Опитът - добър или лош ни учи :)) ( или дневника на една непоправима песимистка :D )

Темата е заключена.

10.08.15
20:00

Здравейте  :)) Време е за новия ми дневник ( страия беше объркан и най-вече нередовен) :))

Ще разажа малко предистория или поне моментите,които намирам за важни. Такаа  на 15 години тежах завидните  (за културист  може би ) 96кг. Ръста ми тогава да е бил не повече от 167-168 см. Бях дебела ,трудно подвижна и с високо кръвно... И като всеки млад и неопитен човек реших,че трябва да отслабна БЪРЗО и да си намеря гадже... (fubar) За 2 месеца и половина свалих 26кг с глад (я дах само салати и плодове ) и станах 70кг. БЕЗ ТРЕНИРОВКИ... Изглеждах добре с изключение на отпуснатите ми мускули и стриите,които ме се появиха. Чувствах се добре,започнах да се храня нормално,СЛАВА БОГУ нямаше йо йо ефект и след още 2 месеца станах 65 кг.
След това рязко сваляне имах известно време хормонален дисбаланс,за което ходих на доктор и проблеми със редовното ходене  до wc-to,които ме мъчат и до днешна дата. Нооо така се получава като не обмисляш нещата и искаш бърз резултат.....

Иии ето ме към днешна дата - 8 години по-късно.Скоро ще навърша 24 години. Висока съм 170см.,тежа 67кг - които поддържам без усилия,понякога варират плюс минус 2-3. Запознах преди няколко месеца да се интересувам от спорт и здравословно хранене и стигнах до извода,че моето хранене е ПОКЪРТИТЕЛНО и че без тренировки никога няма да стегна отпуснатите ми мускули.
Та и затова ще направя едно дневниче тук - да отнеса критика ( градивна надявам се ) и най-вече сама да си дам сметка какво точно и по колко ям.

Не съм фен на фитнеса,предпочитам активни и динамични неща - бягане,волейбол,плуване,тенис... Ясно ми,че мускулатура няма да изградя без силови тренировки,но не ми е и това целта.

Целите ми са следните :
1. Искам да сваля 4-5 килограма - до 62 или 60 и да ги задържа в тази норма
2. Да стегна цялото си тяло,с акцент най-вече вътрешната част на краката и гърба (понеже имам леко изгърбване )
3. Да се храня здравословно !!!
4. Да започна редовна физическа активност

В момента менюто ми се състои предимно от кисело мляко ( много обичам ) , въглехидрати от всякакъв вид - обожавам тестени неща ( сандвичи,кроасани,бисквити ) , сладко под всякаква форма (въпреки ще го свеждам само до сладолед ) , царевица , ориз , грах....
Не обичам много месо - ям 1-2 пъти седмично,старая се да ям и яйца но ги харесвам още по-малко :(
Работата ми е физически натоварваща - по 8 часа на ден съм отговорник в един хотел ии обикалям,сервим,мъкна,барман съм . Нямам сили за тренировки след работа. Това трябва да се промени... Също отчитам като минус,че се храня нередовно и не спя достатъчно (заради сменния ми режим на работа). Обикновенно закусвам сутрин (към 6 сутринта) и после не съм гладна...Зверски огладнявам като се прибера от работа към 4-5 следобяд,наяждам се доста и си лягам... Кажи речи като пропускам закуските реално правя периодичното гладуване без да го искам... И всъщност се чувствам добре. Но явно доста неща трябва да се коригират.

От утре ще опитам с едно балансирано меню и лека тренировка. Иначе наскоро се премерих на една машина в мола и мерките са следните - 67.5 кг. индекс мазнина 14.3,к-во мазнина 9.5 кг. Незнам до колко е достоверно,но се чувствам подута,напълняла и не се харесвам ! Отново е време за промяна,но този път с малко повечко акъл :D

Тааа доста се отнесох. Прилагам две снимки от преди и сега :))
По-здрави ! :)

Щом нямаш сили за тренировка след работа, тренирай преди това.

11.08.15
15:01

Хареса ми, имаш визия за себе си. Защо така мислиш, че си песимистка? Установила съм, че истински песимисти няма. Просто някои хора се отчайват лесно, а други не. Можеш да си смениш мирогледа.

Примерно 3 ма приятели изкачват стълба към високо дърво. Достигат до половината:

Песимистът ще каже - само на половината път съм, сигурно няма да успея чак догоре.
Оптимистът ще каже - почти съм успял да се изкача, само половината ми остава
Реалистът ще каже - изкачих половината, сега ми остава другата половина

Всички те са постигнали едно и също, но го виждат по различен начин. Въпрос на работеща мотивация. Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Jandra на 11.08.15 15:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1