.
Споделяй всеки ден менюто си и така, капка по капка (или в случая - хапка по хапка), ще коментираме. :)
Стресът е разбираем в такъв случай, но захарта не ти е приятел.
Успех желая и ще чакаме първите отчети. :)
09.08.15
20:37
Ок , започвам от днес: закусих с 2 некатарини и чаша кафе с ч.л. кафява захар(не обичам кафе).Обяд с 2 домата, резен шунка и малко спанак, плюс 2 сварени яйца(и яйца не обичам ).вечеря -липсва.обикновено пия по шише 1.5л.вода на ден, но днес шишето ми е пълно на половина.
Цял ден съм вкъщи -движение почти никакво.
09.08.15
20:52
казано от Пламена Майсенбахер на 09.08.15, 20:37:
Ок , започвам от днес: закусих с 2 некатарини и чаша кафе с ч.л. кафява захар(не обичам кафе).Обяд с 2 домата, резен шунка и малко спанак, плюс 2 сварени яйца(и яйца не обичам ).вечеря -липсва.обикновено пия по шише 1.5л.вода на ден, но днес шишето ми е пълно на половина.
Цял ден съм вкъщи -движение почти никакво.
Добре, нека да разбием днешния ден:
- 2 нектарини, кафе със захар (не обичаш кафе, но защо го пиеш тогава?)
- 2 домата, резен шунка, малко спанак, 2 сварени яйца (зеленчуците изобщо не ги броим за храна в твоя случай, те се просто гарнитура към храната; за целия ден единственото смислено нещо, което си изяла са тези 2 яйца; но след като не обичаш яйца - защо ги ядеш? Яж риба, месо
- вечеря: липсва
—> крайно недостатъчна храна за целия ден
Ако всички дни са ти сходни, то значи гладуваш.
С такова гладуване няма да постигнеш целта си.
Не знам дали обичаш да закусваш или не - не е задължително да го правиш, ако не се чувстваш ОК. Но ето какво може да направиш със следващите хранения:
- обяд: голяма пържола или пък риба на скара / фурна + голяма салата (не ги брой зеленчуците) със свежи и сезонни зеленчуци + зехтин, маслини; филийка пълнозърнест хляб
- вечеря: отново риба, месо или пък извара + салата + авокадо
За междинно хранене, ако имаш нужда - сурови ядки или пък нещо белтъчно (извара с чубрица, червен пипер и зехтин например + някакви зеленчуци)
Давам ти просто идеи, за да ти покажа нагледно къде смятам, че допускаш грешки (в случай, че това е обичайното ти меню).
Старай се да не падаш чак под 1.5 л вода.
09.08.15
21:23
Благодаря ,
Но месо за обяд и вечеря?
Аз наблягам на плодовете и бисквитките Белвита понякога.А мюсли с кисело мляко за закуска?
09.08.15
22:29
Може би е добре да уточниш какви са принципите в храненето, които би искала да спазваш или в които вярваш.
Каква е позицията ти относно месото/рибата?
Няма никакъв проблем да ядеш месо и на обяд, и на вечеря по принцип.
Но не може да замениш протеинът с въглехидрати (захари в твоя случай).
Това ти е основната грешка: наблягаш на плодове и бисквити, а белтъчините и мазнините никакви ги няма + като цяло гладуваш.
За закуска може: натурални овесени ядки + кисело мляко + няколко сушени плодове за вкус или пък канела. Идеята ми е, че готовите мюслита често са пълни с доста допълнителна захар.
09.08.15
23:50
Няма проблем, мога да ям месо и риба със салати.Да бъде честна , нямам никакви принципи в храненето. И това ме затруднява още.Знам, че трябва да започна от някъде. Често пропускам дори хранене. Понякога гладувам по цяла седмица, само на вода и свалям и когато спра пак първото нещо , което ям е сладко , сякаш съм пристрастена.
20.09.15
15:41
Това го правя вече няколко дена.:
Закуската е изведен грейпфрут, обяда беше пилешко бут че на фурна без кожа с половин краставица без сол , литър и половина вода , и вечерята е пак изведен грейпфрут .ок, нямам апетит, не ям сладко, но стомахът ми се подува още,нали нямам злъчка , всичко , което ям се преработва по-трудно от преди.поне аз така разбрах.