Схващане на мускулите... ?

18.01.06
00:16

Значи искам да попитам защо толкова често ми се схващат например прасец квадрицепс ... и някои други мускули.И то не например след тренировка, макар че знам след тренировка мускула неможе да се схване защото е загрят и има кръв в него.А например в някои от почивните дни така стане...?Някои по компетентен ако може да помогне да пише.Ще съм му благодарен  :P

преместена - внимавайте къде пускате темите си! Йода

18.01.06
11:41

Схващанията се дължат на нарушение в дейността на натриево-калиевата (Na+/K+) помпа на дадения мускул. Да не навлизаме в биохимични подробностти, това е просто временно нарушение на съотношеието на Na/K от двете страни на мембраната на мускулното влакно.

При обилно потене чрез потта освен вода се губят много минерали, в това число и натрий и калий. Но докато натрия си го набавяме почти всички в излишък даже (със солта най-вече) с калия не е така. И дисбаланса е готов.

Решението е да се пие минерална вода, която има повечко калий (Вземи 2-3 вида и сравни етикетите) и 1-2 банана след тренировка. Банана се води като плода с най-голямо съдържание на калий.

Надявам се, че ти помогнах! Знам колко са болезнени крампите. :wink:

18.01.06
12:54

[quote author=“nikolaBULL”]Схващанията се дължат на нарушение в дейността на натриево-калиевата (Na+/K+) помпа на дадения мускул. Да не навлизаме в биохимични подробностти, това е просто временно нарушение на съотношеието на Na/K от двете страни на мембраната на мускулното влакно.

При обилно потене чрез потта освен вода се губят много минерали, в това число и натрий и калий. Но докато натрия си го набавяме почти всички в излишък даже (със солта най-вече) с калия не е така. И дисбаланса е готов.

Решението е да се пие минерална вода, която има повечко калий (Вземи 2-3 вида и сравни етикетите) и 1-2 банана след тренировка. Банана се води като плода с най-голямо съдържание на калий.

Надявам се, че ти помогнах! Знам колко са болезнени крампите. :wink:

Изключително точно казано.Може да взима и магнезий във вид на добавка и повечко вода

18.01.06
12:58

Наи - често при схващания изписват МАГНЕРОТ .....

18.01.06
14:38

nikolaBULL Мерси много за тази информация :) ще се вслушам в съветите ти.А например ако взема цинк-магнезий на нутрим дали ще има някаква промяна?А и колко горе-доло пари са разфасовките му и какви пари върви  :lol:

19.01.06
11:34

Изследвания са доказали, че при силовите атлети най-често, в резултат на тежките тренировки, се наблюдава недостига на Zn. Kойто от своя страна участва в образуването на тестостерона. В добавката цинк-магнезий ( ZMA) е добавен Мg, защото е доказано, че цинка се усвоява по-добре с него. Както е и доказано, че калция блокира абсорбцията на цинка.
Доказани са увеличения в нивото на ТТ с 30% след употребата на ZMA. Но мисля, че беше при атлети, които поради недостига на цинк имаха ниско ниво на ТТ и с добавката го вдигнаха до нормата. А не при нормално ниво да увеличават секрецията на ТТ още повече.

Мисля, че ZMA е хубаво да се взема като профилактично ср-во с/у евентуален недостиг.

От разфасовки и цени си нямам на идея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1