04.12.05
10:23
Такааа значи...имам проблем.55кг съм и съм висока 170, на 15години съм.Плс, кажете ми как да сваля 5кг, така че да не ги кача?!?С диета или не знам какво, но моля ви помогннете ми, защото не издържам.Постоянно се ограничавам, не ям по цял ден-а само на вечеря и то съвсем малко, има дни, в които съм само на плодове, но изпитвам глад , чувствам се зле и не мога да издържам:(.Плс дайте ми някакъв съвет.
P.С. Само за инфо да ви кажа, че играя народни танци
Добре дошла във форума обаче Пиши на кирилица моля,поста ви бе преведен от мен
DJGorgio-Astor
04.12.05
11:02
Добре дошла във форума!
Такаааа като за начало пиши на кирилица.
Сега по темата: За да сваляш килограми са необходими две неща: отрицателен калориен прием и аеробни упражнения. Тъй като “играеш” народни танци ще приемем, че второто е изпълнено.
Отрицателният калориен прием означава да приемаш по-малко калории от колкото изразходваш - по този начин тялото почва да гори мазнините за да си набави нужната енергия. Поразрови се в сайта - там има формула (Harris Benedict) с която можеш да изчислиш колко ккал са ти нужни да си поддържаш теглото. От тях извади 500 и виж как килограмите почват да падат. Ако няма ефект намали още калориите и така. 5 кг можеш да ги свалиш за 40 дена трайно. Трябва да спазваш хранителен режим НВД - ниско въглехидратна диета. Това означава калориите ти да идват основно от белтъци, като въглехидратите са сведени до минимум - около 1 грам на кг телесено тегло.. значи 50-60 грама въглехидрати на ден ти се полагат. На тази възраст нямаш нужда от фет бърнъри и т.н. Малко въздържание и за месец, месец и половина си нов човек. Само допълвам, че при НВД на всеки 7-8 дена се прави високо въглехидратен ден, в който можеш да се поотпуснеш и да си хапнеш каквото ти се иска, но в умерени количества. Това се прави с цел забързване на метаболизва.
Надявам се съм ти помогнал. Ако имаш други въпроси пиши - ако не аз, то друг ще ти отговори.
К’во сваляне и диети на 15 години? Сега ти трябва храна, много и качествена! Не се занимавай с глупости, за да не съжаляваш после.
И без това си достатъчно слаба за ръста си.
Прочети сайта, секция хранене, за да си изясниш някои неща. С глад не се свалят кила. Яж минимум 3 пъти дневно, качествена храна и няма да имаш проблеми с теглото.
04.12.05
12:42
Аааа, лесно ви е да го кажете!Ама аз наистина искам да ги сваля тези няколко кг.Но забравих преди малко да спомена, че цял ден съм на училище и като изляза в 7, се прибирам чак към 5 и нямам възможност нито да ям качествена храна, нито да тренирам колкото е необходимо.В такъв случай какво да правя?
На ръба си на нещо катастрофално - яж, момиче! С глад си търсиш белята! 55 кг на 15 години не са тема за тревога и уплаха.
Яж месо, салати, картофи и други полезни за теб храни! Нито ще нафддадеш по топзи начин, нито и ще се увредиш ;)
Здравей :D
Вместо да правиш глупости като не ядеш, намери начин да се организираш да ходиш редовно на занимания с някакъв спорт. Ще се присъединя към мнението на другите, да се занимаваш с диети на твоите години и при твоите мерки!? :shock: Кой ти ги насади тези глупости?
Избягвай да се тъпчеш с чипсове и тем подобни...и хапвай нормална храна.
Спортът ще моделира фигурата ти, така че да се харесаш. Не си гледай килограмите защото те не са основния критерий, важно е дали харесваш това, което виждаш в огледалото (бъди обективна)
Успех :D
Туко що забелязах, че се занимаваш с танци
В такъв случай, ако не ти стига натоварването ( народните танци са доста интезивни) опитай и още нещо
Обединих ви поста не пускайте по 2 поста един след друг моля използвай промени
DJGorgio-Astor
Аз съм 170 и съм 62 кг, целта ми да стана 58-59, ама не ми е зор в момента.
Та съотношението ръст - кг ти е добро. Не ти трябва да отслабваш.
За да изглеждаш по-добре просто трябва да се оформи тялото.
За училище си носи храна от вкъщи. Знам, че може би ще изглежда странно пред съучениците, но яденето на мазни баници и сандвичи с неизвестно съдържание си е кофти работа.
05.12.05
13:11
Аз ще ти кажа друго вместо да вечеряш което е едно от наи вредните яденете при сваляне ,по-добре закусваи нещо по калорично за да имаш енергия за през деня,другото което е обядваи , като гледаи да е нещо от рода на пиле с картофи тележко с ориз и.т.н. Това че ще ядеш сутрин и на обяд не значи че ще качип,напротив другото което е почни да пиеш поне по 2,3 лира вода на ден ,като се препоръчва да имаш и някакво аеробно натоварване минимума е поне да тичаш ,щото иначе не може да очакваш особенни резултати ,а за да го задържиш ефекта трябва да продължиш поне два три пъти седмично с някое аеробно натоварвазне за да свикне сорганизма ти да чисти (не включвам танците ти защото не знам на какво ниво са ти тренировките но щом имаш какво да сваляш предполагам че не са много интензивни).
05.12.05
17:40
Ахам:)Благодаря много на всички!Аммм...имам още 1 въпрос:( забелязах, че ми се е образувало някакво гадно коремче (почти един пласт >:() тааа въпроса ми е как да го махна.Правя коремни преси-2серии по 100, но от тях мисля че само ми се стяга корема...нищо друго
Правилно мислиш! С коремни преси се моделира самия мускул, а с диета и аеробно натоварване се изчистват мазнините. :D
20.01.06
13:53
здравейте!!!
на 18 съм 173 59 кг
тренирам волейбол от 2 години но сега обстоятелствата са такива че немога да ходя редовнол.
много съм запалена на тема фитнес но проблема е там че като вляза в залата и незнам какво точно да
правя.искам да сваля 5 6 кг до бала(май месец)да стегна задника да смъкна и оформя корема(най трудно
ми е в бласта на стомаха и паласките)и да стегна ръцете.трябва ми програма и хр.режимл.1-ден това и това
2-ден.... искам сравнително бързи резултати...няма да пестя усилия с упражнениятя пък и от волейбола съм
свикнала с натоварването.искам да комбинирам стягането с отслабванетол...май много взех да искам :roll:
кажете ми какви упражнения да правя и кой ден с коя точно част на тялото да се занимавам
:idea: ааа и кои дни да почивам заштото ако зависи от мен изобшто няма да се спирам(но знам че и мускулите трябва да почиват)
чакам отговор :lol: