16.08.15
12:23
#1761
16.08
Сън: 23.30- ок. 8.00
Храна:
- 3в1
- 200 гр. (сурово) сръбска вешалица (кашкавал в бекон и було) + 1 фил. ръжен хляб + 1 домат
- 100 гр. смокини
- свинска пържола + 1 фил. Бонус + 150 гр. ориз със зеленчуци
- сладолед 60гр (20 гр. захар) , нес кафе + 3в1 (clap)
тренировка
- 200 гр. кисело мляко + 25 гр. протеин , 1 малък банан
- домашна ракия 50 мл, 300 мл. сок Присън грейпфрут (30 гр. захар?), ок. 100 гр. боб с лютеница, ок. 100 гр. прясна наденица, ок. 50 гр. кашкавал
Само аз ли намирам Одисея 2001 за скучен филм?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.08.15 09:03.
16.08.15
19:54
#1762
Днес мускулни трески, та си е@ало ... Много жега, умора, едва едва се завлякохме чак в 4 часа, но пък след доза захар и кафе се освестих.
Всичко леко, приятно, ако не беше сигурно 33 градуса и без климатик де :)
изпих сигурно 1.5 литра вода на тренировката.
След 3 години най-накрая с трибоеца разбрахме, че може да правим суперски хиперекстензии на пейката, като си държим краката.
Рамената много леко, че бяха гръмнали вече.
16.08
СУПЕР СЕРИЯ
1. полулег с дъмбели 4х10х(2х15кг)
2. гребане с 2 дъмбела 4х10х(2х15кг)
3. гоблет клекс дъмбел 4х10х22кг
СУПЕР СЕРИЯ
4. пулдаун зад врат 4х10
5. флайс от полулег 4х10х(2х10кг)
6. качване на стол с тежест 4х10х20 общо с 10 кг
СУПЕР СЕРИЯ
7. лег с раменен хват 3х10х40кг
8. бицепсово сгъване едновременно 3х8х(2х10кг)
СУПЕР СЕРИЯ
9. ромска тяга :) 3х10х40кг
10. глутеус ритник 3х15 всеки крак
11. раменна преса 3х10х25кг
12. хиперекстензии 3х15
13 хеликоптер широк хват 3х8х25кг
Движение за деня- минимално до 2 км.
казано от Queen Cobra на 15.08.15, 08:40:
Права си , Зозо, определено човек трябва да започне колкото се може по-рано да мисли за себе си, на наблюдава какво се случва с тялото му, да взема мерки и да следи всичко, което влиза в него- чрез храна, вода, кожа и пр.
Понеже работата ме събра само с 40,50 + годишни дами, съм покъртена по начина, по който мислят за себе си. По-възрастните са толкова уморени и безволеви, че само чакат да “Умрат и да се отърват” , нямало да дочакат пенсия, късно било вече и пр. (да ти кажа, има си основания подобно мислене - донякъде). + “Който не ме харесва, няма вкус” ??!! Ми нали ти трябва да се харесваш, а не едва едва да си влачиш шкембето и хипертонията и инсулиновата резистентност ?!!!
По-младите -нямат време и желание. Колко часове съм говорила с тях - да се раздвижат 20 мин след работа, да поклякат, да поподскачат (примерно :) )да се разходят енергично, да спрат със захарта и рафинираните мазнини. Да спрат да гледат на храната само като вкус, а да видят и какво съдържа.
Мисия невъзможна!
Аз работя и с млади (20-25), и с по-стари (50+). Това, което, за съжаление, се случва по офисите е както в у-ще - едни групички, едни интереси извън работа, и ако си малко по-различен - живееш по по-различен начин, носиш си храна от вкъщи, ходиш с рокля и маратонки на работа (нито едни сандали или обувки не стават за дълго ходене), и почват да те гледат странно.
Имам 3 колежки на моята възраст и са в трагично положение - изключителни математици, шапка им свалям, но или аз съм крива, като ме гледат, или ме смятат за луда.
Да си вдигнеш чукалата в 3 следобяд и да правиш стълби.... дали не си малко луд :D
Но трябва, трябва, трябва да си инат и да го насочваш в правилната посока. Това е моята философия напоследък.
