11.07.04
18:05
Има противоречиви мнения по този въпрос и за това събирам информация като цяло полезни ли са или обратното - пречат на разтежа на предмишниците.При мен напримир хватът ми пречи да натоварвам бицепсите се пълноценно защото ме заболяват предмишниците при скотовото докато бицепсите не се напрягат напълно
Izpolzvam fitili samo v trenirovkata za grub, pri tejkite serii murtva tqga. Smqtam che e super s tqh :wink: Tupo mi se vijda da ne moga da treniram gurba pulnozenno zaradi hvata…
Ползвам ги само при тягата за гръб - хвата ми не издържа, нямам друг избор :?
11.07.04
21:15
ако ги използвам при скотовата пейка дали ще изчезне болката в предмишницата или това само ще задълбочи проблема :?:
11.07.04
21:34
И аз гледам да разчитам на силен хват и не използвам фитили.Правя няколко упражнения за хват,които наистина дават резултат.Третия отговор на въпроса на анкетата “Използвате ли” ме кефи много:”Нямам мнение по въпроса но анкетата ми се стори интересна”.Как може да нямаш мнение... :?: :?
11.07.04
21:42
:) еми и да имам мнение и доста противоречиво
От една страна с помощта им ще мога да вдигам по-големи тежести натоварвайки добри някои мускулни групи,а от друга страна няма да мога да направя силен хват и по-натам това ще ме мъчи.Ще може ли да ми кажеш тези упражнения за засилване на хвата които правиш че там изоставам
11.07.04
21:44
Абе много такива теми за фитили направихме........няма еднозначен отговор............в някои случаи са нужни в други не.Не може постоянно без фитили,не може и само с фитили.И фитилите и коланите и бинтовете имат място в културистичната тренировка..........трябва просто по добра преценка къде да се използват за разлика от трибоиците.
Имаш здрав хват и дигаш дори и 2-3 пъти безумни тежести без фитили. Защо да ги ползваш?!
Хвата ти е слаб - правиш колкото можеш без фитили, после ги слагаш, за да може да си направиш тежките серии, така постепенно ще ти заякне. Може и да пуснеш и допълнителни упражнения за него при добро желание.
12.07.04
00:15
Аиде ми дигаи макса си тяга без фитили!?С квито и предмишници да си не моеш го направиш винаги те ограничава
12.07.04
00:22
Ограничават те няма спор. И не само на тягата. Аз обаче в момента не ги ползвам умишлено именно заради предмишниците. Макар и да участват вторично, пак е по-добре от колкото нищо.
12.07.04
00:28
Аз пък между другото при мен забелязах че предмишницата ми се натоварва дори с фитили.........явно тежестта на тягата ми идва толкова много за предмишниците че дори зад фитилите поемат.
На следващият ден имам мускулна треска и на горната и на долната част на предмишницата.
Аз немога, но има хора които го правят без проблем.
Даже една кака може да ти го покаже ;)
12.07.04
00:46
Аз пък на предмишницата никога съм нямал мускулна треска. Или поне не си спомням, което значи че дори и да съм имал е било много рядко. Ама на мен предмишницата си ми е здрава по принцип. Бе аз съм мезоморф и като цяло природно съм здрав, тъй че мойте глупости много много не им обръщайте внимание.
12.07.04
03:49
[quote author=“Voltmachine”]Ще може ли да ми кажеш тези упражнения за засилване на хвата които правиш че там изоставам
Засилте хвата
Няма слабо звено
Когато мислим за хвата за нас е ясно,че силен хват е равностоен на силно постижение при вдигането от лег или каквото и да е друго упражнение за горната част на тялото.Въпреки,че вдигането на щанга от лег е отражение на силата на гръдните мускули и трицепса,то ръцете свързват тези мускули с лоста на щангата.При това тук е най-слабото звено от веригата,мястото,където мя се къса.
Колкото е по-здрав хвата,толкова по-добре ще контролирате щангата и толкова повече сила можете да приложите при избутването нагоре й нагоре.Ако се ръкувате с някой силов атлет(например Бил Казмайр,за когото казват,че е най-силният мъж на света),веднага ще забележите,че неговият хват е като менгеме и че сила се излъчва от ръката и тялото му.Това е все едно да се ръкувате с Терминатора-просто няма слабо звено.Тази силова връзка от гърдите към ръцете му позволява да вдига огромни тежести.
Неправилно е да се смята,че силата на китката е равна на силата на хвата.Макар,че двете са свързани,изпълнението на сгъване в китката не е най-ефективния начн да подобрим силата на хвата.То помага,но съкрушителния хват включва много повече от силата само на китката.
