28.07.15
09:06
Вчера вечерта в залата: отново не докоснах пудовка в истинския смисъл на думата
разтягане
клек на един крак като задният опира леко ниско разположена тухличка - 1 серия по 10 на крак със СТ + 4 серии по 5-6 на крак с 20, 20,. 20, 25 кг лост - ПЕРФЕКТНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ И ПЕРФЕКТНИЯ КЛЕК
суинг - 4 серии по 30 сек с две ръце с 32 кг пудовка - супер усещане
клек и след изправянето пълен подскок - 4 серии по 10 с 12 кг пудовка на гърба
усуквания с ластик - 3 серии по 20 на страна
трион с ластик - 3 серии по 20 на всяка ръка
лягаме с лице към пода, опираме челото в пода, във всяка ръка по еедна малка гиричка, изпънати напред с палчец, сочещ нагоре - 3 серии по 10 повдигания на ръцете с 2 гирички по 1,5 кг - упражнение за разтягане на раменете
стълби - една серия се състои от 10 изкачвания на стълбите нагоре през стъпало с двата крака, бързо - 3 серии - всяка серия по 10 изкачвания
Събота и неделя стояхме и двата дни вкъщи и нищо не съм правила освен да си почивам, което вече в понеделник ме изнерви, тъй като стоенето на маса цял ден там ми дойде малко в повече. Но си починах поне. Може би съм имала нужда от такова нещо. Не успях да тичам, нито да потренирам вкъщи тъй като нямаше кой да гледа детето, което пък и на всичкото отгоре не искаше да заспи на обяд този уикенд.
тренировката вчера интересна, но различна. Накрая интересен разговор с Юри с различни малки теми, прокарани в него.
А другото, което ми каза вчера беше, че много бързо се развивам от както съм започнала да тренирам с него въобще (почти 8 месеца вече) и с 20 кг гира също доста бързо съм тръгнала да се развивам от самото начало и сега тази контузия на ръка ми всъщност била като една естествена спирачка, от която организма се нуждаел. :
Останете си със здраве и Любов!
....................................
Затова се върнах в стаята си и се тръшнах на леглото с мисълта, че ако хората бяха дъжд, аз просто ръмях, а тя беше ураган. Джон Грийн
Ала тя мислеше различно. Действаше различно. Опита се да ми го покаже, но аз не успях да го видя - трябваше да я изгубя, за да го разбера.Паулу Коелю
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 28.07.15 09:13.
30.07.15
07:00
Привет! Привет!
Вчера вечерта в залата (отново успях да стигна до ам :) :0
разтягане, загрявка
клек на един крак везна - 3 серии по 10 на крак с 16 кг пудовка
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
едно ново движение, което хем ми пазеше ръката, но и включваше и обръщане и тласкане - взима се пудовката с едната ръка, прави се обръщане, при което обаче дъното на пудовката (или малко по-страни) се хваща с другата ръка, застава се в rack position и се тласка с двете ръце - направих много серии, защото се ентусиазирах , а и ми беше странно като комбинация и трябваше да му свикна, освен това използвах, че ми е леко, за да доизглаждам детайли в техниката ( при изпъването на краката при тласкането се стремях да отпускам мускулите на бедрата повече) - 7-8 серии по 20 повт на всяка ръка ( пак увеличих, трябваше по 10) с 16 кг пудовка
хиперекстензии - 4 серии по 15 с 10 кг лост
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна
разтягане
Мисля, че и в петък ще оставим ръката да почине и от понеделник отново желязото е в моите ръце (muscle) :)
.....................................
“Който много обича, много дава.” Учителят Петър Дънов
.................................
“Само една любов признавам на тоя свят - да обичаш независимо от това, обичат ли те, носят ли ти сигурност, подкрепят ли те, като че ли си недоразвито същество и се нуждаеш от патерици. Независимо от това, изгодно или не, благоразумно или не. Да обичаш, защото обичаш. Това е единственото основание.” Блага Димитрова
Не, не е от това. Не съм настинал. Тука - посочи той гърдите си, тука нещо се скъса. Димитър Талев
......................
Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен. Паулу Коелю
...........................
“Най-великото предизвикателство в живота е да откриеш кой си! Второто велико е - да бъдеш щастлив с това, което си намерил!” Мевляна
.......................
Често казваме...
Често казваме “Не те обичам”, когато сме луди от любов.
Често казваме “Мразя”, само за да си повярваме сами.
Често казваме “Сбогом”, надявайки се да видим този човек отново.
Казваме “Тръгни си”, за да не вижда никои сълзите ни.
Казваме “Никога”, макар че знаем, че това ще се случи пак.
Казваме, че вече не обичаме, когато ни е страх да си признаем чувствата.
Казваме, че сме забравили, когато мисълта за човека не ни дава мира.
Казваме, че сме изтрили номера, когато го знаем наизуст.
Казваме “Всичко свърши”, когато всичко едва започва.
Понякога не можем да кажем “Обичам”, когато ни е страх да чуем отговора.
Молим да ни оставят сами, когато най-много се нуждаем от някого.
Надяваме се, когато нямаме никакъв шанс.
Чакаме дори когато знаем, че вече са ни забравили.
Мечтаем, знаейки, че това никога няма да се случи.
Клифърд Саймък
..........................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 30.07.15 07:05.
03.08.15
15:51
Вчера в 16:00 часа тичах 35 мин. в парка; не успях повече да издържа поради твърде топлия час, в който излязох да тичам, но това време ми излезе като възможност и затова :)
Тази вечер съм в залата :) ; в петък не успях да стигна до там, защото нямаше кой да гледа детето и така :(
Проклятие е силната жена -
тя винаги живее във сърцето.
Понякога е слаба и сама –
понякога – съзвездие. И свети.
Не проси хляб. Не моли, а гори!
Сама разпалва своята жарава –
в пустинята да я откриеш ти,
ще ти даде вода. И друго ще ти дава..
Ще събере трохи, запалена от страст,
и после ще отвори двете длани
да те нахрани.А след още час,
единствена в нощта ти ще остане...
Ивайло Цанов
...............................
Не трябва винаги да показваш всичко, което знаеш. Такова нещо не подхожда на жени... и после, хората не обичат, когато някой е по-умен от тях. Дразнят се. Ти никого не можеш да промениш, като му приказваш правилно. Хората трябва само да имат желание да се учат, а когато нямат желание, нищо не може да се направи, освен да си мълчиш и да приказваш като тях. Харпър Ли
”....Тръгнах си.
Големите жени не заслужават малки приказки.”
[/stron Августин Господинов
https://www.facebook.com/LadyBossLiving/videos/934760843210904/?pnref=story
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 03.08.15 15:53.
04.08.15
09:32
Добро утро!
Вчера вечерта бях в залата и ето какво направих:
загрявка, разтягане
клек на един крак , като задният опира хоризонтално разположена тухличка - 1 серия по 10 на крак + 3 серии по 5-6 на крак с 20 кг лост
клек-подскок - 3 серии по 25 повт с 40 кг щанга
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 28 кг пудовка - това и аз не вярвах, че ще успея да го направя
джърк - с едната ръка държа пудовката за дръжката, а с другата дъното на гирата, за да няма удряне на дясната ръка - 3 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
снач - нищо не се получи с него - с лявата ръка си направих 2-3 минути и като прехвърлих гирата на дясната още на първото повторение всъщност разбрах, че травмата ми не е минала както изглежда в нормалните ежедневни мои дейности. Доста си ме боли всъщност, ако тренирам същинските движения за Гиревоя. Ядосах се много... стана ми меко казано тъпо.... стана ми тъжно и т.н. Всичко ще ми се забави... въобще... нямам думи!
След неуспешния снач...
Добро утро - 3 серии по 15 с 30 кг щанга
коремни на шведската стена - 3 серии по 15
подскоци на високо степче - Табата стил - 8 серии по 20 секунди с 10 секунди почивка
разтягане
Само изглежда, че всичко се плаща с пари. В действителност всичко важно в живота се плаща с парченца от душата. Ошо
“И ако още не си научил нищо, запомни това: нищо не се е свършило, докато не ти затворят вратата на ковчега.”- Тупак
.............................
Когато обичам- давам себе си....когато Ти ме обичаш- взимаш душата ми...
..................................
Няма невъзможна любов. Има непотърсена и неповярвана любов. Има неотвоювана любов, поради “не мога”, “не знам” и “не искам”.
Има отказана и заменена от лесни любови любов, но никога и невъзможна. Елиф Шафак
...................................
”Хората, които си имат своя мъка, знаят как да утешават другите.”
......................................
Прободе го като нож, но не го заболя. Никога не те боли, когато знаеш нещо със сигурност. Нараняват те само очакването и последиците. Ерих Мария Ремарк
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 04.08.15 09:35.
05.08.15
09:22
Трябва да бъдеш целувана по-често. И то от някой който знае как да те целува. Маргарет Мичъл
Вчера като се прибрах вкъщи и готвех разни неща, реших да включа в употреба домашния лост за набирания, закрепващ се за касата на вратата, който купих преди известно време.
Направих неизвестен брой набирания с подхват с лека помощ-подскок с пръстите на единия крак (тъпо го обясних, съжалявам :)). Определено се зарадвах на себе си!
И след това започнах да практикувам и пистолети. :) Отново неизвестен брой, като си помагах се придържах съвсем леко с едната ръка.
:) :) Отново се зарадвах на себе си!
