01.11.15
16:04
Здравейте какво мислите за Lazar Novovic и тялото му което е само от собствено тегло според вас всеки ли може с собствено тегло да направи такова тяло или са малко такива генетични изроди като него ето и снимка https://www.facebook.com/LazarNovovicOfficial/photos/a.879551545424505.1073741825.879549395424720/879582948754698/?type=3&theater;
.
Темата беше редактирана от Nikolay :) на 01.11.15 20:42.
03.11.15
17:29
Със собствено тегло и сладки картофи.
Мускулите не се интересуват дали натоварването им е предизвикано от някакъв предмет или не, а дали са получили натоварване. Другото е както навсякъде - трябва време и постоянство. Например Ханибал - 34 годишен, тренира от 18 години на лостове, по 1,5-2 часа дневно, всеки ден. Когато говорим за хора като него, Лазар Новович, Франк Медано, Денис Минин и др., отчитайте огромното количество спорт зад гърба им.
Та отговора според мен следва от горните редове :)
07.11.15
22:33
Знам но принципно питах защото има хора които казват че лостовете са загуба на време и не може да се направи хубаво тяло а от тези горните които ти изброи от лостове са направили маса и релефни тела
08.11.15
00:33
Наистина ли си мислите, че всичко е постигнал със спорт, дори без веднъж да е приел какъвто и да е допинг агент?
08.11.15
11:00
казано от Ростислав Арнаудов на 08.11.15, 00:33:
Наистина ли си мислите, че всичко е постигнал със спорт, дори без веднъж да е приел какъвто и да е допинг агент?
Lazar Novovic по може да е взимал защото той наистина има внушителна маса и релеф но пак не ми се струва..
Мнението беше редактирано от Nikolay :) на 08.11.15 11:24.
08.11.15
11:20
brain damage (tmi)
Намерих малко информация. Лазар Новович е висок 186 см. и тежи 88 кг. Започнал е да спортува на 70 кг. Това са си нормални данни за спортист, но не и за културист, ако това е идеята на темата. И понеже е бил слаб, обема му е само от качество. Не мисля че е използвал добавки с подобни данни и такива умения на лостовете, които се развиват след много спортна практика.
Редакция: Информацията е от 2013 година. В момента - 2015, вече тежи 93 кг. - качил е 5 кг за последните 2 години.
Мнението беше редактирано от Dymag на 10.11.15 17:37.
10.11.15
21:41
Идеята е че повечето казват че на лостове тяло не се прави и се чудя тези хора не са ли чували за Лазар Новович и горе споменатите спортисти..
Моето мнение е, че спортист с над 4-5 години непрекъснат спорт зад гърба си не би имал съмнения, независимо дали е лекоатлет, тежкоатлет, културист, футболист, баскетболист или каквото и да е. Извинявам се, наистина, но това е моето мнение ... не, това са факти, виждам ги с очите си - спорта е постоянство и в днешното застояло ежедневие, консерванти и оцветители, модифицирано царивично нишесте, невиждани за 2 милиона години еволюция енергийни боклуци без хранителна стойност и др. заложените ни гени са без значение. Лазар новович е почнал на 70 кг., т.е. не е бил мускулест или нещо подобно, нямал е гени и вероятно е бил дори комплексар. За първите 3 години е качил 18 кг., по 0,5 кг. н месец, което е нормално за започващ спортист без добавки и редовен спорт - това е нормализиране на теглото в резултат на спорта. За следващите 2 е качил 5, което вече е по 208 грама на месец, също нормално забавяне - повече не му е нужно за това което прави. Сега, ако кажем ОК, от лостове се качва, без добавки, ама след 5 години минимум, колко хора ще останат впечатлени? Всеки иска чудо без усилия. А чудото са усилията. Между другото има и други веган спортисти с калистеника, като Франк Медано например.
Мнението беше редактирано от Dymag на 10.11.15 23:57.
10.11.15
23:56
казано от Dymag на 10.11.15, 23:39:
За първите 3 години е качил 18 кг., което е нормално за започващ спортист без добавки и редовен спорт.
Кажи честно :)
p.s.
Момчета, вие като им вярвате на тия “натурални”, дали вярвате и в Дядо Мраз, а ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.11.15 23:57.
