Моят начина на живот и това как аз виждам тренировките, храната и добавките !

Темата е заключена.

17.08.15
17:11

Здравейте на всички от форума.. Бих казал, че съм прохождащ в този начин на живот.. Занимавам се цял живот със спорт (футбол,баскетбол,тенис корт) , но никога с фитнес.. Сега след като съм на 25 реших да се занимая с този начин на живот където се спазва някакъв режим на храна, почивка и тренировка, нещо което към днешна дата бих казал, че се е превърнало в цяла наука.. Занимавам се с фитнес от вече 6-8 месеца, но бих казал, че през това време по-скоро се учих “КОЕ, КАК и КОГА” за напред ще научавам още неща със сигурност.. Реших да споделя моите възгледи относно тренировки, храна, добавки след дълги часове прекарани в интернет и общуване с най-различни личности занимаващи се с това било то Българи или чужденци. Преди всичко искам да споделя, че целите на моя труд са за естетично тяло или “манекенско” тяло както искате го наречете, предполагам повечето се сещат какво имам в предвид, а аз самия съм 190см. висок и тежа 90кг.
Заключенията са ми следните, надявам се да ме поправят компетентни хора по въпроса.. :
ХРАНЕНЕ:
Сутрин: овес+прясно мляко+банан+мед
Междинка: - пъпеш+ябълка+250/300гр. пълнозърнести макарони
Обяд: 150гр. сьомга или пилешко с 300гр. варени картофи или кафяв ориз
След тренировка: Мед или стафиди
Междинка: 5 белтъка+1жълтък+100гр. пуешко+зеленчуци(краставици,марули)
Вечеря - 150гр. сьомга или пилешко+зеленчуци(броколи,моркови,грах,царевица)
Преди лягане: 100гр. извара
ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ:
Сутрин: Протеин + омега 3
Преди тренировка: Креатин - 5гр.
По време на тренировка: BCAA - 10гр.
След тренировка: Креатин - 5гр. + Протеин + глутамин 10гр.
Вечер: Протеин + омега 3 + глутамин 5гр.
ТРЕНИРОВКИ:
Няма да се впускам в подробности тук понеже повечето знаем как се тренира дадена мускулна група
4 дена силови и 1-2 дена кардио+корем  в седмицата като се разделят на следните мускулни групи:
1 ден - Гърди (5-6 различни упражнения с по 5 серий с по 10-12 повторения)
2 ден - почивка
3 ден - Гръб и трапец
4 ден почивка
5 ден - Ръце (бицепс+трицепс след 6-8 месеца се включва и предмишница)
6 ден - кардио 20-30мин. дистанция 3-4км. и корем 6 упражнения
7 ден - Крака + Рамо
След това тренировъчните дни се завъртат през седмицата, а не почваме от Понеделник,
тоест след 7-ми ден (Неделя) то 1-ви ден ни се пада Вторник :) и така се завъртат.
Надявам се поста ми да е полезна за някой хора.. Надявам се по компетентни от мен да я прочетат и поправят ако имам някъде допуснати грешки относно това “КОГА,КАК и КОЛКО”
Извинявам се за допуснатите правописни грешки и благодаря предварително за обърнатото внимание към поста ми :)
STOP WISHING, START DOING ! :)

Темата беше редактирана от Conor McGregor на 17.08.15 18:05.

Gogo

17.08.15
17:22

Манекен, къде е статията?

17.08.15
17:55

Момче, топлата вода не е задължително да е жълта ;)

17.08.15
18:06

казано от Gogo на 17.08.15, 17:22:

Манекен, къде е статията?

Пост айде така да е :D Нещо полезно по темата ?

17.08.15
18:07

казано от CarnalK на 17.08.15, 17:55:

Превод на тази мъдрост ?

17.08.15
18:12

казано от Conor McGregor на 17.08.15, 18:07:

Превод на тази мъдрост ?

Не бързай да ни открехваш за пътя, истината и живота. Особено от твоята камбанария.

17.08.15
18:18

казано от CarnalK на 17.08.15, 18:12:

казано от Conor McGregor на 17.08.15, 18:07:

Превод на тази мъдрост ?

Не бързай да ни открехваш за пътя, истината и живота. Особено от твоята камбанария.

Аз не на празно споменах в последните ми изречения “Надявам се по компетентни от мен да я прочетат и поправят ако имам някъде допуснати грешки относно това “КОГА,КАК и КОЛКО”  ”  ! Даже ще се радвам ако някой ме посъветва още неща..