Днес съм в залата :)
................................................
“Всичко се плаща на тоя свят и е глупаво човек да купува на цена,която нито може,нито желае да плати.” Павел Вежинов- “Нощем с белите коне”
.....................
Щом можем да си представим нещо, значи можем и да го постигнем! Силното желание е отправната точка на всяко движение - не надеждата, нито простото искане, а страстното пулсиращо желание, което преодолява всичко. За човешкия характер упоритостта и постоянството са като въглерода за стоманата. Който се отказва не печели, а който печели не се отказва. Нийл Доналд Уолш
Не е първата, но ако заради нея си забравил имената на другите, това е достатъчно!
“Жената никога не трябва да се пита дали е щастлива. Ако тя прецени, че заслужаваш да знаеш, винаги ще ти го каже без думи..”Ерих Мария Ремарк
.......................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 05.08.15 10:48.
06.08.15
07:06
Вчера вечерта в залата:
загрявка, разтягане
клек на един крак, задният с коляно докосва хоризонтално ниско разположена тухличка - 1 сеия по 10 на крак със СТ + 3серии по 5 на крак с 25 кг щанга - любимото ми движение :)
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 kg пудовки
суинг - 4 серии по 10 повт с 2x16 kg пудовки
пак се пробвах със синята гира - 12 кг на джърк и с лявата ръка всичко беше наред, но с дясната - просто нищо не става.
Затова - правих джърк, при който дръжката на гирата е в едната ръка, а дъното й в другата - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия дълъг цикъл по същия начин по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
стълби - 13-14 изкачвания до горе през стъпало с двата крака
планк страничен - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане
Юри почна да разсъждава вчера защо толкова бавно ми се оправяла ръката , как все я пазим пък още не е готова да се вдига с нея... Започна да ме разпитва за храната ми и дори ме помоли да му запиша за една седмица какво съм, но като му разказах, че не успявам да стигна до закуската и отсече, че въобще нищо не е необходимо да му записвам, докато не започна да закусвам. :) Освен това според него е вероятно да не съм яла достатъчно като количество и качество калории, което е пряко свързано с възстановяването и здравината на мускулите. Каза ми грубо, че на мен ми били нужни 2000-2500 кал. Наистина аз не знам колко ям, защото нищо не измервам, но е и факт, че ям само по два пъти на ден имам огромни интервали между храненията и като количества са големи предвид малкият им брой. Според него 4-5 броя са оптималния вариант. Ще се старая за сега поне да си изяждам направената закуска и да избирам още по-мазното свинско, от което избирам.
................................................
Във вселената няма нищо по-вълнуващо от сложната жена. За повечето мъже жените са истинска мистерия, но аз като че ли никога не съм имал този проблем. Аз обичам пъзелите и съм добър в тяхното подреждане – така че, колкото е по-сложно, толкова по-добре.
Жените са човешки същества, точно като нас. Те мислят рационално и се движат от логиката. Жените обаче определено живеят в реалност, различна от нашата. Но... всъщност няма двама души, които да споделят една и съща реалност, нали?
Сложната жена е жена, с която си струва да споделиш живота си. Може би понякога е трудно да я обичаш, но главоболието си заслужава.
Тя със сигурност ще направи живота ви по-интересен.
Вярвате или не, сложните личности не се раждат такива. Няма ген, който ви прави “труден за разбиране” и който се предава от родителите към децата. Хората стават сложни, защото животът им е сложен.
Ако жената е сложна, то е заради живота й, който най-малкото е бил сложен преди време. Сложният живот обаче не е толкова неприятен, колкото си мислят повечето хора. Сложен обикновено значи интригуващ, извън ординерното, вълнуващ. Разбира се, прекалено сложен е едно... сложен е друго.
Сложната жена винаги е интересна. Защо? Защото сложното е интересно. Кога за последно чухте някой да казва: “Харесва ми колко обикновен е животът ми”? Малка доза обърканост винаги действа добре на човека – особено ако идва от жена. Ако жената е сложна, тя ще направи и живота ви малко по-сложен. И както казах, така той ще стане по-интересен.
Тя ще е водила интересен живот и ще има много истории, които да ви разкаже.
Сложните хора водят сложен живот, а сложният живот ражда добри истории. Следователно, тя със сигурност е преживяла много приключения и има вълнуващ опит. Дори ако тези приключения са само на емоционално ниво, това пак е интересна за разказване история.
Кога повечето хора се уморяват от връзката? Когато партньорът им е скучен и няма какво да им разкаже. В най-добрия случай ще чувате вечно повтарящи се истории. Това е окей като за начало, но след време вашият любим ще звучи като развален грамофон.
Сложните хора е трудно да бъдат разбрани. Не само защото са сложни, а защото пазят повече неща в себе си, отколкото останалите. Колкото повече демони имат, толкова повече ги пазят...
Срещайте се със сложна жена и ви гарантирам, че за години напред тя ще има какво да ви разказва.
Тя трудно може да бъде уловена.
Да се отегчиш е лесно – поне за някои от нас. По природа хората обичат предизвикателствата и мъжете не правят изключение – дори ако тези предизвикателства идват от техните жени. Ние сме войни, съперници и завоеватели. По-важното, ние обичаме да побеждаваме и мразим да губим.
Ако се влюбим в жена, я преследваме, докато и тя не се влюби в нас. Ако срещнат трудности, част от нас си намират оправдания, че тя не си заслужава и се отказват. Но така или иначе, в нашите умове ние никога не губим. Ако жената е лесна “плячка” обаче, нашият интерес бързо изчезва. Вече не сме привлечени от нея, не се опитваме да я разберем и опознаем. Сложната жена винаги изглежда като една малка мистерия. Затова не бъдете твърде лесни или вашият любим ще се отегчи. Разбира се, същото може да се каже и ако разменим ролите.
На моменти тя може да е емоционално нестабилна, но това ще направи връзката вълнуваща.
Изглежда хората си мислят, че връзка, в която всичко е мирно и спокойно през цялото време, е страхотна връзка. Да си призная, не знам дали това е така, защото не познавам нито една двойка, която от време на време да не се сдърпва.
Връзките се натъкват на всевъзможни препятствия. Това е така, защото в своя живот ние се сблъскваме с различни лични проблеми, които трябва да бъдат решени и които често засягат и партньора ни. Ако не самите проблеми, то начинът, по който те се отразяват на емоционалното ни състояние и на нашите действия.
Постоянната емоционална нестабилност не е здравословна, но от време на време това може да е свежо напомняне, че си жив – дори ако е само заради това, че емоциите ти се менят като резултат от променящите се емоции на жената до теб.
Тя е умна.
Трябва да си умен, за да бъдеш сложна личност. Не искам да кажа, че е лошо да си обикновен. Има хора, които си търсят точно такъв партньор.
За да си наистина сложна личност, задължително трябва да си интелигентен. Ако не си такъв, няма да можеш да управляваш сложните процеси в своя ум.
Тя ще ви накара да се борите за любовта й – а това е единственото нещо, което държи една връзка цяла
Повече хора се втурват през връзката така, сякаш накрая ги чака триумфална лента и медал. Трябва да се научиш, да разбереш, че самата връзка е твоята награда. Тя обаче изисква непрекъсната грижа. Проблемът най-често се появява, когато единият или другият реши, че вече няма нужда да се старае.
Нека бъдем честни, това най-често се случва с мъжете. Тъй като мъжете се възприемат като завоеватели, веднъж щом получат любимата жена, те вече не изпитват нужда да се борят за нея. Мъжът трябва да помни, че е нужно да се бори, за да запази любовта жива. Мъдрата жена, от своя страна, знае как да го накара да мисли така.
От време на време, разбира се. Никой не обича да се чувства застрашен, че може да изгуби любимия си във всеки един момент. Но от време на време е добре да ни се напомня, че това все пак може да се случи.
автор: Пол Хъдсън,
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 07.08.15 11:26.
06.08.15
07:13
Как се прави суинг с 2 пудовки, Рени?
Не пишеш да вземаш някакви ставно възстановяващи и противовъзпалителни комплекси. Защо се оставяш на самотек? Върви при травматолог, че ме ядосваш вече :)
06.08.15
09:30
Кобре, ето клипче на суинг с две пудовки! Искам да отбележа да имаш предвид, че в Гиревоя има известни малки разлики и затова обещавам, че в петък ще помоля да ме снимат на това движение и ще кача клипчето да го видиш и него.
Ще снимам и клека на един крак с щангата!
П.С. Ето тук качвам клип със суинг в Гиревоя - забележи как ръката, която държи пудовката не е напълно изпъната и освен това тялото отива леко назад, а не е така статично като в горния клип. Но ще се снимам на суинга, споко :) и в такава позиция, за да се види добре.
Не пия нищо, Кобре! Може би е грешка... не знам. А къде да ти ходя на доктор, не би могъл да ми каже нещо друго освен всъщност каква е травмата. Едва ли би ми препоръчал препарати, с които да ми се разкара от ръката това чудо, а просто ще се изкаже, че е нужно да мине време и да си се оправи от само себе си. Не ми се среща с хора, които ще почнат да ми развиват теории от турските сериали.
Виж, приех го вече. В смисъл яд ме е, че не тренирам както ми се иска и т.н., но се загубих в гнева си и забравих да извлека хубавото от цялата история. За мен всяко нещо си има хубава страна и трябва да се опитам да се вгледам в нея и да забравя другото. А хубавото е, че сега ще започна да обръщам внимание на други движения и ще се завърна с пълна сила и в най-добрата си форма при пудовките и Гиревой движенията. :)
Целувки и по-здрави :) :) :)
06.08.15
11:19
Защо си толкова скептична? И моя приятел беше така, чакаше да му мине с почивка, докато не го сецна и не можеше да ходи и спи първите дни. Казаха му каква е травмата, удариха му 1-2 инжекции , че да живне малко, изписаха му противовъзпалителни, ГАБА и ставновъзстановяващи, после му правиха процедури с лазер и ултразвук - не е само почивката - макар че почива пълни 5 седмици.
Това със двете пудовки е много интересно, не си представях, че може да стане. Това е руски суинг? Коментирахме с Боби и Карфичка руския и американския, какво ти е мнението?
06.08.15
15:50
Да, Кобре, това е руски суинг, но по принцип в Гиревоя, мисля, не се делят на руски и американски. Смятам, че има един суинг и той е този, за който съм качила клипчета в горния пост -РУСКИ. За мен американският суинг е безсмислен, защото ако се замислиш при евентуалното му изпълнение с ЕДНА ръка, фактически ще си стане изпълнение на снач с малка разлика във фиксацията на пудовката горе.
Пък и да ти кажа честно предвид факта, че историята на гиревоя започва в Източна Европа “през далечната 1948 година, когато най-силните мъже от всички 15 държави в СССР се срещат на състезание в Москва”, първоизточникът е руски и истината е там. Не забравяй, че няма положение, при което някой си някъде да не се появи и да не измисли нещо, за да се опита да противостои на руската мощ. Русия-Америка! Нали схващаш? :) :) :)
Аз съм за руския, пък и американски не съм и правила до сега... по-добре да си хабя енергията за далеч по-ползотворния снач!
По-здрави и целувки!
П.С. И все пак, тъй като не се считам за 10000 % компетентна, ако не съм права, моля, някой по-голям разбирач да изкаже своето становище.
:* :* :*
07.08.15
07:34
Турски сладкиши...
Палачинко-питката на Рони отвчера, която направих на Тино...
Краката ми... и аз... на работа
:) :) :) Днес съм в залата и ще видим :) :)
По-здрави
Рени :*
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 07.08.15 11:31.
07.08.15
11:00
Страхотни крака и чудесно тяло над тях! <3
07.08.15
13:37
Благодаря ти, Кобре! :* :* :* (blush)
Но чак пък страхотни крака..... да не преувеличаваме... все пак да не забравяме, че тук са стегнати, за да са в тая позиция.... :)
Но да кажем, че са добре :)
По-здрави
Рени
..................
Постарай се детето в теб никога да не се срамува от възрастния, който си станал. Алекс Ровира
............................
”Жените обичат много по-умно от нас, мъжете. Те никога не обичат мъжа заради тялото му, дори да го харесват много и да го желаят силно.... Жените обичат заради характера ти. Заради силата ти. Заради ума ти. Защото умееш да защитаваш деца. Защото си добър човек с чувство за чест, с достойнство. Никога не обичат глупаво като мъжете. Не им пука, че имаш особено красиви глезени или изглеждаш много добре в костюм... Когато ни обичат това е благословия, защото ние твърде рядко им даваме основание да ни обичат...” “Парижката книжарница”
.......................
Малцина от нас могат да понесат щастието —
имам предвид щастието на ближния си. Марк Твен
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 07.08.15 13:37.
08.08.15
14:42
Благодаря на всички за отделеното време :)
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
клек на един крак - 1 серия, в която задният опира тухличка, хоризонтално разположена и 3 серии, в които задният ми крак опира вече само земята - 4 серии общо по 5-6 на всеки крак
лицеви опори на TRX въже - 3 серии по 5-6 повторения - много трудно..
клек - подскок - 3 серии по 35-40 повт с 40 кг щанга като тук с пръстите бях стъпила върху диск, по един за всеки крак
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 kg пудовки
фиксация с пудовка - 3 серии по 25 приклякания ( като първия клек при джърка) с 16 кг пудовка над глава ( с едната ръка я държах за дръжката, а с другата за дъното и всичко отново, за да си запазя още малко ръката)
дървар с ластик - 3 серии по 15 на страна - особено интересно движение и полезно
коремни на шведска стена - 2 серии по 15
разтягане
Днес малко по-късно ще кача обещаните клипчета - на суинг и на клек на един крак :)
.............................................
http://www.highviewart.com/borhes-istinite-za-zhivota-shtastieto-i-lyubovta-koito-nauchavame-tvarde-kasno-2099.html
.............................................................................
С времето разбираш, че само, който може да те обича с недостатъците ти без да се опитва да те променя, може да те дари с цялото щастие, за което мечтаеш. И човек разбира, че наистина може да издържи, че наистина е силен, че наистина има стойност. И човек разбира и се научава! И всеки ден се учи! С течение на времето също научаваш, че животът е тук и сега и че е без значение колко планове имаш – не съществува нито утре, нито вчера. След време разбираш, че да се опитваш да простиш или да молиш за прошка, да казваш че обичаш, да казваш че ти липсва, да казваш че ти е нужен, да казваш че искаш да бъдеш приятел на някой до гроб е късно и вече няма смисъл! Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни, затова трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде. А всички наши мечти мога да се сбъднат – ако имаме куражът да ги преследваме. Именно това е което прави живота интересен, а именно възможността да осъществиш мечтите си.
Човек остарява твърде бързо, прекалено бързо и помъдрява прекалено късно! Точно когато… вече няма време…
Хорхе Луис Борхес
.........................................................
Приятелю, обича ли те жена - не бягай от нея, малко са жените, които могат да обичат. Да, на думи всички, но на действия - не. Обичат парите, колите, подаръците, скъпите вечери, луксозните курорти. Тя - истинската жена, чака, плаче, прощава... Но приятелю, идва момент, в който спира. Тогава повярвай и звездите да й свалиш и света да й подариш... Няма да се върне. Джон Грийн
Когато говоря за „любов“, нямам предвид влюбването. Не говоря за емоции, които съществуват само в книгите. Не говоря за наслади, запазени за малцина избрани. Говоря за простички и истински чувства. Говоря за възвисяващи, но не свръхчовешки преживявания. Говоря за любов като способността силно да обичам. А какво точно изразяваме с думите: Обичам те? Мисля, че казваме: Твоето щастие ме интересува.Хорхе Букай
Има един вид късмет, който се изразява само в това да попаднеш в нужното време на нужното място, и едно вдъхновение, което не е нищо повече от това да направиш каквото трябва и както трябва. И двете те спохождат само когато прогониш от сърцето си амбициите, целенасочеността и плановете.
„Най-важен е фактът, че докато си на тази планета, ти си в режим на СЪТВОРЯВАНЕ, и можеш да превърнеш планетата в рая, който ти харесваш, И че това става твоя ЛИЧНА отговорност, защото трябва да осъзнаеш факта, че твоите мисли допринасят за това.
И ако всеки един от нас разбере, че ние всички допринасяме за ЦЯЛОТО, че сме силни, и че всички сме свързани в едно гигантско живо същество, тогава тези колективни убеждения/вярвания ще манифестират свят, който е напълно различен от света, в който живеем сега.
И не са ни нужни сто години или хиляда години.
Тези промени и вярвания водят до моментални и непосредствени промени в реалността. Така че ние достигаме до една нова еволюция.
Нашите вярвания са в действителност могъщи и имат способността да създават ново бъдеще за нас!” Д-р Липтън
..................................................
– А каква е тайната на истинската любов?
– Любовта се проявява в живота извън времето и пространството. Не можеш да обичаш някого, с когото не си имал връзка в миналото. Любовта между хората не се проявява само в един живот. Тя идва от контакта на човек с Бог и се предава чрез вътрешен тласък, чрез вътрешен импулс. Физическата любов е с прегръщане, с целувка, а идеалната може да бъде отдалеч, от разстояние. Божествената любов върши чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази любов трябва да се изучава. Красотата на любовта се заключава в това всички същества да ви обичат, а не само едно. Да обичаш човек, който те обича, е лесно, но да обичаш този, който не те обича, там е силата, а той е, който може да те научи на много полезни неща. Физическата любов трябва да бъде предговор на духовната, а тя – на Божествената.
– Ако не сме приложили човешката любов, как ще приложим Божествената, за която се изискват големи жертви?
– В любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бог. Всяка любов, която издига човека, идва от Бог и носи светлина, топлина и свобода. Когато двама души се обичат, те отправят импулс към нещо велико в целия космос. Смисълът на живота се състои в това да намериш онзи, който те обича, и когото ти да обичаш.
