ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.11.15
11:35

11.11
Сън: 23.00- 7.00

Увлякох се със сериала и съм малко шеметна сега :)

Храна:
За снощи -
конска доза сладко какао  (+стевия) и сметана- този път май минах лимита на приспивателно и ме удари ободряването ...
За днес:
- 3в1
- палачинка с авокадо
- кафе със сметана и стевия
- малка ябълка, 1 райска ябълка
- 2 фил. Вита + 60 гр. моцарела
- шепа орехи 20-30 гр., 1 лукче
- свинска плешка в горчица (ок. 200 гр.)  ммм (nlove5) + варен сладък картоф ок. 200 гр.
- koтидж ок. 100 гр.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.11.15 20:24.

11.11.15
20:42

11.11
Без тренировка.
Движение за деня  - поне 7 км.

Реших да се уча на селфи :) (wave) (wasntme)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.11.15 20:45.

Carbohydrate

11.11.15
20:44

Синеочкеееее...имаш страхотни очи))

11.11.15
20:45

Зелени са.
Благодаря :)

Carbohydrate

11.11.15
20:52

казано от Queen Cobra на 11.11.15, 20:45:

Зелени са.
Благодаря :)

Даа, разбира се, че са зелени,...на специалните жени, очите са зелени ;)

11.11.15
21:06

Eyes of the Cobra (giggle)
Шегичка, аз съм мило зайченце :)

12.11.15
11:19

12.11
Сън: 22.45-6.30

Уфф ...

Храна:
- 3в1
- палачинка с авокадо, шепа орехи ок. 30 гр.
- салата (зелена, репички, чушка, лимон, зехтин) + печен свински дроб ок. 200 гр.
- 2 фил. Вита + 60 гр. моцарела
тренче
- 1 ябълка, 1 райска ябълка
- 100 гр. котидж, 1 лъж. фъстъчено масло

Вчера излизах с една приятелка с бебе :) Вече почти на годинка. А то едно такова-кротко, нито я търси, нито реве, :)
Малко ми е странно, че по цял ден го оставя да гледа някаква Бейби ТВ и да си играе само, а тя не се занимава много с него. Мислех си, че на малките трябва да им се говори, да им се чете, да се прави гимнастика, да им се развива мозъка с една дума. Може би защото си мисля, че трябва да станат малки генийчета-нинджи. ;) 8-)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.11.15 09:43.

12.11.15
14:31

Много ме разсмя. Не търсете подтекст или отношение. (inlove)

12.11.15
19:37

О, велик мързел и преяждане! Хем ми се тренира, хем ми тежи.
Все пак не се поддавам на декадентски лайтмотиви и потренирах.
Може да не изглежда впечатляващо, но ми дойде  тежичко.

12.11
1. преден клек с обръщане 4х10х35кг
2. набиране надхват 4х5
3. крънчове 4х15
4. лицеви опори върху лоста 4х12
5. сумо клек с пудовката 4х10х33кг
6. набиране подхват 4х5
7. повдигане на крака от лег 4х15
8. р0мска тяга (събрани/отворени крака) 4х12х35кг
9. гребане подхват 4х12х35кг
10. глутеус ритници 4х15 всеки крак

Движение за деня 6 км.

12.11.15
19:53

Натюрморти правих малко аз :)

13.11.15
11:13

13.11
Петък ....
Сън: ок. 00.00- 7.00

Бррр ....
Абе ... легнах си аз на време, обаче не можах да оставя една книжка
https://www.helikon.bg/books/21/-Доживот:-15-срещи-с-убийци_144117.html

Тежичка е, емоционално имам предвид, иначе се чете за 2 часа.

Храна:
- 3в1
- палачинка с авокадо (малка)
- орехи ок. 50 гр.  + райска ябълка
- свинско в горчица ок. 200 гр. + салата (зелена, чушка, репички, лимон, зехтин)
раздвижване
- саздърма 80 гр. + пълнозърнесто хлебче, чаша доматена супа купешка (мноооого вкусна) 250 гр.
- 1 Загорка 500 мл.- от една бира пиках 2 пъти и ми се замая главата, баси

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.11.15 22:07.

