24.11.15
14:29
Здрасти искам да попитам грешка ли е и ако е ще се радвам да ме поправите.Като се прибера ям и след 1 час пия една доза протеин след като го испия засичам 30 минути и започвам да тренирам и след това като свърша със тренировката пия веднага след нея още една доза.Грешка ли е.
За грешно приемане на протеин не мисля, че може да се говори, имайки предвид целта на самата добавка. А целта на самата добавка е да добави повече калории и белтъчини към дневното меню.
Така че протеин на прах може да приемаш когато ти е удобно през деня.
- Но аз не виждам голям смисъл от приемането му 30мин. преди тренировка. Възможно е по време на тренировка да ти е тежко на стомаха и да ти пречи.
- Другото което е, сигурен ли си, че имаш нужда от самата добавка. Не можеш ли час преди тренировката да хапнеш нещо, което ще те зареди с енергия. И като цяло няма ли начин да си набавяш всичките калории само чрез храна.
24.11.15
17:53
Моята цел и покачване на мускулна маса.Искам да попитам още нещо преди или след ядене да пия протеина и колко време трябва да мине за да го пия.
24.11.15
18:01
Протеина не е вълшебна добавка и може да се пие по всяко време. Попринцип протеина е по удачен в случей, че нямаш време да се храниш или да си готвиш, ако имаш това време протеина е загуба на пари и може да го заместиш с доста източници на белтъчини - свинско, телешко, риба, извара, млечни продукти и още много.
24.11.15
18:15
Това ми е пределно ясно че маса се прави на маса но протеина ми набавя необходимото количество протеин.
Преди когато приемах протеин на прах, нещата бяха следните.
В края на деня теглих чертата на приетите калории /в това число и белтъчини/ и при необходимост изпивах по 1-2 дози.
Аз такова значение отдавам на протеина на прах- Лесно доставяне на калории и белтъчини.
24.11.15
20:44
Като тренирам за мускулна маса на кои храни да наблягам повече.на 16 съм 167 съм висок и съм 70 килограма.
24.11.15
21:20
Ок мери.
казано от Pleasure на 24.11.15, 20:55:
Белтъчно преобладаващи.
То и бавният въглехидрат трябва да му е завишен.
24.11.15
21:44
Със кардио мога ли да изчистя коремните мазнини.
казано от Ивайло Димов на 24.11.15, 21:44:
Със кардио мога ли да изчистя коремните мазнини.
Да, но го прави в периода за изчистване, че да качваш и да сваляш не си е работа :D. Аз в началото на годината правих точно това. И силови и кардио. Накрая се влачих като парцал, нямах енергия, бях се понапомпал малко, но корема не се изчисти максимално. Така че сега съм решил да качвам цяла зима и на пролет да свалям мазнини.
24.11.15
21:56
Е че аз искам та качвам мускулна маса и със кардио то да изчиствам мазнините.
казано от Pegasus на 24.11.15, 21:43:
Белтъчно преобладаващи.
Въглехидратите помагат много, но не са есенциални.
казано от Ивайло Димов на 24.11.15, 21:56:
Е че аз искам та качвам мускулна маса и със кардио то да изчиствам мазнините.
Фокусирай се върху храненето вместо кардиото.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 24.11.15 22:04.
казано от Pleasure на 24.11.15, 22:02:
казано от Pegasus на 24.11.15, 21:43:
Белтъчно преобладаващи.
Въглехидратите помагат много, но не са есенциални.
То ясно че не са, но ако не си набавя достатъчно и от тях няма да може да има прогрес в силата, а без нея маса...
24.11.15
22:26
Значи трябва и на въглехидратите да се набляга какви храни да ям които съдържа въглехидрати и по колко да ги ям.
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.15 22:31.
То ясно че не са, но ако не си набавя достатъчно и от тях няма да може да има прогрес в силата, а без нея маса...
Не знам по-вещ ли се чувстваш като вечно си наопаки...
Човекът пита какво да яде за мускулна маса, мускули се правят с белтъчини - давам му кратък и конкретен отговор на кратък и конкретен въпрос. Като съм му написал да яде белтъчно преобладващи храни не съм имал предвид да не близва въглехидрат или мазнини, не знам, очаквам да се подразбира някак си... Ако беше питал как да има повече енергия, следователно и отговорът ми щеше да е друг. И да кажем, че се съгласявам с мнението ти за прогреса в силата и масата само със завишено количество въглехидрати, просто за да не разводнявам тема, която не си струва да бъде разводнявана допълнително.
Значи трябва и на въглехидратите да се набляга какви храни да ям които съдържа въглехидрати и по колко да ги ям.
Ориз, картофи, месо, яйца, млечни продукти и прочие яж... Използвай я малко тая прашясала търсачка... Сърдиш се, че ти правим забележки за спама, а в същото време продължаваш и не ти пука особено. На няколко пъти получаваш забележка от модератор, толкова ли ти е сложно да отвориш търсачката? Толкова много хранителни режими има, дословно описани и многократно дискутирани... Нали не очакваш сега някой да скочи да ти пресмята калориите, че да ти изготви пълен хранителен режим и да ти смята колко зрънца ориз да изядеш? Ако те мързи да четеш половин час и да си оправиш нещата, защо аз (или кой да е) да си губя времето да ти пиша режими, като със сигурност ще те мързи и да ги спазваш?!
Мнението беше редактирано от Pleasure на 24.11.15 23:31.
казано от Pleasure на 24.11.15, 23:14:
Не знам по-вещ ли се чувстваш като вечно си наопаки...
Първо - кога съм бил винаги наопаки? Второ - човека не е наясно с нещата и както ти си му казал да преобладава предимно протеин, ще си яде пържолите и ще му пръщят ушите докато не получи някое чернодробно заболяване, без да си има ни най-малка представа, какво си бута в устата. Просто го отбелязах. Ако съм те обидил или както в случая казваш, че те контрирам едва ли не - извинявай!
Мнението беше редактирано от Pegasus на 24.11.15 23:49.
25.11.15
07:10
Аз хранителен режим си имам и си го спазвам добре.Така че без да знаеш не говори че ако имам режим ще ме мързи да го спазвам.
25.11.15
07:13
Един поне средно добър хранителен режим не налага приемане на протеин на прах.
Да започвам ли директно да трия неграмотно написаните ти мнения?
Като тренирам за мускулна маса на кои храни да наблягам повече.на 16 съм 167 съм висок и съм 70 килограма.
Аз хранителен режим си имам и си го спазвам добре.Така че без да знаеш не говори че ако имам режим ще ме мързи да го спазвам.
Ти май откровено се бъзикаш с нас :)
Мнението беше редактирано от Pleasure на 25.11.15 08:27.
Не искам да обиждам, но човека написал темата се оказа, че хал- хабер си няма от хранене и суплементация, но иначе приема суроватачен протеин :D . Лошо е когато каруцата се поставя пред коня :D .
Ако трябва трийте моят и другите ненужни постове.
25.11.15
12:29
Хахахаха голям майтап каза.
Модерация: Моля, Придържайте се към Добрия тон!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.15 12:32.