Престъпление е, че искаме да сложим любовта в окови. Ако обичате някой човек, оставете го свободен! Истинската любов разширява човешката душа. Човек ревнува, защо то не подозира, че всичко, от което се нуждае, е вътре в него. Ако искаш да обичаш, не трябва да се страхуваш. Ако искаш да те обичат, не трябва да се съмняваш. Радвайте се на любовта и не пресмятайте кой, колко и как обича. Щом любовта се проявява, няма престъпление. Любовта е новата религия на света. В по-добрия свят любовта е естествен закон. Тя е силата да се дава, без да се очаква нищо в замяна. Тя приема, разбира, лекува. Безкористната любов е способна да забравя и прощава слабостите на другите и да вижда във всеки само красота и уникалност. Любовта е принцип, който поддържа човешките отношения, придава им дълбочина и достойнство. Любовта е убеждение, че всички хора като души, като личности са равни. Когато любовта е съпътствана от вяра и доверие, тя по естествен начин става здрава основа на взаимоотношенията. Любовта е състояние на съзнанието, безкористно и самодостатъчно. Основата на истинската любов между хората е духовността. Ако гледаме на всеки като на духовно същество, възниква духовна любов. Тя е способна да преобрази отрицателното в положително, носи хармония, разбиране и доброта в общуването. Там, където има чиста духовна любов, е невъзможна враждебност, ненавист и гняв. Ако не осъзнаем своята собствена ценност, не можем да обичаме искрено и ще бъдем тъжни. А там, където има тъга, няма любов. Ако не обичаме себе си, не сме способни да обичаме другите.
Оура Лов
................................
“Защото по нашите територии, в нашия духовен климат, обикновено хората чакат да стане, някой да им направи нещо хубаво, и в това чакане минава съществена част от живота им. Това е все едно да чакаш да се качиш на Черни връх. Качи се бе, човек, обуй си едни маратонки и се качи.”
Камен Донев
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.08.15 14:43.
08.08.15
14:47
СТРАХОТНА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Много красиво бедро. :)
10.08.15
09:17
Благодаря ти, Рони :* за оценката :) (blush)
Вчера докато си приготвях задушените зеленчуци и разни други домакински неща, направих отново неизвестен брой по едно-две набирания подхват на домашния ми лост. Този път по мое мнение набиранията бяха по-добри от предишния път, не използвах подскок, за да ми е по-лесно, но пък лактите ми бяха една идея сгънати при тръгването нагоре. Но с времето всичко ще се подобрява и така.
Също така направих неизвестен брой клекове на един крак на тухличка, която си взех от залата, както и сначове с моята си 12 кг пудовка само на лявата ръка, за да доработя техника на движението нагоре. Имам пропуски в снача и затова, но смятам, че добре се справих този път, днес ще го покажа в този му вид, за да видим какво ще каже тренера. :)
Цял след обяд в неделя гледах клипове на Ксения Дедюхина... Разпалва.... вдъхва увереност ... и аз ще съм най-добрата, просто си го знам :) :) (blush) :)
и
и
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 10.08.15 11:55.
11.08.15
09:14
И така за вчера:
загряване, разтягане
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 16, 20, 24 кг пудовки
клек подскок - 1 серия по 35 повт с 35 кг щанга + 3 серии по 25-30 повт с 55 кг щанга с пръсти, стъпили върху два диска
джърк - 2 серии по 2 мин с 16 кг пудовка - дръжката в едната ръка, а дъното на пудовката в другата ръка + 3 серии по 2 мин с 20 кг пудовка
стойка на ръце - първо две серии на шведската стена с лице към нея за загрявка и след това две истински стойки с помощ от другарче, което съвсем малко ми подкрепи единия крак при застопоряването на стената
дървар с ластик - 2 серии по 15 на страна
туист с ластик - 2 серии по 20 на страна
планк, страничен - 2 серии по 1 мин на страна
разтягане
..................................................
Хубавата жена е като хубавата книга, всеки иска да я прочете и да я има, но не всеки е грамотен да я разбере!
Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго земно създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клонки, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре, извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота. Но целият свят притихва заслушан и дори бог на небето се усмихва. Защото най-хубавото се добива само с цената на голяма болка… или поне така е според легендата! Колийн Маккълоу
........................................
” Няма значение ..Кой те е срещнал пръв..Кого си обичала ....
И чия си била .... Няма значение .... Че някой повече те е докосвал.Че повече те е разсмивал....Че повече си изживяла с него....Че повече си му дала.Няма значение ....Че някой повече те е водил на кино .... Че ти е купувал повече цветя ....Че ти е готвил повече....Че знае повече за теб .... Няма значение....Че някой .... Някога.... Е бил повече.Няма да е за дълго така.Има значение .... Само .... Кой ще бъде.... Най-добър ... И последен .”Димитър Калбуров
“... И запомни едно от мен, дете... Един мъж го гледай в очите. Гледай като каже: “Така е!”, дали е така, холан. Такъв, от водата желязо ще стори, но думата му на две няма да стане! Не съди като слугиня, а като царица! Царицата все е последна, но е най- силният ход на всяка игра! И не с царя го гледай, а на чирака дали ще стори път. Дали ще даде ръка за поздрав. На тоя дето му работи, ако му пожелае: “Добър ден!”, сърце има. Да го кара да го гледаш в ръцете... Нищо не струва, да знаеш!
Един мъж тръгне ли да ти дава в ръцете, ходи си у дома. Хвали се сам, остави го сам! Не гледай дали пази чисти обувките си, а съвестта си. В кал всеки може да нагази, но калта от обувките се чисти. Кал от душата не се корени. Лъжецът е зает да лустроса думите си, за обувките му и за теб, не му пука. Мъж, дето е постигнал нещо, може свят да ти покаже - ще те вземе и ще те води, но няма да търгува с теб. С ръце може къща да ти вдигне, но дом не може да ти стори. Дрехи да имаш, колко цял град жените, по- красива няма да станеш! Ще станеш на златаря паричката в джоба и утре в магазина ще те смени за дневната си стока. Злато да ти дават, момиче... Един мъж струва, колкото струва думата му, не колкото има в джоба му, не колкото му е палата. Думата му! На нея държи ли, и теб ще държи здраво! Закон да е за тебе!”
................................
Там се крие слабото ти място - в предположението, че знаеш как ще приключат нещата, преди още да са започнали. Ние, хората, сме такива идиоти, че когато сгрешим в предвижданията си, страдаме повече, отколкото когато ни застигнат последствията от тях... Каква глупост! Ако можем да се откажем от суетното желание да познаваме бъдещето, пред очите ни ще се открие онова, което трябва да научим. Ще можем да се изправяме срещу хората и обстоятелствата без предразсъдъци... Ще знаем, че нищо не гарантира края на една история...Хорхе Букай
13.08.15
09:34
Вчера в залата.... ту щях да ходя, ту нямаше да ходя... но в крайна сметка успях
разтягане, загрявка
клек на един крак везна - 1 серия по 10 на крак с 16 кг пудовка + 3 серии по 10 на крак с 20 кг пудовка
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
джърк - едната ръка държи дръжката, а другата дъното на пудовката - 3 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
подскоци на степче - 3 серии по 1 мин
за корема - в положение за планк изнасяме ръката напред - 2 серии по 10 на ръка
динамичен страничен планк - 2 серии по 10-15 на всяка страна
разтягане
........................
Единственото, което съм в състояние да ти дам, е настоящият миг. Това е всичко, с което разполагам. Истината обаче е, че никой не разполага с нищо повече. Просто ни харесва да се преструваме, че имаме и друго. “Чест” Елиф Шафак
..........................................
Може би така се разпознават самотните хора - винаги ще измислят нещо, с което да се занимават в дъждовните дни. Стивън Кинг
Реална в нереален малък свят,
а може би реална сред незрящи.
Различна сред безличните лица,
или безлична сред нечуващо опасни.
Специална в много простички неща,
обикновена за „избраните” от Бога.
Безцветна – за облечени в тъга,
красива – за обичните й хора.
За повечето – някаква жена,
в едно сърце обаче е ВСЕМИРЪТ.
За всичкото е нищо, но „ДУША”,
за нечия душа е…
Всъщност ВСИЧКО. Маргало
Най-лошото чувство е разочарованието. Не е обидата, нито ревността, нито омразата. След тях остава нещо в душата. Cлед разочарованието остава само празнота. Ерих Мария Ремарк
И запомни: душата бръчки няма. Мадлен Алгафари
И го мачках, и го гоних, и го давих, и го горях, и го бесих, и го отричах, и го игнорирах... Точно, когато реших, че съм го убила, чувството изскочи изневиделица, намигна ми дяволито и каза:
“Ти гониш... и между другото... и аз те Oбичам! ” Николай Мутафчиев, “Ти гониш”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 14.08.15 06:56.
14.08.15
13:39
Привет, хораа!
Днес съм в залата отново!
Вчера вкъщи след работа - набирания подхват, вече по 2 чисти една след друга. И така си ги правих по две доста пъти, но честно казано не знам точния брой.
КАЗАХ ВСИЧКО
Обичам те ! Това е всичко!
Аз нямам друго що да дам.
Любовта, сърцето си едничко
и душата моя – моят храм!
Красива си! Не го отричам.
За мен си най-красивата жена!
Да погледна друга и не искам,
една ще си останеш в мисълта!
Така желая те – неповторима!
Към теб дълбоко в себе си тая,
Любов прекрасна и неуморима,
на тебе искам да я дам!
Такъв вземи ме – твой да бъда.
Любовта ми цяла я вземи!
Да е обич нашата присъда...
Казах всичко!
Обичай ме и ти!
Емо Атанасов
МОЯ
Обичам я , Господи! Толкова силно!
Разпали тя в мене загаснала жар.
Горя от Любов – дълго, стихийно...
Бях само пепел – сега пак съм цял!
Без нея не мога – тя е моята слабост.
Със нея щастлив съм, за нея копнея.
От нея усещам всяка мъничка радост,
със нея разбрах, че Живот аз живея!
А искам я, Боже – само за мене,
за мен я желая – силно, със страст.
Не бих и допуснал друг да я вземе,
над мен и живота ми тя има власт!
Тя всичко за мен е – въздух, водата.
Живецът потребен, душевна храна!
И моля те Боже – смени ми съдбата
пред Теб и света - да е моя Жена.
Емо Атанасов
.....................
Разочаровано ми е.... объркано ми е.... туптящо ми е.... неясно ми е....
15.08.15
07:40
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
баланси на въртящо се дискче и клекове на него
баланси върху медицински топки
отваряне на крака отвърте навън с ластик - 3 серии по 10 на крак
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 28 кг пудовка
обръщане (дръжката в една ръка, а при обръщането дъното се хваща от другата) - 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
джърк - (дръжката в една ръка, а при обръщането дъното се хваща от другата) - 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
клек-подскок - 4 серии по 35-40 повт с 35 кг щанга
страничен планк - 2 серии по 40-50 сек на страна
разтягане
С тая неприятна травма, която си направих, по-голямата част от това, което бях постигнала, като почна да тренирам нормално после, ще се окаже, че съм го загубила - сила, издръжливост, въздух, динамика, темпо, оптималност, дух...
Днес ще се опитам да си направя някоя домашна тренировчица, приятна и свежа, ще включа набирания. А е възможно и да изляза да тичам, защото не съм го правила отдавна, а имам нужда да остана насаме със себе си и музиката.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.08.15 07:40.
15.08.15
08:43
Суинг с една ръка с 28 кг? Пистолет на един крак с 20 кг пудовка?
Ти си не-човек :) bow
Обещала си клипче на клека -везна, май :)
15.08.15
09:25
Кобре, здрасти :)
Чакай малко... чакай сега
Значи, клек на един крак везна, пистолета и клека на един крак( върху тухличката, който сега правя без нея, а направо опирам коляното до пода) са три различни клека.
Пистолета се уча да го правя вкъщи и се придържам все още, но в сравнение с това, което беше преди една година, когато избощо не можех да го направя, сега това леко придържане е блестящо направо. Но в интерес на истината пистолета като клек не ми допада.
Клекът везна го правя с 20 кг пудовка, а не пистолета.
А клекът на един крак, при който единият-задният крак докосва хоризонтална пудовка го правя с 20-25 кг щанга.
А за суинга вчера, не ми се искаше да го правя, но не можах да избягам от нарежданията на тренера. Тежеше ми доста. Не исках да го правя, за да си запазя разранените мазоли и те да заздравеят до понеделник. Но, Кобре, и ти можеш да направиш суинг с 28 кг... и аз си мислех, че не мога ама го правя. Целта му е да засили хвата на пръстите.
Знаеш ли, оказва се, ( нещо, което преди на мен ми беше непонятно и не го знаех, защото не разбирах много неща, а и не бях толкова навътре в нещата) че ходилата, мускулите на свода, пръстите на краката и ръцете, хвата на ръцете, пръстите на ръцете са най-важните неща в тренировките, както и практикуването на балансиращи упражнения и такива с цел фиксация.
Да, ще кача клипове и на трите... само на везната не съм направила. Имам ги, просто трябва да ги обработя и ги качавм. Извинявам се за забавянето.
Целувкии, хора! Благодаря Ви, че сте част от обществото на bb-team и че отделяте време, за да изчетете постовете ми. :)
15.08.15
18:21
Браво за суинга с 28-та !!! Колкото до клиповете,аз отдавна чакам на двете основни движения,така че МОЛЯ всеки да си изчаква реда,ако обичате ;)
Нищо не си загубила като форма!,повярвай ми.Като отшуми травмата ще избухнеш отново (muscle)
16.08.15
13:29
Благодаря, Иво! Не ми се вярва да съм в същата форма като преди това, пред факта, че скоро месец ще стане от както не тренирам като хората, но не ми остава нищо друго освен да се надявам. :) :)
Вчера не знам как успях да се измъкна за 1 час и отидох да тичам в парка - 45 мин. сутринта... прекрасно просто...
и пак... It must have been love… but it’s over now…
Рано или късно всеки си плаща цената, включително и аз ще си платя!
За днес не знам какво ще измисля... зверски депресирано ми е.. не знам :)
Бъдете влюбени!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 16.08.15 13:31.
17.08.15
10:18
Добро утро, съфорумци, в този прекрасен дъждовен ден :) Дъждът, не знам защо, но е на моята душевна честота...
И така, вчера направих отново неизвестен брой набирания подхват по 2 едно след друго. Страхотно доволна съм, че и аз вече мога да напиша за изпълнено това движение в дневника си.
За други неща буквално ме мързеше... събота и неделя ми се обърква цялата схема и идея, някак си съм толкова уморена, че просто по цял ден лежа и дремя. Ще се опитам да бъда активна от следващите почивни дни, защото пък иначе не се чувствам добре...смачкано ми е.
Днес съм в залата и така!
........................
” Мисля си, че едно читаво момиче можеш да гo зарадваш не с коли, парцалки или токчета, а с желирани мечета, течен шоколад и малко любов.. ” - Kалоян ‘Ballan’ Димитров - ами, да, и аз съм така, само бих добавила и едни пържолки и това е :) :) :)
..............................
Има един вид късмет, който се изразява само в това да попаднеш в нужното време на нужното място, и едно вдъхновение, което не е нищо повече от това да направиш каквото трябва и както трябва. И двете те спохождат само когато прогониш от сърцето си амбициите, целенасочеността и плановете. Грегъри Дейвид Робъртс
.......................
Животът е като парти – каниш много хора. Някои си отиват, някои остават, други пък изобщо не се появяват, но в края, след купона – има някой, който остава и ти помага да оправиш всичко. И в много от случаите – това e именно тoзи, който не си поканил...”
Хорхе Букай
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 17.08.15 10:23.
18.08.15
09:47
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек на един крак - задният докосва съвсем леко хоризонтално разположена тухличка - 1 серия по 10 на крак СТ + 1 серия по 5 на крак с 20 кг щанга ( уж, трябваше да са три серии с лост, ама Юри прецени, че ми е много лесно и каза да почвам да клякам без лоста, но коляното да докосва вече само пода, което си е още по-ниско от тухличката ) + 1 серия по 5 на крак СТ с докосване на пода
пак съм се спрявала много добре и почнахме ПИСТОЛЕТИ - 3 серии по 5 на крак - много добри ми бяха, кляках си и си ставах без да се държа и без проблеми - просто Юри ми го показа като клякам да държа с ръка пръстите на краката на предния крак. ПРЕКРАСНО.... честно :) и това го мога вече :) :) :) (mooning) (muscle)
военна преса - 4 серии по 5-8 с 25 кг щанга
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка, но другия път само с 28 кг , защото не съм се уморявала достатъчно и пулсът ми не беше оптимален
фиксация с 20 кг пудовка - пудовката над главата, хваната с две ръце заради травмата ми на дясната ръка и приклякаме и рязко изпъваме краката ( първия клек на джърка) - 3 серии по 35 повт с 20 кг пудовка
подскоци на степ - 3 серии по 1 мин
стойка на ръце - за загрявка на шведската стена с лице към нея и после 2-3 стойки истински с помощта на Юри - подобряват се нещата
страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
фермерска разходка - извънредно - 2 мин с 2 x16 kg пудовки - лекичко и спокойно ми беше с тях
Като цяло тази тренировка ми беше като загрявка... в смисъл леко раздвижване... за тонус....
Надявам се скоро да се върна към истината. Ще си купувам Пана Вейксал от ветеринарна аптека .....
............................................
Прочетете, ако Ви е интересно и след това правете много любов! :)
ОШО
Моите разбирания за сексуалната етика са срещу всички разбирания, съществуващи до момента. Всички те са потискали секса, осъждали са го и са причина за раздвояването на човешкия ум. Цялата шизофрения и извращенията на хората се коренят в погрешните разбирания за секса.
Аз считам секса за естествено явление. Няма нищо нечестиво в него, няма и нищо свято. Той е чиста, естествена, животворна енергия с огромно значение. Ако не можеш да я оползотвориш, тя ще те унищожи; и тя е унищожила човечеството.
Това е енергията, от която е произлязъл човека, всичко е произлязло от нея. В природата няма по-висша енергия от сексуалната, но биологичното възпроизвеждане не е нейната единствена функция. Същата енергия може да има различни творчески измерения. Същата енергия, обединена с медитативна практика, може да издигне човек до най-високото ниво на съзнание - това, което аз наричам просветление.
Моята сексуална етика не се определя от закона, а от любовта.
Двама души могат да бъдат сексуално свързани само ако любовта го позволява. Когато няма любов и остане само законът като свързваща сила, това си е чиста проституция. А аз съм срещу проституцията.
Странното е, че всички религии са причина за проституцията в света, но никой не се е осмелил да заяви, че тя съществува именно защото са заменили любовта със закона.
Законът не е любов. Един брак е валиден само ако в него има любов. В момента, в който любовта изчезне, бракът става невалиден. Това означава, че милиони хора живеят без любов, неетично и неестествено заради религиите, които са ги принудили да встъпят в оковите на брака до края на живота им.
Животът постоянно се променя, нищо не е вечно. Любовта също не е вечна. Само изкуствените цветя са вечни, истинските увяхват. Ако си прекалено пристрастен към неизменчивостта, ще живееш живота си с изкуствени цветя. По същия начин хората участват цял живот в изкуствени бракове, изкуствени връзки- фалшиви, лицемерни. И в крайна сметка никой не е щастлив.
Проституцията е широко разпространена в света. Обикновено когато отидеш при проститутката, ти я купуваш за една нощ. Поне си честен. Но когато се ожениш за жена, обещавайки, че ще я обичаш винаги, дори след смъртта, още преди медения месец да е свършил, любовта се е изпарила - започваш да живееш в заблуда. Сега ти използваш човешко същество като вещ, като сексуален обект. А аз съм против това отношение.
Според мен любовта би трябвало да бъде единствения закон, единствения определящ фактор.
И сексуалната енергия не трябва да се използва единствено за възпроизвеждане. Лесно е да се види факта, че животните не са сексуално активни по цяла година, а само в определени сезони. През тези няколко месеци или седмици те са сексуално активни, иначе секса изчезва. Защо човекът има способност да прави секс през цялата година? Трябва да има някаква цел зад това. Съществуванието никога не прави нещо безсмислено.
Моето разбиране е, че възпроизвеждането би могло да се извършва в рамките на няколко седмици както е при всички животни. Но на човек му е дадена толкова много сексуална енергия...това ясно показва, че съществуванието иска да я трансформираш в по-високи нива на съзнанието- и тя може да бъде трансформирана. Точно както тя може да даде живот на дете, тя може да даде живот и на теб самия. Може да се преродиш с ново виждане, с ново блаженство, с нова светлина, едно изцяло ново същество. Всичко, което трябва да се направи, е да се включи сексуалната енергия в медитацията. И това правя аз от самото начало.
Това е моята сексуална етика: сексуална енергия плюс медитация.
И най-лесният начин да ги обединиш е по време на секс, защото докато правиш любов, в момента на оргазмената експлозия, мислите ти изчезват, времето спира. Внезапно ти си се претопил в другия и егото е изчезнало. А това са качества на медитацията: няма его, няма време, няма мислене. Просто чисто съзнание и обединение с цялото.
Където свършва сексуалният оргазъм, започва медитацията. Те могат да бъдат обединени много лесно. Най-лесното нещо е да ги обединиш, те са толкова близо.
Моето собствено виждане е, че хората са открили медитацията чрез сексуалния оргазъм именно поради тези му качества. Те са успели да видят, че когато мислите спират, времето спира и егото изчезва, ти попадаш на изключително красиво място. Въпреки, че трае само няколко секунди, оргазмът ти дава вкуса на нещо, което не е от този свят, нещо от отвъд.
Ние не знаем кой е открил медитацията, вероятно още преди хиляди години. На изток имаме книги, стари поне на 10 хиляди години, описващи методи за медитация. Но всички методи довеждат до гореспоменатите резултати.
Моето усещане е, че без сексуалният оргазъм , никой нямаше да е в състояние да открие тези три качества. Веднъж открили ги, интелигентните хора сигурно са се опитали да ги преживеят , без да минават през оргазма. А дали е възможно да се постигне такова спиране на съзнанието. Някой трябва да е успял и от тогава още милиони хора са успели.
Цялото човечество живее в нещастие поради простата причина, че имат погрешни разбирания за секса, които ги учат да го потискат. И колкото повече потискаш сексуалността си, толкова по-далеч си от медитацията. Колкото повече я потискаш, толкова повече се приближаваш до лудостта, а не до медитацията.
И днес това е факт, доказан в психоанализата от нейния основател Зигмунд Фройд, че потискането на сексуалността е основната причина за човешкото нещастие, за всички видове перверзии, за всички видове умствени заболявания. Но религиите продължават да проповядват едно и също нещо.
Зигмунд Фройд трябва да се запомни като един от крайпътните камъни в човешката история. Но неговата работа е само наполовина. Той просто се е борил против потискането, против отрицанието. По своята същност това не води до никъде, все едно да се бориш срещу тъмнината.
Моята сексуална етика е цялостна. Потискането трябва да се прекрати. И да се замени с едно дълбоко разбиране,с дълбоко приятелско отношение към собствените енергии, с една любовна близост с тях, за да могат те да разкрият всичките си тайни пред теб. И при обединяването им с медитацията, оргазмът се превръща във врата към храма на божественото.
Според мен, ако сексът е силата, която сътворява света, той трябва да е близо до съзидателния център на света, без значение какво име ще му дадем. Съзидателната енергия трябва да е близо до съзиданието, до самия източник на съзиданието.
Хората трябва да бъдат обучени в изкуството на трансформиране на сексуалната енергия в духовно просветление.
Мълчиш... Седиш си тихо и мълчиш,
а мене ме разкъсват урагани!
Главата ми се пълни със мъгли,
притисната във потните ми длани...
Мълчиш... И аз мълча... А в мен крещи
една неосъзната неизбежност...
Мълчанието всъщност не боли,
боли от непонятната небрежност,
(...)
Мълчанието всъщност не боли.
Боли забравата, която сея
в сърцето си с ръждясали игли...
А болката показва, че живея.
-Heartfelt-
..............................................
Обзавеждаш се с голяма къща, купуваш си скъпа кола, може би поместват снимката ти във “Форбс” и си мислиш, че всичко си разбрал. И един ден Господ ти праща къса телеграма, в която пише: “О, забравих да спомена, че всичко това не означава нищо. И онези, които обичаш на тази земя ... са ти отпуснати назаем, разбираш ли? Така че най-добре ги обичай, докато можеш ...
Джоузеф Файндър
20.08.15
07:22
Вчера в залата: тренировка по вдигане на тежести :)
разтягане
Overhead Squat - 1 серия по 10 повт с дървена пръчка _ 3 серии по 5-6 повт с 25 кг щанга - за първи път го правя този клек и ми беше супер интересно... и доволно, че правя нещо ново и най-важното, че го могааа :)
тяга - 1 серия по 5 с 40 кг + 3 серии по 5 с 60 кг щанга
Хай Пул с щанга - 4 серии по 5 с 40 кг щанга - НОВО движение, страхотно :)
Изхвърляне от вис с щанга - 4-5 серии по 5 с 20 кг щанга - НОВО движение, интересно :)
Изхвърляне от земя - 8-9 серии по 4-5 повт с 20 кг щанга - тук много серии с малко повторения, защото целта беше да го науча това движение и второ, според Юри след 5-тото повторение се губи фокуса и концентрацията и качеството на изпълнението пада, а целта далеч не е такава.
фермерско ходене - 2 серии по 1 мин с 2x16 kg пудовки
упражнение за разтягане на раменете с TRX въже
Това беше тренировката. Изцяло нова за мен. Това са движения, които винаги са ми се стрували не просто сложни за научаване, ами невъзможно сложни, и наистина никога не съм и искала да мога да ги правя. Не съм считала, че съм от тези супер разбиращите спортни личности, за да се опитвам да правя движения, които спортисти от висока класа правят. Но както и да е... всяко нещо се случва тогава, когато му дойде време... когато човек е узрял за него... не по-рано или по-късно. Не предполагах, че толкова бързо ще ги схвана. Надявам се, ако продължим да ги практикуваме и тежестите ми ще се увеличат. Юри само каза, ето мис Рени, видя ли как ти се отдават тия щанги на тебе.
Днес си взимам животинското лекарство - Пана Вейксал и се надявам вече фините настройки на ръката ми да заздравеят напълно, защото пудовките ме зоват. :)
Клипчетата са готови, тия дни ще ги имате на разположение и можете да ми се смеете на воля :)
..................................................................................
Важно е да си спомняш, че другите никога не могат да ни накарат да се чувстваме виновни, защото вината може да дойде единствено от нашия вътрешен мир.Лиз Бурбо
.........................
[u]Крадец на спомени
Събудих се и... беше празно.
Забравих как ме е боляло...
Забравих колко съм обичал.
Забравих малкото одраскано коляно,
Забравих към морето как съм тичал.
Забравих слънцето как гали и изгаря,
Забравих вятъра как лодката ми гони.
Забравих пясъка как стъпките засипва,
Забравих чайките...
Хей, ти! Върни ми!
Върни лицето ми в изтърканото огледало!
Върни ми бръчките от смях и грижи!
Върни тревогите и щастието невидяно,
Върни ми детската ръка във мойта длан...
Крадец на спомени.
А казват, че лекуваш всяка рана...
Ако цената е Забрава,
Не съм готов да я платя!
Vic 19.10.2010 - ГОЛЯМ СИ, ВИК!
...........................................
Миналото си е минало. Никога не се връщай назад. Под никакъв предлог. Не търси справедливост там, не търси щастие. Ти си това, което си, светът е такъв, какъвто е.Марио Пузо
”Може да си мислиш, че тя иска колата ти, парите ти и подаръците ти...Но правилната жена иска времето ти, усмивката ти, честността ти, усилията ти и желанието ти да я направиш приоритет в живота си.”Чарлз Орландо
Ти, моя обич, дълго забранена,
ти, моя тайна, скрита вдън горите,
открито трябва да вървиш до мене,
а всъщност си оставаш скрита.
Ти, моя непостигната победа,
ти, моя радост и тревожна драма.
Аз нямам право даже да те гледам.
Аз мога скрито да те мисля само.
Евтим Евтимов
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 31.08.15 07:19.
22.08.15
08:00
Добро утро!
