Претоварване или нещо по-сериозно

24.11.15
15:06

Здравейте, от скоро се занимавам с фитнес( седмица) и вчера тренирах но много се претоварих, наистина много. Когато се прибрах 3 часа всичко беше ок докато през нощта не започна сковаване в областта на раменете и дясното рамо започна да ме боли нечовешки при това без да го движа. Болката се простира между рамото и трицепса. Сега на сутринта съм адски скован а болката едвам се търпи, стандартните Аналгини не помагат. Иначе снощи като се прибрах от фитнес нищо не усещах. Притеснен съм дали не съм скъсал мускул или нещо такова. Препоръчаха ми познати да пия аминокиселини и аулин за болката.. Според вас дали това е просто мускулна треска или може зад проблема да се крие нещо сериозно ? Наистина една нощ след тренировката болката ми стана нечовешка и най-страшното е, че боли дори когато ръката и въобще тялото е в покой. Даже не мога да спя. Още не съм почнал да взимам Аулин ама май ще ми се наложи. Та така за мен ще е много важно да чуя вашето мнение. Благодаря Ви предварително!

Скъсан мускул се познава по отока, спокойно, дишай. Просто имаш мускулна треска, какви са тия аулини.... Ти ако на първата седмица пиеш аулин за болката, на третата трябва да ти викат поп.

24.11.15
16:32

да не искаш да кажеш че ще ме боли 3 седмици така :D дано не! Просто трудно спя освен да пробвам с течен аналгин? Може ли да препоръчате нещо леко което ще помогне. Благодаря за отговора иначче! А и на гърба ми се е появил като одраскано някви кръвоизливчета малки ама не знам дали не е от лежанката че беше неудобна. Първо ми се стори че е подуто ама май не е. Стига да не ми е скъсан мускула всичко е ок!

Мнението беше редактирано от Анонимен Съм на 24.11.15 16:33.

Скъсан мускул няма, но... да ти е идвала идеята да се консултираш с лекар или кинезитерапевт?
Всъщност какво мнение очакваш да получиш от нас... нито знаем какво, как и с какво си тренирал, нито пък можем да сме сигурни какво точно значи ‘болка в рамото’ в твоя случай.

24.11.15
16:39

идвала ми е идеята макар че всичко дето не е скъсано се възстановява само затова исках да питам Вас като по-опитни какво знаете за скъсани мускули. Нали знаете ” не питай старило, а питай патило”

24.11.15
16:58

По принцип не се възстановява само, но пък може и аз да съм уникален,,,Отиди при някой да го види за всеки случай и другия път не си давай толкова зор. Никога не е нормално да си като разкован. Го хард ор го хоум + ноу пейн, ноу гейн ги остави за мазохистите.

24.11.15
17:13

казано от Gledam Tupo на 24.11.15, 16:58:

По принцип не се възстановява само, но пък може и аз да съм уникален,,,Отиди при някой да го види за всеки случай и другия път не си давай толкова зор. Никога не е нормално да си като разкован. Го хард ор го хоум + ноу пейн, ноу гейн ги остави за мазохистите.

Ще имам едно на ум вече! Въпросът е сега да се оправя :D

24.11.15
19:33

така съм претоварвал трицепса че 24ч едвам си разтягах ръката до половината пък кво остава на макс .. претоварил си доста сериозно това е според мен ,, за рамото да не говорим как съм го трошил :D но ми отшумява бързо имам стаж не малък

24.11.15
20:45

казано от retaer retaer на 24.11.15, 19:33:

така съм претоварвал трицепса че 24ч едвам си разтягах ръката до половината пък кво остава на макс .. претоварил си доста сериозно това е според мен ,, за рамото да не говорим как съм го трошил :D но ми отшумява бързо имам стаж не малък

Благодаря ти за отговора, мога да си отдъхна поне, че вероятно не е нещо сериозно.

26.11.15
00:14

нещо болките ми се появяват само нощно време ама са непоносими направо не знам защо така...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.15 13:58.

26.11.15
12:10

изчакай и днес трябва да отшуми

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно! Това е форум, а не чат!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.15 12:31.

26.11.15
13:44

казано от retaer retaer на 26.11.15, 12:10:

изчакай и днес трябва да отшуми

Ами не личи да отшумява, ама болката се засилва вечерно време и през нощта за няколко часа. Притеснявам се да нямам тендинит или периартрит (което май е доста страшно ).

ПС (до модераторите): Не виждам как съм нарушил българския език. Сметнах, че сте се объркали. Съжалявам ако съм написал нещо на латиница някъде макар, че нямам спомен.

Писането на кирилица е чудесно, но не е достатъчно само по себе си - българският език има своя граматика. Повече от желателно е да се спазват поне основните правила от нея. Тук не сме филолози, но елементарни неща (като оформянето на мислите в изречения чрез пунктуация) е редно да бъдат съблюдавани. Никога не сме били крайни в това отношение, но все пак... Отстранявам забележката, смятам ситуацията за изяснена. 

Крайно време е да посетиш подходящ лекар.

26.11.15
14:03

казано от Кольо Пияндето на 26.11.15, 13:58:

Писането на кирилица е чудесно, но не е достатъчно само по себе си - българският език има своя граматика. Повече от желателно е да се спазват поне основните правила от нея. Тук не сме филолози, но елементарни неща (като оформянето на мислите в изречения чрез пунктуация) е редно да бъдат съблюдавани. Никога не сме били крайни в това отношение, но все пак... Отстранявам забележката, смятам ситуацията за изяснена. 

Крайно време е да посетиш подходящ лекар.

Ами обмислям го и се чудя дали като за начало да не посетя личния лекар. Четох много в интернет и само се наплаших :D. Ако все пак някой е имал подобен проблем, ще очаквам отговор, ще следя темата :)

26.11.15
14:11

Миналата година един колега имаше същите симптоми - болка нощно време, сковаване и пр. каквото си описал., беше се контузил при лег от обратен наклон. Дори питах тук за съвети, но лекарите се справиха.
Предполагаха разкъсване на ротаторния маншон и му предлагаха операция. Той не се съгласи и нещата отшумяха с физиотерапия и нестероидни, както и с леки възстановяващи тренировки. Разбира се, първо се прегледа при специалист и веднага на ЯМР. Ако се окаже разкъсване на ротаторния маншон , е възможно да те оперират и възстановяването отнема много време. Но само лекар ортопед може да ти каже.

казано от Анонимен Съм на 26.11.15, 14:03:

Ами обмислям го и се чудя дали като за начало да не посетя личния лекар. Четох много в интернет и само се наплаших :D. Ако все пак някой е имал подобен проблем, ще очаквам отговор, ще следя темата :)

Наистина ли смяташ, че четене в интернет би било достатъчно за провеждане на адекватно лечение и възстановяване? Изглеждаш голямо момче, ама... освен това - до колко е сигурно, че решението на подобен проблем ще бъде достатъчно ефективно и за лично твоя случай?

26.11.15
15:03

казано от Queen Cobra на 26.11.15, 14:11:

Миналата година един колега имаше същите симптоми - болка нощно време, сковаване и пр. каквото си описал., беше се контузил при лег от обратен наклон. Дори питах тук за съвети, но лекарите се справиха.
Предполагаха разкъсване на ротаторния маншон и му предлагаха операция. Той не се съгласи и нещата отшумяха с физиотерапия и нестероидни, както и с леки възстановяващи тренировки. Разбира се, първо се прегледа при специалист и веднага на ЯМР. Ако се окаже разкъсване на ротаторния маншон , е възможно да те оперират и възстановяването отнема много време. Но само лекар ортопед може да ти каже.

Стига бе, това е много крайно ... :D

26.11.15
15:28

Човек, вземи ходи на доктор,  к’во си правиш ташак...

Имам чувството, че в тия фитнеси тренирате не, за да изградите мускулатура, а да си навредите. Във всеки фитнес трябва да има будка за застраховки........

26.11.15
23:11

да живее Аулина :)) :D

...който не лекува, а временно маскира болката.
Умник.

27.11.15
00:10

казано от Кольо Пияндето на 26.11.15, 23:45:

...който не лекува, а временно маскира болката.
Умник.

