11.07.04
22:30
Кажете какво и колко преди тренировка ядете......аз ям храна богата на белтъчини и ходя на фитнес след 3-4 часа.....обаче нещо нямам енергия .........явно трябва да се папат въглехидрати.
Nqkolko dni bqh na dieta do 1000kcal a poslednite dni do okolo 2000….qvno prekalqvam s dietata
Zashto se pie mnogo voda?Kato piq voda imam 4uvstvoto 4e ne otslbvam a ka4vam kila:)
11.07.04
22:52
Само да те светна предварително че ходенето не е често а баш през 10 минути имаш чувство че си изпил некои язовир :wink:
Sigurno organizma ne 4uvstva ,4e ima nujda ot trupane na zapasi poradi izobilieto ot voda…...taka ne q skladira:)
MaXo, не само, че задържаш по-малко вода, но и водата помага за изхвърлянето на свободните радикали, които се получават в големи количества от силовите тренировки и при свалянето на килограми.
За водата с потенето се изкарвали мастни... забраих думата :Р
За преди тренировка препоръчвам бърз протеин - суроватка.
Бавните стават на желе (казеина) в стомаха и се усвояват наистина бавно, така няма да ти свършат нуждната работа. Соята прави газове... сещаш се :lol:
12.07.04
11:02
Ако тренираш за релеф с много интензивна тренировка в никакъв случай не трябва да отхвърляш въглехидратите. Но трябва да заложиш на бързоразграждащите се от тях по малко и мисля най - добре преди тренировка. Такива са например глюкозопроизводните.
То каквото и да тренираш не можеш да минеш без въглехидрати.
Точно, ако заложи на монозахариди ще е голяма грешка. И за това е писано стотици пъти. Кръвната захар му се покачва бързо, да има експлозивна енергия, която после бързо пада и по средата на тренировката той е аут. Ако ще взима въглехидрати то по-добре да са комплексни 1 час преди тренировката, пример - овесени ядки.
Ако тренира за релеф и иска добри бързи и сериозни резултати е добре да премине на НВД. Тогава въглехидрати не се ядат :)
и взима един шейк или няколко амино преди тренировката, за да намали катаболата.
Оф писна ми да пиша едно и също...
12.07.04
11:21
Аз говорех за малки количества - лъжичка да кажем - понеже за тренировката не му достига сила.
Иначе, зареждането, което казваш, не е ли по - правилно да се прави във възстановителния период - след тренировката ?
12.07.04
16:57
Гоча батка верваи че Зверо е прав.
Гледам напоследък се препоръчва ако ти е 1 час след хранене трен. да се вземат партия бавни и бързи въглехидрати.Знам за кво говориш дори помня че аз,ти и още 1-2 убеждавахме как е забранено преди трен. прости въгл.,обаче гледам последните проучвания дават за ектотата преди трен.задължително бързи въгл.,само бързи.
А в релефа при малки въглехидрати когато си с изпразнен гликоген,пак се дават прости въгл. преди тренировка щото не моат да станат на мазнини.
Почваи да четеш Крис Аисето,а не таините на моя успех щото туи пенсионерска читанка.............вече сме в 21 век батка стегни се с тея знания от преди стероидите:))).
Lesno ostavi batko si Ivan na mira i stiga s tiya prikazki za Kris Aiseto i predi nego e imalo razbira4i po hranene, a toya nomer s burzi vuglehidrati predi trenirovka e prilagan redovno ot Milosh Shar4ev a toi izroda imashe edin ot nai 4istite i simetri4ni koremni paketi. Sega dokolkoto sum zapoznat Chad Nikuls e guroto za klyopaneto na pretendentite za Olympia. Hubavo e 4ovek da se interesuva ama mi se struva 4e si se pouvlyakul, ti ako trenirashe i yadeshe kolkoto postvash shteshe da si stanal 120 kila iz4isten.
A be pi4ove ne iskam laji4ki ot kakvoto i da e ..........kajete kakvo da qm ne kvi izkusvetni prostotii da vzimam…......primerno shokolad 30 min predi trenirovka ili neshto takova.
aaaa,сети ли се.Аз лично преди тренировка го правя това нещо от 6 месеца може би колкото и да не е по правилата.30-40 мин преди тренировка взимам един десерт или парче шоколад.Нямам абсолютно никакви проблеми.Дори свалих 1-2 кила.Разбира се това ми е единственото сладко за деня :wink:
12.07.04
18:18
Де да знам ама шоколада в третата категория отива нито бърз нито комплексен :shock: .Така че без него.Иначе виждам че Велко се съгласява за простите въгл. така че пробваи с тях ако си бавно.........наи добре пробваи 50:50 бавни бързи,примерно 50 бързи от бел леб(бял хляб) или оризче(бело) другите от картофки,овес и т.н.
Никога не съм казвал че не е имало преди него разбирачи........между другото ташак си правя не съм умрял да следя всичко на Крис Аисето,просто те с Чад Никълс както каза в момента правят професионалисти.
Пък за 120-140 чист...........ВРЕМЕТО не стига ВРЕМЕТО:)бързо се чете ама бавно се расте.
12.07.04
20:53
От прочетеното до тук много не ми помогна та да си питам направо-
Преди тренировка в период за релеф е по-добре да се вземат:
а)Протеинов шейк(моят е млечно-яйчен)
б)Порция спагети със сирене
Пращайте писмата си с верния отговор на ....
12.07.04
20:57
трябва суроватка........твоят млечно яичен е за преди лягане...но пак може да свърши работа.Сирене не може щото има мазнини,може обезмаслено.Иначе си хапни спагети+бял хляб за въглехидрати.
Не консумираи салати щото забавят усвояването
Лесно размиваш ме братле, ако не беше в тоя форум, щях да умирам от скука.
И ти ще пораснеш
12.07.04
22:20
Ехехе Бат Ванъо сега ще се обиждаме ли?
Това че ти си стар не значи че аз трябва да остарявам:).
п/п идея нямам какво имаш предвид :shock:
тва за бързите въглехидрати лесно е прав, че май мнението се променя. Ето какво препоръчват в menshealth.com, където скоро гледах по този въпрос:
ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА:
сандвич с някакъв високопротеинов американски хляб /от разни зърна/ с безсолни пуешки гърди и домат /300 кал+30 прот.+30 въглех.+10 мазнини/
ПО ПЪТЯ ЗА ЗАЛАТА:
едно от трите:
- шепа смес стафиди /за непосредствена енергия/ и ядки /създават чувство за ситост/ или
- плод - ябълка или слива или
- прополис - това беше май нещо пчелно, може би е с качествата на меда.
Така че може би настина ако количеството на бързите въглехидрати е малко, няма да се стигне до инсулинов шок, а организмът ще може да разчита на бързата им енергия. Не съм специалист де...
13.07.04
14:17
Изкуствената простотия, която ти препоръчвам да хапнеш преди тренировка, Махо, е лъжичка пчелен мед. Мейдън ин Бълджирия!Аз поне така правя и въпреки интензивната тренировка рядко чувствам недостиг на енергия.
Много е отровен и опасен, внимавай, да не препълниш лъжичката :)