07.11.15
09:59
Добър ден отново! Преди бях пуснал една тема свързана с бойните изкуства, та накрая се реших да се захвана с Кемпо. Въпросът ми е, понеже има някакво Българско Кемпо, там учителите добри ли са, въобще стрували си да се ходи. Също така искам да знам дали Българското Кемпо е само на име като КеНпото или е същото. Понеже на английски е Kenpo, а и не излиза нищо друго като търся, бих предположил, че са еднакви. Но мога и да греша. Ако ли не е добро, моля, ако някой знае да препоръча школа (в София). Сега сигурно някой ще напише, защо да не отида и да проверя. Да, и това е опция, обаче бих предпочел да чуя хорското мнение, тъй като не разбирам много много ( а и е по-бързо :D)
Темата беше редактирана от Александър Ангелов на 07.11.15 10:08.
Никаква идея. В България имаме добър бокс, борба, карате до/шотокан, киокошин, но киокошин нямат удари в главата с ръка, таекундо - няма да ти хареса силни крака и слаби ръце - влезеш ли му не знае какво да прави, интересен муай тай/тай бокс - двама се редуват да се ритат и който падне пръв губи но “боя изгражда”, нямам информация за самбо и джудо, но предполагам че и там сме силни заради руското влияние от едно време. В предишната ти тема препоръчах крав мага - единствената съвременна специализирана техника “пусната” за цивилното население, но май участвалите в темата са прави че е на много ниско ниво в България - треньора си говори по време на цялата тренировка и оставя по-напредналите да се занимават с новобранците. Който постигне добри резултати тук в нещо изчезва в чужбина.
Между другото James Hinks е в час със съвременното състояние на бойните изкуства у нас май, но е прекалено критичен към различните неща според мен.
Мнението беше редактирано от Dymag на 12.11.15 23:15.
Dymag, с колко от бойните изкуства за които говориш си запознат? Тоест си ги практикувал поне малко?
Запознат ли си с различните училища в България и кои са добрите треньори?
И стига си я хвалил тази крав мага - пълна простотия.
От преди повече от 20 години. Джудо джу джу цу - от Румъния влизаше и го тренирахме като деца на служители - нямаше друго, после шотокан, Таекуондо и карате до. В момента не съм много в час със състоянието на школите, но чувам туй онуй от познати, но за крав магата в България май ще се окажете прави.
Мнението беше редактирано от Dymag на 13.11.15 09:16.
Ето това от мен за кемпото :)
http://fightnews.bg/18-medala-za-balgariya-ot-world-kempo-championship-ikf-antalya-2015-video
Мнението беше редактирано от Dymag на 13.11.15 09:35.
13.11.15
14:19
Добър ден отново! Преди бях пуснал една тема свързана с бойните изкуства, та накрая се реших да се захвана с Кемпо. Въпросът ми е, понеже има някакво Българско Кемпо, там учителите добри ли са, въобще стрували си да се ходи.
Иди и виж. Хаджолов си е направил един микс от джудо и киокушин и си го е кръстил Българско Кемпо.
Също така искам да знам дали Българското Кемпо е само на име като КеНпото или е същото. Понеже на английски е Kenpo, а и не излиза нищо друго като търся, бих предположил, че са еднакви. Но мога и да греша. Ако ли не е добро, моля, ако някой знае да препоръча школа (в София).
Не, не е същото. Дали е добро или не - ми пробвай, ако ти хареса и устискаш с много зор значи е добро. То школа има само в София между другото, евентуално и някъде в някое малко градче да има също.
Сега сигурно някой ще напише, защо да не отида и да проверя. Да, и това е опция, обаче бих предпочел да чуя хорското мнение, тъй като не разбирам много много ( а и е по-бързо :D)
Ако разчиташ на хорското мнение може и да не чуеш своята собствена истина.
В България имаме добър бокс, борба, карате до/шотокан, киокошин, но киокошин нямат удари в главата с ръка, таекундо - няма да ти хареса силни крака и слаби ръце - влезеш ли му не знае какво да прави,
Кажи често сега, с колко таекуондисти и киокУшинкайци си се бил, та ги прецени така категорично :)
интересен муай тай/тай бокс - двама се редуват да се ритат и който падне пръв губи но “боя изгражда”,
Образно казано почти така :) В сериозна школа с добър треньор ще дръпнеш много бързо заради опростените техники, нищо, че се редуват да се ритат :D
нямам информация за самбо и джудо, но предполагам че и там сме силни заради руското влияние от едно време.
На световно ниво сме и това съвсем не е заради руското влияние в миналото.
В предишната ти тема препоръчах крав мага - единствената съвременна специализирана техника “пусната” за цивилното население, но май участвалите в темата са прави че е на много ниско ниво в България - треньора си говори по време на цялата тренировка и оставя по-напредналите да се занимават с новобранците. Който постигне добри резултати тук в нещо изчезва в чужбина.
Крав Мага в България и като цяло не е нищо особено. Бой, обвит в мистиката на МОСАД :)
Между другото James Hinks е в час със съвременното състояние на бойните изкуства у нас май, но е прекалено критичен към различните неща според мен.
James ти Hinks е в час и със съвременното състояние и със състоянието преди 30 години, нормално да е критичен ;) Особено като съм минал през няколко БИ/БС и изключително сериозно школи, правилници, клубове и противници.
От преди повече от 20 години. Джудо джу джу цу - от Румъния влизаше и го тренирахме като деца на служители - нямаше друго, после шотокан, Таекуондо и карате до. В момента не съм много в час със състоянието на школите, но чувам туй онуй от познати, но за крав магата в България май ще се окажете прави.
Е, преди 20 години надали е влизало Джудото в България, нито пък Джиу Джуцу-то. Да не говорим, че преди 30 вече сме имали много и масово разпространени БИ с няколко хиляди трениращи без да са деца на служители на нещо си. Специално за Киокушинкай Карате по това време(преди 30 години) мога да ти кажа, че само три от клубовете - двата в Пловдив и единия във Варна имат общо над 2000 човека активно трениращи.