Болки в рамото след лежанка.

14.09.15
12:04

Здравейте,
Имам болки в рамото от около седмица, след като правих лежанка. Изглежда съм се натоварил много.  Сега ходя на фитнес, без да го натоварвам много, но е просто неизбежно без да го натоваря. Какво мога да си купя да пия или да се мажа, за да мога да забравя за този проблем, и да се съсредоточа върху тренировките.

Поздрави!

Най-различни неща можеш да си купиш, за да забравиш. Алкохол според вкуса ти е най-популярния избор.

Описанието ти е доста неясно, но се предполага, че ако имаш притеснение/съмнение/проблем, то ще отидеш първо при личния ти лекар. Вероятно решението ще е комбинация от “дай му време” и “научи се да тренираш”.

14.09.15
21:29

казано от Rostislav Dimitrov на 14.09.15, 12:04:

Какво мога да си купя да пия или да се мажа, за да мога да забравя за този проблем, и да се съсредоточа върху тренировките.
Поздрави!

Можеш да си вземеш глюкозамин (за един месец), обаче трябва да намалиш и тежестите на лежанката. Иначе няма да мине в близкото бъдеще. :)

Мнението беше редактирано от Миро на 14.09.15 21:32.

15.09.15
13:47

Интересно ако са възпалени някакви мускули или сухожилия с какво точно ще му помогне глюкозамина ? :)

15.09.15
14:11

А бе то и като цяло, тоя глюкозамин толко помага... В най-добрия случай, се появява някакво плацебо :Д

Вземи един Animal FLEX, почини 3-4 дни, мажи го с нещо незагряващо и ще си като нов.

казано от Ростислав Арнаудов на 15.09.15, 17:09:

Вземи един Animal FLEX, почини 3-4 дни, мажи го с нещо незагряващо и ще си като нов.

Знам, че от такова действие би могло да има ефект, както и от всякакви ненужни дейстеия, като посещение на врачка, хомеопат, физиотерапия и гледане на карти или филми.

Смятам, че е ненужно, обаче, та дори смятам, че ще навреди - ще създава грешна представа за естеството на проблема, финансова вреда, липсата на ефект може да създаде притеснение за наличието на патология, и най-вече - може да развали една добра учебна възможност.

Аз продължавам да твърдя, че Анимал Флекс е ненужен/излишен и че човекът трябва да се научи да се грижи за себе си, за здравето си и за тренировките си.

15.09.15
21:31

казано от James Hinks на 15.09.15, 13:47:

Интересно ако са възпалени някакви мускули или сухожилия с какво точно ще му помогне глюкозамина ? :)

Предложих му, ако проблемът е със ставите. Иначе за мускули и сухожилия  наистина не може да му помогне. :)

16.09.15
09:46

и мен доста често ме болеше ... ся от лежанка спря но някой път лявото рамо се обажда ..загравяй много добре пробвай с волтарен на мен ми помага...може да си го пренатоварил особено когато правя за гърди с дъмбели на другия ден не мога да си дигна ръцете хах и като тръгна да загравям след гърди направо ми се реве ... но особено миналата година когато правих лежанка така ме болеше лявото рамо че щях да изтърва лежанката отгоре си .. ся не е така малко по бива :D

20.09.15
20:50

Здрасти,
някъде към май месец и мен ме заболя рамото след лежанка.

Пробвах всякакви свободни за покупка без рецепта тубички (смятай изстудяващи и затоплящи гелове, отделно fastum gel). Намалих тежестите. Даже спрях да тренирам за около 2-3 седмици.
Болката не отмина.
Чак сега (Септември) отидох на лекар и се оказа, че съм си направил переартрит, който в началото е бил остър и е тръгнал да преминава към хроничен.
Моят съвет е - за лекар даваш 2.40 такса. Отиди и се прегледай. Спасението е доста лесно сякаш - в момента пия прахчета Фламексин и ходя на 10 процедури физио-терапия. Вече съм на 5’тата след тази седмица и усещам подобрение.
Аз съм с доп. здравно осигуряване и ме насочиха първо към невролог. От там вече към физио-терапевт.
По-добре отиди, ще загубиш 1 час, но може да си спестиш теоретично месеци мъки и задълбаване на проблема.
Нищо страшно няма.

21.09.15
18:15

И ротаторен маншон има освен три глави на рамото... (wait)

Много е важен прегледа при чичо доктор :)

04.10.18
12:09

казано от Цветан Василев на 15.09.15, 17:24:

казано от Ростислав Арнаудов на 15.09.15, 17:09:

Знам, че от такова действие би могло да има ефект, както и от всякакви ненужни дейстеия, като посещение на врачка, хомеопат, физиотерапия и гледане на карти или филми.

Смятам, че е ненужно, обаче, та дори смятам, че ще навреди - ще създава грешна представа за естеството на проблема, финансова вреда, липсата на ефект може да създаде притеснение за наличието на патология, и най-вече - може да развали една добра учебна възможност.

Аз продължавам да твърдя, че Анимал Флекс е ненужен/излишен и че човекът трябва да се научи да се грижи за себе си, за здравето си и за тренировките си.

Тоест, от съставките, които видях в Анимал Флекс, същите биха ми били полезни след луксация на раменната става ( вадя си за пети път рамото и вреди на тренировките ). Поради, което имам нужда да пия нещо, което да съдържа глюкозамин и хондроитин. Това и ми препоръчаха. На какво се базира мнението ти за Анимал Флекс? Чисто технически питам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1