По езика на тялото- Да, и на мен ми прави впечатление, сякаш е взаимствал, но до там.
Дори ми е правило впечатление разперването на ръцете му- Дланта надолу към народа, показно, че един вид пази народа и го е вкопчил под големите си ръце. Нещо, което Хитлер е правил.
Но самото оприличаване на Волен с Хитлер и национал- социализма е смешно като цяло. Самият Сидеров изобщо не е фашист или национал- социалист. Това беше скалъпено от неговите опоненти преди години.
Ако се сещате, беше вменявано на народа, че Сидеров е казвал думите “циганите на сапун” което си беше тотална лъжа.
Да, Сидеров за мен е осрана мижитурка, но фашист или нацист не е.
Сега в конспирации, коя на коя партия лижела г*за не ми се влиза. Изобщо не ги знам как си менкат парите и поръчките партиите.
Просто в много отношения ДПС си е играела много повече с етническата карта на България. В много повече случая ДПС е била инициаторка на междуетническата омраза. Така че аз оприличавам повече ДПС като едни фашисти.
казано от Boby_ на 26.10.15, 19:45:
Проблемите ги има, но Сидеров няма никакво намерение да предлага решения - той е популист с фашистки уклон и само насажда страх и омраза. Използва полемика и методи, които историята вече познава от началото на 30-те в Германия, речите на Хитлер и изстъпленията на щурмовите отряди на Рьом....
Има навика да обядва с любовницата си в едно ресторантче в Лозенец, като си угажда с вино за по 600 лв бутилката, без да има други доходи, освен дотациите на Атака, отпуснати заради броя гласували за тях.
Нещо бъркащ понятията. Хулещите Сидеров крещят защо се правел на следовател, прокурор и полицай (а от какво ли се страхуват за някакво разследване?), а ти напротив. Искаш Сидеров да има правомощията дори на министър-председател? Не е работа на Сидеров да предлага решения. Той не е премиер на България и няма дори правото да предлага подобни решения. Работа на всяка една опозиция е да задава въпроси и изтъква проблеми, а работа на управляващите е да намерят най-доброто решение.
Ако ние Боби си заровим главите в пясъка като щрауса, от това проблемът няма да стане по-малък. Напротив ще расте като лавина. Ще дойде ден когато ще ни притисне в най-неподходящия момент. Все някой трябва да постави пред обществото тези проблеми, нали?
Да, нека някой друг го направи вместо Сидеров. Защо не го направи? Нямам нищо против. Нито съм атакист, нито женен за Сидеров. :) Но все някой трябва да я свърши тая работа, нали така? А тук някои май се дразнят не от самия Сидеров, а от нещата които той вършиии. Взе да ги избива на бой, агресия и насилие, откакто той заговори за ВЕИтата. То е ясно къде ги стяга цървула. Някои хора. просто искат да бъркат дълбоко в джоба ни, на нас потребителите и да си живеят охолно на наш гръб с монополни цени и доходи. Няма как да се съглася с такова нещо. Не съм атакист, но по тоя въпрос ще подкрепя Волен с две ръце, две мнения няма. Трябва някой да е луд, ако смята, че мога да приема някои беззакония в държавата и не подкрепя Сидеров по тия въпроси.
А Борисов (против когото нямам нищо) изключително много ме разочарова в началото на тая година. Радан Кънев или колежката му в РБ покани румънската съдийка от тяхниото звено за борба с корупцията. Заговори се колко техни министри и политици са вкарани в затвора. Да, ама това на нашенците не им харесвааа. И Борисов (останалите парламентарни групи също) отхвърли румънската съдебна практика. Била неприложима за българските условия. Наистина? Бреей, че тънка логика, брей тия уникални български условия, невиждани и нечувани никъде другаде по света! Хем затъваме до гуша в калта, в тинята, хем не искаме да се поучим от другите и въведем техния добър опит. А от какво ли се страхуваме?
А за щурмоваците на Рьом, Боби! Тук някои по-горе в темата, които повтарят “бой,бой,бой,” много повече ми приличат на щурмоваци отколкото Сидеров. Аз не знам някой да е бил Хитлер или Рьом, но техните авери са били много хора, нали?
казано от Boby_ на 26.10.15, 20:19:
Направи си труда да изгледаш някоя реч на Мусолини, като следиш за лицевата мимика. Приликите не могат да не бъдат видени. Също както и заемките от речите на Хитлер и Гьобелс в полемиката и начина на изразяване. Сидеров толкова се вживява в имитацията им
Хах, направи си труда да гледаш речи на Жак Ширак, Саркози и въобще на някой френски политик. как говорят разпалено. Ще кажеш, че са най-големите и върли хитлеристи и почитатели на мусолини. Търсиш Хитлер и Рьом на погрешното място. Може би Рьом е по-скоро в “Протестната мрежа” по-точно стотици Рьомовци. Спомням си за един бял автобус с разбити стъкла. Не коментирам управлението на тогавашния премиер, защото не съм го избирал аз и не съм гласувал за него.
