28.10.15
10:31
Здравейте,
Ходя на фитнес от скоро за сега не съм много постоянен но гледам поне 2 пъти в седмица да ходя. Забелязвам че деня в който ходя (обикновено ходя към 18-19 часа) вечерта се будя по 3-4-5 пъти като страшно много ме “гори” на вода съответно и уринирам често . Ходих на личният лекар за консултация пусна ми изследвания за диабет и инфекция. За мое щастие се оказа че съм здрав по думите на докторката като “бик”. Мен ме притеснява факта от това често будене защото на сутринта се чувствам като “парцал”. Консумирам вода през деня нормално т.е 1.5-2л.Ако някой може да ме посъветва как да избягвам това често будене защото не желая да се отказвам от фитнеса.
28.10.15
11:11
Добави още поне литър вода през деня.Вземи си някакъв магнезиево-цинков препарат(ZMA,ZMB6) или по-добре магнезий и цинк отделно.Внимавай за формата им,за да не се окаже,че си даваш парите за неусвоима форма и прекараш нощта в тоалетната.Във форума има чудесни статий за цинк и магнезий(които съжалявам,че не прочетох по-рано :) ) Успех!
28.10.15
11:27
Трудно е да се прецени по информацията, която си дал.
Водата може би е малко.
Случайно да хапваш солени храни или повечко захар след тренировка?
Приемаш ли предтренировъчни продукти? Пиеш ли кафе?
Помисли и за общите нива на стрес около теб.
28.10.15
11:46
Възможно е тренировките да влияят на тялото ти прекалено възбуждащо (не по този начин, а по-друг :) ).
Аз примерно след тренировка с удоволствие бих легнал да дремна, но пък някои хора, които тренират вечер, споделят именно обратния ефект - здравата тренировка вечер пренавива нервната им система и не им позволява да заспят и/или да спят добре.
Вариантите са много, но:
- по възможност измести тренировките сутрин или по друго време на деня
- преди лягане прави стречинг и си взимай горещ душ. Това ще отпусне тялото.
- може да опиташ и с хранителни добавки като магнезий и/или валериан.
Кольо е намекнал също, но може да има връзка с нещо, което взимаш преди/след тренировка. Кафе, енергийна напитка...
28.10.15
16:55
Аз бих препоръчал малко по-ранни тренировки и мелатонин.
28.10.15
19:17
Благодаря за бързите отговори. По принцип не обичам да хапвам солено даже мисля, че ям повече безсолно. Пия по едно кафе на ден само сутрин не пия кока кола или др газирани продукти. Не вземам никакви добавки освен бирена мая от няколко дни защото върлува грип :). Колкото до часът на тренировката не мога да си позволя да е по друго време защото съм на работа.Ще прочета статията за цинка в форумите благодаря да съвета