Колко вдигате от лег

Темата е заключена.

31.05.04
12:41

Когато някой разбере че ходя на фитнес първия му въпрос е “Колко Праскаш от Лежанка”.Мисля че значение има само как изглеждаш и дали се харесваш а не какво вдигаш.Смятам обаче че всеки от нас ходи за постижения.Ако не големи тогава прилични :wink: .Та значи ако може всики да си напише теглото и килограмите които тласка от лежанка

31.05.04
21:08

Ne napisa dali max ili serii… Az poslu6ah Bad Boy i sega vdigam s 75-80, no mnogo bavno. Nasitina ima napreduk

31.05.04
21:19

Мислех че се подразбира-питам за максимално тласкане веднъж.

31.05.04
21:22

Пич, вече имаше подобна тема в раздел “Тренировки и Упражнения”, там доста хора са поствали и не вярвам много от тях да го направят пак в тази тема...

HE

09.06.04
17:25

Тежа 70 - 75 кг. и вдигам на пирамида като почвам от 50 кг. /загрявам/ и последната ми серия е с 95 кг.

12.06.04
23:30

Mr Muskul s kakvo ti e pomognal bad boy?

12.06.04
23:38

Уфф, чакай че и аз в първият момент не се сетих.  :lol:  Помогна ми за по-голям мускулен растеж. Намалих работната си тежест с 10 кила, но пускам много бавно. В първите 2-3 повторения дори задържам посредата малко. Това, че микроразкъсванията в мускула настъпват предимно в отрицателната част от повторението е 100% вярно. Просто още на следващият ден се вижда напредъка. Ако досега си изпълнявал експлозивно повторенията, пробвай да спускаш бавно. Ефект има-гарантирам!

13.06.04
00:32

emi az pravq po 3 serii
1. 40kgx12pyti
2. 45kgx9 pyti
3.50kgx3 pyti

kaji s kakvi KG KOLKO SERII i KOLKO POVTORENIQ??
a tova ne e li obratna tqga ????
i dai maximalno INFO za tova uprajnenie da og probvam v ponedlenik :)

a tova mislq vaji i za drugite muskuli predpolagam ... ?

13.06.04
00:52

То не е различно упражнение, а просто го изпълняваш бавно,  когато пускаш. Нагоре може и по-бързо. Прилага се при всички мускулни групи. Иначе няма значение с колко килограма. Просто когато го правиш по-бавно неизменно ще свалиш малко килограми, защото е по-трудно. А и за маса не се ли правеше до 8 повторения? Мен така са ми казали, тия 3 повторения за какво са ти?
ПП Говоря за хоризонтален лег..  :wink:

13.06.04
11:35

pyrvite serii deto okolo 8 moje i 12-15 sa mi za masa
poslednat seriq e za sila daje moje i s 55KG no 1 pyt
1 pyt ti stiga za zavyrshvane na urpajnenieto :)

i iskash da mi kajesh che obratnata tqga ka4va muskulna masa?
nameri mi statiq v zashtita na tvyrdenieto ti zashtoto az li4no ne sym vidql absoliutno nikoi da rpavi obratna tqga !!!

13.06.04
13:19

Какво е обратна тяга?? :D Говоря ти за хоризонтален лег, лежанка, лег преси....повдигане на щанга от лег.  :wink: На лежанката просто изпълняваш движението бавно, когато пускаш. Леле аз ли не мога да обяснявам... :oops:  :roll:

LE

13.06.04
13:33

Muahahahhahha какъв интересен диалог водите...........Мистър Мускул мисля че Ванишър те е взел малко за шега щот нема кво да прави :mrgreen: !Ако не е така Ванишър извиняваи,просто трябва да правиш бавно движението и да задържаш във средата!

BA

13.06.04
20:30

По този въпрос наистина сме се изказвали доста подробно. Не е важно колко вдигаш. Едно лапе вчета(Събота) ме видя пред дискотеката и ми вика вдигам 75кг. от лег. И познаите каква беше моята реакция. Ми изсмях му се ;) . Защото първо това са пълни глупости и второ какво значение има какво вдигаш като нямаш напредък. Резултата трябва да е визуален. Няма ли визуален резултат просто за какво блъскаш?? Трябва да си зададете този въпрос.

13.06.04
20:37

Izsmiah mu se…i gu s4upih 2-3 zuba.
Izsmiah mu se…i mu razbih galavata.
Izsmiah mu se…i mu izvadih 4ervata.
Izsmiah mu se…i mu s4upih kapa4kite.
:lol:  Toi da se be6e zamislil za tova, a ne kolko vdiga6.

