За калориите и забавянето на метаболизма

20.08.15
19:25

Здравейте :) Да започна с това, че аз нямам този проблем, но моя колежка го има и днес стана въпрос за това.. просто ми е интересно :)
След диета с намален калориен прием до 1000 дневно за повече от месец с колко се забавя метаболизма ? И ако се мине директно на 1500, но не спре да се спортува ще се качи ли ?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.08.15 22:09.

казано от Malina 1986 на 20.08.15, 19:25:

След диета с намален калориен прием до 1000 дневно за повече от месец с колко се забавя метаболизма ? И ако се мине директно на 1500, но не спре да се спортува ще се качи ли ?

С колко ще се забави метаболизма не може да се каже, няма смисъл да се знае, а и не виждам как ще бъде измерена тази величина.

След подобна пълна глупост най-доброто решение е оптимизация на количеството и качеството на храната по най-бързия начин и завинаги.

1500 kcal дневно е храна да първокласник, който стои по цял ден пред компютъра.

Защо не се замисляте когато си рискувате здравето бре, хора...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.08.15 22:22.

20.08.15
23:43

След диета с намален калориен прием до 1000 дневно за повече от месец с колко се забавя метаболизма ?

А защо трябва да се забавя?

И ако се мине директно на 1500, но не спре да се спортува ще се качи ли ?

Ако тия 1500 ккал. са под необходимите и за поддържане (а те най-вероятно са), нищо няма да качи, даже ще продължи да сваля, но по-бавно.

21.08.15
09:05

Няма да се забави метаболизма според мен, ако тези 1000кал ги приема на по-малки количества и по-често. Аз съм така в момента. Била съм и преди. Резултати ще има по-бързо, но и по-голяма вероятност след това се нахвърли изведнъж на много храна.
Според мен, по-добрия вариант е да си ги увеличи с 200-300 постепенно до +500, стига да е в дефицит както каза Петко К горе :)
Дори, когато ги увеличи ще има по-добри резултати, защото организма ще функционира по-пълноценно, а и тя самата ще се чувства по-жизнена и по-добре :)

Мнението беше редактирано от By the way на 21.08.15 09:06.

Carbohydrate

21.08.15
10:06

Здравейте :) Да започна с това, че аз нямам този проблем, но моя колежка го има и днес стана въпрос за това.. просто ми е интересно :)

Първо, калориите и метаболизма не са причина и следствие. До отслабването, или самото наднормено тегло, означава, че метаболизма е вече забавен. Самото отслабване ( ограничение на калории) не връща метаболизма в нормално състояние! Както и нормализирането на калории също. Само преливане от пусто в празно))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.08.15 10:07.

31.08.15
23:06

ько е проведено разумно отслабването може да поправи щетите нанесени от безумни диети иили затлъстяването.Правилното хранено съчетано с тренировки връща метаболизма в нормите му

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1