За протеините

SS

23.01.06
13:48

Здравейте! Чета из форума и много хора казват ,че протеините са напълно безвредни,аз никога не съм взимал протеин и за сега си имам много добри резултати,но много хора ми казват,че с протеини е по лесно да се качи мускулна маса, и е по лесно да се възтановяваш. Но много хора ми казват (включително и учителите ми по фитнес и готварство) ,че могат да се увредят бъбреците и черния дроб! Незнам доколко е вярно и при какви условия е възможно ако вие имате някаква информация моля да я споделите!

23.01.06
13:59

Предозирането на каквото и да било не е желателно и не е добре за самия организъм. Протеина е безвреден (точка). Мани ги учителите. Моя даскал по физическо като почна да ми обяснява как трябва да се тренира щях да колабирам от смях.

23.01.06
14:01

‘учителите ти по фитнес’ не са нормални. протеини приемаш всеки ден, но под формата на храна, а тези които си купуваш са на прах, по безвредно нещо от тях няма. питай си УЧИТЕЛЯ ПО БИОЛОГИЯ да видиш ко ще ти каже

24.01.06
10:02

[quote author=“OuttaControl”]’учителите ти по фитнес’ не са нормални. протеини приемаш всеки ден, но под формата на храна, а тези които си купуваш са на прах, по безвредно нещо от тях няма. питай си УЧИТЕЛЯ ПО БИОЛОГИЯ да видиш ко ще ти каже

Зависи от дозата!
Това че приемаш всеки ден протеини от храната не означава автоматично, че протеините са напълно безвредни , зависи колко приемаш на ден . Примерно ако решиш да приемаш по 300-400гр протеин на ден при 70кг няма проблем разтваряш и пиеш, но я си представи да приемеш същото количество от храна, трябва да изядеш 2кг месо наведнъж , което е невъзможно. Малко се отплеснах , но мисълта ми беше , че с протеините по-лесно може да се надвиши нормалната доза за един човек.

24.01.06
11:37

[quote author=“red”][quote author=“OuttaControl”]’учителите ти по фитнес’ не са нормални. протеини приемаш всеки ден, но под формата на храна, а тези които си купуваш са на прах, по безвредно нещо от тях няма. питай си УЧИТЕЛЯ ПО БИОЛОГИЯ да видиш ко ще ти каже

Зависи от дозата!
Това че приемаш всеки ден протеини от храната не означава автоматично, че протеините са напълно безвредни , зависи колко приемаш на ден . Примерно ако решиш да приемаш по 300-400гр протеин на ден при 70кг няма проблем разтваряш и пиеш, но я си представи да приемеш същото количество от храна, трябва да изядеш 2кг месо наведнъж , което е невъзможно. Малко се отплеснах , но мисълта ми беше , че с протеините по-лесно може да се надвиши нормалната доза за един човек.

то нали си пише по колко да пие на ден едвали ще експериментира да зима двойно повече

25.01.06
02:07

Единственото,което може да стане при предозиране е да се ти се гади,да пърдиш или да се продрискаш.И това ако е нещо сериозно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1