Олекването на една "тежка гемия"

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

09.08.15
10:41

Ще пишеш ли още днес, че ме заболя пръста да лайквам :D

09.08.15
11:19

Страхотен дневник и страхотен напредък! :D

Поздравления за упоритостта и за напредъка :)
Ще си позволя да заимствам от твоето меню - много добро разпределение на макронутриентите, за което отново поздравление!

п.с. за опалянките намерих рецептата - все някога ще ги пробвам, защото изглеждат много вкусни :)
бих се измолила и за рецепта за крем-супа от тиквички (спанак нещо не ям, но ще мисля някой сроден зеленяк :)) )

Мнението беше редактирано от NinaCrew на 09.08.15 18:27.

10.08.15
10:03

Теди, запрях съ, както казват по някои места :D . Ами то така е - като нета там е от типа капково напояване много се е събрало за писане.
NinaCrew, и на теб ти хвърлям по едно око 8-) . Колкото до макронутриентите последните дни се оливам с протеина за сметка на мазнините. Е, важното е, че горе-долу държа въглените ниски! По принцип макроса, който пазя е 60%м, 25%п, 15%в в 1200 кал. Ама отпускар човек съм, душичка нося! :D Свободна си да взаимстваш каквото ти кефне, не държа авторски права ;) . И благодаря за поздравленията! (F)

Мнението беше редактирано от Боби на 10.08.15 15:05.

10.08.15
10:33

казано от Боби на 10.08.15, 10:03:

По принцип макроса, който пазя е 60%м, 25%п, 15%в в 1200 кал.

Ами отлично си ги сметнала - като по учебник :).
Ще крада я ,че въртя суча и все нещо не излиза като хората :))
Със сигурност си чувала, но ако позациклиш с килограмите можеш да направиш и един фат-фаст (за другите - това се практикува само при хора който от повечко време са в т.нар. кетоза)

А иначе продължавам да те следя и да ти се радвам на успеха.

10.08.15
14:52

Такаааа. Храната за вчера:

14:00 - печено пил. бутче
Домати и краставици със зехтин
17:00 - 1 сварено яйце
30 гр сурови бадеми
21:00 -пиле с топено сирене, кашкавал, масло
Домати и краставици със зехтин
Калории: 1055, макрос: 46%м, 38%п, 16%в
Вода: 3+ л.

Храната за днес:
14:00 - последната ми порция пиле с топено сирене, кашкавал, масло
600 гр краставици на салата с малко сол и зехтин, но с много оцет (това ми е любимо (inlove) )
2 гр рибено масло - нямам още навик за него и го забравям често
18:00 - 30 гр суров бразилски орех
1 с.л. фъстъчено масло
21:00 - 180 гр свински бут на скара
Домати и краставици с малко повече зехтин
Калории: 1036, макрос: (вече е добре) 59%м, 27%п, 14%в.
Вода: като гледам темпото на пиене ще е 4+ л.
Айде, лека и спор(т)на! ;)

12.08.15
09:02

Привет!
Храната за вчера:
15:00 - 250 гр печен свински дроб
400 гр домати
2 гр рибено масло
21:00 - порция свинско с прясно зеле на фурна
400 гр краставици със зехтин
22:00 - 1 с.л. фъстъчено масло
80 гр заквасена сметана
Калории: 1151, макрос: 57%м, 28%п, 15%в.
Вода: 4+ л.

Бях писала, че съм отпускар. НО! Откакто е започнала седмицата и съм вкъщи с децата, не съм седнала цял ден! Готви, чисти, пери, слагай, вдигай - край няма! А и винаги се случва така, че в момент, в който правя нещо, което не мога да оставя точно сега (например фрикасето на сина, което в дадена фаза изисква 10 минути плътно до печката), хубостниците ми сякаш се наговарят едновременно и двамата да ги спасявам или обслужвам! Вчера установих, че за целия ден единственото ми сядане беше 10 минути за яденето ми в 15:00 часа, което точно поради горните причини се осъществи в този час. И едвам издържам до 22:30! В заключение съм в перманентно “кардио” из къщи, постоянни “напади” и “клекове” в събиране на играчки и “жива тяга” (не мъртва) в разнасяне на малката (15 кг)! Е, и аз ако мога да се оплача от липса на тренировки, здраве му кажи! :D
Айде, намрънках си се, днес пак ще е така!

13.08.15
08:30

Привет и днес!
Храната за вчера:
15:00 - миш-маш (170 кал/порцията - домашен, мое производство :) )
100 гр домати със сол
20:00 - 160 гр св. месо на скара
Домати и краставици с малко зехтин
1 сварено яйце
2 гр рибено масло
21:30 - 100 гр заквасена сметана
2 с.л. фъстъчено масло
Калории: 1128, макрос: 62%м, 22%п, 16%в

Храната за днес ще дописвам, тъй като още мисля какво да приготвя от едни тиквички и патладжани, които се мотаят наоколо. Бях си купила и извара, да я пробвам на опалянки вместо крема сирене, обаче сигурно ще я хвърля, че нещо не ми харесва как мирише. А бе, върти ми се в главата да пробвам да направя опалянки със смес от заквасена сметана и топено сирене, ама да видим какво ще стане. Във всеки случай ще рапортувам. (bow)

Мнението беше редактирано от Боби на 13.08.15 08:30.

13.08.15
16:16

Така. Менюто за днес (видимо е опалянков ден):

15:00 - порция миш-маш
1 опалянка с 8 гр бадемова паста (прилагам и доказателствен материал по-долу) (makeup)
18:00 - 2 опалянки с 22 грама масло общо
21:00 - 180 гр св. месо на скара
1 опалянка с 8 гр фъстъчено масло
120 гр пъпеш (евентуално, че тук има един мнооого ароматен и слюноотделям вече)
Калории: 1121, макрос: 61%м, 24%п, 15%в
Вода: 3-4 л.

И да докладвам: днешната серия опалянки приготвих от 3 яйца, 250 гр извара, 55 гр топено сирене (или 3 триъгълника), 100 гр заквасена сметана, 1 бакпулвер и мащерка за разкош. Изкарах 2 тави по 6 бройки, общо 12, като този път не си играх да ги правя кръгли, ами направо намазах върху хартия за печене, изпекох и нарязах на 6 парчета. Сега си имам правоъгълни опалянки. На порция тези излизат 64 калории.
Аааа, и станаха супер на вкус!!! (inlove)

Мнението беше редактирано от Боби на 13.08.15 16:22.

Теди Илиева

13.08.15
16:30

Страхотно! Ще опитам да ги направя.

13.08.15
16:33

Малко размисли:
Сега явно съм забила в плато, седя си на 86 кила и това е. Мисля като свърша с опалянките да се върна към “класиката”, която най-добре върви при мен, а именно: първо хранене - месо/риба и салата, второ хранене - яйца и салата, междинно: ядки. Защото останалите - сметана, фъст. масло, опалянки и прочие са ми глезотийки, не че не са добри. Ама до тук са 16 down - 20 to go, така че трябва да се стегна малко.

Теди Илиева

13.08.15
17:09

С дългосрочното сваляне най-впечатляващи резултати има Ина. Ето нейното интервю и темата, в която ни отговори подробно на много въпроси. Тя също пише за плато и как всичките й опити са удряли на камък, просто му е необходимо време за да отмине.

В случая при теб е възможно да си изпаднала в икономичен режим, защото приема ти беше много нисък дълго време, за което мисля те предупредихме. Логично е тялото да започне да пести енергия, когато е в стрес.

Според мен най-добре да преизчислиш малко приема - виж какъв ти е BMR-а и сложи коефициент за ниска към средна активност (въпреки тичането по децата, активността е ниска, а не на профи атлет, не за друго) и се храни на изчисленото. При необходимост коригирай леко с до -20%. Ние с теб сме с близка височина и килограми. Вероятно ще ти излезе към 1500 калории. Дори в началото (1-2 седмици) да дръпнеш 1-2кг нагоре, после тялото ще излезе от стресово положение и пак ще започнеш да сваляш, според активността ти. Кажи ми какво мислиш за предложението и ще го обсъдим. Може и други съфорумци да се включат с идеи как да излезеш от платото и да подобриш нещата.

Здрасти,
Още не съм си направила дневник, но следя какво се случва из форума :)
Аз съвети няма да давам, просто ще споделя аз през какво преминах.
В началото на годината реших, че ще трябва да се отслабва и запретнах ръкави. 4 месеца изкарах на около 1000кал, като през това време свалих 16кг. След което не само бях в застой, но и се чувствах зле – имах косопад, запек, нямах енергия...  Тогава отидох на диетолог,к ойто заключи, че съм влязла в икономичен режим и качихме калориите на 1300-1400, така за 1 месец свалих още 4кг. След което отново се наложи да повишим калориите (пак липса на енергия)  и към момента съм на 1500кал, като  продължавам да отслабвам. Стартовото ми тегло беше 102кг, към днешна дата съм 77кг, като сега лятото нямам почти никаква активност (което ще се промени, когато отминат жегите).
Тук във форума потърсих съвети преди време, като бях пуснала тема, мисля си, че може да ти бъде полезна и ти давам линк към нея:  http://www.bb-team.org/forums/viewthread/77208

13.08.15
18:21

Благодаря, Теди! Възможно е и да съм в икономичен режим, но доколкото познавам организма си по време на сваляне - да, имала съм плата и преди, и да, знам, че трябва време и просто да мине. Ще изчакам още няколко дни и ще преценя. И ако видя зор, ще мислим нещо от сорта на предложението ти. Колкото до КБ, да, с теб сме сходни, преизчислявам го на различните кг, но засега съм добре на 1000-1200 кал. дневно ОКБ. А и повече надолу от това няма да мърдам засега, защото принципно бих могла, но не съм убедена, че е добра идея. Трудно мога да го обясня, но за доста неща се водя по усет и в повечето случаи не съм бъркала. Към момента “получавам факсове” :D , че просто си е плато и че трябва време, а също и че наистина прекалявам (въпреки ОКБ) с глезотийките. Поради и тази причина се размислях в предния ми пост. А физическата активност - хм, много съм далеч от това да си смятам каквито и било коефициенти, различни от 0! Да, цял ден съм след децата и по домакинстването вкъщи в момента, но не е достатъчно да го броя за каквото и да било. Като се върна след 1,5 месеца на работа пък, по цял ден ще бъда пред разни компютри и бумаги. Обмислям за тогава да крада от обедната си почивка и да се “запозная” отблизо с фитнес-залата в съседната сграда. Но ще видим.
Уф, пак се отплеснах, пък не написах кой знае какво! Искам да кажа, че ще изчакам така около седмица още и тогава ще реша.

Още веднъж благодаря, че има хора тук, които ме четат и подкрепят! (F)

13.08.15
19:07

Привет, Мая!
Прочетох темата от линка. Хубаво е да науча тези неща, защото може би в даден момент биха ми помогнали, за което ти благодаря! А и си още една сродна душа в борбата с килата! (handshake)
Различните от описаните неща при мен обаче са: 1) не ми се е случвало да нямам енергия; по-мързеливи дни - да, понякога, но определено нямам проблеми с енергията и силата; 2) всички изследвания са ми в норма въпреки килограмите, единствено хемоглобинът ми беше по-нисък и съм перманентно хипотоничка с кръвно 90/65; 3) спя толкова дълбоко, че много често дори не разбирам кога дъщеря ми се е метнала при нас - установявам го едва на сутринта; 4) перисталтиката ми е 9 от 10 - всеки божи ден без проблем; 5) косопад - определено не, а съм с черна, дълга почти до кръста, коса и ако това се случи, не само аз, ами всички у нас ще видят, защото подът в целия апартамент е светъл.
Както писах и по-горе в отговор на Теди ще изчакам една седмица и след това ако няма промяна ще действам и се надявам с помощта на всички вас тук да преценя по кой точно начин. Пак казвам - усетът ми е за плато, не се психясвам защо не свалям, знам, че трябва време, за да мине.
А може би пък от друга страна трябва май и да се радвам на платото, че виж каква активност в дневника ми се вихри! ;) (makeup)

15.08.15
08:37

Добро утро!
И честит имен ден на всички именици! :-)

Вчера не съм писала храната. Реших да го направя въглехидратен ден. Започнах към 11 часа с 4-5 бисквити за кафе “Верона” (400 кал/100 гр). Към 15 часа продължих с 3 палачинки - 2 с шоколад и 1 с топено сирене. И дотук приключих с пиршеството явно, защото вечерта ядох печено пилешко бутче с много малко салата (не знам имаше ли 100 гр), като нито ми се ядеше повече, нито пък съм се ограничавала в яденето. Не съм описвала храната в MFP, просто добавих 1800 кал за деня.
За днес не зная още как ще е храната + довечера сме на имен ден. Ще дописвам.

15.08.15
11:05

На село съм и имам препратка към детството (виж снимката долу) (hug) . Слагам и снимка на дъщеря ми до люлката, за мащабност спрямо нейния ръст (92 см). Изкарах 2×10 минути досега на люлката и веднага усетих стягане в кръста и ръцете. Въжето е алпинистко и трябва и държейки се на него да балансираш. Правих досега доста широка амплитуда, голям кеф! Нали съм лаик във фитнеса (blush) въпросът ми е подходяща ли е тази активност (моето предположение е, че за баланс и каквото и да е раздвижване е добре) по принцип? Може ли, люлеейки се, да се комбинира с нещо като допълнителни упражнения? Аз пробвах и клекнала на нея, става; пробвах при прав стоеж да изнасям краката максимално напред - добре е; пробвах и с изпънати ръце, свити ръце, държейки се на въжетата, както и с глава назад. Май има място за вариации. Въпросът е основно има ли полза от цялата работа или просто да си се люлям за кеф?

