07.10.15
14:02
Здравейте, преди около 2 месеца бях диагностициран с инфекциозна мононуклеоза, болестта протече сравнително тежко с 5 дни хоспитализация, на ехограф се установи увеличен черен дроб и далак(което е нормално за този вид заболяване).Бяха ми предписани диета и почивка, със съответните лекарства и хепатопротектори без никакви физически натоварвания в периода от 6 месеца.До колкото разбрах този вид увреждане на черния дроб е на хепатитна основа и трябва да се пази доста.От както съм вън от болницата, изследванията ми са добри и нямам никакви оплаквания(освен може би лека тежест в дясното подребрие при натоварване-възможно е да е на психическа основа).Усещам, че всичко си е на мястото и днес контролния преглед показа, че дроба ми е с 0,5 см увеличен, което по думите на лекаря и нормално и е възможно да си остане така.Та въпроса ми е, мога ли да започна тренировки във фитнеса, разбира се с редуцирана интензивност, въпреки излишната забрана на лекаря(която ми се струва малко пресилена) и какви биха били евентуалните последствия.Казаха ми, че при увеличена слезка, при натоварване е възможно да се спука, но мисля, че вече мина известно време.От както съм излезнал от болницата, няколко пъти ми се е случвало да се натоварвам по-сериозно, както аеробно така и анаеробно и не съм имал проблеми.Чувствам се отлично и имам нужда да спортувам, тази болест доста се отрази на формата ми и от там и на психическото ми състояние от части.Ако някой е имал подобен проблем, ще се радвам да сподели.
П.С. Основните ми терзания се въртят около това, че в края на месеца, ще имам физически изпит, на който лекуващия лекар забранява да се явя, а е доста важен за кариерното ми развитие и няма да имам втори шанс в близката поне година, изпита включва бягане на дълго и късо, набирания, лицеви опори и т,н. дисциплини при които при нормални условия не бих имал проблем.Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от Realist на 07.10.15 14:06.
07.10.15
16:47
Защо не отидеш при друг доктор, за второ независимо мнение?
07.10.15
21:50
Според мен не е разумно да правиш подготовка за физически изпит за толкова скорошен срок. Не само, че рискуваш да изпитваш дискомфорт, ами и е повече от сигурно, че няма да се представиш на 100%.