10.08.15
20:00
Здравейте :)) Време е за новия ми дневник ( страия беше объркан и най-вече нередовен) :))
Ще разажа малко предистория или поне моментите,които намирам за важни. Такаа на 15 години тежах завидните (за културист може би ) 96кг. Ръста ми тогава да е бил не повече от 167-168 см. Бях дебела ,трудно подвижна и с високо кръвно... И като всеки млад и неопитен човек реших,че трябва да отслабна БЪРЗО и да си намеря гадже... (fubar) За 2 месеца и половина свалих 26кг с глад (я дах само салати и плодове ) и станах 70кг. БЕЗ ТРЕНИРОВКИ... Изглеждах добре с изключение на отпуснатите ми мускули и стриите,които ме се появиха. Чувствах се добре,започнах да се храня нормално,СЛАВА БОГУ нямаше йо йо ефект и след още 2 месеца станах 65 кг.
След това рязко сваляне имах известно време хормонален дисбаланс,за което ходих на доктор и проблеми със редовното ходене до wc-to,които ме мъчат и до днешна дата. Нооо така се получава като не обмисляш нещата и искаш бърз резултат.....
Иии ето ме към днешна дата - 8 години по-късно.Скоро ще навърша 24 години. Висока съм 170см.,тежа 67кг - които поддържам без усилия,понякога варират плюс минус 2-3. Запознах преди няколко месеца да се интересувам от спорт и здравословно хранене и стигнах до извода,че моето хранене е ПОКЪРТИТЕЛНО и че без тренировки никога няма да стегна отпуснатите ми мускули.
Та и затова ще направя едно дневниче тук - да отнеса критика ( градивна надявам се ) и най-вече сама да си дам сметка какво точно и по колко ям.
Не съм фен на фитнеса,предпочитам активни и динамични неща - бягане,волейбол,плуване,тенис... Ясно ми,че мускулатура няма да изградя без силови тренировки,но не ми е и това целта.
Целите ми са следните :
1. Искам да сваля 4-5 килограма - до 62 или 60 и да ги задържа в тази норма
2. Да стегна цялото си тяло,с акцент най-вече вътрешната част на краката и гърба (понеже имам леко изгърбване )
3. Да се храня здравословно !!!
4. Да започна редовна физическа активност
В момента менюто ми се състои предимно от кисело мляко ( много обичам ) , въглехидрати от всякакъв вид - обожавам тестени неща ( сандвичи,кроасани,бисквити ) , сладко под всякаква форма (въпреки ще го свеждам само до сладолед ) , царевица , ориз , грах....
Не обичам много месо - ям 1-2 пъти седмично,старая се да ям и яйца но ги харесвам още по-малко :(
Работата ми е физически натоварваща - по 8 часа на ден съм отговорник в един хотел ии обикалям,сервим,мъкна,барман съм . Нямам сили за тренировки след работа. Това трябва да се промени... Също отчитам като минус,че се храня нередовно и не спя достатъчно (заради сменния ми режим на работа). Обикновенно закусвам сутрин (към 6 сутринта) и после не съм гладна...Зверски огладнявам като се прибера от работа към 4-5 следобяд,наяждам се доста и си лягам... Кажи речи като пропускам закуските реално правя периодичното гладуване без да го искам... И всъщност се чувствам добре. Но явно доста неща трябва да се коригират.
От утре ще опитам с едно балансирано меню и лека тренировка. Иначе наскоро се премерих на една машина в мола и мерките са следните - 67.5 кг. индекс мазнина 14.3,к-во мазнина 9.5 кг. Незнам до колко е достоверно,но се чувствам подута,напълняла и не се харесвам ! Отново е време за промяна,но този път с малко повечко акъл :D
Тааа доста се отнесох. Прилагам две снимки от преди и сега :))
По-здрави ! :)
11.08.15
14:53
Щом нямаш сили за тренировка след работа, тренирай преди това.
Хареса ми, имаш визия за себе си. Защо така мислиш, че си песимистка? Установила съм, че истински песимисти няма. Просто някои хора се отчайват лесно, а други не. Можеш да си смениш мирогледа.
Примерно 3 ма приятели изкачват стълба към високо дърво. Достигат до половината:
Песимистът ще каже - само на половината път съм, сигурно няма да успея чак догоре.
Оптимистът ще каже - почти съм успял да се изкача, само половината ми остава
Реалистът ще каже - изкачих половината, сега ми остава другата половина
Всички те са постигнали едно и също, но го виждат по различен начин. Въпрос на работеща мотивация. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Jandra на 11.08.15 15:02.