17.08.15
08:59
#1764
http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=46&aid=54885_5KmDvnrhaIMZJ1ax5K2o&board_id=1
Tези сандали стават за всякакви преходи, гарантирано! Никога не съм носила нищо по-удобно в живота си - а имам МНОГО претенциозни крака- гъвкава подметка, естествена позиция на стъпалото, стабилно обхващане, а са 10 лв. :)
Да ти кажа, да правя стълби в 3 часа и за мен е повече отколкото мога да приема- най-малкото нямам баня да се приведа в човешки вид после. Но извън тези 8 часа , в които се правим на заети, има още 16, все пак, а оправданията са повече от мотивите да се раздживат.
17.08.15
10:41
#1765
Дали заради ракийката снощи, но днес съм като нова, без мускулни трески, направо ми се тренира пак, но май няма, ще видим :)
17.08
ОТПУСКА !!!
Сън: 23.30- 8.30
Снощи бяхме малко на гости, сутринта уж се събудих в 7, но размисли. Такова успиване не е било :)
Храна:
- 3в1
- 2 фил. Бонус с масло + 4 телешко-тиквени кюфтета
- 1 малък банан
- кафе със сметана и 1 захарче
- 1/2 мазна баничка (80гр.) + голяма салата (домат, краставица, лимон, зехтин) + 100 гр. сирене
- 30 гр. солети
- 3 телешко тиквени кюфтета, 50 гр. свинска пържола, 1 фил. Бонус,
Препоръчвам сериите на Рос Кемп, уникални неща научава и вижда човек. Има различни теми, имам да гледам още много!
Вчера гледах серията за българските (цигански) банди в ОК, после дойде в София, говори с местни сутеньори и проститутки, обядва с дон Цеци, с Маргарита Минева, двама затлъстели полицаи, пловдивски скинари ...
В крайна сметка - прочути сме по Европата!!!
Трябва да призная, че софийското гето изглежда по-зле от американско, африканско, че даже и от Белиз.
Направо гордост! (headbang)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.08.15 07:03.
17.08.15
15:04
#1766
Като се гледам , си мисля, че съм една фина слаба, като застана до нормални момичета, ‘баси ръките, а :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.08.15 07:08.
17.08.15
20:00
#1767
17.08
Без тренировка.
Движение за деня ок. 15 км.
Малко пришки, много снимки :)
18.08.15
15:36
#1768
15 км са си сериозно натоварване за организЪма. Броя си го за трен.
Имам стабилна мускулна треска на прасците.
3 км бяха стандартното градско, другите 12- разходка до “Паметниците” извън Свищов и обратно, снимки, слизане до Дунав, събрах миди :) За съжаление - огромен и безподобно грозен и безполезен соц-паметник на руските воини ...
http://rusofili.bg/парк-паметниците-край-свищов-посв/
Малко компромати на емблематични места :)
18.08.15
15:50
#1769
18.08
ОТПУСКА!!!
Сън: ок. 23.00 - 6.45
+ 1 час привечер между 17.00 и 18.00 часа
Храна:
- 3в1
- 1/2 баничка (80гр.) + сирене ок. 50 гр.
- ок. 200 гр. презрели смокини
- 1 сладолед BOSS с карамел 70 гр. (20 гр. захар)
- 1 долно пилешко бутче (ок. 100 гр. месо) + салата (домат, краставица, печени чушки, шарлан, оцет) + 1 фпх
- 2 долни пилешки бутчета (ок. 200 гр. месо) + салата (домат, краставица, печени чушки, шарлан, оцет) + 2 фпх
- 100 мл. Ariana Radler
- бяло грозде без семки - похвално количество, 2 слайса крема маскарпоне - 40 гр.
Без тренировка.
Движение за деня към 4км. градско.
Подадох си документи за подмяна на лична карта, излязох изрод на снимката.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.08.15 10:05.
19.08.15
10:12
#1770
19.08
Сън: 23.45 - 7.00
У нас е така. Ще се спи следобед.
