22.08.15
20:08
Здравейте.След много мислене се реших да пиша за съвет и мнение.Предварително се извинявам ,ако тази тема ви се стори банална и вече е “дъвчена” :) Да започна малко с предистория. От април до юни тази година свалих 8 кг от 50 вече съм 42 (висока съм 160 см) , тези киограми ги свалих общо взето с глад и бягане 4 пъти в седмицата. Ноо смятам, че съм прекалено слаба все пак съм на 24 години. От месец и малко вече тренирам кросфит 5 пъти в седмицата, но храната ми е доста проблем, а искам да кача малко мускулна маса, но с плодовете и зеленчуците с който предимно се храня и с калориите по 700-800 на ден едва ли ще стане...Започнах да приемам и по 4-5 белтъка на ден и извара и от вреюе на време пилешко със салата за обяд , но ще се радвам някой ако ми помогне и ми каже какво и по колко да хапвам съобразено с моите цели и с моите калориини нужди, защото не знам по колко калории са ми нужни и заради това мисля, че приемам прекалено малко...Само да кажа ,че риба и морска храна не обичам , месото също ми е проблемно , обичам сеинско ,но го избягвам в момента, пилешко не обичам , но съм склонна да го ям, друго месо обаче не мога и да погледна... Благодаря предварително :)))
Темата беше редактирана от Ваня Карамфилова на 22.08.15 20:13.
22.08.15
22:10
казано от Ваня Карамфилова на 22.08.15, 20:08:
Здравейте.След много мислене се реших да пиша за съвет и мнение.Предварително се извинявам ,ако тази тема ви се стори банална и вече е “дъвчена” :)
Здрасти и честит дневник!
Може и да се изненадаш, но темата ти не е банална - жените рядко искат да качват мускулна маса. :)
Да започна малко с предистория. От април до юни тази година свалих 8 кг от 50 вече съм 42 (висока съм 160 см) , тези киограми ги свалих общо взето с глад и бягане 4 пъти в седмицата. Ноо смятам, че съм прекалено слаба все пак съм на 24 години.
Постигнала си свалянето си по неправилен начин, който не носи ползи. Вероятно си свалила и от активното си тегло, което сега искаш да качиш. Хубавото е, че нещата са обратими, а ти очевидно вече си го осъзнала. Просто трябва постоянство и без залитане по крайности.
От месец и малко вече тренирам кросфит 5 пъти в седмицата, но храната ми е доста проблем, а искам да кача малко мускулна маса, но с плодовете и зеленчуците с който предимно се храня и с калориите по 700-800 на ден едва ли ще стане...
Не, няма да стане със 700, нито с 1000. Нужно е повече особено пък при такъв тренировъчен график. А и преминаваш от бягане към кросфит и то 5 пъти седмично. Със 700 калории само проблеми можеш да си създадеш.
Прочети статиите за калориен баланс тук (ползвай търсачката).
Започнах да приемам и по 4-5 белтъка на ден и извара и от вреюе на време пилешко със салата за обяд , но ще се радвам някой ако ми помогне и ми каже какво и по колко да хапвам съобразено с моите цели и с моите калориини нужди, защото не знам по колко калории са ми нужни и заради това мисля, че приемам прекалено малко...
Колко точно ще са ти нужни ще можеш да прецениш ти. Според мен минимумът да е някъде около 1400, но не приемай това число като нещо задължително. Предполагам.
Добавянето на 4-5 белтъка и малко извара не са достатъчни.
Само да кажа ,че риба и морска храна не обичам , месото също ми е проблемно , обичам сеинско ,но го избягвам в момента, пилешко не обичам , но съм склонна да го ям, друго месо обаче не мога и да погледна... Благодаря предварително :)))
Изброй каква храна ядеш, както и причините поради които не можеш друга.
Идеи за храни може да почерпиш от тук (абзац Какво да ям)
22.08.15
22:57
Благодаря за отделеното внимание. Храните всякакви плодове и зеленчуци , месо само свинско, но от както започнах диета го избягвам , за това сега хапвам пилешко предимно от бут защото ми е по-вкусно ,причината да избягвам друго месо и риба просто не ги обичам (макар, че никога не съм ги опитвала, но и нямам желание ) каталог цяло хапвам нискокалорична храна, висококалоричната я избягвам от страх да не стана пак 50 кг ,но с мазнини а не с мускули, защото аз пълнея само в дупето и краката, в горната част винаги съм била много слаба, също така “празни калории” почти не консумирам,много рядко си ги позволявам и в много малки количества... Хляб избягвам ,много рядко хапвам по 1 филийка и то ако е хляб от лимец, бял и преди много не съм хапвала ,но сега ми се струва направо страшен и вреден и е табу за мен.. Знам, че подхода ми е грешен и мисленето като цяло...Много съм объркана...за това се реших да се посъветвам тук :)
Мнението беше редактирано от Ваня Карамфилова на 22.08.15 23:11.
Виж това: https://healthyeater.com/flexible-dieting-calculator
Не мисля, че има как да изградиш мускулна маса, ако искаш да се задържиш на 42кг. Така или иначе ще трябва да качиш, но ако ядеш правилно ти гарантирам, че няма да е сланина, а мускули и ще изглеждаш чудесно дори и на повече от 50кг :) Аз съм може би около 165 и тежа 52-53кг и в сравнение с преди(пак на същите килограми) изглеждам по-добре.
Яж смело и запомни, че храната е твой приятел, а не враг ;)
23.08.15
13:04
Благодаря за линка :) А ще можеш ли да ми кажеш едно твое примерно меню за деня какво включва, като гледам снимката ти резултата е положителен и на лице
казано от Ваня Карамфилова на 23.08.15, 13:04:
Благодаря за линка :) А ще можеш ли да ми кажеш едно твое примерно меню за деня какво включва, като гледам снимката ти резултата е положителен и на лице
Aми разгледай ми дневника ( http://www.bb-team.org/forums/viewthread/77122 ) , все още се боря и аз с храненето, понеже имах няколко мноооого тежки периоди в живота ми (яко глад), но сега се пооправям лека полека :) дори като си погледна дневника от началото до сега забелязвам някакъв прогрес откъм храна, така че яж смело пак ти казвам, записвай си (ако не тук, поне някъде) как се храниш, как тренираш и с времето и постоянството идват и резултатите.
23.08.15
14:34
Да Благодаря за съвета, така и ще направя. Иначе знам за какво говориш аз съм същата с този глад само проблеми...най-вече психически :д Но съм решила да се взема в ръце, не може така да продължавам...:)