Дописвам: тренировка:

Широко гребане от наклон двустранно - 40@тухла във всяка ръка (1,8 кг всяка) - май трябва да си прекръстя дневника на “Трениращата с тухли” (dull) :P
Бицепсово сгъване двустранно, пак а ла “зидаро-мазаческа” - 40
Коремни преси с 2 тухли - 50
Глутеус мост с тухла-четворка (5,5 кг) - 70
Напади - 2×20@тухла
И пробвах едни обратни хиперекстензии - (whew) ‘ма мно’о зор т’ва, бе! Не знам дали успях да направя поне една качествена, защото след горните и балансирането на люлката отсега се виждам с МТ утре. Пак ще ги пробвам. Бях чела за тях в дневника на V - права е, тотално пръсват задното бедро!!!
Айде, лека и спор(т)на! Ще допиша манджата. (wave)

Мнението беше редактирано от Боби на 15.08.15 12:46.

17.08.15
09:41

Привет!
Храната за вчера:
15:00 - 1 голяма (230) гр норвежка скумрия на фурна
21:00 - 300 гр грилован патладжан с 1 домат
23:00 - 30 гр сурово кашу
30 гр кашкавал
2 триъгълника топено сирене
100 гр заквасена сметана
Калории: 1283, макрос: 52%м, 26%п, 22%в
Вода: 3 л.

НИ

17.08.15
17:19

казано от Теди Илиева на 13.08.15, 17:09:

С дългосрочното сваляне най-впечатляващи резултати има Ина. Ето нейното интервю и темата, в която ни отговори подробно на много въпроси. Тя също пише за плато и как всичките й опити са удряли на камък, просто му е необходимо време за да отмине.

В случая при теб е възможно да си изпаднала в икономичен режим, защото приема ти беше много нисък дълго време, за което мисля те предупредихме. Логично е тялото да започне да пести енергия, когато е в стрес.

Според мен най-добре да преизчислиш малко приема - виж какъв ти е BMR-а и сложи коефициент за ниска към средна активност (въпреки тичането по децата, активността е ниска, а не на профи атлет, не за друго) и се храни на изчисленото. При необходимост коригирай леко с до -20%. Ние с теб сме с близка височина и килограми. Вероятно ще ти излезе към 1500 калории. Дори в началото (1-2 седмици) да дръпнеш 1-2кг нагоре, после тялото ще излезе от стресово положение и пак ще започнеш да сваляш, според активността ти. Кажи ми какво мислиш за предложението и ще го обсъдим. Може и други съфорумци да се включат с идеи как да излезеш от платото и да подобриш нещата.

Ще си задържа мнението за “икономичния режим”, но въпреки това ще подкрепя мнението на Теди. Когато има плато решението е или повече физ. активност или по-малко калории. Лично аз предпочитам първото, като може да е нещо супер деликатно от сорта на 2к крачки на ден повече. Почивки от диетата с малко повече калории 1500, както Теди е препоръчала също ми се струват като добра идея поради ред причини  (особено ако тренираш усилено през това време), но не мисля че има смисъл да изпадам в подробности - има много статии в сайта. Поздравления все пак за напредъкът!

17.08.15
21:02

Благодаря и на теб за мнението, Никола К!
Така. Този пост ще е дълъг.
Бях казала малко по-нагоре, че ще изчакам около седмица още, за да видя дали ще изляза от платото. Замисляйки се вчера и днес, установих, че няма смисъл да чакам повече и това не е в моя полза. Днес си поиграх малко със сметките и в резултат получих ето това:
BMR=1559×1,2=1870,8
-20% от тях и остават 1496,64 калории за ОКБ.
Най-откровено заявявам, че ми се виждат адски много, че да им скачам от раз! :x .Прегледах си консумираните калории дневно досега: при гол 1200 почти не съм консумирала толкова, обикновено варират в границите 1020-1120. На седмична база също. И реших да послушам (донякъде |-) )Теди и постфактум Никола К. Мисля да пипна на 1300 калории като ще се стремя да съм максимално близо до това число. Мисля да пипна и макроса, ей така, за разбутване, също не с много. Досега беше 60%м, 25%п, 15%в. Няма да си развалям хубавото нечетно число на въглените, ще вдигна с 10% протеините за сметка на мазнините. Така ще се получи 1300 кал, разпределени в 50%м (72,2 гр), 35%п (113,7 гр) и 15%в (48,8 гр). Естествено и завишаването на калориите ми вдига леко и гр въглени (с ~4 гр). Реално ще завиша калориите с около 200.
Това измисли сивото ми вещество. Моля, Теди, бих искала да чуя мнението ти за това! Yukki, твоето също е важно! (hug) А и на всеки, който реши да вземе отношение. Ще бъда благодарна! (F)