Подобни погроми имаше и в 1990 г и в 1997 г. Точно в стила “Рьом”.
Миро, това, което правиш, се казва демагогия. :) Изместваш темата - говорим си кого имитира Сидеров и чии идеи следва, а не кой друг се държи така или кой също е правил такива неща в недалечното ни минало, затова тези локуми е излишно да ги коментирам.
Колкото до това дали Сидеров се прави на полицай, прокурор и съдия, това също е смехотворно. Единствената роля, която може да изпълнява, е тази на депутат от опозиционна партия - само тя му е вменена от закона и избирателите. Всичко друго е саморазправа и хулиганство, а най-вече опит да се привлече общественото внимание върху неговата собствена персона поне още за миг. Той имаше своите пет минути слава, когато влезе за пръв път в парламента и после, когато от него зависеше кворумът, но това отмина и няма да се върне. Пътят за него и партийчето му сега е само надолу и не знам защо изобщо се занимаваме с това. Цялият шум около събитията в НАТФИЗ, появяването на Христо Мутафчиев и други известни лица, митингите за отнемане имунитета на Сидеров са точно това, което той търси - публична конфронтация, заклети врагове, противопоставяне.
Общо взето каквато роля се опитваш ти да изпълняваш във форума, такава изпълнява той в политиката - трол.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.15 08:30.
27.10.15
14:12
Не мога да разбера за какво спорите. Това с воленчо си беше за отвличане на вниманието на обществото от цирковете в арена армеец и хакерската атака срещи сайта на ЦИК и поредните изфабрикувани избори. А иначе сидера добре си играе ролята, за която му плащат и тя няма абсолютно нищо общо с националния интерес.
казано от Boby_ на 27.10.15, 08:29:
Миро, това, което правиш, се казва демагогия. :) Изместваш темата - говорим си кого имитира Сидеров и чии идеи следва, а не кой друг се държи така или кой също е правил такива неща в недалечното ни минало, затова тези локуми е излишно да ги коментирам.
Общо взето каквато роля се опитваш ти да изпълняваш във форума, такава изпълнява той в политиката - трол.
Аз се опитвам да изпълнявам една друга роля, но явно говорим на различни езици. Не се смятам за демагог, защото не извъртам нещата за разлика от някои хора тук, а казвам мнението си директно и без заобикалки. Не се смятам и за трол.
Надълго и широко по-горе описах какво става в държавата, разградения двор наречен България. Ако някой не чете български,а китайски или японски, ще се опитам да му преведа и на тези езици.
Ние тук три дни водим диалог на глухите. Защото явно някои хора се правят на глухи, а се правят щото нещо не им изнася и не им отърва.
Проблем номер едно на тая страна е разюзданата, нагла, ненаказуема криминална престъпност (включваща всичко, в това число и корупцията в политиката). Тоя проблем е посочван от десетки западни наблюдатели и статии в тяхната преса и медии. За това говориха един американски посланик, после втори посланик, сетне трети. Британският и немският го изтъкнаха. Френският говореше за “гнили ябълки”. Оттам идва и слабата икономика на страната и всички останали ектри.
Ако за някой от вас тоя проблем не е номер едно, а номер едно е някой си Сидеров, нека да го каже направо, директно. Обаче,ако Сидеров е проблем номер едно на държавата, това означава, че проблемът с престъпността и корупцията за него е номер 2 или 22. И ако за някой това не е проблем номер едно (за което няма логично обяснение защо) остава смътното усещане,че има някакви връзки с тези среди, по някакъв начин е свързан с всичко това. И затуй посреща мнението ми на нож. Но ако е така би трябвало да декларира това, защото се получава конфликт на интереси.
Основната и най-тежка болест на тая държава е липсата на законност и неспазване на елементарни правила. За мен всеки, който иска това да се промени е добре дошъл, пък било то Сидеров или самият Дявол. Казах. Ако някой от друга партия и коалиция в парламента желае да повдигне тежките проблеми, нека го направи. Но странно, че освен Сидеров няма други мераклии за което.
И накрая. понеже темата е “Путьовско поколение ли сме?” ще отбележа между другото. Човекът на когото толкова много се възхищавате и радвате (може би прегръщате и целувате?) твърди пред медиите, че не е удрял Сидеров, дори не го е докосвал с пръст. Как хвалите човек, който отрича да е извършил посоченото деяние? Та вие сте клеветници! Толкова по темата кой е мъж, кой се прави на такъв и т.н.