Ако евентуално имам такава травма, тогава се използват за лечение нестероидни противовъзпалителни лекарства. Аулин е такова, макар и малко токсично...Разбира се, лечението изисква много повече неща от един тъп аулин така, че и за това ще има време ( да отида на лекар)

Мнението беше редактирано от Анонимен Съм на 27.11.15 00:18.

27.11.15
12:29

бях при личната лекарка днес и ми направи физически тест и каза че всички движения са нормални и съм могъл да продължа да си тренирам. Дано е права ще видим.

казано от Анонимен Съм на 27.11.15, 12:29:

Бях при личната лекарка днес и ми направи физически тест. Каза, че всички движения са нормални и съм могъл да продължа да си тренирам. Дано е права, ще видим.

Каза ли ти каква е причината за болката и какво да направиш, за да не се случва отново това?

За някои неща не се разбираме и честно казано нямам намерение да се занимавам повече.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.11.15 12:42.

27.11.15
13:26

казано от Кольо Пияндето на 27.11.15, 12:38:

казано от Анонимен Съм на 27.11.15, 12:29:

Бях при личната лекарка днес и ми направи физически тест. Каза, че всички движения са нормални и съм могъл да продължа да си тренирам. Дано е права, ще видим.

Каза ли ти каква е причината за болката и какво да направиш, за да не се случва отново това?

За някои неща не се разбираме и честно казано нямам намерение да се занимавам повече.

Да подчерта, че при “младежи” като мен често се случвало, възможно било възпаление на сухожилия, но скъсвания нямало поради чистите незасегнати движения и липсата на много остра болка при някои от тях. Милгама N и Фламексин, Фламексина за 5 дни Милгамата - 1 месец . Това е лечението и. Каза че от другата седмица мога да почна лека полека да тренирам но да внимавам. Прощавайте не мога точно да си спомня какво ми казва най -добре помня маймунските неща които трябваше да правя с ръцете :D
Между другото бих се съгласил със Севдалина, аз като тръгна на фитнес все се осакатявам нещо , миналата година пък врата ми....

Мнението беше редактирано от Анонимен Съм на 27.11.15 13:28.

27.11.15
13:49

Тъй като сте все опитни хора тук, някой може ли да препоръча някакви добавки за стави и тн ?

29.11.15
10:41

Значи това, което ти написах за колегата, се отнася за човек на 48-49 години, но в чудесна спортна форма.
Оказа се на ЯМР че има хронични дегенеративни изменения, но няма нужда от операция. Не знаем нито в каква форма си, нито как тренираш, нито какви травми имаш, така че всеки истрел е на сляпо :)  Дано се възстановиш и наистина не товари рамото и гърдата 1-2 месеца- колегата примерно правеше с 30-40 килца лежанка, докато отшуми.

30.11.15
15:15

казано от Queen Cobra на 29.11.15, 10:41:

Значи това, което ти написах за колегата, се отнася за човек на 48-49 години, но в чудесна спортна форма.
Оказа се на ЯМР че има хронични дегенеративни изменения, но няма нужда от операция. Не знаем нито в каква форма си, нито как тренираш, нито какви травми имаш, така че всеки истрел е на сляпо :)  Дано се възстановиш и наистина не товари рамото и гърдата 1-2 месеца- колегата примерно правеше с 30-40 килца лежанка, докато отшуми.

Аааа виж кобра хронични дегенеративни изменения имат много хора над 40, макар че повечето дори не разбират за тях. При тях се увеличава риска от скъсване, макар че обикновено се получават частични. Аз съм на 20г. Като слушам как каза, че човекът прави лежанка с 30-40 “килца” ( и това му е само за почивка и уж рехабилитация) значи сигурно вдига по 100+  :D . Виж разкъсани сухожилия знам че е ОК да има при хора над определена възраст и то при тежко натоварване защото те не се развиват нито хранят както мускулите.
    Аз се оправям горе долу. Малко странични ефекти ми се появиха върху бъбреците от лекарствата. Благодаря ти за пожеланията :) И на теб ти желая наистина много здраве и спортни успехи пък каквото, такова. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1