Едит: Да допиша днешната манджа.
14:00 - 220 гр скумрия на фурна
460 гр домати
2 гр рибено масло
18:00 - 30 гр пълнозърнест сусамов тахан
30 гр кашкавал
20:30 - омлет от 3 яйца с 3 белтъка в 5 гр масло с 60 гр извара (и не, не съм започнала да махам жълтъци - белтъците ми останаха от жълтъците, които отидоха в една застройка) - А! И щерката хапна от омлета!
Домати и краставици
Калории: 1286, макрос: 49%м, 36%п, 15%в
Вода: 4 л.

Тренировка: ако се смята за такава час и половина миене и търкане на баня и тоалетна. Друга по-нормална - не. Още съм с лека МТ.

Мнението беше редактирано от Боби на 17.08.15 21:13.

Теди Илиева

17.08.15
23:34

Радвам се, че реши да вдигнеш малко калориите!
От гледна точка на опита ми, мисля че е ок тези допълнителни калории да са ти за сметка на мазнини и/или белтъчини. Въглехидратите дръж ниски. Колко точно процента не знам и не се наема да препоръчвам. Виж как ще те засища и единия и другия вариант (имам предвид съотношението белтъчини/мазнини) и дръж него. Аз най-сита съм при доста зеленчук, който не го отразявам в сметките въобще, при висок процент мазнини, а белтъчините са ми под стандартите по разните статии в сайта и съм добре. По този начин според околните продължавам да се топя :)

18.08.15
11:12

Привет!
Започнах деня с трен. Как се случи това чудо? :P
След ровичкане и четене в нета си изтеглих два (х)апа (в случая инверсията е супер удачна): 30 days ab challenge и Squats.
Започнах с първия като изискването беше държейки телефона с две ръце на нивото на гърдите да направя as much as I can. “Запрях съ” на 50 с ясното съзнание, че можех повече. Аппът ме попита дали съм сигурна, че толкоз мога, и след потвърждението ми ме отведе към level 1-1 (hard), изисквайки от мен да направя серия от 14-15-10-9-13 squats с почивка между тях 60 сек. Направих ги и още мога. Общо 111 squats, които аппът ги отчита сам, като през цялото време държиш телефона (както казва дъщеря ми “дедефона” :D ) отпред. Ама няма да се хвърлям на повече засега. И утре е ден!
NB: Силата ми винаги е била в краката още от времето, когато тренирах (макар и преди 20 -omg!- години) и за мен не е изненада, че мога още. Не така стои въпросът с ръцете обаче - там съм мнооого далеч от сила!

Продължих с втория апп като предизвикателството за ден 1 беше 15 sit ups, 5 crunches, 5 leg raises, 10 planks. Аз го зявърших с 20 sit ups, 20 crunches, 7 leg raises и на plank си беше дъска :( отвсякъде - от него направих едва 4×10 секунди всеки. Айде, утре повече на ден 2!
Това е тренът, манджата ще я допиша.
Лека и спор(т)на! (wave)

Едит: дописвам храната.
12:40 - 190 гр скумрия на фурна
400 гр домати
2 гр рибено масло
180 гр (бая голяма) зелена чушка, пълна с
80 гр извара
21:00 - 4 яйца в 5 гр масло
Около 600 гр (може и повече, но толкова съм заложила в сметките; обичам зеленчуци и по много (inlove) ) домати и краставици с малко зехтин
22:00 - 1 с.л. фъстъчено масло
70 гр заквасена сметана
Калории: 1300 (бетон!), макрос: 52%м, 32%п, 16%в.
Вода: 4 л.

Мнението беше редактирано от Боби на 18.08.15 13:25.