Вчера вечерта в залата: щангистките движения :)
разтягане
клек - 1 серия по 5-6 с 40 кг + 2 серии по 5 с 50 кг щанга
overhead squat - 2 серии по 5 с 20 и 25 кг щанга
хай пул с по-различна техника от предния път - 3 серии по 5 с 25 кг щанга = 30 кг щанга
изхвърляне - 3 серии по 5 с 20 кг щанга
изхвърляне с overhead squat - 2-3 серии по 5 с 20 кг щанга
обръщане с джърк с щанга - 3 серии по 5-6 с 25 кг щанга - обръщане - преден клек - джърк - прекрасно движение , харесва ми много
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане
Различна тренировка. Юри щял да ме прави щангистка. :) :) Каза, че щангите били за мен. Според него много лесно ми се отдават и бързо ги схващам и правя както трябва предвид факта, че правя тези движения за втори път в живота си и то и двата дни с различни техники. Както и да е...
Ръката поотминава вече... почти месец стана вече. Може би ще я оставя да си почине още една седмица и сигурно ще започнем отново с пудовките.
Вдигнеш ли ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата Вселена.Борис Христов
Аз вече ще си тръгвам...от живота ти. Тук вече няма да съм нужна. Добрите феи са самотници. И съм щастлива, и съм тъжна. Спасих те!(Или бях спасена?). На този бряг ще те оставя, тук старата любов поема те, а аз се връщам...да се давя. Поуки ли? Да вярваш, че ме има. А аз да любя, без да съм любима. Не, не, не си сънувал! Тука бях! Аз с теб умирах, с теб летях! Обърнах като сън живота ти, за да повярваш и в доброто ти. Добрите феи правят чудеса. За тях са хапче против самота. Така, че...тръгвам. Връщам се в мечтите ти. Дали завинаги? Не знам. При нужда затвори очите си и аз ще бъда вечно там!Мадлен Алгафари
Понякога децата разбират живота по-добре от възрастните. Защото те не мислят за бъдещето и не се притесняват от неизвестното. За децата важното е настоящето. Ако в момента са добре, значи всичко е наред. Но с порастването човек губи това си качество. Започва да прави планове за бъдеще, което не винаги може да изгради. И един ден осъзнава, че най-щастливият период от живота му е бил детството...Цветомир Георгиев
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 22.08.15 08:01.
22.08.15
17:58
Днес, мили хора, ходих до залата отново, като идеята беше да заведа само детето, за да види къде тренирам и да свиква с идеята за спорта и гирите... и щангите ... и хубавите грижи за собствения му организъм и т.н.
Реагира прекрасно.... Не очаквах. Видя най-малките пудовки и ми каза, “мамо, виж има малки гири” :) и ги поиска :) , но най-малката беше 4 кг, а все пак е на 2 години и му дадох една гиричка розовичка по 1 кг. Стоя до мен и тренираше каквото и аз тренирах с големите гири. :) Скача на батута и се израдва на боксувата круша. :)
Та, аз какво направих...
разтягане
обръщания - 3 серии по не знам колко минути на всяка ръка с 10 кг пудовка ( върнахме се сериозно назад заради тая травма) Като цяло не ги усещам като тежест, но слушам какво ми се казва и толкоз
джърк - 3-4 серии по 2 мин на ръка с 10 кг пудовка
джърк - 3 серии по 2 мин на ръка с 2x10 kg пудовки
Разтягане и игра с децата на батути и разни други забавления :)
Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да стане лято и цял живот да са щастливи...Умберто Еко
...............................
Човек става такъв, какъвто вярва, че ще стане. Ако мечтаеш да си орел, следвай мечтите си, а не слушай какво ти казват пуйките!Хорхе Букай, „Трите въпроса”~
Поздрав:
“Обичаш ли ме както някога?”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 22.08.15 18:05.
22.08.15
18:19
Щангистка, гиревойка, а легаджийка кУга? :)
22.08.15
18:41
ами, Кобре, кУгато му дойде времето, сигурно... то само това остава да почна да правя и... не знам...
Да ти кажа, може би щангисткото е по-доброто за мен. Ще се даде знак.. спокойно...
Ти най-добре ела в Софийското поле да те водя в мойта зала.. за разнообразие! какво ще кажеш? :*
Ти със всичко ще се справиш, защото не те мързи да ядеш и се грижиш да си нахранена не зависимо от ежедневни, битови и всякакви други обстоятелства и измишльотини.... , за което шапка ти свалям и целувки :* :*
25.08.15
16:47
Значи, вчера вечерта вкъщи набирания подхват, но все още не изпълвам лактите напълно в долното положение.... много серийки по 3 броя + пистолети
Днес съм в залата...
и сега точно в този момент какво правя.... пиша мноого договори и слушам ето тази песен и ИЗБУХВАМ :) :) :)
айде довечера ще имам повече време... просто не можах да не мина да кажа как се САМОВЗРИВИХ “*
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 25.08.15 17:16.
26.08.15
06:59
Хора, привет! :)
За вчера в залата:
загрявка, разтягане
суинг - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
клек на един крак везна - 3 серии по 10 на крак с 16 кг пудовка ( леко ми беше)
дървар - 3 серии по 10 на страна
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 10 кг пудовка - за техника и заради ръката ми
джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 10 кг пудовка
джърк - 2 серии по 1 мин с 2x10 кг пудовки
снач - 3 серии по 2 мин на ръка с 10 кг пудовка - техника и заради ръката ми
2-3 пистолета на крак направих за проба
разтягане
Изнервям се, когато СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД в развитието си в независимо каква област от живота.
Нищо и никаква тренировка за мен. Не се уморих, не се затрудних. Просто леко се тонизирах.
Хайде, останете си със здраве :)
Паметта на сърцето отхвърля лошите спомени и преувеличава хубавите и... благодарение на това изкуство успяваме да понесем миналото.Габриел Гарсия Маркес
Цял живот очакваш срещата с някой, който ще те разбира и приема такъв какъвто си. И накрая разбираш, че този някой постоянно е бил с теб. И този някой е - самият ти... heart emoticon.Ричард Бах
Като познаваш Бог - и нищо друго да не знаеш, не е важно.
И Бог ако те знае, няма значение дали някой друг те знае...Мевляна
“Хората обичат да раздават онова, от което самите те най-много се нуждаят.”Оскар Уайлд
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.08.15 07:03.
27.08.15
07:06
Добро утро, хора!
Вчера в залата:
разтягане
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 10 кг пудовка + 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка + 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка - всичко ми тежеше, въобще мн зле
суинг - 3 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
клек - подскок - 3 серии по 30 повт с 40 кг щанга
коремни на шведска стена - 3 серии по 15
динамичен планк - 2 серии по 10 на всяка страна
Много мудна тренировка. Много измъчена, без желание. Не ми се вдигаха пудовки въобще, направо не исках да ги виждам дори в този момент. Нещо ми стана след тая травма... наистина. Още усещам болка в ръката.
Като цяло нищо и никаква тренировка... Леко тонизираща... Едва ли натоварването ми вчера отговаря адекватно на храната ми.
Освен това вчера се разочаровах тотално и безвъзвратно от държавата, от системата, от хората и т.н. Тайничко се надявах, че не е така както си знаех, че е, но вчера вече нещата се случваха пред очите ми и просто буквално ме заболя. Може би затова бях тотално скапана в залата... не знам. Както и да е...
Салата от моркови, сусам, копър, зехтин и ядки = прекрасна :)
.......................
В крайна сметка повярвах на нещо, което се нарича физика на търсенето. Правилото гласи нещо такова: Ако си достатъчно смел да изоставиш всичко познато и удобно, което може да е всичко - от дома ти до старите угризения и тръгнеш на път в търсене на истината, ако искрено приемеш всичко случващо ти се по пътя като знак, ако приемеш всеки срещнат по пътя като учител, ако си готов да приемеш и простиш някои трудни истини за себе си тогава истината няма да бъде скрита от теб...!Елизабет Гилбърт “Знакът на всички
неща”
Да запомниш лошотията, която си понесъл, но да не й отвръщаш. Да запомниш добротата, която си почувствал, за да й благодариш. Да запомниш постъпките, които си сторил, за да облекчиш. Да запомниш очите, които си зарадвал с присъствието си. Да запомниш моментите на споделеност, които са ти подарили. Да запомниш парка, мястото, пейката, човека, на когото си избрал да довериш късче от душата си. Да запомниш пътите, в които не си бил прав, но са ти прощавали от обич. Да запомниш минутите на нетърпение за срещата ти с някого. Някой, който е направил дом в сърцето ти. Да запомниш паричката, която си оставил на онази трепереща ръка, в онзи дъждовен ден. Да запомниш думите, които чуваш, докато се изправяш. Да запомниш отделеното време, в което някой е успял да те докосне. Да запомниш чувството, което изпитваш всеки път, щом някой ти е благодарен от сърце. Да запомниш, че подкрепата в труден за теб момент, е знак за обич. Да запомниш малките жестове на внимание, които създават връзки за цял живот. Да не забравяш нито за миг, че мисълта за някого в деня ти е споделена навреме. Да запомниш Любовта. Онази неловката. Неказаната. Отдръпнатата. Сложната. Защото точно тя намира истинския път към теб, когато всичко останало те изчаква. Да запомниш, че думите идват отдалеч, но оставят близост. Да запомниш, че тъгата по нещо отминало, е изпитът ти по обич. Да запомниш човеците. Казаното от тях. Жестовете. Очите. Ръцете. Прегръдките. Нежността. Защото често пъти не се повтарят. А, толкова много значат. Да не отминаваш нито едно “моля те”, нито едно “би ли ми помогнал?” Докато си адски уморен. Не ти се говори или ти се мълчи. Защото това са моментите, в които чувството, че си нужен е безценно. Да запомниш, че добротата никога не е била и няма да бъде на мода. Но заради нея, светът все още умело крачи. Дръзко. Усмихнато. През сълзи. Заради теб. Ти, който помниш.Мария Никова
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 27.08.15 15:48.
