02.09.15
09:34
Здравейте! Мотивирана съм да започна тренировки във фитнес зала, но тъй като нямам толкова богат опит, искам да се допитам до по-напредналите от вас. Първият ми въпрос е за фитнес програмата, спрях се на тази http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami - разгледах я обстойно и мисля, че ще ми се отрази доста добре. Това, което забелязах в нея е, че не се препоръчва спазването на нисковъглехидратната диета, а досега съм се движила все около нея. Тогава на какъв режим трябва да се спра? Личният ми опит относно тренировки се дължи повече на тае-бо, кардио упражнения и силови тренировки, но конкретно за силовите не мисля, че съм чак толкова опитна. Имам предвид, не съм се занимавала с уреди като пек-дек и кик-бек, но нищо не ми пречи да опитам. Ще се радвам да получа съвети от вас!
Едит: Целта ми е редукция на мазнини.
Темата беше редактирана от Reina V на 02.09.15 09:39.
02.09.15
09:48
казано от Reina V на 02.09.15, 09:34:
Това, което забелязах в нея е, че не се препоръчва спазването на нисковъглехидратната диета, а досега съм се движила все около нея. Тогава на какъв режим трябва да се спра?
Препоръката е относителна, но не е лишена от основание.
Мога да дам две принципни идеи:
(1) НВД при сравнително малък енергиен дефицит (не повече от 10%)
(2) РБД при по-голям, но все пак разумен енергиен дефицит (15-20%)
При всички случаи ще донаместваш нещата “в движение” след като започнеш тренировъчния план.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.15 09:49.
08.09.15
22:35
Фитнес зала... ОК!
Но ... задаваш въпрос без да посочваш цел... искаш да коригираш част от тялото, искаш да изградиш определена физика...
може да ти се струва надут въпроса, но има значение.
Ако желаеш - пиши на лична... Искам, кажете... не е достатъчно!
Хубава вечер!
20.02.16
15:32
Тъй като темата е започната миналото лято, моля авторката да сподели отзиви, тъй като и аз съм се спряла на тази програма (само, че аз комбинирам с разделно хранене). Идеята ми е да изчистя и стегна тялото. От близо година съм на 90 дневната диета (като редувам с режим почивка), но напоследък съм в плато, а и започна да ми пада кръвната захар, та сега като сменя програмата, може би трябва да променя и храненето.