18.08.15
21:56

Привет и от мен ☺. Погледнах назад дневника ти и на пръв поглед ми се струва, че не си отдавна в плато и може би може да изчакаш още малко, особено щом се чувстваш добре сега. А и там имаше някакви филми с кантарите и не си съвсем сигурна кой е верен и колко реално си сега. Имаш ли движение в мерките? А имаш ли графика на отслабването - как са се движили килограмите - едва ли са спадали равномерно и последователно. Винаги е от полза да видиш цялостната картина и кое хранене как ти се отразява. Аз мисля, че тия паузи са нужни на организма, за да се адаптира и не трябва да се форсира прекалено. Все пак това е голямо натоварване и пренастройване за обмяната ти, а и кожата трябва да се прибере, нали? Ако все пак си решила да не чакаш и да раздвижиш нещата, ще трябва да направиш някои експерименти сама за себе си, защото няма универсално правило, валидно за всички, а и никой тук не те познава, така както се познаваш ти самата. Подкрепям леко вдигане на калориите, но не и насила, т.е. не яж повече, ако не ти се яде. Може да включиш, примерно веднъж седмично, един по въглехидратен ден. Някой пък си правят разтоварващ ден. И това действа. Може да включиш ензими към храната. Може да издърпаш храненето по рано през деня, но виждам, че имаш проблем с това. Нещо, което не мога да се сдържа да не ти препоръчам е повече кардио, но аз съм си пристрастна на тази тема. ☺Гарантирано ще почнеш отново да спадаш и то с много прилични темпове. И дори ще можеш да вдигнеш калориите без проблем☺ Каквото и да направиш, за да изненадаш организма и да го извадиш от тази зона на комфорт, ще има ефект. Било повече или по различни активности или промяна в храните. А иначе точни сметки на калории не се наемам да ти давам. Аз принципно съм против такъв подход към храненето, но щом при теб действа и ти дава някаква сигурност и  спокойствие, че владееш ситуацията,  няма проблем. Важен е резултата. А ти си сериозна и целеустремена, така че резултата е въпрос на време.

18.08.15
22:32

Много благодаря, Yukki, за така очакваното ти мнение! (hug) (F) Да, платото е от 3 седмици или и малко отгоре. И да, гледала съм графиките на отслабване - леко стъпаловидни са, т.е. имам периоди на задържане. Можех да изчакам още малко, но пък исках да се раздвижи нещо там! И да, одисеята с кантарите, тц, тц! Проблемът там е, че не съм се появявала на работа, за да направя едно контролно замерване. Но се водя и по усещане за собственото си тяло - определено не съм свалила, не съм и качила. Просто си седя тихо и кротко на 86… и преча единствено на себе си. Затова и реших да вдигна малко калориите. Е, и бонус към това - ежедневни тренировки по тия два (х)аппа по-горе (muscle) . Колкото до кардиото аз съм на другия фронт - хич не съм му фен. Ама може от време на време да правя по някое HIIT (talk). Надявам се, че си права и за целеустремеността ми! Надявам се да не се отказвам, но на мен всъщност дори не ми е минавало през ум нещо такова! Така че бодро съм яхнала коня и айде напред и надолу в килограмите! (sun)

18.08.15
22:44

Само така ☺ ама жалко за кардиото... не знаеш какъв кеф изпускаш. Но и HIIT е добра идея. Заложи на активността и няма да сбъркаш.

19.08.15
10:15

Привет и днес!
Макар и с много лека МТ на краката от вчера, както казват “клин клин избива”, пък и нали съм се хванала на 30-дневно предизвикателство, а аз съм сериозна!
Та тренировка: ден 2 от 30 (2/30)

Squats: (level 1-2 Hard) 70—-> 12-15-12-13-18. Беше заложена 90 сек. почивка между сериите, видя ми се много, съкратих я на 30 сек.

30 days ab challenge: пиша ги в първата графа брой заложени, а във втората направени. Почивката е 60 сек. между сериите.
Sit ups - 20—-> 20
Crunches - 8—-> 20
Leg raises - 8—-> 10
Planks - 12—-> 12, като на това последното му хванах цаката от една статия тук, в изометрично изпълнение.

Бива, доволна съм. Утре пак!
Ще дописвам храната.
Лека и спор(т)на! (muscle)

Едит: добавям и плие клек 2×10@6 кг диня (nlove6) (с подръчни материали е, май както обикновено - за справка седмичните ми зидаро-мазачески изпълнения) - много ми хареса, бедрата гръмнаха! (punch)

Мнението беше редактирано от Боби на 19.08.15 10:35.