28.08.15
11:48
Вчера вкъщи си готвих, чистих, простирах, пуснах детски песнички и по време на целия процес си правих набирания подхват - около 8-9 пъти по 3 бройки, но отбелязвам отново, че лактите не са до край изпънати в долното положение.
:) Днес съм в залата :)
Изключителната личност се отличава с това, че мисълта и не следва пътя, утъпкан от посредствеността. Стендал ( аз нали съм от изключителните личности хихиих)
“Най нежното докосване може да дойде от най-грубите ръце” В.Димитрова
........................................
Здравите вълци и здравите жени имат общи психични характеристики: изострена сетивност, игрив дух и всеотдайност.
... към „вълчиците”: „Яж, почивай, скитай, бъди вярна, обичай децата, спори на лунна светлина, наостри уши, прави любов, вий често.”
Клариса Пинкола Естес
.........................................
Да бъдеш щастлив — означава да изпитваш увереността, че си на правилния път.
Хорхе Букай
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 28.08.15 11:50.
29.08.15
08:18
Вчера вечерта в залата ето какво се получи:
Не тренирах с гирите, защото ръката ме болеше в четвъртък доста дори в обикновените ежедневни дейности. Като цяло нищо и никаква тренировка, за мен беше леко раздвижване и не знам... както и да е.
разтягане с доста нови елементи
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
клек на един крак с тухличката - 1 серия по 10 на крак СТ+ 1 серия по 5-6 на крак с 20 кг лост+2 серии по 5 на крак с 25 кг щанга
лежанка наклонена - 4 серии по 10 с 30 кг
отпади с усуквания на всяка страна - ( лост е опрян от единия си край в средата на дискче и се застава пред дргия край на лоста, хваща се и се вдига нагоре като се правя отпад с редуване на краката, при което се прави усукване на съответната страна ) - 4 серии по 10 на страна с лоста 20 кг и диск от 5 кг и 2,5 кг
ренегадско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 kg пудовки
повдигане на краката на шведска стена - 3 серии по 15-20
упражнение за корем с 5 кг медицинска топка - усуквания с топката за всяка страна по 10-15
страничен планк 2 серии по 1 мин на страна
разтягане
Хватът вече ми е слаб. Силата е паднала. Издръжливостта също. Не съм доволна, дори съм тъжна.
Сигурно днес ще потренирам нещичко вкъщи или едно бягане може да направя....
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.08.15 15:59.
29.08.15
19:19
Привет!
Днеска отивам да тичам и понеже това ми е едно от любимите неща, неща като твърде топло време или дъждове не биха могли да ме спрат. И почвам аз и тъкмо съм направила една обиколка и половина на парка, в който тичам, и ми звъни телефона и ми се казва да се връщам, защото детето седяло и ревяло за майка си. Е, какво да Ви кажа... лошо ми стана... върнах се. (puke) (whew) (wait)
и като се върнах малко след това си направих една измислена раздвиженица, за да се успокоя, но и тя беше с хиляди прекъсвания
3 кръга: с 16 кг пудовка
20 гоблет клека
20 суинга
3 кръга:
3 набирания подхват
5 лицеви опори чисти прекрасни и хубави
10 СТХП с 16 кг пудовка
3 кръга:
8 на крак Stnad Kneel Stand s 16 kg пудовка
8 военна преса с 16 кг пудовка
+ 3 набирания пак + 20 гоблет клека с 16 кг пудовка
................
Цветето не мисли да се състезава с друго цвете. То просто цъфти.
..........................................
Не спирай да кървиш
…
Не спирай да кървиш!
Кръвта измива всички рани...
И по-добре през тръни да вървиш,
Отколкото по аутобани.
Не спирай да кървиш!
Не стой на колене.
Дори от болка да крещиш,
Не сваляй рамене.
Не спирай да кървиш!
Щом болката те раздере
Ти продължавай да летиш.
Отвън не давай да се разбере.
Не спирай да кървиш!
Дори и нийде да не виждаш бяло
Недей бездеен да стоиш.
Щом има кръв - сърцето не е спряло...
Vic 21.05.2015
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.08.15 19:21.
31.08.15
14:22
Няма какво особено да отбележа!
Но просто не можах да не постна този линк... прощавайте, че ще изчетете вероятно нещо не толкова съществено за Вас, но за мен е твърде важно такова.
Настръхвам всеки път като гледам този клип!
РЕСПЕКТ ЗА ТРЕНИРАЩИТЕ МАЙКИ! РЕСПЕКТ ЗА ТЕЗИ МАЙКИ, КОИТО НЕ ОБЕЗЛИЧАВАТ СОБСТВЕНАТА СИ ЛИЧНОСТ В ИМЕТО НА ДЕТЕТО СИ, А ЖИВЕЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЖИВОТИ УСПОРЕДНО СЪС САМОСТОЯТЕЛНИЯ ЖИВОТ НА СВОИТЕ ДЕЦА!
https://www.facebook.com/LadyBossLiving/videos/934760843210904/
01.09.15
07:19
Добро утро! :)
Вчера вечерта в залата какво се случи: според треньора и другите колеги, трениращи в същите дни и час като мен се лигавя за болката в ръката си и е вече време да почвам.
разтягане + 3 нови упражнения за разтягане
повдигане на пръстите за прасец - 2 серии по 15 с двата крака + 2 серии по 10 на всеки крак с един крак - мобилност и раздвиженост на глезените
клек - подскок - 2 серии по 30 с 50 кг щанга
суинг - 4 серии по 45 сек на ръка с 20 кг пудовка
разгъване с пудовка с две ръце за трицепс - 3 серии по 15 с 8 кг пудовка ( от липса на движения, които да правя аз, почнахме и това да правим вече. )
клек на един крак везна - 3 серии по 10 на крак с 20 кг пудовка
хоризонтални набирания на ТРХ - 4 серии по 10 -
в тая зала от какво въобще ходя правя ВСИЧКО, което ми се каже, единствено не мога набиранията, просто защото лостът е сложен на много високо над едни стълби и за да се хвана за него трябва да стъпя с върха на плаците на краката си и съответно като се пускам пак е пак по същия начин. И просто ме е страх, като видя тия стълби и си помисля, че е възможно да не уцеля стъпалцето и да стъпя като се пускам и лошо ми става. Не е защото не искам, аз целя набиранията, но просто ми е некомфортно.
кофички на успоредката - заучавах как да се качвам и задържам на нея и после почнах да правя по някоя кофичка до половината. Имам мускулна треска.
повдигане на краката на шведска стена 3 серии по 15, редувано с руски туист с 8 кг пудовка - 3 серии по 10 на страна
страничен планк - 1 серия по 1 мин на страна
разтягане
Всичко, което те дразни, е тук, за да те научи на търпение.
Всеки, който те изоставя, е тук, за да те научи как да стоиш на собствените си два крака.
Всичко, което те разгневява, е тук, за да те научи да прощаваш и да бъдеш състрадателен.
Всичко, което има власт над теб, е тук, за да те научи как да си взимаш силата обратно.
Всичко, което мразиш, е тук, за да те научи на безусловна любов.
Всичко, от което се страхуваш, те учи на смелост, за да преодоляваш страха.
Всичко, което не можеш да контролираш, те учи как да се пускаш и да се доверяваш на Вселената.“
Бъдете заети. Това е най-евтиното лекарство на земята - и едно от най-ефективните
.........................................
Не достигнах там докъдето исках, но пристигнах там, където имах нужда да бъда!Дъглас Адамс
Човек започва живота си с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш торбата с опита преди да изпразниш тази с късмета.
............
“Когато спреш да се съпротивляваш и бориш, а ПРИЕМЕШ,.....
...че всичко, което се случва е твоето необходимо, най-голямо Добро...
...че страховете ти са верен компас по пътя на бъденето ти във същността...
...че “липсата” всъщност е неосъзната Благодарност, а “имането”-едно от най-големите изпитания...
...че тъгата е тук,за да припомни за Светлината ти, а радостта да ти даде осъзнатост за единствената реалност-тук и сега...
...че уроците в живота са напътствия, дошли с любов от Бога, а живеенето на мечтите е да живееш Бога в теб...
...че Разума иска винаги да ръководи и ти не го отхвърляй, провери-понякога точно там има истина, защото Бог дава отговори по толкова различни начини...
...че Сърцето е музиката на Бога, но бъди осъзнат...дали тя идва от него или някой друг свири по твоите струни с чужди ноти...
...че Душата е мечтата на Бога за теб...довери му се, често той мечтае по-смело от теб...
...че Любовта е душата на Бога, познаеш ли я си познал Себе си...”
~ Борислава Костадинова
Трябва да живееш винаги влюбен в нещо, което не можеш да стигнеш. Човек расте на височина от това, че се мъчи да стигне високото.
Максим Горки
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 01.09.15 07:25.