Edit: не се спа :)
Храна:
- 3в1
- 2 фпх + 50 гр. маслен крем + 100 гр. прошуто, 5 малки желе бонбонки-ментовки - обичам! :)
http://zaharnizavodi.com/product/желе-бонбони/mentina/
тренировка
- диня 400-500 гр.
- зеленчукова супичка + 120 гр. извара Мероне + 2 жълтъка + 10бр. панирана ... бамя :) на бабата измислиците, но е вкусно
- ок. 200 гр. прошуто - вкусно, но жилаво
- 2 нектарини
- 1 фпх с 50 гр. кашкавал
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.08.15 08:19.
19.08.15
14:22
#1771
Днес умерено, стегнато и без напън. Сама в залата, по обед в работен ден, нормално. Лег и клек с Елейко и Иванко, макар че нямаше особена полза откъм рекорди. Краката ми бяха 10-15% назад от нормалното.
19.08
1. пулдаун отпред (чисто, без наклон) 2х6х60кг 2х6х55кг 6х45кг (50кг са счупени :( )
2. лег 3х8х50кг 2х8х40кг
3. преден клек 2х6х50кг 2х6х45кг 6х40кг
4. суинг с една ръка с пудовка 3х30х14кг по 15 с всяка ръка
5. раменна преса 3х15х20кг
Движение за деня ок. 2 км. Скромно, градско.
Чистене. Едит : и пране :D :D
Майка ми има “страх” от прахосмукачката (всякакви ел. уреди), а и използва времето си предимно за самосъжаление, та съм поела инициатива да чистя поне веднъж месечно/ на 2 месеца. като се прибера :)
Прикачиха ми един грозен лист към здравно-осигурителната книжка. :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.08.15 16:04.
19.08.15
16:42
#1772
Имам нужда от това:
http://www.ebay.de/itm/Genuine-Zanussi-ZAN1800-ZAN1820-ZAN1825-ZAN1829-ZAN1830-ZAN1831-ZF134-Filter-/271443904358
Купили сме прахосмукачка, за която няма филтри в бг магазините. Старият вече почти умря, задръсти се- то няма такава мръсотия като вкъщи, пълня цял контейнер на чистене.
Нещо не знам как да се оправя с ebay, ако може съдействие да намеря отнякъде :)
казано от Queen Cobra на 19.08.15, 16:42:
Имам нужда от това:
http://www.ebay.de/itm/Genuine-Zanussi-ZAN1800-ZAN1820-ZAN1825-ZAN1829-ZAN1830-ZAN1831-ZF134-Filter-/271443904358
Купили сме прахосмукачка, за която няма филтри в бг магазините. Старият вече почти умря, задръсти се- то няма такава мръсотия като вкъщи, пълня цял контейнер на чистене.
Нещо не знам как да се оправя с ebay, ако може съдействие да намеря отнякъде :)
От немския ибей съм поръчвал преди години. Доста от търговците там не доставят до България, но има фирми, които осигуряват тази услуга срещу скромни суми - аз ползвам gabco.org и съм много доволен. Даже поръчвам до техния адрес от немски и английски фирми (например от бълка, амазон.ко.ук и др.), които доставят у нас, ако не бързам - излиза ми по-евтино.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.08.15 20:56.
И аз преди няколко дни за пръв път се възползвах от подобна услуга (куриерските фирми), още не ми е пристигнала пратката, но мисля че няма да има проблеми, досега с bulkpowders всичко е било наред. Всичко е измислено да е лесно. Трябва ти дебитна карта с някаква сума вътре, регистрация в ebay, регистрация в gabco или друг подобен сайт, там всичко е описано подробно. От датата на поръчка докато ти дойде в ръцете отнема 10-20 дни, според зависи. Най-бързо ми е пристигала пратка от бълка за 8 дни, от ибей е по-бавничко.
П.П. За ибей е по-лесно, ако имаш и paypal акаунт. Там има две врътки - едната е активацията на самата карта (отнема 1-3 дни), другата е когато поръчваш да зададеш да ти се преизчисли по курса на банката, в която ти е картата, а не по този на paypal, разликата е от порядъка на 4-5ст за лира, което не е малко.
