Казеин - заместване на хранене

29.09.15
11:32

Здравейте,
Какво мислите за 1 доза казеин към 16:00 и тренировка в 19:40 ? Понеже  ми омръзва да ям едно и също...

А защо казеин - такъв протеин имаш или друга причина?

Възможно е, може да обмислиш и варианти с телешки протеин.
План Б - да подсилиш последното хранене и да пропуснеш тази междинна закуска.

Идеята не е лоша. Добави и малко комплексни въглехидрати към казеина и всичко е точно.

29.09.15
15:18

Ами до колкото знам казаина е единствения протеин, който служи като заместване на храната или нещо такова.Суроватката се усвоява много бързо... До 7 и 40 огладнявам в момента дори като приемам храна, па камоли с 1 доза суроватка. А между телешкия протеин каква е разликата ?

Телешкият протеин засища доста, затова го дадох като идея.
Има и многокомпонентни протеини (т.нар. протеинови матрици).

От една страна не виждам причина да се притесняваш от огладняването (в условията на едно цялостно добро хранене, разбира се!). От друга страна по дадената от теб информация не мога да се ориентирам какво представлява хранителният ти режим и затова не мога да дам нещо повече от принципна идея.

29.09.15
16:06

9 и 30 закуска
12 и 30 обяд
16:00 хранене
и към 9 вечеря
принципно за вечеря винаги някво месо, следобедното хранене ми е ориз,извара,картофи,пържоли... нещо измежду тях.
на обяд ям пак някво месо, ако ли не яйца, за закуска кускус,яйца
кисело мляко. Общо взето това ми е хран. режим. От 13 и 20 до 19 и 10 съм на дскл..

Принципно не мяркам много мазнини в тази храна, което може би е свързано до известна степен с огладняването. Ако подсилиш един обяд около 12:30 - 13:00 часа с някакво количество мазнини спокойно може следващото ти хранене да бъде след тренировка, както до сега. Не е толкова фатално да тренираш на гладно (вече споменах при какви условия).

29.09.15
16:55

Някакви храни да предложите ?

Виж колко калории трябва да приемаш дневно.

Въпреки, че се спекулира с постепенно освобождаване на казеина, това е доста тежък и труден за смилане протеин.

Както казаха колегите, насочи се най-вече към по-добро хранене, а като алтернатива може да оставиш протеинова матрица, която би съдържала по-малко казеин или млечен протеин.

Иначе ако те притеснява тренирането на гладно, просто се снабди с BCAA продукт. При немалко хора BCAA утоляват глада стабилно.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.09.15 17:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1