Правилни ли са тренировките ми и храненето

16.09.15
17:20

Здравейте! Знам че има хиляди теми тук във форума с подобен акцент, но самия аз не мога да разбера Аз ли не ги разбирам правилно или не мога да избера правилните тренировки и начин на хранене.
По същество:
В момента съм: Висок - 178 см, тегло 74 кг 25 годишен (мъж). От Април месец тази година си поставих цел да стегне леко закръгленото ми тяло. От тогава тренирам по следния начин вкъщи:
Понеделник - гърди, Вторник - бицепс, трицепс, рамо, Сряда - гръб, Четвъртък- крака и Петък - повтарям гърди. Понеделник, Сряда и Петък като свърша с тренировкита правя коремни преси.
ТЕЗИ УПРАЖНЕНИЯ ПРАВЯ ВСЯКА СУТРИН НА ГЛАДНО, (ТРЕНИРАМ ВКЪЩИ!!!) като след упражненията всеки ден правя леко кардио с велосипед - около 15-20 минути, на много леко натоварване.
Храненето ми е следното: първо хранене - около 10:30- 11 часа пия 1 чаша прясно мляко или варени яйца без жълтък 3 бр., второ хранене - обяд - риба, боб, леща, пиле с ориз, картофи и т.н - тук ям почти всичко., трето хранене - около 16 часа - някоя и друга филийка, кашкавал, сирене нещо комбинирам, четвърто хранене около 19 - 21 часа - тук гледам да разнообразявам и понякого си позволявам дори пържени картофи със сирене или нещо мазно.
Сънят ми почти винаги не пада под 7 часа.

Резултатът от всички това като килограми от месец април досега е: През април бях 83 кг - сега съм 74 кг= - 9кг. Обаче не качвам обем на мускулите и ако качвам е минимален.  Знам че няма как да отслабваш и да качваш ММ, но все пак от тогава са минали 6 месеца и резултат за мен е незадоволителен за такъв период. Иначе усещам че доста от мазнините по тялото ми са намаляли, но все още има за премахване.
Да продължавам ли да тренирам в този ритъм или да променя нещо от храненето, тренировките или кардиото. Целта ми е изчистване на мазнините натрупани през последните 2 години и обем в мускулите.
Другото, в което мисля че греша е в КГ в тренировките и сериите и повторенията, но тях ще ги споделя, ако е необходимо в по-късно, че тук стана доста дълго.

ДО МОДЕРАТОРИТЕ, АКО МОГАТ ДА ПРЕМЕСТЯТ ТЕМАТА, ЧЕ СЕГА ЗАБЕЛЯЗАХ ЧЕ СЪМ В РАЗДЕЛ 30 + - ИЗВИНЯВАМ СЕ

Темата беше редактирана от Derby 00 на 16.09.15 17:30.

Привет!

На мен лично не ми харесва как си разделил сплита и по-конкретно, че тренираш гръб след рамо и ръце.
Като цяло, това, което си написал, не ни дава никаква представа за тренировките ти и може би няма да е лошо да напишеш повече (упражнения, серии, повторения, използвани тежести).

При храненето също е малко неясно - по-добре опиши конкретна храна от последните 3 дни, да кажем.
Щом сваляш тегло, значи си в калориен дефицит.
Не знам до каква степен очакваш обем в мускулите - това, което си представям аз, определено не ми се вписва в калорийния дефицит, но може би имаме различни виждания.

Яж яйцата цели. Каква е причината да махаш жълтъка?

16.09.15
21:38

казано от Вероника Налбатска на 16.09.15, 18:54:

Привет!

На мен лично не ми харесва как си разделил сплита и по-конкретно, че тренираш гръб след рамо и ръце.
Като цяло, това, което си написал, не ни дава никаква представа за тренировките ти и може би няма да е лошо да напишеш повече (упражнения, серии, повторения, използвани тежести).

При храненето също е малко неясно - по-добре опиши конкретна храна от последните 3 дни, да кажем.
Щом сваляш тегло, значи си в калориен дефицит.
Не знам до каква степен очакваш обем в мускулите - това, което си представям аз, определено не ми се вписва в калорийния дефицит, но може би имаме различни виждания.

Яж яйцата цели. Каква е причината да махаш жълтъка?

Здравей

Упражненията са следните: (подреждам ги по реда на изпълнение )
-Гърди
1.  Избутване на щанга - 36 кг 4х8-9
2. Лицеви опори 4х12
3.  Набирания на лост за гърди  4х7
4. кофички 4х10
5. флайс 4х10 с 4 кг
-Бицепс:
1. С щанга 18 кг - 4х10-15
2. Набирания на лост за бицепс - 4х5
3. Набирания за предмишница - 4х5
4. Концентрирано сгъване 4х10
- Рамо
1. Повдигане на ръцете встрани - с 4 кг - 4х10
2. Повдигане ръцете напред - 9 кг лост - 4 х10
- Трицепс:
1. Избутване на щанга с тесен хват - 4х12
2. Френско - 18 кг - 4х15
3. Изтласкване на щанга зад главата - нещо като френско в изправено положение - 4х20 с 9 кг лост
- Гръб
1. Изтласквам щанга 18 кг зад главата нз как се води това упр. - 4х10
2. Набирания за гръб 2 вида - 4х5 и за 2та вида
3. Лицеви опори в изправено положение - 4 х15
4. Избутване на лостове 9 кг и това нз как да го обесня - 4х12-13
Краката не ми обесняват от тях правя по 3-4 упражнения - не наблягах много на тях, но от тази седмица започвам
-Корем
4 вида коремни преси 3х20-40 от всяка

Както споменах всичко това го правя вкъщи и няма много шанс за развитие на този етап. Тренирам сутрин към 9 часа до 10:15 с корем ако правя от там на байка - 20 минути. Като се прибера от кардиото се храня след 45 минути най-рано 200 мл прясно мляко или яйца или нещо комбинирано с яйца или с мляко.
Тази седмица правя експеримент и намалих всички серии от 4 на 3, мислех че се претоварвам с 4 серии, но май съм грешил и мисля пак да си минавам на 4 серии.
Забелязвам и друго като приключа с упражнения и кардиото мускулите ми напомпени и ми харесва резултата, но към 11 часа като хапна нещо веднага (до 5 минути) усещам как мускулите ми бавно започват да омекват, увисват и се връщат в обичайното си положение (по-малки от колкото преди яденето) - това нормално ли е ???
Забравих да спомена, че често освен сутрешното кардио, понякога правя и следобедно към 18 часа колоездене по 15-20 километра.
Когато НЕ тренирам 3-4 дена усещам на 2-3 ден усещам мускулите си по напомпени, явно се възстановяват, но за кратко на 4 ден пак по старо му - мекичък :D

PS Забравих да спомена, че тренирам по следния начин: примерно правя 1-ва серия кофички приключвам с нея и след 30-60 секунди започвам да правя следващото упражнение - примерно флайс 1 ва серия и така на всички упражнения - нещо като супер серии. Просто ми е доста монотонно да правя едно и също упражнение 4 пъти, така малко разтоварвам...

Мнението беше редактирано от Derby 00 на 16.09.15 22:08.

18.09.15
17:11

Явно никой няма да се включи в темата :(

18.09.15
17:27

Много серии много упражнения... намали малко сложи повече кг 3 серии на мускулна група са достатъчни 3х 8-10 повторения макс

18.09.15
18:30

казано от Hektorcho на 18.09.15, 17:27:

Много серии много упражнения... намали малко сложи повече кг 3 серии на мускулна група са достатъчни 3х 8-10 повторения макс

Ами тази седмица пробрах с 3 серии, обаче някак си не усещам почти нищо от тренировката след като приключа. А иначе за кг при някои упражнения усещам че Чиитвам като сложа повече кг.

Затова пуснах и тази тема да се допитам до Вас и да ме посъветвате какви упражнение да изключа и кои да намаля или увелича като кг, серии и т.н.

18.09.15
18:37

казано от Derby 00 на 18.09.15, 18:30:

казано от Hektorcho на 18.09.15, 17:27:

Ами тази седмица пробрах с 3 серии, обаче някак си не усещам почти нищо от тренировката след като приключа. А иначе за кг при някои упражнения усещам че Чиитвам като сложа повече кг.

Затова пуснах и тази тема да се допитам до Вас и да ме посъветвате какви упражнение да изключа и кои да намаля или увелича като кг, серии и т.н.

Как така не усещаш, може би ги правиш доста бавно самите упражнения, аз ги правя малко по езксплозивно всички упражнения и се напомпвам ужасно тежко с 7-8 повторения, преди се стараех да ги правя изключително бавно, и нито маса нито помпане, пробвай да вдигаш със всичка сила и да спускаш да кажем с нормално темпо

18.09.15
18:54

Темпото е едно и също както при 4х сериите така и при 3х, Примерно в Понеделник правих всичко изброено по 3х за гърди и след това нищо, все едно съм ги правил с 5 кг дъмбели, а вчера повторих отново гърди с 4х и резултата е по-добър, даже в момента като пипна гърдите са леко твърди.

Мисля че грешката и съответно отговора е може би тук някъде:  -( цитат от по-горните ми мнения)

1.Забелязвам и друго като приключа с упражнения и кардиото мускулите ми напомпени и ми харесва резултата, но към 11 часа като хапна нещо веднага (до 5 минути) усещам как мускулите ми бавно започват да омекват, увисват и се връщат в обичайното си положение (по-малки от колкото преди яденето) - това нормално ли е ???

както и това:

2. Забравих да спомена, че тренирам по следния начин: примерно правя 1-ва серия кофички приключвам с нея и след 30-60 секунди започвам да правя следващото упражнение - примерно флайс 1 ва серия и така на всички упражнения - нещо като супер серии. Просто ми е доста монотонно да правя едно и също упражнение 4 пъти, така малко разтоварвам...

18.09.15
19:22

казано от Derby 00 на 18.09.15, 18:54:

Темпото е едно и също както при 4х сериите така и при 3х, Примерно в Понеделник правих всичко изброено по 3х за гърди и след това нищо, все едно съм ги правил с 5 кг дъмбели, а вчера повторих отново гърди с 4х и резултата е по-добър, даже в момента като пипна гърдите са леко твърди.

Мисля че грешката и съответно отговора е може би тук някъде:  -( цитат от по-горните ми мнения)

1.Забелязвам и друго като приключа с упражнения и кардиото мускулите ми напомпени и ми харесва резултата, но към 11 часа като хапна нещо веднага (до 5 минути) усещам как мускулите ми бавно започват да омекват, увисват и се връщат в обичайното си положение (по-малки от колкото преди яденето) - това нормално ли е ???

както и това:

2. Забравих да спомена, че тренирам по следния начин: примерно правя 1-ва серия кофички приключвам с нея и след 30-60 секунди започвам да правя следващото упражнение - примерно флайс 1 ва серия и така на всички упражнения - нещо като супер серии. Просто ми е доста монотонно да правя едно и също упражнение 4 пъти, така малко разтоварвам...

хах, пробвай така аз така ги тренирам и кажи после дали няма да имаш силна мускулна треска, 3 серии лег 8 повторения, тежки на 8 мото да ти става зле, и 3 серии от полулег пак тежки, аз от 2 упражнения по 3 серии след това 3 дни имам мускулна треска, а ги правя така вече от 3 години насам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1