09.08.15
18:14
Здравейте,
От доста време чета нещата тук и най-накрая се престраших да си направя дневник. Много ще се радвам ако някой ми обърне внимание и получа някаква критика ако правя нещата нередно.
Така ще започна от това, че целта ми е отслабване. 57кг съм 163 висока и съм на 16 години.Имам желание да се занимавам със фитнес. Този месец си изкарах и карта за фитнес.Ходя 5 пъти седмично.
Та как протича един мой ден:
10:30 закуска - овесени ядки с прясно мляко
14:00 тренировка - тренирам само краката,корема и дупето понеже за другите части от тялото не съм запозната с упражнения. 20 минути кардио.
16:00 обяд - пилешка пържола, извара, яйца или зеленчук.
17:00 междинно хранене - малко кашу или бадеми и две три фурми.
20:00 вечеря - зеленчук, плод или рибка.
Ще съм много благодарна ако получа съвети и критики. :)
Привет!
И добре дошла!
Едва ли съм аз най-подходящият човек, който да ти го каже, но съм леко озадачена от целта ти (shake) - отслабване??? Бегло изчисляване на BMI показва индекс 21,4 при граници 19-24, т.е. си в норма сега. Тук ще подчертая обаче, че BMI калкулаторът визира възраст на индивида над 17-19 години, а ти си на 16.
Да, ти си знаеш най-добре какво целиш. Но според мен си на едно чудесно тегло и нямаш нужда да сваляш. За сравнение - аз целя отслабване, защото съм 86 кг при ръст 168 см и съм на два пъти и малко по твоите години!
Сега е моментът, в който трябва да се храниш с добра и качествена храна. Ти си и започнала така - месо, яйца, риба, зеленчуци, ядки и т. н.
Колкото до фитнеса - там аз не съм на ниво да коментирам, но със сигурност движението е здраве, така че можеш да извадиш само позитиви от него! Компетентните във форума, а те са много, могат да ти помогнат в тази част.
Успех от мен! (F)
12.08.15
11:09
казано от Стелла на 09.08.15, 18:14:
10:30 закуска - овесени ядки с прясно мляко
14:00 тренировка - тренирам само краката,корема и дупето понеже за другите части от тялото не съм запозната с упражнения. 20 минути кардио.
16:00 обяд - пилешка пържола, извара, яйца или зеленчук.
17:00 междинно хранене - малко кашу или бадеми и две три фурми.
20:00 вечеря - зеленчук, плод или рибка.
Ще съм много благодарна ако получа съвети и критики. :)
Здравей и добре дошла! :)
Не знам дали имаш нужда от отслабване, но дори и да е така, гледай да не подлагаш тялото си на прекалено голям стрес - т.е. да не се стремиш да намаляваш храната повече и повече.
Хубаво е да тренираш цялото тяло, а не отделна част от него. Щом не можеш да се справиш сама, потренирай известно време с някой, който е добре запознат с упражненията. Ти имаш ли някакъв спортен опит до този момент?
За храната: пишеш “пилешко, яйца ИЛИ зеленчук”, “зеленчук, плод ИЛИ рибка” - това е голяма грешка, да си мислиш, че зеленчукът заменя месото/яйцата/рибата и обратно. Не.
Яж И месо/яйца/риба, И зеленчук в дадените хранения. :)
Например: обяд от пържола, салата, филийка пълнозърнест хляб
Вечеря: риба, салата (домати, краставици, лук, маслини и т.н.)
Ако ядеш само зеленчуци, няма да даваш на тялото си градивен материал, нито пък източник на енергия.