Мнението беше редактирано от aleks на 19.08.15 21:13.
19.08.15
21:44
#1775
Виждам, че не съм единстваната, която обича да снима стъпала... и уши (blush) :D
20.08.15
08:37
#1776
Благодаря, момчета. Не знам дали ще е от немски или друг ebay, но нали никога не съм купувала, се чудя как става с доставката - кой го носи до нас, това не схващам :) То едва се регистрирах, не ми приема адреса в Ловеч, искаше ми да въведа някакъв район (графство ли беше) :) Ясно ми е, че милиони хора поръчват, но знаете, първия път ... Toва pay pal ми е мъгла какво е и как работи.
За плащането може да ползвам друга дебитна карта, а не официалната.
Алекс, не обичам уши, неее! Очи, да :) Стъпала, малко фетиш звучи :D :D
Просто останах удивена как на брега на Дунав е пълно с миди и охлюви и ята чайки :)
20.08.15
09:45
#1777
Малко безплатна реклама.
Легалният начин да купите сурово мляко от производител :)
Не купувай контрабанда - както в една реклама :)
Машинката се нарича млекомат, представлява автомат, подобен на кафе=автоматите, със стотинки, зарежда се ежедневно (24 часа срок на годност) и поддържа температура 1-4 градуса :)
Eпа тва е в Свищов ...и тая машина е много време там и не е нищо ново.....но пък наистина е нещо полезно а и млякото е в пъти по добро от това в магазините !!!
20.08.15
10:08
#1779
Еми .. прясно току що издоено мляко си е. + няма опасност да си купите вчерашно мляко от мърляв селянин в немито шише шеста употреба на 34 градуса :)
В ловешка област има само един млекомат и то в Лесидрен май. Велико търновска - Свищов и Велико Търново. Но за София - имате много.
казано от Queen Cobra на 20.08.15, 09:45:
Малко безплатна реклама.
Легалният начин да купите сурово мляко от производител :)
Не купувай контрабанда - както в една реклама :)
Машинката се нарича млекомат, представлява автомат, подобен на кафе=автоматите, със стотинки, зарежда се ежедневно (24 часа срок на годност) и поддържа температура 1-4 градуса :)
Между млекомат и магазин, млекомата е по-добрия избор.Обаче сравнено с млякото купено директно от производител пък няма нищо общо. . .
Имам странното чувство, че на млекомата обират част от маслеността.
П.с. Змам вижданията ти :) Просто споменавам моите 5 стотинки по темата.
20.08.15
10:46
#1781
Е, 5 стотинки, не се стискай :)
Аз не пия прясно мляко, нито произвеждам.
Запознавам хората, които не знаят, че има такава алтернатива.
Не споря, че има производители с добри практики и качествено мляко, но има и доста мърлячи и търгаши, които разреждат млякото, или не спазват хигиенно практики, или добавят сухо мляко, сол, захар, нишесте, или събират вечерно със сутрешно, или събират 2-3 дни, или събират краве с козе и овче, или тъпчат животните с антибиотици, без спазване на карантина и пр.
Особено ако си гледаш свои или вземаш от комшия/ роднина и си сигурен в, не мога да споря :)
Но ако даваш 1.20 поне да ги даваш за нещо горе долу добро.
В домашни условия може да отнемат маслеността, ако оберат каймака, но затова мисля, че трудно би станало в млекомата, защото трябва да доят вечер, за да има време да се образува каймак. По закон се зарежда само мляко от този ден, няма как при сутрешно доене и моментално зареждане, да се отнеме маслеността.
Не че мошениците не са изобретателни и сигурно има доста, които и тук намират как да изкарат печалба...
На практика при изкупна цена 30 ст. от пунк, си е далавера да продаваш на млекомат за 1.20 - 1.50 и то без риск да те глобят.
В млекопреработвателните предприятия- да, отнемат я, затова и виждаме толкова различни % по кутиите, слагат, махат и хомогенизират, докато стане нужния вид, цвят, плътност, киселинност и пр. и пр. Единственото, което подкрепям на купешкото е стерилността.
