17.01.06
12:27
Здравейте,решил съм да качвам тегло (170см,55кг :oops: ) и доколкото разбрах грубо казано трябва да консумирам от всичко по много(поне като за начало).След това идват тренировките и т.н. :)
въпроса ми е кой протеин ще ми препоръчате просто ей така като добавка към храната.Не от най-скъпите разбира се.
Ами аз ти препоръчвам да си земеш гейнар.Да речем Super Gain на JC nutrition или Super mass gain на nutrim.Пий преди и след тренировка по 45г.
грубо казано трябва да консумирам от всичко по много
Туй от всичко не звучи мн обнадеждаващо,се пак избягвай сладките работи,пърженото,пиците разните там дет им викат junk food,пък си яж по честичко по 5-7 пъти,не е нужно обаче да се тъпчиш,според мен качеството преди количеството.Иначе с тоя гейнер,бе я по добре си земи некой млечно-яйчен протеин,че винаги проблема е с набавянето на необходимите белтъчини.Пък виж ся-яко тренираш от скоро,за кво трябва от рано да се бъхташ с добавки,се пак от храната идва основния напредък,направи няколко месеца стаж,ако не ти харесва резултата,действай
18.01.06
11:51
Имам един приятел, който е под 55 кг. и иска да стане по-едричък (разбирай оформен - маса, мускули, релеф, това-онова... абе да се пипне малко). Че на темата де - препоръчаха му да пие протеини няколко месеца преди да започне да тренира, като междувременно прави някакви по-леки упражнения в домашни условия. Не съм специалист и не мога да ти дам експертно мение, но все пак проучи и този вариант, макар вече да си започнал да вдигаш.
18.01.06
16:02
[quote author=“Nasko.com”]Имам един приятел, който е под 55 кг. и иска да стане по-едричък (разбирай оформен - маса, мускули, релеф, това-онова... абе да се пипне малко). Че на темата де - препоръчаха му да пие протеини няколко месеца преди да започне да тренира, като междувременно прави някакви по-леки упражнения в домашни условия. Не съм специалист и не мога да ти дам експертно мение, но все пак проучи и този вариант, макар вече да си започнал да вдигаш.
първо ходиш на фитнес 1-2 месеца кат свикнеш с упражненията тогава почваш добавки няма смисъл преди това
Не се ли започва първо с кръгови тренировки, 2-3 месеца, за да се изградят основите на основните мускулни групи и след това се започва с програма?
18.01.06
16:47
[quote author=“Nasko.com”]Имам един приятел, който е под 55 кг. и иска да стане по-едричък (разбирай оформен - маса, мускули, релеф, това-онова... абе да се пипне малко). Че на темата де - препоръчаха му да пие протеини няколко месеца преди да започне да тренира, като междувременно прави някакви по-леки упражнения в домашни условия. Не съм специалист и не мога да ти дам експертно мение, но все пак проучи и този вариант, макар вече да си започнал да вдигаш.
Тоя вариант не е много удачен. Протеините на прах не са ключовия фактор. Ако иска да тренира в домашни условия - нека да потренира 2-3 месеца. След това 2-3 месеца тренировка за начинаещи в залата. И така нататък.
Твоя приятел, най-доброто, което може да направи е да се поинтересува от правилно хранене. Да прочете примерно в сайта някои диети за качване на килограми(+ тренировки разбира се) и в късен етап да започне да приема хранителни добавки.
[quote author=“vankooo”]Здравейте,решил съм да качвам тегло (170см,55кг :oops: ) и доколкото разбрах грубо казано трябва да консумирам от всичко по много(поне като за начало).След това идват тренировките и т.н. :)
ми с тия мерки определено протеинче ти препоръчвам :wink: Примерно суроватката на нутрим :wink:
П.П. и не точно от всичко по много :wink: Избягвай пържените храни и сладкото :wink:
Тва моя съвет ако има др. нещо питай :wink: