11.10.15
16:01
Здравейте на всички :) Някой има ли представа или предположения какви биха били хранителните стойности на бирените пръчици на Бони/100г? Нито са упоменати на етикета, нито отговарят по мейла (сигурно са ме помислили за изперкал).
Да се надяваме, че от 1-ви януари ще се спазват новите изисквания за етикетиране според европейските норми.
Благодаря предварително.
11.10.15
16:29
И ние се надяваме, че с всяка година ще се спазват тези изисквания от всички. Прогрес има, но е строго избирателен. Все пак е ясно на всички по веригата, че ако съставът е посочен на всеки един продукт, някои биха били непродаваеми.
Що се отнася до пръчиците - не сме намирали досега профил, спрямо който да съпоставим поне приблизителни данни.
Ясно, благодаря. За сега ще ги приравнявам към някакви средни стойности като за луканката, че са си мазнички, някъде около 470-490/100, пък след време ще видим.
11.10.15
20:35
Аз бих заложила на чисто месо, защото ще съм по-сигурна в състава му.
Подобни пръчици, както и всякакъв вид колбаси, бих свела до минимум в менюто си. :)
Вероятно са близо до луканката, но... кой знае?
11.10.15
20:53
В тези неща има почти толкова месо, колкото има в кренвиршите :))))))
11.10.15
21:06
Има един стар лаф, че ако си ял кренвирши си ял от всичко.
казано от Камен Илиев на 11.10.15, 21:06:
Има един стар лаф, че ако си ял кренвирши си ял от всичко.
Хахахаха, много точно казано.
Иначе да, напълно съм съгласен за пръчките и всякакви подобни храни, или по-скоро имитация на такива, но пък какво да се прави :) Времевият интервал между тренировка и работата не е голям, та ми идват добре с чаша мляко, и най-важното - вкусни са и не ми омръзват, нещо което е рядкост при мен (tmi).
Благодаря за отговорите.
12.10.15
14:55
Бирени пръчици с чаша мляко?
13.10.15
10:38
През останалото време какво ядеш ако не е тайна ?
Докато съм на работа - пилешко бутче/крилца/шишчета/кебапче/кюфте, зависи какво има на разположение, хляб, следобед някакви плодове (предимно банани или грозде) с кутийка йогурт и ако има нещо останало от обяда го доопустошавам.
По някой път ако има някоя по-вкусна ‘манджа’ на стола хапвам и от нея, но рядко.
Вечерно време шопска салата с повече сиренце или ако съм попрекалил през деня я пропускам и така.