Не знам дали не бъркаш плътност с масленост - различни качества са, пък и не можеш да се сравнява млякото дори на 1 и съща крава в различен ден, защото има различни качества-плътност, масленост, ако щеш цвят и мирис.
Ае, говоря за работа, а съм ОТПУСКА! :)
Съгласен съм :)
Пък и никога не бих взел от хора по пазарите, които го държат Бог знае от кога в шишета 100-на употреба :)
Купувам от познати хора, на които лично нося шишета и виждам как го доят. . .хората са доволни, че им давам 1лв, вместо изкупните 30ст, а аз съм доволен, че знам какво пия.
Даже когато ваксинират кравите ме предупреждават и докато не мине карентния срок, не купувам.
Цялата тази прелест сурова, на Кефир Мммм :)
Айде млъквам, че достатъчно наспамих :D
Мнението беше редактирано от Иван П. на 20.08.15 15:42.
20.08.15
16:19
#1783
О, не се притеснявай, това е далеч от спам.
20.08
Сън: 23,15 - 8.00
Поспах неочаквано дълго и спокойно, като се има предвид, че съм на един 45- годишен сгънат диван , останал само на пружини :)
Храна:
- 3в1
- 2 фпх + 120 гр. млечен пастет (извара, масло, сирене, подправки) + 2 печени кренвирша (ъъх) + 5-6 желе бонбонки ментовки
- 1 малък банан
тренировка
- зеленчукова супичка + 120 гр. извара Мероне (18% протеЙн :) ) + ок. 100 гр. пуешко месо + 1 фпх
- диня 300-400 гр.
- сусамка 70 гр. (70% сусам, 30% захар/глюкоза)
- 1/2 тестена закуска (80гр.) + 100 гр. пуешко + 1 краставица
- 150 ml, Адлер (beer) , 2 шоколадови биквити
- 1 праскоа
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.08.15 08:32.
20.08.15
16:29
#1784
Скромно, тонизиращо и много освежаващо. Утре лекичко, повече машинки, че ми липсват в програмата.
Боли ме трапеца от вчера и смях, не смях, понеже се случва за втори път - мисля, че е от предния клек :D
Навън вали и е толкова хладно, приказка.
20.08
1. полулег с дъмбели 4х10х(2х18кг)
2. чуково гребане на машина с 2 ръце едновременно 4х8х(2х30кг)
3. пауър сумо тяга 3х60кг 2х70кг 2х80кг 3х2х90кг 3х80кг 8х60кг
СУПЕР СЕРИЯ
4. флайс на пек-дек - 4х8х30кг
5. гребане на хоризонтален скрипец 4х8х55кг
6. преден клек с 2 пудовки в рак-позиция 3х10х(2х14кг)
7. рамо- повдигане напред+повдигане встрани =1 повт. 3х10х(2х3кг) смрът!
Движение за деня - скромно ок. 2 км (миии ходя с автобус)
Чистене, пране (puke)
21.08.15
14:29
#1785
21.08
ОТПУСКА!
Сън: 23.30- 8.00
Хубаво свикнах, да видим как ще се ходи после на работа :)
Храна:
- 3в1
- 2 фпх , 50 гр. бекон, 1 краставица ок 200 гр.
- 1 бутерка 100 гр.
тренировка
- 2 праскови
- голяма салата поне 400гр. (домат, лук, магданоз, шарлан) + 2фпх + 100 гр. сирене + парче македонска наденица :D :D
- 300 мл (beer)
- свинска пържола 120 гр. печена + бретцел 50 гр. + краставица 200 гр. + 1 бонбон Рафаело
фпх = Филия Пълнозърнест Хляб- неизвестна марка
Странно, хората са се наоблекли все едно е 8-10 градуса. По чехли, а със зимните якета. Аз си излизам по потник, приятно хладничко е. 21 август е, няма да настинат, я! Аз никога, наистина никога не съм “изстивала”, на каквото и течение и на какъвто и студ да съм седяла- а съм студувала доста :) така че ми е непонятно това вманиачаване.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.08.15 20:53.
