Дневникът на Габи - Първи стъпки

Темата е заключена.

Здравейте! От няколко дни започнах да отделям повече внимание на това какво ям, колко ям и колко се движа. Но да започнем от началото... Винаги (или поне от когато съм започнала да обръщам внимание на външността си ) съм била слаба. Във 2 ри/3 ти клас почти никога не бях гладна. Не ставаше въпрос за диети или нещо от сорта, просто ядях малко и рядко. Прилошаваше ми, почти всеки ден имах главоболие, родителите ми ме водеха на лекар, но не откриха нищо сериозно... Спомням си, че ми даваха сироп за повишаване на апетита. Не знам как и кога нещата се нормализираха. И така... пак бях слаба, но вече поне се хранех редовно.
  Но с пубертета дойдоха и някои проблеми... Заставах пред огледалото и не можех да се позная. Имах чувството, че не съм в собственото си тяло. Не е никак приятно когато някой познат те срещне и ти каже „Ле-ле Габи напълняла си“. Но няма да се лъжем - това  е просто част от живота. Примирих се.
  И от тогава насам (по знайни и незнайни причини) всяко лято аз пълнея. Започвам училище и отслабвам. И това лято не прави изключение. Но реших да променя нещата и да се взема в ръце. Така че да започваме.
  14.08.2015
07:30 - 100 гр Верея с ягоди (знам че може би е малко, но не бях гладна)
11:30 - малка скрежина
13:30 - пилешка пържола на скара, 100 грама пилешки сърца с много лук, сарру зелена ябълка (и да, знам, че прекалих)
16:15 - 100 гр Верея с ягоди
18:30 - 150 гр запечени тиквички, бобена супа
  Днес не мина много добре. Общо се разхождах  пеша не повече от 3 км и правих малко упражнения. Но колкото толкова, а утре по добре! :)

15.08.2015
09:30 - 100 гр варени макарони, 5 гр лютивка /олинеза/, 15 гр краве сирене
12:00 - 1/2 печена тиквичка, 1 бъркано яйце с около 2 гр масло, една чаша айран /100 гр кисело мляко 2,9% и толкова вода/
18:00 - 1 кюфте  и картофена салата (на гости при баба :) )
21:00 - 50 гр пилешко месо, 1 домат, 1 морков
Днес се старая да пия повече вода.
Малки победи на деня:
Не ползвам асансьора.
Нямам апетит за сладко. :)

Мнението беше редактирано от Габи Иванова на 16.08.15 16:05.

16.08.15
00:01

Здравей, изчислявала ли си си ОКБ-то?  :) +макросите

Струва ми се,  че протеина ти е мъничко.

16.08.2015

08:30 - 1 мекица с малко сладко от ягоди
11:30 - 1/2 варена царевица
13:00 - 50 гр пилешко месо, картофена салата, 50 гр къпини
15:30 - 100 гр Верея с ягоди
18:00 - домашна пица (2 малки парчета), 1 домат, 1 чаша айран с около 100 гр кисело мляко 0,1%)
20:30 - 100 гр салата от домати и краставици с малко олио

Днес движението е ограничено. Пътувах доста и имам чувството, че нямам сили дори за дълга разходка.
Трудно ми е да пия повече от 1 литър вода, а знам че това е прекалено малко. Много рядко съм жадна, а и нямам навика да си налея чаша вода и да я изпия.

Мнението беше редактирано от Габи Иванова на 16.08.15 23:27.

17.08.2015
09:30 - 1 парче домашна пица, айран, 1-2 корнишона
14:00 - 150 гр яхния с кюфтета /с едно кюфте/
17:00 - Nestle Fitnes с шоколад
20:30 - 150 гр яхния с кюфтета /с едно кюфте/, 1-2 корнишона, 2 пържени пълнени чушки (sweat)
Междувременно: 6 бонбона Toffix, 5 гр течен шоколад, две шепи слънчоглед
1 час и половина ходене в умерено темпо, упражнения (но за тях ще пиша друг път)

Здравей колко килограма и в момента и но колко години си аз съм на 16 и съм 76 пиши ми искам да си поговорим

Здравей, на 14 съм, в момента съм 52 кг и съм висока 167 см. Килограмите - чудесни, но краката и особено бедрата - не чак толкова. Така че реших да ги “оформя”.

18.08.2015
Днес не мина много добре :(
10:30 - палачинка /банан, канела, 2 яйца/(от сместа се получиха 3 палачинки, изядох една)
13:00 - бъркано яйце със сирене, 1/2 домат
15:00 - 15 бонбона Toffix (ужас)
18:30 - с.л. течен шоколад ;( (вече се депресирам)
20:30 - яхния с едно кюфте, 1 пържена пълнена чушка с яйца и сирене, 1-2 корнишона
Може би ако ям по-често няма да има такива “инциденти”?!
Днес се раздвижих с танци

18.08.15
23:20

Предполагам, че това Верея с ягоди е плодово мляко, ако е така го махни. Вземи си плодове и кисело мляко отделно. Нестле фитнес също не е подходящо.

Благодаря за съвета! Добре плодовото мляко отпада, нестле фитнес също, но какво да ям когато ми се прииска нещо сладко (а без сладко не мога :D )

19.08.15
08:19

Можеш да си смесиш по-маслено  кисело мляко с плодове и мед или овесени ядки, стига да нямаш проблем с комбинацията, а можеш и да си направиш сурови сладки, отново с овес, мед, тахан, кокос и всякакви сурови сладки и маслени неща, които обичаш. Но за мен фаворита е домашния течен шоколад, който си правя - мед, кокосово масло и какао, понякога и брашно от рожкови. Мисля, че ако опиташ няма да се сетиш за купешко сладко.

Благодаря за чудесните съвети за сладки изкушения. Когато имам нужда от “зареждане” ;) , ще са ми от полза.

19.08.2015
10:30 - сандвич / 1/2 пълнозърнеста багета, свинско филе, лютивка, домат, сирене/,1-2 сини сливи
14:00 - сандвич /1/2 пълнозърнеста багета, сирене, кисела краставичка, лютивка/, 1 малък домат
16:30 - 6 сини сливи
20:00 - яхния със свинско (не мазно) месо и картофи, 1/4 корнишон
Вода - 1,5 л (малко са, но за мен са постижение)
Тренировка (силно казано):

казано от Габи Иванова на 18.08.15, 11:46:

Здравей, на 14 съм, в момента съм 52 кг и съм висока 167 см. Килограмите - чудесни, но краката и особено бедрата - не чак толкова. Така че реших да ги “оформя”.

То това ще се оправи с тренировката но трябва да ядеш повече протеини и повече спорт.
Пожелавам ти успех

19.08.15
22:43

казано от Габи Иванова на 19.08.15, 08:06:

Благодаря за съвета! Добре плодовото мляко отпада, нестле фитнес също, но какво да ям когато ми се прииска нещо сладко (а без сладко не мога :D )

Хапвай си сладко от време на време, но въпроса е да не ти е в основното меню, а само когато решиш леко да нарушиш режима :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1