Сумо диета

Темата е заключена.

09.07.04
10:27

Интересно ми е, колко калории на ден хапват сумо-борците.
Чувал съм, че и при тях е сложна диетата, не е само да седиш и да ядеш квото и колкото има в хладилника.

Темата беше редактирана от Петко К на 18.10.11 22:02.

09.07.04
11:41

Май под 10 000 калории не тря падат :)
Спат много и предполагам 90% въглехидрати...

Ами да аз доколкото съм запознат доста въглехидрати поемат. Май главно ориз муат :lol:

09.07.04
11:45

Майко мила !!10 000 калории!!Трябва да вървиш и да тъпчеш !Как се поглъща подобно чудо!!!Аз изпаднах в дълбоки размисли тотално !

09.07.04
12:35

Е аз знам.Баш майсторите си  приемат по 20 000 калории.И аз едвам го проумях на като се замисли човек....

Ami liubimata im hrana e debela filiika bql hlqb namazana s porqdychno kolichestwo swinska mas.Towa obache nqma nujniq wkus zatowa otgore se poryswa sys stotina grama zahar, ami eto wi gi 1000 kilokalorii na filiq,  ne e problem.:))

11.07.04
23:27

[quote author=“gotcha”]Май под 10 000 калории не тря падат :)
Спат много и предполагам 90% въглехидрати...

Абе глупости говорите. :)  Да не мислите, че имат само мазнини. Яко мускули имат, страшно са яки. Наистина ядат доста, но не по 10000 калории на ден. Все пак 150-160 килограма се поддържат по-лесно. Ядат си яко ориз, зеленчуци, месо, риба, яйца. Всичко си хапват. Виждал съм на турнир един сумист си “извади” едно казанче с ориз, зеленчуци и пиле, сипа си половин шише сос и почна да се “храни”...

11.07.04
23:57

Куре, това за калориите сам сигурен гледал сам по ТВ :)

LE

12.07.04
00:01

Хехе ти и ТВ ли гледаш бе :lol: .Аз толкова неща по ТВ съм гледал дет не са верни.Абе братята сумисти требе ги респект малко.Наистина са пълнички ама мнооо мускули има скрити в дебрите............и са мноо яки!!!

12.07.04
00:16

10000 Kcal ne sa mnogo…..........1 kg sladoled sa oklo 6000-7000.Az primerno edna kutiq sus sladoled shte q izqm bez problem.

MA

12.07.04
00:19

Яж по една кутия сладолед тогава всеки ден да видим дали ще станеш сумист. Най-много да си изсереш и червата.

12.07.04
00:33

Да не мислите, че сумистите не спазват диета.(диета в смисъл “правилно хранене”) Ядат храна по строго определени схеми, часове, количества. От много захар тялото ти ще стане не само дебело, но и мудно. Направо ще заспиш на ринга. Gotcha може и да е прав за калориите, но със сигурност не си ги набавят от свинска лой, захар, сладолед, пица или пържени картофи.

MA

12.07.04
00:42

Ми много ясно ((((: представяш ли си награбил лъжицата и мощно от буркана със свинска мас хахаха.

12.07.04
00:58

Най-смешното е, че си го представям. :wink:  :)
ПП Не лъжицата, а пръчиците... :D

12.07.04
01:44

Towa sys sladoleda beshe samo primer….dale4e sam ot misalta 4e se hranqt sys sladoled :D Primerno izqj za zakuska 1 burkan s prujki ....1/3 hlqb ...........na obqd hapni hapni 2 bani4ki po 200-300 grama vsqka s 1/2 litar boza ............za ve4erq si napravi purjeni kartofi okolo 500 grama i 4 kebap4eta i 2-3 svinski shish4eta i si gotov s 10000 kalorii…........az taq hrana she q poema za edin den bez problem:)

LE

12.07.04
07:56

Да бе те всичко ли ядяха с онея пръчки...........аз уж бях в Япония скоро(малко преди да навърша 9 месеца :lol: ).
Ем тея калории за колко време си ги набавят да бъркат 2 часа с тях!?

12.07.04
11:25

Аз също знам, че са на диета, макар и не в общоприетия смисъл.

Иначе много ме кефи колко са бързи, както са такива дебелаци. Абсолютен фаворит ми е Уаканохана - дребосък, мисля, че към 130-140, около 35-36 годишен трябва да е вече, но страшно пъргав и техничен. Виждал съм го да тръшка Акебоно (предполагам, че всички му знаете килограмите на него).

ВН

13.07.04
22:40

Teзи момчета се хранят доста смислено. Режимът им е по-скоро
30% белтъци, 35% мазнини, 35% въглехидрати. Консумират много зеленчуци и наблягат на задушено, варено и сурово. Консумират по 2-3 кг зеленчуци всекидневно, освен това голяма част от калориите им са във вид на сурови ядки. Тренировките им са тежки и изтощителни. Само сумист аматьор би целял разко покачване на тегло. Мисля си, че консимират такива количества храна с цел да добият по висок процент на мускулна маса. Това става при повишен тестостерон. В началото на Сумо борбата, хората не са разполагали със новите марки стероиди, щото и концерни е нямало... Високо общо ниво на липиди в кръвта, висок тесостерон. Последното са разбрали от опити и грешки не точно в този смисъл. По-скоро са си казвали: “Брех изглежда като съм по-голям съм и по-як! ” Но после са разбрали, че за целта трябва да има определен баланс между тренировка и храна, както и са поставили началото на смислените сумо хранителни режими. Какво различава пауър лифтера и сумиста? В диетите им се наблюдава голямо сходство. Тренировката е онова което ги различава.

13.07.04
22:47

[quote author=“Image”]Какво различава пауър лифтера и сумиста?

F=m.a :lol:

ВН

14.07.04
01:52

Е=m.c2 :(

14.07.04
02:05

Минималната енергия може да е отрицателна, тоест да свържем с темата, сумист с отрицателно тегло... Малко ще е нисичък и “тесен” в раменете, но затова са бурканите с говежда лой. :D

18.10.11
19:23

Хора, вярно ли е, че един сумист 140 кг бяга 100 метра за 13 секунди ??

18.10.11
20:54

тц, бяга ги за под 9 :D Прочети темата и ще видиш, че единственото компетентно мнение бе на Владо Недков, та в този ред на мисли не вярвам някой да ти отговори смислено.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.10.11 20:55.

18.10.11
22:02

Абе, тая тема е от преди мен във форума, а това я прави много стара :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1