21.08.15
14:58
#1786
Трети ден в зала и поддържам прилично ниво. Без осезаеми трески, малко трицепса и бедрата са по-натоварени, но са добре.
Днес стегнато и умерено пак, малко по-обемно, но и по-лежерно.
Особено доволна от набиранията, едно че са след 2 тренировки за гръб и друго е да увиснеш както си трябва.
Планирах разни работи, но в крайна сметка мисля, че се получиха равностойни тренировки, покриващи основните мускулни групи всеки ден.
Утре почивен, а в неделя ще разцъкам домашно, може да поподскачам ... хипопотамската. :)
21.08
1. набиране надхват 4х6
2. лег с раменен хват 4х10х38кг
СУПЕР СЕРИЯ
3. бедрено сгъване 4х8х30кг
4. бедрено разгъване 4х8х30кг
СУПЕР СЕРИЯ
5. разгъване за трицепс на скрипец 3х8х40кг
6. пулдаун с подхват 3х8х45кг
7. напади на място 3х20х20кг по 10 всеки крак
8. хеликоптер с крив лост 3х8х20кг
9. крънчове от обратен лег 3х10
10. повдигане крака от лег 3х10
Въведение: спринтер за раменете 3х20х(2х3кг) Беше ми леко, но се усети, много добре звучи, ще пробвам пак с 4-5 кг .
http://www.muscleandfitness.com/workouts/shoulders-exercises/demolish-your-delts-sprinter
Движение ок. 2 км. Днес лежерно.
22.08.15
14:12
#1787
22.08
Сън: 23.30- 6.30 + излежаване
Трябваше да стана мъничко по-рано и май заради това се ококорих в тъмни зори, да не изпусна :)
Храна:
- 3в1
- 1 фпх + 100 гр. пуешко месо
- 1 ябълка
- 200 гр. биволско кисело мляко + 20 гр. протеин и стевия
- пълнозърнести хрупкави питки с кисело мляко и сирене ок. 150 гр.
- 5 големи плодчета личи
- 2в1 + парче пълнозърнест протеинов кекс 80 гр. (16 гр. протеин)
тренировчица
- 100 гр. печена телешка кайма + пълнозърнести хрупкави питки с кисело мляко и сирене ок. 150 гр. ....
- сурово-сушен свински бут 100 гр.
Хладничко е, но геройски издържах боса и по потник 3 часа докато се прибера в Ловеч :) Няма да се лигавя посред лято със зимното яке, аз билдър ли съм или лукова глава :)
Пека нещо като опалянки с пълнозъренесто брашно ...
И билдърски кекс.
После и кюфтета....
Едит:
Мислех да е тутманик, ма не става в моята мини фурна.
Станаха плоски хрупкави питки от 500 гр. БИО пълнозърнесто брашно, 200 гр. кисело мляко, 300 гр. краве сирене, краве масло и зехтин - колкото поеме. Без мая, че не ми понася. Много вкусниии ...
Колегите много ме гавреха един ден за маята. Аз обяснявам, че от много купешки хляб или козунак или закуска ми става тежко, подува ми се корема и получавам метеоризъм. Не знам на какво се дължи- глутен или мая, залагам на маята. Но хубавците -не, не можело да има такава работа. Единия доктор -този, дето след вафла и ред бул, жули инсулин ми вика: ” То не ти е тежко от топлия хляб, ами стомаха ти казва колко му е хубаво и иска още” ??!!???! (headbang)
Взех си кана за филтрирана вода. От днес я почвам :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.08.15 20:59.
казано от Queen Cobra на 22.08.15, 14:12:
Колегите много ме гавреха един ден за маята. Аз обяснявам, че от много купешки хляб или козунак или закуска ми става тежко, подува ми се корема и получавам метеоризъм. Не знам на какво се дължи- глутен или мая, залагам на маята. Но хубавците -не, не можело да има такава работа. Единия доктор -този, дето след вафла и ред бул, жули инсулин ми вика: ” То не ти е тежко от топлия хляб, ами стомаха ти казва колко му е хубаво и иска още” ??!!???! (headbang)
Точно онзи ден си говорих на тази тема с няколко колежки и останах леко изненадан, че поне две от тях знаеха за вредния ефект на маята и термофилните дрожди, които тя съдържа и си купуват само хляб с квас. Явно малко по малко се създава някаква култура на хранене, поне в определени среди. Лошото е, че битуват много митове, но поне е някакъв напредък.
22.08.15
17:30
#1789
Тъй като колегите по неволя са контролиращи в хранителната промишленост и казаха, че дрождите умирали при печене, затова само съм си внушавала....
Не съм сядала да чета подробно, но предполагам , че си прав, защото го усещам по себе си.
Едва ли маята вреди кой знае колко - на фона на всички други обстоятелства, но защо да се мъча с нещо, което не ми доставя комфорт.
Че е вкусен пресния топъл хляб, вкусен е, но по свой начин са вкусни и хлябовете без мая и брашно (а със шрот) , ръжени - особен аромат, сбити и с орехов вкус :)
п.п Всеки път подценявам водното съдържание на сиренето/изварата, когато ги влагам в тесто, та се налага да правя плоски питки, за да се изпекат до хрупкавост, а не обемни топчета.
Не мога да намеря цаката :) на това да не станат клисави, ако имат сирене вътре.
22.08.15
17:42
#1790
Мисля, че малко повече от необходимото се филмирате с маята ;) Четете Микробиология, а не сайтове, в които пише, че германците са щели да унищожават руснаците с мая по времето на ВСВ :)
22.08.15
17:59
#1791
Трябва да ти кажа, че най-вкусни са храните без мая- свинско, телешко, пилешко :)
(сега всички знаем, че извънземни са помагали на германците, много ясно, че и маята им ще е убиец ;D )
22.08.15
18:11
#1792
Хахха, да, 100% съм съгласен :)
казано от James Hinks на 22.08.15, 17:42:
Мисля, че малко повече от необходимото се филмирате с маята ;) Четете Микробиология, а не сайтове, в които пише, че германците са щели да унищожават руснаците с мая по времето на ВСВ :)
Аз съм се амбицирал да си направя използваем квас. Веднъж в жегата вече ударих на камък и вкисна. Сега със захлаждането ще пробвам пак. :) Това ми е основният движещ мотив. А и нищо не ми коства да си купувам хляб с квас - разликата в цената е минимална и се определя повече от другите съставки, отколкото точно от тази. Основният ми приоритет ми е да избягвам избеленото брашно тип 500, а не маята.
Освен това ако нещо може да оцелее 40 минути на 250 градуса във фурната, то заслужава да ме отрови. ;)
22.08.15
19:56
#1794
Кобре, последно, когато тествах подобна кана, се оказа, че водата става доста киселинна.
Случвало ми се е да сипя с неутрално pH в каната, след което да излезе вода с 5.5 - 6 pH.
Може да си направиш експеримент. Интересно е :)
Мерих с лентички.
22.08.15
20:15
#1795
Ха, Боби, температурата във средата на продукта е в пъти по-ниска от градусите, изписани на копчето на фурната ти :)
Нали разбираш, че ако температурата стигне 100 градуса целзий, хлябът ти ще се вапоризира.
Измерването на температурата на изпечения хляб е едно от основните изисквания при производство- една от т.нар. критични контролни точки, за която трябва да се следи. (Друга важна стъпка е охлаждането, но повечето производители си го спестяват и поради тази причина в хляба се развиват микроорганизми и бързо мухлясва).
За хляба вътрешната температура е около 95 градуса, зависи от съставките, не съм категорична, разбира се (не съм инженер технолог, имам само общи познания покрай колегите)
За да имаш представа колко се загрява вътрешността на храните, купи си сондов термометър - особено полезен ще е най-вече за месо, за да следиш стигат ли необходимите градуси за унищожаване на патогенни организми - 60-70 градуса във вътрешността, в зависимост от вида на месото. Примерно:
http://haccp-bg.net/bg/HACCP-термометър-храна
Помня, че съм препоръчвала на Рони, след един случай с Кауфландска телешка кайма :)
Ето примерни температури във вътрешността на месото:
Говеждо
- червено отвътре 45 гр.