Carbohydrate

13.11.15
12:30

казано от Queen Cobra на 11.11.15, 21:06:

Eyes of the Cobra (giggle)
Шегичка, аз съм мило зайченце :)

Женские глаза – они загадка!
Словно свет предутренней  зари,
Если неожиданно,  украдкой,
Ловишь их сиянье, посмотри!

Только осторожно, ведь утонешь!
В омут окунешься, не вернуть,
Ты свою судьбу возможно тронешь,
Если в них сумеешь заглянуть.
...............
Женские глаза -  источник жажды,
Оды им звучали сквозь века,
Что  с ума сводили не однажды
И сведут ещё, наверняка!!!

13.11.15
13:33

Красиво, Карбо, благодаря!

Питах преди, но май потъна в море от други глупости.
Търся или поне контакт с някой, който продава/внася хубави трибойски лостове, първа или втора употреба. В никаъв случай хромирани китайски :)

13.11.15
18:04

Днес всичко ме боли -крака, гръб. Е, как става, тренирам ги поне 3 пъти седмично. Ако не ми мине до утре, ще трябва да отложа залата за неделя.
Минималистно раздвижване, да напомпим  “еба си големите ръКи, чоУек!”, но леко, за да не пречи на истинските упражнения.

13.11
1. раменна преса 4х10х(2х10кг)
2. хеликоптер с дъмбели 4х10х(2х10кг)
3. бицепсово сгъване с лост стриктно 4х10х15кг
4. френско разгъване от лег за трицепс 4х10х15кг
5. разтваряне встрани с ластик 3х10
6. разгъване зад врат с ластик 3х10
7. бицепсово сгъване с ластик с 1 ръка 3х10 всяка

Движение за деня 3 км, скромно.

13.11.15
18:12

Една снимка на хубавите ми очи специално за Васко  (inlove) :)

Усещам как скоро ще си вземеш и един селфи стик..

#ДаСиСилнаКифла

:D

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 13.11.15 18:39.

13.11.15
21:59

Първо трябва да си взема смартфон. :)
1 Загорка и се напих ... :(

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.11.15 22:04.

14.11.15
08:37

Edна страхотна статия за социално икономическото състояние у нас, преразказана чрез историята на Хърбърт Уелс, “Машината на времето”.
*Мнението на авторката на дневника може да не съвпада с това на автора на статията :) А може и да съвпада (giggle)

Бели и черни, господари и роби, Eлои и Морлоки, Ние и Те. Правим се, че не ги виждаме, което изобщо не решава проблема, напротив – задълбочава го. Сетихме се за тях когато изпълзяха по-нагъсто от необходимото сред нас, през поредния безумен низ от почивни дни във време на криза. Мърляви, гадни, мръсни се накачулиха по кофите за боклук. Едно от двете племена, населяващи България. Ние ги мразим. Говорим, че нямаме нищо против тях, но ги ненавиждаме. Те миришат, плодят се, крадат, не зачитат законите, постоянно искат привилегии и не им пука от нищо, зинали са да глътнат всичко и не се подчиняват на нищо. Твърдят, че искат работа, но според нас те всъщност лъжат и се оправдават с времето, в което работа и за нас дори не се намира лесно. Те са морлоките, живеещи в гетата.

А ние сме елоите – изтънчените обитатели на горната земя. Префинените консуматори, „нормалните” хора, законните жители, тези които си препредаваме властта от година на година, от поколение на поколение. Ние не правим такива неща като тях, ние спазваме законите, не се напиваме зверски при всеки удобен повод, не сме елементарни и необразовани. Ние говорим перфектно, не се мразим, не крадем от общото, не лъжем и не лицемерничим. Ние сме ние – господарите. Мрачните прогнози твърдят, че докато ние изчезваме, те устойчиво се увеличават с всеки изминал ден и не е далеч денят, в който те ще ревнат побеснели „И ние искаме на бял чаршаф! И да се возим на седалката заедно с вас!” Пример за такова заявление у нас има. Нарича се „революция”, не е задължително да става с пушка в ръка.

Затова какво? Хайде да ги окултуризираме. Да ги интегрираме. Да им връчим химикалката и „а, б” с изплезен език, да видят лесно ли е. После – средно училище, „1, 2, 3… 12” и марш в живота. Да работят цял живот и накрая да клекнат на пейката в парка с хиляди болежки и 200 лева пенсия.

Да, ама не искат! Нашите инициативи, ромски включвания, интеграции, европеизации и българизации не вървят. Защото са най-обикновени машинации. Защото парите за тях, щедро отпуснати от който трябва потъват моментално в джобовете на когото трябва у нас. А до тях – смрадливите морлоки достига само въздух. Защото който трябва иска те да стоят прости и елементарни. За да може на избори да ги купува за 20 лева и чифт нови маратонки от балатум.

Защо са такива те? Преди как беше, когато елоите с униформи и фуражки ги гонеха в училище, а работните им места бяха гарантирани, цели фабрики изпълваха персонала си само с тях?

Пак си бяха така. Твърдяха, че голямата им цел е децата им да се образоват, но не ги пускаха в училище, караха ги да събират боклук и да печелят стотинки от това, ученето не им беше приоритет и никога не им е било. Племенна обусловеност, карма. Приемете го, че няма да стане, но нека го приемат и те. И да спрат да обясняват, че ето на, „ако имах повече от втори клас...”

Няма как да стане, спрете да се преструвате! Но и ние трябва да спрем да лъжем, че изобщо ни пука за тях. Пукаше ни навремето. Когато общественият строй лицемерно твърдеше, че „всички сме равни и от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите”.

На нас те ни трябват точно такива, сложете ръка на сърце и си признайте. Ние също масово не пращим от култура и възпитание, от образованост, доброта и благонадеждност. Но е много под достойнството ни да работим като боклукчии, например. Не зная защо, при положение, че от десетилетия твърдим нагло, че срамен труд няма.

И за друго ни трябват. Те са градските кълвачи, сухопътните сомчета от дъното на градския аквариум, създанията, които неуморно обикалят по боклуците и оползотворяват всичко до последна микрофибра полезност. Без тях като че ли гниенето ще стане на купища и нашият светъл и надземен свят няма да е така уреден. За благодарност, вместо в кофата, оставяме преметната връз нея някоя окъсана или отесняла стара дрешка по техен адрес. Като някаква неписана и десетилетия успешно изпробвана индулгенция.

Какво ще стане, всъщност? Ще поискат ли някога морлоките у нас да излязат на светло, да ни погнат и изядат нас – елоите. Въпреки, че „Машината на времето” е публикувана през 1895 година, все още такъв уред за пътешествие в бъдното не е измислен. И Хърбърт Уелс е отдавна покойник, та няма как да го питаме.

Аз смятам, че ако някой се притеснява за безметежното дремуцане на бъдещите ни поколения, напразно си дава тоз труд. Нищо няма да се промени, никой никого няма да захапе и никой от никого сметка не ще иска. За да се случи това, е нужна воля. Такава обаче нямаме нито ние, не притежават (което е още по-важно) и те. За такова качество са нужни знания, полет на мисълта и визия за бъдещето, както и възпитание на духа.

Нещо, което те не желаят да практикуват, а на нас не ни пука за тях и не искаме да им покажем как се прави.

Така ще си отидат нашите морлоки – с претенции за светло, но удобно плуващи из тъмното. Те говорят за бунтове, но лесно се подлъгват по парче хляб, по-едра банкнота или лъскарско обещание. След което – пак батак. По-интересно е дали от нас, местните елои няма да тръгне някаква мисъл за промяна на тяхното положение.

O, едва ли...

14.11.15
12:59

14.11
Сън: 23.30- 8.00
Пак като вчера.

Храна:
Вчера последната лъжица фъстъчено масло. Ще чакам да намеря на промоция, че 5 лв за 300 гр. ми бръкнаха в сърцето.

- 3в1
- пълнозърнесто хлебче + саздърма 80 гр. + моцарела 100 гр. запечено (ммм (inlove) )
- 1 райска ябълка
- палачинка с авокадо (малка) + 100 гр. котидж
- капучино с нес кафе
- свинско в горчица + остатъци печен свински дроб -общо към 300 гр, 1 фил. Вита, чаша Гаспачо  с малко зехтин към 300 мл. , шоколад черен  ок. 40-50 гр.
- ябълка

След повече от година “гледане”, разбрах каква голяма грешка съм допуснала с бромелиите си. Добре че явно са издръжливи и не хвърлиха топа, ами си цъфтяха толкова месеци. Тиландсията даже не се нуждае от почва, а аз я набухах в огромна саксия с влажен торф ...
Вече прецъфтяха и мисля днес - утре да разсадя издънките.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.11.15 10:15.

14.11.15
14:26

Гoляма зарибявка и мъка с тия треволяци. Разбрах половината как се казват, обаче нямам идея какви са тези
-висящия сукулент
това с дребните листенца на първата снимка
това листно-декоративното, дето виси  и вече е 2 метра :)  на втората
и малките бодливи дяволи :) които вече са по-големи
Помогнете моля
поне със семейството.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.11.15 14:27.

14.11.15
17:46

Имаш изключително красиви очи. (inlove)

14.11.15
18:39

Благодаря, Аnne Rose. :)

14.11
Без тренировка.
Движение за деня ок. 4 км
Чистене, пазар, готвене.

За пръв път от месеци, да не кажа години, пропускам съботната тренировка. Ще отида утре и то по-рано, а няма да чакам 5 следобед.
Не че съм изморена, просто не ми се занимава. Малко апатия последните седмици. Мисля, че е заради  събитията от миналия месец. Искам ми се просто да не правя нищо поне един ден. Ей така , да си поразмишлявам на спокойствие.  Обаче все си намирам- я тренировка, я пазар, я чистене и редене  или филмови маратони, за да не ми минават глупави мисли.

За “късмет” вчера се видях с познат, който 2 от 3 часа говорихме как е скъсал с приятелката си преди няколко месеца и бях в ролята на кошче ...(headbang)  Предишни пъти само се оплакваше от нея, няма угодия значи :x

Свърших доста работа из нас, почистване, полир, размразих и забърсах хладилника *Мраз 1978г. ;) пазар малко. Събрах смелост (страх от високото ) и се качих да изчистя гардеробите от горе. Голямо упражнение си беше, окапаха ми рамената.
Утре ще пека хляб. :)

Добре че излязох, а не отидох на трен по тъмното, че да видя случайно един приятел, с който почти загубихме връзка няколко месеца. Много се зарадвах.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.11.15 18:59.

15.11.15
00:19

На третата снимка кактусите.
Бодливите уши са Opuntia microdasys “albata”,това най-дребното му казват “кактус скала” , а по книгите -Cereus peruvianus,а това с многото продълговати е Aporocactus flagelliformis,но поради лошата пръст и много вода изглежда зле...доста.
Стига ги полива!!!... и може и да почнат да цъфтят ...

Мнението беше редактирано от nervak на 15.11.15 00:22.

15.11.15
07:41

НЕ ПОЛИВАМ, НЕРВАК! (nlick)
Не са поливани 3 седмици вече, макар че пръстта още не е изсъхнала.
Снимките са стари, от лятото, не се безпокой. Само листните поливах веднъж за месеца по малко, пръстта много задържа. Направо се чудя как бромелиите не са изгнили.

Благодаря ти!
Вчера гледах гледах снимки и статии четох, разбрах, че имам 2-3 седума, oсобено висящия го гледаме от години у нас - развъжда се като плевел направо -  Sedum sieboldii , а високото е Sedum maximum,  Ешеверията имала толкова разновидности, намерих сайт за ешеверии и видях, че моята е Esheveria pulidonis. И макар да е поиздължена, е доста жизнена.
Абе- голям кеф :)
А защо Aporocactus flagelliformis да изглежда зле? Аз така му се радвам, че си расте и един такъв месест и жизнен.
Много дълъг и грозен става значи , ужас, аз си го харесвах такъв дребничък и топчест. Еми, късмет :)

Продават ги само като “кактуси”, “сукуленти”. иди търси после кое какво е.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.11.15 07:46.

15.11.15
08:12

Защо мъже с дълга коса :)

15.11.15
08:33

На т’ва мъж ли му викаш.... стигааа...

