19.01.06
13:04
Здравейте момичета и момчета. :lol:
Отдавна се интересувам от фитнес и упражнения, но всичко си е приключвало само с едно добро намерение (като се изключат инцедентните посещения на фитнес за 1-2 месеца на 2-3 години). Отскоро си имам крос тренажор и го използвам всекидневно сутрин и вечер по 30 мин. със скорост ~7км/ч и пулс 150 уд./мин.
Обръщам се към вас за малко помощ и подкрепа в надявам се похвалното ми начинание :P .
Четох из форума за претрениране: правене на упражнения всеки ден без почивка-с кардио тренировка може ли да се претренира?
Понеже след плахите ми фитнес опити преди 4-5 години започнах да качвам килограми (може да не е свързано с това, не знам) се питам дали от тренажора няма да ми се развият мускулите на краката?
И с коремните мускули имам този проблем - правя коремни преси 3хденх200 преси в продължение на 2-3 седмици и коремчето не изчезва, а се оформя още повече :twisted: .И аз си казвам, че трябва да спра, за да не стане по-зле.
Тук във форума четох, че корем се сваля с кардио :?: Искам да сваля няколко кг (2-3-4) и съм се заела бавно да променям хранителния си режим - Който е бил прекалено слаб дълги години (175/50кг) и не се е ограничавал в яденето знае, че е доста трудно минаване на по-нискокалорийна храна. :x
Моля да ме окуражите в това мое геройство и да ме посъветвате дали е правилно това, което правя. :P
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 18.05.11 22:17.
Ами тези 150 в мин. :roll: наистина геройство.Това не е нужно.Пулсът се придържа като 220 минус годините са ти МПЧ/максимална пулсова честота/ 65-70% от него трябва да поддържаш за топене на мазнини.И тези 3х200 коремни преси също са ти в повече.По-добре подбери 3-4 упр.за коремната преса от всички ъгли и ги върти в супер серия/едно след друго без почивка/по 20-30 повторения.Ще има същия ефект да же и по-добър.За това трябва и добра диета/не гладуване/ но с тези данни 175/50 не знам да ли ти е необходима
Благодаря Миле,
За съжаление това ми бяха мерките преди, сега съм 65кг. Това за пулса го разбрах. :lol: . Интересува ме дали само с използване на кростренажора (+подходяща диета, разбира се) ще мога да постигна ефект, т.е. без упражнения с тежести напр. :roll: . Истината е, че много трудно качвам и свалям кг-пробвала съм го когато бях слаба и сега също, стоя си на едни кг независимо колко ям.
А съм чела, че без силови тренировки не може да се редуцира тегло, т.е. трябва сланинките да се заменят с мускули (извинявайте, това ми звучи абсурдно ) :?: . Аз всъщност не искам да правя мускули, само малко оформяне.
Тренировки сутрин и вечер по 30мин малко или много са все пак? :lol:
Помогнете ми моля ви :x . Бяха ми свършили батериите на кантара и 10 дена не се бях теглила и вчера открих, че съм качила 2 кг. Т.е. откакто тренирам вместо да отслабвам, аз напълнявам. Не се храня повече, напротив почти премахнах сладките неща и намалих хляба. Вероятно греша кардинално, но не знам в какво. След тренировки не се чувствам изтощена, а само приятно изморена. Имам нещо като вегетативна дистония (неправилно оросяване на крайниците) и това тичане ми е много полезно. Да не би понеже сърдечната ми система не е тренирана и да минавам в анаеробна тренировка дори с тези скромни натоварвания? Не правя никакви други упражнения.
Моля помогнете ми :?
23.01.06
14:03
Здравеи, тренираи преz ден на кростренажора, като се опита6 да достигне6 до 1 4асови 4е и по далги тренировки, zа целта не се натоварваи от на4ало, а се опитваи сас всиака следва6та тренировка да увели4ава6 времетраенето, недеи да ка4ва6 пулса пове4е от 135 , 140, пии пове4е вода , и гледаи ако може6 сутрин да тренира6, 30 минути не иzраzходват маzнина, това zапо4ва от 40тата минута горе долу, коремните упражнениа ги прави или преди кростренажора, или в свободните дни, видими реzултати се поиавиават ниакаде след 2 3 месеца. пробваи така, а zа иаденето иаж си както си zнае6 но пробваи ако може5 да понамали6 малко коли4еството
стан
Станала си по-тежка, защото като тренираш се е увеличила плътността на мускула, а мускулите тежат повече от мазнинките (обяснение на лаик)
Кардио сутрин и вечер е предостатъчно. Важното е да има физическа активност, да се движи човек.
Коремът, ако има мазнини няма да ти спадне лесно....пътят е правилното хранене. Станал е по-голям, защото като го тренираш мускулът увеличава обема си.