Аз съм от 2001 година на лостовете. Висок съм 186 и започнах на 68 кг. След няколко години започнах да поддържам 84-88 кг. Имало е години в които съм вдигал много обема на тренировките и съм поддържал над 90 кг. Не ползвам никакви добавки. Спортувам доста малко, но постоянно. Виждал съм дядо Мраз :) Тия които изглеждат така, могат много и по това се познават - по уменията на лостовете. Ако само изглеждат, а не могат—не им е чиста работата и лъжат за добавките.
Мнението беше редактирано от Dymag на 11.11.15 00:14.
Те 18кг. и за 6 месеца НАТУРАЛНО могат да се качат, но колко от тия кила ще са мазнини и колко активна маса /мускули/ е друг въпрос.
И да те питам, какво разбираш под “добавки”. Хранителни добавки или анаболни стероиди.
Каквото й да си говорим, повечето фитнес модели/ мотиватори и прочие рекламни лица НЕ са натурални. Който каквото ще да ми разправя, тоя тренирал от 20 години, другия от 40 години и тн. няма как да си 90- 95кг. нацепен до кокал целогодишно и да си натурален.
90кг. и омазнен- ДА, но 90кг. с 5% подкожни мазнини- НЕ.
Мнението беше редактирано от avitohol на 11.11.15 01:20.
Имам предвид нищо. То като си кльощав и не ползваш нищо, ще качваш бавно, но каквото качиш ще е качество и без нужда от изчистване. Стига да имаш търпение и постоянство в спорта. И пак ще повторя - без активна маса, няма да може да си прави номерата. Простичко е. Лазар Новович е легенда защото може много.
Мнението беше редактирано от Dymag на 11.11.15 02:12.
Тренировките на Лазар Новович. Кръгови са с до 8 кръга, доста сериозен обем повторения - по над 100 в кръг, кръговете завършва със задържания и откази. Този след още максимум 5 години ще му заминат ставите ако продължава така.
http://streetworkouts.net/routines/lazar-novovic-abs-workout-routine
http://streetworkouts.net/routines/lazar-novovic-upper-body-workout-routine
http://streetworkouts.net/routines/lazar-novovic-chest-workout-routine
ПС:Надявам се да не нарушавам правилата на форума с препратките .
11.11.15
15:13
казано от satisfaction на 08.11.15, 11:20:
brain damage (tmi)
Нека го има пак, че май сте го пропуснали...
Fat Free mass Index на Lazar Novovic е 25 (или 25.5 с поправката за ръст), ако изнесените данни са вярни, т.е., ако вземем максималното му тегло от 93 кг. и 5% мазнини. В канала му в Ютуб от 2012 пише 186 см - 91 кг, така че, можем да ги приемем за верни. 5% мазнини може би е оптимистично, може и да е малко повече и тогава коригирания FFMI пада до 25. Т.е., на абсолютната горна граница е, при която може да е натурален. Трябва да се отчита обаче, че FFMI = 25 е изведен като абсолютния натурален максимум, който може да се постигне от хора с перфектен ген при перфектни тренировки и хранене за много години (изследванията са правени на елитни атлети и бодибилдери, т.е., хора, които са генетично надарени и със сигурност част от тях са лъгали за употребата на стероиди).
Т.е., голяма част от хората, никога няма да стигнат FFMI от 25, без значение как и колко време тренират. Второ, има много хора на химия, чийто FFMI е под 25. Не е задължително да си огромен, за да взимаш стероиди, те не се ползват само за маса. Натурално не е лесно (нито здравословно) да си на нисък % мазнини постоянно, и в същото време да изглеждаш нацепен и масивен и да качваш мускули.
казано от Dymag на 11.11.15, 00:05:
Аз съм от 2001 година на лостовете. Висок съм 186 и започнах на 68 кг. След няколко години започнах да поддържам 84-88 кг. Имало е години в които съм вдигал много обема на тренировките и съм поддържал над 90 кг. Не ползвам никакви добавки. Спортувам доста малко, но постоянно. Виждал съм дядо Мраз :) Тия които изглеждат така, могат много и по това се познават - по уменията на лостовете. Ако само изглеждат, а не могат—не им е чиста работата и лъжат за добавките.
Т.е., при еднакъв ръст, той е средно 5-8 кг. по-тежък от теб, при поне 2 пъти по-малко подкожни мазнини ;) Много е вероятно да паднеш до към 80 кг, ако вземеш да изчистиш до неговото ниво, при което разликата ще стане минимум 10 кг. чисти мускули в негова полза.
А добавките нямат никакво значение, тук говорим за стероиди. Стероидите НЕ СА добавки, а добавките нямат особен ефект върху масата, силата или релефа.
казано от Dymag на 11.11.15, 02:07:
То като си кльощав и не ползваш нищо, ще качваш бавно, но каквото качиш ще е качество и без нужда от изчистване. Стига да имаш търпение и постоянство в спорта.
И от къде следва това? Може да качваш бавно и пак да качваш мазнини. Търпението и постоянството се подразбират, но колкото и постоянен да си, не можеш да надскочиш лимита си.
казано от Dymag на 11.11.15, 02:07:
Лазар Новович е легенда защото може много.
Не знам дали е легенда, но за пръв път разбрах за него от тая тема :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.11.15 16:07.
11.11.15
16:17
Така или иначе темата не струва, поне ако не те мързи, Петко, би ли разяснил малко този калкулатор? Попълвам го и отдолу излиза:
Lean: 139lbs
FFMI: 23.2
Adjusted FFMI: 22.3
Мнението беше редактирано от satisfaction на 11.11.15 16:18.
Този калкулатор колко е достоверен?
Мен ме изкарва
Lean: 195 lbs
FFMI: 24.8
Adjusted FFMI: 25.2
Като си въведа сегашните данни 190 см, 110 кг и приема 20% мазнини. Излиза, че съм на границата на генетичния си потенциал, а дори не тренирам целенасочено за маса, силовите ми показатели са средна работа, и тн.
11.11.15
16:55
Те и Ulisses го водят за крал на натуралните :D :D :D :D
11.11.15
17:17
казано от CarnalK на 11.11.15, 16:49:
Мен ме изкарва
Lean: 195 lbs
FFMI: 24.8
Adjusted FFMI: 25.2Като си въведа сегашните данни 190 см, 110 кг и приема 20% мазнини. Излиза, че съм на границата на генетичния си потенциал, а дори не тренирам целенасочено за маса, силовите ми показатели са средна работа, и тн.
Ок, ама аз съм на 18г. Освен да се отказвам, щом повече няма да напредвам ? :D
Стана ми любопитно и от калкулатор, който мери всичко, на този сайт http://scoobysworkshop.com/body-fat-calculator/ ме изкарва при, в момента 186 см., 86 кг., 43 г. и гънки гърди 3, корем 6 и бедро 15 мм., премерени току що, както следва:
със 8% мазнини и FFMI 22,35, хах - имал съм 7,35 кила сланина.
Обаче от 2-3 години не тренирам с голям обем повторения и цялата ми тренировка е под 200 повторения, често и под 100, с продължителност между 20 и 40 минути, ежедневно. Като отида на лостовете виждам често по-мускулести и нацепени момчета, които обаче тренират с повече повторения. Всички са против всякакви добавки, освен алкохолни :) И в интерес на истината, като се замисля, всички за които се сещам са били с поднормено тегло и бърза обмяна на веществата преди да започнат.
Не знам. Според мен е достижимо и единствено “веган” не ми се връзва,а не говорим че е сърбин - сръбска скара, плескавица и др., освен ако не се тъпче със синьо-зелени водорасли :)
Редакция: С този калкулатор само като сменя годините без други данни от 43 на 22 моментално сменя мазнините от 8 на 6% и вдига FFMI-то на 23??? Защо ли? Ясно - прогнозира водата в организма според годините. И от долу вижте какво пише - слагаш 10 кг. в краката, 5 в седалището и FFMI-то е в космоса :) Но, ние на лостовете не можем да се похвалим с тези неща и всичко ни е горе. И тогава по картинките впечатляваме с пропорции. На живо сме си просто дългогодишни спортисти без мазнини.
Моля, ако някой има възможност да се премери с цитирания от мен калкулатор за да имам база за сравнение.
Мнението беше редактирано от Dymag на 11.11.15 20:10.
казано от satisfaction на 11.11.15, 16:17:
Така или иначе темата не струва, поне ако не те мързи, Петко, би ли разяснил малко този калкулатор?
Кое не ти е ясно?
казано от CarnalK на 11.11.15, 16:49:
Като си въведа сегашните данни 190 см, 110 кг и приема 20% мазнини. Излиза, че съм на границата на генетичния си потенциал, а дори не тренирам целенасочено за маса, силовите ми показатели са средна работа, и тн.
Аз те изкарвам по-малко, но може и да бъркам с някой инч при ръста. А и това с мазнините е относително и трудно за измерване.
От колко време тренираш? 5-6 години? И какво значи без целенасочени тренировки за маса? Нали вдигаш тежести? Дори и да почнеш да гониш маса, няма гаранция, че ще качиш още много и ще надминеш 25. Между другото, в изследването се споменава, че хората с много излишни мазнини може да са над 25, но при опита си да свалят %, коефициента ще падне.
На линка, по-надолу има още информация, включително и PDF с изследването.
Накратко, изследвани са 150+ души, половината от които са ползвали стероиди, а другите уж не са. Всички са били атлети и културисти. Също така са взети и данните от 20 победители в мр. Америка от периода 1939-1959, когато уж са били натурални (което естествено не е баш така). Резултатите показали, че като цяло тези, които се водят чисти, не надминават 25 FFMI.
Естествено, няма 100% достоверност, но аз смятам, че е добър показател. В смисъл, ако някой е над 25, почти сигурно е, че употребява нещо (или бърка в % мазнини ;)). Или е с извънземна генетика.
казано от Dymag на 11.11.15, 18:01:
Стана ми любопитно и този сайт http://scoobysworkshop.com/body-fat-calculator/ ме изкарва при, в момента 186 см., 86 кг., 43 г. и гънки 3, 6 и 15, премерени току що, със 8% мазнини и FFMI 22,35, хах - имал съм 7,35 кила сланина.
Мен ме изкара 10% в момента, като закръглих на 5, 14 и 12 мм гънки. На 84 кг., т.е., с 8-9 кг. повече от снимката на аватара ми. И 27 FFMI :D.
Не бих му вярвал много. При истински 8% ще си нафибрен навсякъде и ще имаш вени по долната част на корема. Не са много хората, които поддържат такъв % натурално и без целенасочена диета.
Относно повторенията - по-обемна тренировка може и да вдига енергоразхода, но ако приемаш калории в излишък, ще качваш и мазнини (дори и малко). А за да оптимизираш качването на мускули, калорийния излишък е задължителен.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.11.15 20:44.
Ахах - over 26 steroid user (Clinical Journal of Sports Medicine 5(1995):223-28)
А ми Петко, ако си същия Петко за който си мисля, ние се познаваме от много години, дано не греша. От тогава ... кога беша - преди 8-9 години, коренно съм променил и тренировки и хранене. Причината беше че започнаха да ме болят хронично лакти, китки и рамене, и трябваше да оптимизирам тренировките си. Започнах да правя кратки такива, с по 40-на повторения в кръг, по 4-5 кръга, вкл и завършване на кръговете с крака - български клекове, варианта на римска тяга със собствено тегло с един крак и повдигане на другия заедно с навеждането на торса, напади с ритник напред, сумо клекове, пистолети и т.н. Интересното е че ги тренирам на супер малки бройки за без тежест - точно колкото правя и за ръцете. Постепенно разкарах и въглехидратите, без да ми е било цел. Просто стана от само себе си, като предполагам че от толкова общуване с фанатици на тема НВД, казвам го шеговито и добронамерено разбира се :), някак си ми се проми мозъка. В този дух започнах да си подбирам храните, а не да се тъпча безразборно - био магазини, домашна продукция, конско месо, домашно мляко, екзотични добавки в салатите ми, четене на етикети и т.н. Не пия безалкохолни и не ям сладко ... май съм на НВД от няколко години :) Стана някак от само себе си - просто намразих модифицираното царевично нишесте, ГМО белия хляб от който хората хващат шизофрения и мухлясва в приятно оранжево, захар и др. продукти, които на практика са вечни и не се развалят. Също така и лятото се придвижвам с колело до работата ми, която е на 20 км. от дома ми, в 2-те посоки = 40. И кола ме блъска веднъж ... Гледай ти какво си е да тренираш активно крака - 12 мм. - най-ниския показател! А на мен са най-високия и толкова ми тежат на лостовете :) Започнах да мразя и лекарствата - бера си шипки, глогинки и липа, лекувам се с чесън и мед, разхождам се с по 2-3 ябълки и/или яйца в джоба, знам какво е куркума аахахах, обаче си пия като едно време. Та, предполагам че имам диета - не обичам да съм гладен и не обичам отрови. Но тренировките са ми супер леки, всяка, приятни и супер редовни. Нямам проблеми със стави и мога да правя номерата на всички в мрежата. Знаеш, ако си същия Петко, че мускулната маса никога не ми е била цел.
А при твоето FFMI, какво толкова говорим за този гладен сърбин :)
Добавено с редакция: Да, при всяка възможност докторите ми казват че имам супер вени за взимане на кръв :) Скоро във връзка със здравна застраховка ме изследваха и пак ми го напомниха. И току що питах жената дали имам вени по корема и тя каза “тука има някакви” :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 11.11.15 22:44.
казано от Dymag на 11.11.15, 22:23:
А ми Петко, ако си същия Петко за който си мисля, ние се познаваме от много години, дано не греша.
Естествено, че съм същия :)
Гледай ти какво си е да тренираш активно крака - 12 мм. - най-ниския показател! А на мен са най-високия и толкова ми тежат на лостовете :)
То краката ги тренирам най-малко и мързеливо. Най-малките гънки са ми на гърдите - дори сега имам фибри по тях. Като премерих по-внимателно, и моята гънка на крака гони 14 мм., но там е трудно да хвана и да премеря точно. Лятото, като бях 75 кг., беше към 10-11 мм. По предното бедро не трупам много мазнини, но също така, там и последно ги свалям. При мен мазнините са основно по талията, ханша и задната част на бедрата. Затова и в дрехи едни 10+ кг. излишни мазнини не ми личат много. Но това не е до тренировки, всеки трупа мазнини в различно съотношение.
А при твоето FFMI, какво толкова говорим за този гладен сърбин :)
Ми говорим си, че не съм толкова и че повечето такива калкулатори дават доста отклонения, особено ако се смята само с 3 гънки и се мериш сам.
12.11.15
10:10
казано от Dymag на 11.11.15, 00:05:
Аз съм от 2001 година на лостовете. Висок съм 186 и започнах на 68 кг. След няколко години започнах да поддържам 84-88 кг. Имало е години в които съм вдигал много обема на тренировките и съм поддържал над 90 кг. Не ползвам никакви добавки. Спортувам доста малко, но постоянно. Виждал съм дядо Мраз :)
За теб разбрахме, дай сега за тоя Лазар да видим ;)
Разгледах му тренировките - нищо особено, набирания, кофички, ала-бала...ОК, водят до хипертрофия, но ако са пълни с откази навсякъде както твърдиш ти, тоя % подкожни мазнини ще му е много трудно постижим.
Та Дядо Мраз пак ти се показва тук :)
Определено отказите и мен ми правят впечатление и ги има точно в тренировката му за сила, на набирания. Накрая на всеки кръг, преди да почне следващия - “As many pull ups as you can” и то точно след 15-ка широки силови, които също са след няколко серии набирания? Вярно че ги разрежда с антигонисти - хенд стенд задържане 30 секунди и 15-ка раменни преси до стена, ама пак не ми се връзва. Това ми прилича на изцеждане и то още от първия кръг. А бройките в следващите кръгове не се променят! Този изобщо как е усвоил силовото, ако е тренирал на макс от самото начало?
Самата тренировка:
С фокус върху сила и издръжливост ... (в една тренировка??? Да беше написал “силова издръжливост” а не сила/издръжливост)
15 набирания с широк надхват
15 набирания с подхват
15 кофи на една тръба (или лост) пред тяло
15 секунди ... hold on the bar ??? това сигурно е от горното положение спускане на кофата и задържане с крака на L или нещо подобно
15 нормални кофи
30 секунди задържане стойка на ръце с или без да си подпира краката на стена
15 раменни с подпрени крака на стена
15 силови с широк хват
серия набирания до отказ
3-4 кръга от тези упражнения, за 45 минути
Колкото за мазнините не е странно че е с ниски нива, ако диетата му е бедна и растителна, странното е от къде са му протеините, ако е такава? Или може би погрешно е написано vegan, а той е vegetarian и се тъпче с яйца и млечни продукти?
И стига с този дядо Мраз, искам Снежанка :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 13.11.15 12:58.