14.06.04
10:21

И аз съм съгласен с това,че  няма значение какво се вдига.Има прасета в залата,които вдигат 200кила ама пак са си прасета :) .Но все пак ако не качваш постепенно килограми на лежанката примерно,как ще качиш мускули.То не може да правиш серия с 45кг и да растеш.Аз примерно се радвам за себе си защото стигнах до серия на 70кг и като направя 6 повторения се чувствам идеално.И искам да стигна до серия на 80 ама трябва да хапвам повече(тежа 66кг все пак).

Така, за културистите наистина няма значение колко вдигат, важното е негативната част на упражнението да се изпълнява по-бавно и...да се помпиш. Но за силовите атлети най-важното е колко вдигат! В събота гледах Недик по Скат, имаше гост едно момче 60 кг в състезателен период (той е силач, не културист) и той каза, че рекорда на 60 кг му е 135 кг -> лег, а 220 - клек :shock: А най-много което е вдигал било 145-150 кг от лег на 63 кг лично тегло. Та, зависи от целите и възстановяването, храненето, самата тренировка (дали се състои само от единици или културистична тренировка). Въобще тоя въпрос е супер субективен и няма смисъл да се коментира :lol: Например някой може да му е трудно самото упражнение лег и да не вдига много кг, но да изглежда невероятно. Айед успех на всички и благодаря за вниманието :wink:

14.06.04
13:03

ne znam zashto trqbva da sym go priel na byrzik mom4eto.

“obratna tqga” oznachava kogato vryshtash primerno v izhodno polojenie samo che mnogo bavno demek nablqgash na tazi chast
kato e pri lega dokato puskash i primerno pri nabiraneto..nabirash se mnogo byrzo i spuskash mnogo bavno ... tova e obratna tqga to ne e uprajnenie a nachin na izpylnenie

kakvo nepravdobodobno nameri v dumite mi che kazvash che ysm go vzel na maitap ?!?!?!?!?!?!?

i samo za LEG li go pravish tova .... a drugite uprajneniq
kakvi sa i po kolko serii ?

14.06.04
16:21

Vanisher, това с бавната негативна част е препоръчително да се ползва при всяко упражнение от културистичната тренировка. Когато правиш движенията бавно (примерно 4 секунди негативна и 2 позитивна част), се засягат по-голям брой мускулни влакна, което пък в дългосрочен план води до покачване на мускулна маса и сила.
Общо взето при културизма файда от бързи движения няма, при тях се създава инерция и с нейна помощ се вдигат повече килограми.

14.06.04
20:08

maxa mi za serii e bil s 110 kg x 12 povtoreniq s 20 sekundi pochivki , 5 serii . Max tejest ne digam s 140 nemah problemi gi digna 7 puti chisto i 1 mi pomognaha malko :) kato predi tfa bqh zagrqval s 90 ki x 12 povtoreniq 3 serii :) . KO da kaja mama ma darila qko s moshtni gurdi…... za sajelenie rakata poveche ot 45.5 ne e bila i na dali shte e osven ko ne si dam qko zadnika na chicho doktor :))).......

14.06.04
20:24

ехее 140-7 пъти.. :shock: тва си е огромна тежест!Браво на теб!Малко са “чистите” които вдигат толкова.Ако напишеш и колко тежиш ще екстра :)

16.06.04
14:55

bqh 120 kg i bqh na himiq purvi cikal . Predi da zimam himiq max sam prail s 110 x 6 serii i s 140 x 3 + edno s pomosht koeto znachi maxa mi da e bil 155 kg ....

07.07.04
14:56

Skoro ne sam vdigal da proverq maxa kolko mi e ama 90kg gi vdigam 10-11 puti…...predpolagam maxa mi e okolo 120 ...ina4e li4noto mi teglo e 85kg.

GE

11.07.04
02:07

predi dve sedmizi probvah 140kg na 82kg teglo

TH

11.07.04
09:54

100kg max 75kg sum 178cm 16godini treniram ve4e 1 godina 8)

11.07.04
11:47

[quote author=“gesha”]predi dve sedmizi probvah 140kg na 82kg teglo

Само ги пробва или ги дигна? :) Щото и аз ще ги пробвам ама само с пробването ще си остана :)

Бад БОй, веднага ще ти отговоря.
Визуален резултат - искам хубава структура.
Краен резултат - искам здраве и сила.
Защо тогава да не се тормозя да вдигам повечко ?