- средно изпечено - 60 гр.
- добре изпечено - 75 гр.
Свинско
- плешка, филе, врат, котлети - 80-82 гр.
- руло от смляно месо - 75-80 гр.
- предварително сварено - 75-80 гр.
Телешко
-печено - 75-80 гр
-джолан - 85-90 гр.
Агнешко
- бут - 80-85 гр.
- ребра - 80-85 гр.
Дивеч
- заешко- 70-75 гр.
- сърна,елен - 70-75 гр.
Пиле, патица, пуйка - 90 гр.
Рони, каната е стандартна, на Аквафор с активен въглен. Доколкото знам е безвреден и не очаквам да промени много състава. Има различни филтри, някой път ще пробвам сребърен и пр. Айрън мейдън ще стана :)
От прочетеното съм склонна да мисля, че филтрирана вода е по-добре от чешмяна и май е стъпка в правилната посока :) Може би си внушавам, но ми се струва по-... блудкава :)
Ако не ме домързи ще си взема лакмусни ленти, мерси за идеята, не мислех, че ще има разлика в киселинноста.
22.08.15
20:27
#1796
Мускулна на бедрата днес. И малко на гърба.
След цял ден готвене и лежане пред компа и размишления как ще си почивам, привечер реших да раздвижа затлъстелия си задник. Бърпитата вече ги карам без спиране и малка почивка между сериите, но сърцето ми излиза през ушите от зор :)
Пробвах колелце за корем с 1 дискче на дъмбела, чудесно се върти, но май аз не мога да схвана идеята и само в рамената ми влезе.
Напомпах крачетата, както бяха уморени, нищо сериозно, но да отчета активност.
22.08
1. бърпи с лицева 4х10
2. крънчове 4х15
3. глутеус мост с крака на стол 45 см. 4х15
4. скок колене към гърди (колкото мога) 4х10
5. крънчове коляно лакът 4х20 - по 10 всяка страна
6. глутеус ритници разни 4х15 всеки крак
7. колелце от колене 4х6
8. бг клек 4х10 всеки крак
9. повдигане на крака до свещ 4х10
Движение за деня ок. 4-5 км.
ГОЛЯМОТО ГОТВЕНЕ. :)
Отдавна си имам термометър за печене и съм наясно с температурите при печене на месо.
За хляба не се бях замислял наистина, но нищо не пречи да го боцна и него с термометъра, за да проверим. Все пак ми се струва, че ще има по-добра топлопроводимост от месото и температурата му ще е доста по-близо до тази в околния въздух. Ще видим. :)
22.08.15
20:47
#1798
Е, супер, интелигентен човек. :) Пак казвам, говоря по спомени, прочети в качествени източници колко трябва да бъде и боцкай хлебчето, да знаеш дали е добре опечено.
казано от Queen Cobra на 22.08.15, 20:47:
Е, супер, интелигентен човек. :) Пак казвам, говоря по спомени, прочети в качествени източници колко трябва да бъде и боцкай хлебчето, да знаеш дали е добре опечено.
Като се замисля обаче, хлябът съдържа доста повече въздух от месото и вероятно има по-малка топлопроводимост... Би трябвало температурата в средата да е по-ниска. Ама няма какво да му разсъждавам толкова - ще меря и това е. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.08.15 21:09.
казано от Boby_ на 22.08.15, 21:08:
казано от Queen Cobra на 22.08.15, 20:47:
Е, супер, интелигентен човек. :) Пак казвам, говоря по спомени, прочети в качествени източници колко трябва да бъде и боцкай хлебчето, да знаеш дали е добре опечено.
Като се замисля обаче, хлябът съдържа доста повече въздух от месото и вероятно има по-малка топлопроводимост... Би трябвало температурата в средата да е по-ниска. Ама няма какво да му разсъждавам толкова - ще меря и това е. :)
Около 90 трябва да бъде. . .поне от всичко, което съм изчел :)