Благодаря DJ MADMAN :) и VESI :) ,
Успокоихте ме, значи ще трябва да бъда търпелива и резултатите ще дойдат. Важното е, че не греша нещо. Може би няма да се качвам на кантара известно време. Критерий ще ми бъде само огледалото. Между другото забелязах, че коремът ми (най-проблемната област) е по - стегнат сега, отколкото преди когато правих много коремни преси :o
А какво мислите за аеробна тренировка с редуваща се интензивност? Дали е по-ефективна от обикновената 40 минутна тренировка? Споделете, ако имате опит :)
24.01.06
00:29
Това се каzва интервална тренировка, ама тиа не ти триабва о6те , тиа е пове4е zа да се преско4ат zастои в иzдуржливостта , караи си ниаколко месеца с равномерното натоварване пак после 6те видим
стан
Благодаря DJ MADMAN :D ,
Знаеш ли, последните години живях с негодуванието, че от едно фино същество съм се превърнала в човек с проблеми с теглото (дори още не съм изхвърлила старите дрехи, които никога няма да ми станат). Положението изобщо не е трагично, но аз преувеличавах. Сега вече знам, че всичко е в моите ръце и въпреки, че никога няма да си върна предишните мерки, тялото ми може би ще бъде по-красиво. :oops:
Благодаря на всички, които ме подкрепиха :D
А случайно да обърна внимание, че във форума се пише на кирилица?!
30-40 мин си е екстра, разнообразявай с интервали. Дори не е нужно да е всеки ден. По-важното ще бъде храната, обаче. Ако не се храниш подходящо за целите си, няма да има резултат от кростренажора.
А едва ли ще натрупаш мускулна маса от кардио уред :lol:
Попрочети малко из сайта и форума, ще откриеш доста полезни неща...
Здравейте, от днес си имам кростренажор и сега седнах да изчета за тренировките с него. Каквото направих аз днес е 6х10мин = 1 час, но между 10 мин си правих почивки от няколко минути. Навсякъде чета, че мазнини с него се топят след 20тата, 30тата минута, ако е вярно това, това означава, че трябва да правя над 20 30 мин без прекъсване или поне над толкова мин на ден! Много благодаря, наистина не намерих никъде отговор, така че ще се радвам да ми помогнете :) Иначе как ще повлияе тренирането на диетата ми - НВД, защото от повече от 2 месеца съм на нея и свалих около 12кг, но без да тренирам грам, ще се засили ли сега свалянето или поне ще съм по стегната :)
Това е засега, благодаря предварително!
:)
06.03.11
21:37
Здравейте!!!Имам кростренажор от около 2 месеца.Активно тренирам по 45 минути почти всяка вечер ,а събота и неделя сутрин.Засега няма промяна в килограмите ми,когато се кача на кантара,но мисля че визуално изглеждам малко отслабнала.Прочетох много статии за правилната тренировка и продължителността й и т.н.Притеснява ме факта,че препоръчаната долна граница за моята възраст е 124 пулс,а аз не мога да я достигна.Скоростта ми средно е 17 -18 км,изморявам се ужасно и се изпотявам,но пулса ми се вдига най много до 120 и то за кратко защото съм на ръба на силите си,а за горна граница не може въобще да се говори.Четох,че за да има ефект от кардиотренировката трябва да се поддържа минимален тренировъчен пулс 220-възрастта по 0,70, по късно по 0,85.Някой може ли да ми обесни как точно да го поддържам този пулс висок,като моят е нисък дори когато изнемогвам?Ако някъде греша моля поправете ме.
На каква степен на трудност се мяткаш на кроса? Настрой го на най-лесното и гледай да въртиш бързо.
Другото, което си мисля, да не би да не е точен пулсомерът на уреда. Ако нямаш друг уред, с който да сравниш данните, може да пробваш с пръст на някой кръвоносен съд се усещат ударите. Докато си в покой, не се движиш, качваш се на кроса и си седиш само там. Засичаш си колко пъти ти тупка сърцето за половин минута и умножаваш по две. Сравняваш с данните от крос тренажора.
07.03.11
07:41
На 3 та степен е маховика от 9.Ами да ще сверя данните на пулсомера с друг уред.Започвам тренировката при пулс 50-60.Ами аз много бързо ги въртя педалите,все едно че бягам бързо.Задъхвам се и се изморявам, а пулса е около 120.Ще помоля и сина ми да провери неговият пулс при тренировка.При такъв пулс може ли да няма ефект от тренировката ако е верен уреда,въпреки че се изморявам и сърцето ми бие учестено?
120 прави около 60% от максималния пулс и това все пак е някаква тренировка и полза определено има, най-малкото си увеличила издържливостта си.
Кажи после какво е станало с тестовете :)
18.03.11
16:28
Отдавна не съм писала.Три дни не съм тренирала,че бях болна с температура и бях отпаднала,но после пак си възвърнах формата.Нищо му няма на компютърчето.Наред си е .Само че, моят пулс си стои нисък.Обаче какво да направя.Свалих една степен маховика и сега продължавам да въртя педалите с още по висока скорост,но пулса ми остава около 120-122 най много.Обаче не ми пука.Чувствам се добре и си тренирам 45 минути всяка вечер.
Здравейте на всички,
от скоро започнах да използвам кростренажор и нещо май не ми е я много ясно:
- на 43 год съм и уреда ми показва, че пулсът ми използването на програмата за стопяване на мазни трябва да е 115 удара. В зависимост кога го използвам (в началото на тренировката преди силовата част или в края) пулсът ми се движи между 99-110 или 110-120 удара.
Въпросът ми е: трябва да поддържам 115 удара или да се стремя да не ги надвишавам
Благодаря предварително