11.07.04
20:25

Дзвeр ами то структурата не можеш да я промениш с никакви тренировки - това си е ген :wink:

Можеш обаче да я “покриеш” с мускули  :)  :wink:

И да, и не.
Примерно преди да почна тренировки на каквото и да било, имах почти “пилешки” гръден кош.
Сега положението не е баш така.
Имам известно съмнение, че и костите малко окрупняват - китките ми бяха доста малки, имам чувството, че малко са се увеличили, нищо чудно и другаде да се получава този ефект.
Но да, и мускулите включвам към поняието “хубава структура”. Но не гоня 60 ръка.... Нито 55 дори.

LE

11.07.04
21:52

Вярно е че и структурата се променя,на Дзвера гръдният кош,на мене раменният пояс.

DO

08.10.04
19:02

vanisher, sorry батка , но тези кила ми се виждат малко , дори за твоето тегло . Аз лично от известно време вдигам на лежанка единствено и само за издържливост , правя една загряваща с лоста - 20 повторения , 1 с 40 кг - 20 повторения и след това 4 серии с по 60кг - 15 повторения . Преди когато тренирах за маса ,  започвах със загрявка с лоста - 15 повторения , лека серия с 40 кг от 15 повторения, след което правих пирамида 70кг-15 , 80-12 , 90-10 , 10-между 6 и 8 . , знам че това са малко множко серии за маса , но все пак първите 2 са загряващи , аз лично съм привърженик че за тренировка с тежко мускула трябва да е много добре загрят . Иначе единично вдигане без помощт съм правил максимално със 130 кг , но тогава тежах 100 кг , понастоящем съм между 88-90 и максимално съм в състояние да вдигна 115 без помощ . Висок съм 187-188 см

08.10.04
19:05

[quote author=“dontoni_”]vanisher, sorry батка , но тези кила ми се виждат малко , дори за твоето тегло . Аз лично от известно време вдигам на лежанка единствено и само за издържливост , правя една загряваща с лоста - 20 повторения , 1 с 40 кг - 20 повторения и след това 4 серии с по 60кг - 15 повторения . Преди когато тренирах за маса ,  започвах със загрявка с лоста - 15 повторения , лека серия с 40 кг от 15 повторения, след което правих пирамида 70кг-15 , 80-12 , 90-10 , 10-между 6 и 8 . , знам че това са малко множко серии за маса , но все пак първите 2 са загряващи , аз лично съм привърженик че за тренировка с тежко мускула трябва да е много добре загрят . Иначе единично вдигане без помощт съм правил максимално със 130 кг , но тогава тежах 100 кг , понастоящем съм между 88-90 и максимално съм в състояние да вдигна 115 без помощ . Висок съм 187-188 см

ае приятелю ае не връщаи теми отпреди 1000 и кусор години и само да флодиш форума
по-здрави

DO

08.10.04
19:28

emil_mlo sorry батка , но аз от 3 или 4 дни се регистрирах и сега препрочитам всички форуми , съжалявам найстина , още не съм запознат тук с навиците и порядките и затова взимам отношение по темите , които са ми интересни , все пак мисля че има и други нови хора на които темите може да са им интересни а и някои от участвалите в тези форуми , могат да имат ново мнение по темите . Все пак ще гледам да се огранича с изказвания по стари теми  :oops:

08.10.04
22:35

Ами виж сега тва са си приключени теми и ако искаш да върнеш темата наи-добре отвори нова тема. И защото в тия стари теми и аз не си спомням кво съм писал па мани да чета всички простоти отново.
по-здрави

MU

11.10.04
04:13

вчера пробвах макс 80кила ама неможах :( ама 75 ги опънах :)

11.10.04
21:24

Много интересно, защо в анкетата всички тежести над 90 кг са сложени под един знаменател, а до 90 кг има три категории :) Това е много относително. Не е едно и също да вдигаш 100 и да вдигаш 150 примерно. И двете са над 90 кг. Това някаква граница ли е, над която започват големите тежести :)
Темата може и да е стара, но аз чак сега я виждам, така че не виждам защо да не се подновява. От тогава до сега има новорегистрирани, и някои от тях може да искат и те да се изкажат по темата. Аз не знам колко вдигам в момента, защото спрях за известно време да тренирам на хоризонтална лежанка. Но при всички случаи е доста повече от 90 кг. :)

12.10.04
18:31

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=2139

vanisher

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1