17.08.15
18:20

И аз съм горе- долу с твоите мерки- 192см. 86-88кг. в момента.
Не знам какво разбираш под манекенска визия. Но да ти кажа, когато ги “хвърлих” тия сплитове и започнах да тренирам цялото тяло само с базови, тогава придобих много по- атлетична визия, отделно се повишиха и много други качества- сила, силова издръжливост, мобилност, обща кондиция и тн.
Тъй, че за тоя 6- 8 месечен стаж изобщо не се занимавай с такъв тип сплитове. Виж примерно за 5х5 или някоя друга доказала се система.

17.08.15
18:25

казано от avitohol на 17.08.15, 18:20:

И аз съм горе- долу с твоите мерки- 192см. 86-88кг. в момента.
Не знам какво разбираш под манекенска визия. Но да ти кажа, когато ги “хвърлих” тия сплитове и започнах да тренирам цялото тяло само с базови, тогава придобих много по- атлетична визия, отделно се повишиха и много други качества- сила, силова издръжливост, мобилност, обща кондиция и тн.
Тъй, че за тоя 6- 8 месечен стаж изобщо не се занимавай с такъв тип сплитове. Виж примерно за 5х5 или някоя друга доказала се система.

Мерси за съвета ще опитам някакъв друг тип тренировка, напоследък виждам, че хората занимаващи се с Crossfit придобиват доста атлетична фигура (това към което се стремя) мисля да променя тренировките..

17.08.15
18:27

Повече храна, по-малко добавки.
Малко ти е стажа за такъв сплит.

Какви упражнения правиш, в какви повторения и с какви килограми като % от макса е програма. А не в кой ден какво правиш.

17.08.15
19:06

казано от CarnalK на 17.08.15, 18:27:

Повече храна, по-малко добавки.
Малко ти е стажа за такъв сплит.

Какви упражнения правиш, в какви повторения и с какви килограми като % от макса е програма. А не в кой ден какво правиш.

Примерно тренировката ми за гърди е следната:
Права лежанка: 6 серии х 8-12 повторения ~ 50-70кг.
Наклонена лежанка: 5х8-12 ~ 50-70кг.
Кофички: 4х10-12
Флайс за горна: 4х10-12 ~ 10-12кг на дъмбел
Флайс за средна: 4х10-12 ~ 10-12кг на дъмбел
Това правилно ли е ? Днес направих първа такава тренировка преди това си тренирах цялото тяло тоест кръгови.. за това съм в процес на оформяне на някаква тренировъчна програма.

Мнението беше редактирано от Conor McGregor на 17.08.15 19:06.

17.08.15
19:33

Дори и профисионалните културисти с 20 години стаж и тежкък зоб не правят по 6 упражнения за гърди.
Това е твърде голям обем, особено за човек, който се води начинаещ или средно напреднал. То даже начина ти на трениране е пълен нонсенс...
На кратко. Твърде много упражнения, твърде много серии и повторения. Повече упражнения не са равносилни на по- добри и бързи резултати.
За гърдите ти стигат само лежанка и кофички, като се стремиж да прогресираш силово. Тоест днес да вдигнеш малко по- тежка щанга от вчера. Така ще растеш и ще се развиваш, а не с 6 упражнения за мускул.
Ориентирай се около базовите упражнения- клек, лег, тяга, военна, набирания, кофички и лицеви. На този етап нищо друго не ти трябва.

17.08.15
19:37

казано от avitohol на 17.08.15, 19:33:

Дори и профисионалните културисти с 20 години стаж и тежкък зоб не правят по 6 упражнения за гърди.
Това е твърде голям обем, особено за човек, който се води начинаещ или средно напреднал. То даже начина ти на трениране е пълен нонсенс...
На кратко. Твърде много упражнения, твърде много серии и повторения. Повече упражнения не са равносилни на по- добри и бързи резултати.
За гърдите ти стигат само лежанка и кофички, като се стремиж да прогресираш силово. Тоест днес да вдигнеш малко по- тежка щанга от вчера. Така ще растеш и ще се развиваш, а не с 6 упражнения за мускул.
Ориентирай се около базовите упражнения- клек, лег, тяга, военна, набирания, кофички и лицеви. На този етап нищо друго не ти трябва.

Добре супер .. аз и без това си бях до преди седмица на този принцип с базови упражнения правих всичко в един ден по 2 упражнения за мускулна група.. а някаква примерна програма от някъде ще можеш ли да изнамериш или да напишеш два три реда за това кога как ?

17.08.15
19:43

Система 5х5
Цъкни и прочети.

17.08.15
19:43

казано от avitohol на 17.08.15, 19:43:

Система 5х5
Цъкни и прочети.

Мерси много !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1