28.10.15
23:30
Ае пич, ти с кого и за какво се караш всъщност? :Д
28.10.15
23:45
Пише, колкото да си изтърква клавиатурата ;) Доказателство е за онази мисъл, че “българите разбират от политика, жени и футбол”. Като че ли затова и политиката, и футбола са ни в десета глуха :D
казано от puzimir на 28.10.15, 23:30:
Ае пич, ти с кого и за какво се караш всъщност? :Д
Карам се, за да могат хората на твоята възраст да имат едно по-добро бъдеще. :D Тук, а не да миете чинии в западните ресторанти и тоалетните им чинии за жълти стотинки. :) Предполагам, че идеята на Сидеров е същата.
Не се карам, а водя дискусия. Не споря с някого конкретно, просто използвах репликите на двама-трима към мен за да изложа някаква теза. Това, което написах не е адресирано конкретно към тях, а обобщено към всички четящи.
За да пиша в тая тема ме провокира самото заглавие на темата. Онзи ден нова телевизия показа два инцидента. Във Видин предсрочно освободен от затвора (за “добро повдение”) разбива жилището на 94-годишна жена с цел грабеж и я пребива до смърт. Чакат я да умре, а катилът е задържан и веднага след това освободен по нареждане на прокурора. Откраднал “само” една черга и дребни вещи. Взломът и побоят не се броят. Е, това какво е? Какво е това? Същият ден (отново по Нова) мъж напада с метална тръба млада жена пред децата й. Отгоре на всичко се движел в обратна посока в еднопосочна улица,
Ииии питам аз (не се карам). Имаше тук някви бабаити готови да пребият Сидеров. Е, хайде да ви видя, щом сте мъже, а не путьовци. Някой от вас ще пребие ли апаша от Видин? Кой от вас ще му натроши ръцете и краката? Та втори път да не разбива чужди домове и посяга да бие хората? Кой от вас (истинските мъже) ще поиска оставката на видинския прокурор. Проявил е най-малкото некомпетентност, освобождавайки престъпника. Кой от вас ще хвърли един здрав пердах на мъжа с тръбата в София?
В столичен квартал се стреляло с гранатомет? Какво става в тая страна от Европейския съюз? Може би се връщаме към партизанското движение от 1941-1944 г? Тогава поне е имало световна война. Или се връщаме към времената на македонския тероризъм от 20-те и 30-те години? Щом ви харесва така да живеете, няма проблем. Единствения и най-важния проблем на тая държава е Сидеров, тя други проблеми няма! Имаше карикатура на Христо Комарницки тая сутрин, вижте я!
Много е прав Херцог Трън. Едва ли има полза от написаното. Разбирам го. Аз съм реалист и скептик. Не очаквам нещо да се промени в близките 10 години. Преди 10 години коментирахме същите проблеми, след 10 години отново ще бъде същото. :)
29.10.15
19:51
И преди сме били курви, и сега сме курви, за жалост.
30.10.15
14:42
казано от Миро на 29.10.15, 18:29:
Е, хайде да ви видя, щом сте мъже, а не путьовци. Някой от вас ще пребие ли апаша от Видин? Кой от вас ще му натроши ръцете и краката?
Кой от вас ще хвърли един здрав пердах на мъжа с тръбата в София?
Е, аз съм ги правил такива неща. Ами ти дали си ги правил като ги пропагандираш, а? Или само си търкаш клавиатурата да обясняваш кой какъв е ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.10.15 14:42.
казано от James Hinks на 30.10.15, 14:42:
Ами ти дали си ги правил като ги пропагандираш, а? Или само си търкаш клавиатурата да обясняваш кой какъв е ;)
Еее, ти пък :) Сега ли намери да ми задаваш неудобни въпроси? :D Човек не може сам да свърши всичко. Затова си има разделяне на функциите-теория и практика. :) Аз съм специалиста, даскала по теория. :) Измислям оригинални идеи. Надъхвам момчетата и ги мотивирам за добри дела. Вкарвам ги в правия път, така да се каже. :) За практиката отговарят други. Сам не мога да насмогна за всичко. :) Все пак е демократично да се разделят поставянето на задачите и изпълнението им между различни хора. Иначе, ако аз се занимавам и с двете неща, ще стана като някой диктатор в тоя форум. :D
30.10.15
21:20
Ти ако си специалиста, аз съм този, който е писал програмата, по която преподават специалистите, за това питах ;)
01.11.15
23:47
Те пък в НАТФИЗ са едни мъже... :D Защо ли не е нахлул в НСА примерно?