Въпрос за горна част

08.11.15
20:55

Здравейте, “машини”! :)

Въпроса ми е следния : Искам горната част да ми изглежда така -  Снимка Съответно кои упражнения да правя, серии и т.н. Кои мускули включва самата тази част, която искам. Другият въпрос е - Висок съм 1.82-3 , 68-9 кг. Въпроса ми е защо тези кокали, или ключици както някои ги наричат се виждат?  Защото съм висок за килограмите си ли? Благодаря Ви за отговорите!  Моя снимка, ако ще е от полза -  Снимка Снимка

08.11.15
22:10

едит:
Нямаш проблем. Не се филмирай!
Мъжът просто има повече телесна маса и повече обем в горната част на гърдите, а и ъгъла от снимките създава грешна илюзия

Мнението беше редактирано от Fallen на 08.11.15 22:23.

08.11.15
22:25

казано от rush на 08.11.15, 22:10:

едит:
Нямаш проблем. Не се филмирай!
Мъжът просто има повече телесна маса и повече обем в горната част на гърдите, а и ъгъла от снимките създава грешна илюзия

Е, хубаво, то е ясно, че има много повече маса от мен в горната част, въпроса е с кои упражнения и кои мускули трябва да правя, че да стане и моята така?

08.11.15
22:30

лег
горен лег,
флайс под наклон,
кросоувър през средни макари,
пуловър с гърба опрян на пейка,
изнасяне на ръцете напред стискайки диск между тях

09.11.15
10:17

Нито ти можеш да приличаш на него, нито той на теб. Защото всеки човек е различен, има различна структура и форма.
Ключиците ти са по- изявени, защото си по- слаб. Ако качиш едни 10кг. няма да се очертават толкова.
Просто трябва да качиш килограми за да развиеш рамената (а и не само тях).
Храни се здраво, наблягай и на тренировките- предимно базови упражнения и ще качиш и маса и сила.

11.11.15
22:09

казано от avitohol на 09.11.15, 10:17:

Нито ти можеш да приличаш на него, нито той на теб. Защото всеки човек е различен, има различна структура и форма.
Ключиците ти са по- изявени, защото си по- слаб. Ако качиш едни 10кг. няма да се очертават толкова.
Храни се здраво, наблягай и на тренировките- предимно базови упражнения и ще качиш и маса и сила.

И аз така знам, че като ти са изявени така ключиците, си слаб за ръста си... Въпроса обаче е как да вдигна тези 10 кг. Може да се каже, че ям доста често пилешко, и другите домашни “манджи” . :) Иначе имам лост , и щанга към 30-40 кг, с която можеш да правиш много неща.

11.11.15
22:43

казано от Marian Ivanov на 11.11.15, 22:09:

казано от avitohol на 09.11.15, 10:17:

И аз така знам, че като ти са изявени така ключиците, си слаб за ръста си... Въпроса обаче е как да вдигна тези 10 кг. Може да се каже, че ям доста често пилешко, и другите домашни “манджи” . :) Иначе имам лост , и щанга към 30-40 кг, с която можеш да правиш много неща.

Маса се прави на маса. Изчисли си калорийния баланс и от там гледай да надвишаваш тези калории- тоест да ядеш повече отколкото изразходваш. Това е в общи линии, простичко казано.
Също така и редовни тренировки, наблягай на базовите упражнения- клек, лег, тяга, военна преса, набирания и кофички с тежест. Отделно могат да се добавят и някои изолиращи упражнения, но базовите са ти основата.
С редовно хранене и тренировки, размерите ще се покачат. Но няма как да приличаш на определен човек. Просто се стреми да бъдеш по- силната версия на себе си, да се самоусъвършенстваш и тн.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1