19.08.15
13:28

И храната днес.
Ще започна с това, че вчера вечерта реших да си направя бонбонки. Чудех се какво да сложа измежду орехи, кашу, бадемова паста, сусам, фъстъчено масло, заквасена сметана, кокосови стърготини, фурми, стевия. Накрая реших да сложа от всичко :P (giggle) ! От опит знам, че в такива случаи крайният продукт от импровизацията или става, или не. Е, станаха чудни! Не исках да са много сладки и затова сложих много малко фурми, и да не вдигам излишно въглените,  и на края на една лъжичка за кафе стевия, тъй като тя на мен ми горчи. С преобладаващо съотношение на орехите (41%) и другите вкусотии, придобиха много приятен ядков аромат! Излязоха ми 49 бройки, като единият е средно 15 грама, и има 71 калории, разпределени в 75%м, 9%п, 15%в. Даже ги нарекох “мазни рошавели”. Прилагам и снимчици за обилно слюноотделяне! (inlove)

Да продължа с храната за днес:
14:00 - 250 гр пържола от пил. бут на грил
400 гр домати
2 гр рибено масло
1 зелена чушка (170 гр), пълна с
50 гр извара
21:00 - 160 гр св. бут на грил
Много домати и краставици с малко зехтин
22:00 и по-късно - 5 “мазни рошавела”
Калории: 1273, макрос: 50%м, 34%п, 16%в

Теди Илиева

19.08.15
13:36

Ооо, отворила си се на бонбони :) Най-много, облажилите от труда ми, харесват комбинацията: лешников тахан, какао, мед и смлени орехи за сгъстяване. В средата винаги слагам цяла ядка лешник и овалвам в какао. Уникални :)

19.08.15
13:43

Теди, голям съм фен на тоя тахан и нарочно не си купувам - щото без едно мога, ама с едно - НЕ! :D Убедена съм, без да съм пробвала, че тая комбинация ще е супер!!! Ама и без това с мойте бонбони едвам удържам “коня да не утиде у рякътъ”! Лична победа ми е да се придържам към определената ми бройка, макар че искам още и много! Ама като гледам съпругът ми определени е решил да ми помогне в тия терзания, че от снощи рошавелите драстично са намалели! ;(

Теди Илиева

19.08.15
13:49

Няма страшно. Номерът е да не мислиш за бонбонките като нещо забранено. Доядат ли ти се, просто замести едно хранене с няколко от тях и ги включи в изчислението.

19.08.15
13:53

Аз така и правя - каквото влезе в устата, влиза в сметките ;)

19.08.15
14:13

(inlove) колко са апетитни бонбонките :)

19.08.15
21:42

Чудесна идея са тия сладки.  Подкрепям с две ръце да включваш и такива  продукти в менюто си.

20.08.15
11:23

Привет и днес!
От вчера имам по-сериозна МТ, но това няма да ме спре, а и нали увеличавам натоварването. Подозирам, че след седмица вече нЕма да ми пука! :P
И така, тренът днес с общо времетраене 35 минути, като добавих някои неща.
Започнах (след загрявка, разбира се) с 4 серии по 10 повторения на:
1) повдигане на дъмбели напред@1,5 кг
2) повдигане на дъмбели встрани@1,5 кг
3) бицепсово сгъване@1,5 кг
4) гребане@1,5 кг
После 20 кофички на пейка
Challenge 3/30:
Преминах към аппа Squats, level 1-3 (Hard): 70 бр. във вида 13-14-15-14-14 с 20 сек. почивка между сериите.
Преминах към 30 days ab challenge (пиша заложени—> изпълнени):
Sit ups - 25—> 25
Crunches - 10—> 20
Leg raises - 10—> 14 (днес ми трепереха вече бедрата на 14-тото)
Planks - 15—> 15.
Можех още. Понеже дъщеря ми и тя на принципа copy-paste размахваше крака в несвяст ми хрумна да я включа към упражненията, и последва 20×глутеус мост@15 кг (дъщеря ми), като изпълнението беше и комично, защото тя през цялото време повтаряше и отмерваше “up and down” (какво ли не правят детските чужди телевизии!!! Както е тръгнало с тая нейната и на батко й английска реч, ще почнат училище направо с английски level 1 :D ).
След това се опитах да я навия и за плие клек с нея, но тя се отказа. Така че направих 20@11 л туба с вода плие клек.
И приключих с трена. Утре паааак! :D
Манджата после.

20.08.15
19:15

И манджата за днес:
15:30 - 140 гр пържола от св. бут на скара
400 гр домати
19:00 - 5 яйца в 12 гр масло
600-700 гр шопска без сирене с малко зехтин
21:00 - 1 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. сусамов тахан
Калории: 1135, 48%м, 34%п, 19%в

21.08.15
11:21

Привет и днес!
Тренировката:
І: 5 серии * 10 повторения с 1,5 кг във всяка ръка на:
1. повдигане на дъмбели напред
2. повдигане на дъмбели встрани
3. широко гребане от наклон без опора
4. бицепсово сгъване
ІІ. 2*10 кофички на пейка със свити крака
ІІІ. Squats (level 2-1 Hard): за днес 87 бр. във вида 19-19-15-13-21 с почивка 30 сек. между сериите
ІV. 30 days ab challenge: тука греда, щото аппът каза, че днес било day off, ама вече бях набрала инерция, та:
1. 20 sit ups
2. 10 leg raises
3. 14 crunches
4. planks
V. 20 планински катерача
VІ. 50 глутеус моста
VІІ. 20 плие клека @ 11 л. туба с вода

Храната за днес:
Само ще вметна, че снощи хапнах и два бонбона, с което за вчера си направих 1300-та калории.
14:00 - 186 гр скумрия на фурна
500 гр. домати
2 гр. рибено масло
17:00 - 170 гр. зелена чушка, напълнена с
50 гр. извара
21:00 - 226 гр. пържола от пилешки бут (без кожа) на скара
600 гр шопска салата без сирене с малко зехтин
22:00 - 2 с.л. фъстъчено масло
Калории: 1291, макрос: 51%м, 32%п, 17%в
(wave)

Приемам критики, даже се надявам да има такива, по отношение на тренировката ми. Конкретно имам предвид всичко без упражненията по двата аппа. Там съм се хванала и смятам да си ги правя. Айде, и мерси предварително! :)

21.08.15
12:57

На мен лично тренировката ми се вижда като някакво там раздвижване, колкото за тонус. Не ми прилича на нещо, което ще ускори отслабването или ще ти оформи кой знае какви мускули. Даже предизвикателствата ти идват слаби, винаги надвишаваш бройката. Мисля, че след като си спортувала интензивно в миналото, сега трябва доста повече да вдигнеш летвата за да има ефект. Но нека се изкажат и другите.

21.08.15
13:12

Благодаря, Yukki!
Да, наистина си е по-скоро раздвижване и в моите очи. Но определено имам нужда от него. Времето ми сега е ограничено - вкъщи с децата, всеки иска по нещо. За зала на този етап, където мога да се захвана с нещо по-сериозно, е out of question. Поне до края на септември. Идеята ми беше като упражнения как е, но мога да включа и други, с повече повторения. Но пък така ще ми заемат още време, а и сега по този начин е трудно от тази гледна точка. И аз не знам ...
Знам ли и аз вече какво мога! Да, тренирала съм определени спортове интензивно, но беше толкова отдавна, че едва ли ми е база за сравнение! Пък и всичко е различно, като започна първо от себе си, условия, време, отговорности. Да, с тези аппове определено са ми малко бройките повторения. Категорично мога доста над тях - поне за клековете и за sit ups. Друг е въпросът как ще се справя на другия ден с останалите си ангажименти вкъщи и по децата след една изцеждаща тренировка днес - да речем до функционален отказ на горните. И аз не знам точно - моята е май, че хем ми е малко, хем от повече се пазя. :(  |-) (dull)

21.08.15
15:15

Не са ти лоши упражненията. Не знам обаче с каква интензивност ги правиш. Следиш ли пулс, примерно. А тежестта, която ползваш е нищожна. Включи нещо по тежко и няма да ти е нужна дълга тренировка. И някакво разтягане може да вместиш, докато гледаш телевизия, например. А клековете може и пред печката, докато чакаш яденето.

21.08.15
15:51

Знам си аз, че трябва да пипна тежестите (muscle). И пак опирам до зала, защото вкъщи нямам, а да инвестирам точно сега в тях, когато имам предстояща почивка на море другата седмица и първокласник от септември, няма как да се случи. Ами май ще чакам октомври за залата. Дотогава явно ще я карам така - както мога с каквито тежести намеря.
Колкото за пулс - не, не го следя. Интензивността - сложна работа, като почна не спирам, освен ако някой от двата ми фактора у нас не му се приходи до тоалетна, не е гладен, жаден и прочие.

21.08.15
16:40

Боби, ако картата ти за зала е едно 40 лв, на месец,  за тези пари ще си вземеш 2х10кг дъмбели. Които ще ползваш десетилетия.
В началото бях само с 2х10, могат да се сглобят от 2кг до 18кг - поне моите. За твоето ниво на тренираност, мисля, че са ти достатъчни - а дори не си включила някои умопомрачително натоварващи упражнения със собствено тегло.
Импровизирай. Направи си бг торба -  крачол от дънки, напълни го с 10-15 кг. пясък, запуши двата края, облепи 2 дръжки с изолирбанд и готово.
Като човек, който си е купил лост, дискове, дъмбели, лост за набиране и ластици със съпротивление, и ги използвам, смея да твърдя, че домашните тренировки могат да бъдат пълноценни, удовлетворяващи и резултатни -но ... само ако имаш мотивация. Така че тренирай и не скатавай :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1