Свийте ръката в юмрук.Ще забележите,че участват мускулите на предмишницата.Разбира се,че сгъването в китката ще повиши силата на хвата.Сега отново свийте ръката в юмрук,но този път задръжте и изцеждайте толкова силно,колкото е възможно.Ще забележите,че чувствате напрежение не само в мускулите на предмишницата,но също така и в мускулите на дланта.За да приложите здрав хват на щангата е нужна здрава предмишница и здрава длан.Но да задържим този заплашващ хват за осем,девет,десет и повече повторения е необходима и мускулна издръжливост.Най-добрият начин за ефективна тренировка на тези мускули на хвата е чрез упражнения,които ги претоварват и да ги тренираме,като поддържаме това претоварване дълго време.
ТРЕНИРОВКА СТОМАНЕН ХВАТ
Упражнение
Защипващ хват Вземете 2 диска от по 2 или 5 кг,сложете ги заедно и ги хванете с една ръка(палецът от едната страна,а другите 4 пръста от другата страна на диска).Вдигате дисковете от пода и ги дръжте за 10 секунди.Върнете ги на пода,почивайте 10 секунди и след това повторете още 4 пъти.
Фермерска разходка Вземете чифт дъмбели и направете 10 нормални крачки.Върнете се обратно и повторете 6 пъти
Горила вис Хванете с 1 ръка гимнастическия лост,след това превключете на другата.Тренировката е в 2 серии от по 5 виса на ръка в продължение на 10 секунди за ръка.
Заимствано от сп.”Мускули и фитнес” посред нощта,лично тествано от Черно-белия шампион(BlackWhiteChamp).Надявам се да ви бъде полезно,мен тази статия ме накара да се замислям вече за някои дребни неща :wink:
2-5кг ха-ха-ха :)
виж 25 става...
тия от мускули и фитнес за мухи ли пишат тия статии бе :lol:
12.07.04
10:47
Горилския вис е упражнение май по - скоро от типа “докога могат ставите”
Но съм абсолютно съгласен с идеята - предмишницат атрябва да се тренира и дори дава силааааа.
Да се дърпа без фитили развива само някои от мускулите на предмишницата. Останалите си остават неразвити.
И не може да се очаква някой начинаещ например ако почне да дърпа на гребане 80 кила щанга или тяга 100 предмишницата му да я удържа. Тази логика важи за хора, които са почнали от малко и растат по - бавно.
Вдигам си го ,какъв е проблема,че нещо несхванах ;)
Недей да съдиш за другите по себе си ,ти неможеш,но това неозначава,че е непостижимо !
ha ama ti na steroidi li si 4e si tolkoz silna takiva jeni kato tebe ne sa mnogo daje i ne vsi4ki kulturistki sa tolkoz silni kolko ti e obikokata na rakata i na gradnia ko6 da ne e pove4e ot 40 i 110
Това с гръдния кош е коварен въпрос, Ант. Информацията която ще получиш може да се тълкува по повече от един начин.
Иначе, ако и аз имах здрав хват, нямаше да ползвам фитили. Ама като дърпам за гръб, просто китките не издържат. Дано някой ден и аз имам предмищница като Попай, ще тренирам усърдно.
12.07.04
20:26
BlackWhiteCham мерси за статията ще пробвам всичко и след месец ще споделя дали има ефект :wink:
[quote author=“BlackWhiteChamp”]Горила вис Хванете с 1 ръка гимнастическия лост,след това превключете на другата.Тренировката е в 2 серии от по 5 виса на ръка в продължение на 10 секунди за ръка.
Първо искам да ти благодаря за статията. Като пробвах тоя горила вис не мога да се задържа на 1 ръка :shock: :shock: :shock: Преди да кача доста кила се набирах на 1 ръка 2-3 пъти сега не мога да вися на ебаси. А правя по 10 набирания за гръб, как така не мога да вися на 1 ръка, лелее не мога да проумея. :roll:
12.07.04
21:31
^^^слаб хват това с което и аз се боря :x
Но странното е, че си правя набирания с широк хват без проблем. Тяга правя без фитили... Може и да ми е слаба предмишницата, това висене направо ме разбива! :)
:arrow: :arrow: :arrow: ПП Да не пускам нова тема:
Ако имате кантар вкъщи я го хванете с ръка и го стиснете колкото можете. :) Колко килограма докарвате? Аз едва 17-18 докарвам. :(