15.11.15
08:39

Ще ти издам една тайна -нарисуван е ;) :D

15.11.15
08:45

Хаххха - не ме разбра. Ако се кефиш на такива, отказвам да ти чета дневника. Че ти си повече мъж от тия гадове, бе... :D

15.11.15
09:21

За малко да ме умориш = дъвча си препечената филия и прочитам коментара то - така ме стресна, че се задавих с трохите- викам, отидох си :)
Е, как иначе, разбира се, че се кефя, особено, ако ми е самотно :) :D
Пък съм и яко фентъзи фен, разни там-  елфи, мускуляги с  рогца, крилца, знаеш как е- неизживян пубертет.

15.11.15
09:33

С най-добри пожелания

15.11.15
09:42

АХАХАХХАХА, УЖАСЕН СИ! :D :D :D Тоя първия с бодито кърти, обаче гей фитнеса е печеливша идея :)

И какво сега- късаме значи, тц, тц, тц ...

15.11.15
09:44

Това не е боди, това е най-новото трибойско трико - сваля поне по 100кг от трибоя на всеки съперник ;)

15.11.15
10:03

Better? (rock) ;)

15.11.15
11:54

15.11
Сън: 21.30-7.00
Така вече може.

Храна:
- 2 фил. Вита + пържен шницел (от Била) 150 гр., чаша гаспачо с малко зехтин ок. 250 мл.
- ябълка
- капучино с нес кафе
- бар с ядки и семена 35 гр.
тренировка
- салата (зелена, репички, чушка, лимон, зехтин) + свинско на тиган 200 гр. + домашен хляб  ок. 120 гр. с мн00го масло

Опекох си пак хлебче- смес от пълнозърнесто пшенично с малко лимецово и овесено (смлени овесени ядки) и с по-малко мая.
Права го на малки питки - като кюфтенца, по около 60 гр. едната. Няма вид, но е много вкусно топло. ;)

Свинското го нарязвам на малки парченца или тънки пържолки  и го запържвам, по-скоро задушавам в незалепващия тиган без нищо, то си пуска сос

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.11.15 18:33.

15.11.15
18:17

Днес една свежа и лека тренировка,  освен на клека- уж само 60 кг, трябва спокойно десетки да правя с тях, а днес имах чувството, че съм се нагърбила с умрял циганин. Какво им стана на тия бедра, капка сила нямаше.
Ако имах спотър на лежанката, гарантирани десетки.
Тягата беше много лека, но не се насилих , защото не съм правила близо месец.
Другото- нормално, без напъване някъде.

15.11
1. суинг с пудовка 4х30х16кг (10 с 2 ръце, 10 с лява и 10 с дясна)
2. лег (20. 40, 50 кг) 3х8х55кг 8х50кг 8х40кг
3. клек(20, 40, 50кг) 3х6х60кг 8х50кг 8х40кг
4. избутване на машина за гърди седнала (32кг) 4х8х47кг
5. чуково гребане на машина с 2 ръце (2х15кг) 4х10х(2х25кг)
6. сумо тяга (20, 60, 80кг) 3х3х90 кг 3х80 кг 10х60кг
7. скрипец зад врат (35кг) 3х10х50кг в СС с
8. флайс на пек дек(25кг)  3х10х35кг
9. разгъване за предни бедра 3х8х25кг (тежко) в СС с
10. сгъване за задни бедра 3х8х25кг
11. хай-пул с пудовката 3х10х16кг

Движение за деня -минимално 1-2 км.
Малко домакински задачи.

15.11.15
18:38

МноГо размазани стават на лампа, но ме хвана музата.
И без това не са на фокус, обърнах ги в сепия, да не дразни много.
А така хубаво се виждам в огледалото :(

Прекрасна си, Кобри :*

15.11.15
18:48

Мерси, Кико, напраО шъ си скоча! :*
Ама не е съвсем така- с хубава техника, знаеш ли колко мускул още ще се види!

15.11.15
19:04

Питат един полицай:
- Кои жени са по-лоши шофьори, естествените блондинки или изкуствените?
- Изкуствените. Защото постоянно се гледат в огледалото, дали не им се покават корените. - отговорил полицая.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.11.15 19:15.

16.11.15
09:23

Искам да споделя един мой много голям страх. Страх ме е че веганите обричат на глад моята храна и така косвено ме обричат и мен на глад..... (F) (mooning)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1