Болки в китката (разтегнати връзки)

05.12.15
12:55

Здравейте,
От 5-6 месеца имам проблем с лявата китка, силни болки. По едно време беше отшумяло за около 1-2 месеца и накрая пак се появиха, реших че е време да отида на специалист (ортопед). Съмняваше се за счупена или изместена кост и ме прати на рентген, но на снимката нямаше никакви проблеми и каза, че е разтежение и че ми трябва една почивка от 2 седмици. Вече минаха две седмици, болката найстина намаля, но все още я има. Искам да попитам някой който е имал този проблем как се е справил с него, предполагам че такива травми отнемат повече време за въстановяване, но с какво мога да подмогна въстановяването, някакъв вид храна (витамини), мазила или други неща от подобен вид.
Мястото на болката е точно на сгънката.

Темата беше редактирана от Yonislav Stamov на 05.12.15 12:56.

06.12.15
09:26

Същия съм и аз ... само ,че отдясно :Д
Мазах я с диклак ... сякаш не ми помага хич ходех с леко стегнат бинт сума дни ... добре е. Взех си накитници и тренирам вече с тях и много ми помага защото я държи стегната...през няколко дена особено след сън се появява по силна болка ... при движение пука повечето пъти като я въртя но като цяло,вече “е отшумяло”.Стана от прав лост за трицепс .... като цяло не мисля и да ходя на лекар но ако се усили ще ида.

06.12.15
12:36

Аз все още не съм тренирал, мисля да изчакам още един месец и се надявам да мине напълно.

19.12.15
01:52

Вече мина 1 месец а болката при натоварване още я има, това нормално ли е ? Купих си шина и таблетки колаген комплекс ,надявам се да помогнат.

Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 19.12.15 01:53.

23.12.15
13:38

И мен ме понаболява но вече само при натоварване ...примерно ся праех малко лицеви и ме болеше но като я въртя нямам ядове.Ползвай накитници !

29.12.15
19:29

При въртене и аз нямам болка, но при натоварване се обажда. Ще я изчакам да се въстанови напълно, колкото и да не ми се чака, за да не стане по голяма беля.

30.12.15
08:45

Аз си тренирам брат и само при кофи я натоварех два три пъти и все още ме боли ... ся ми мина пак и мноо рядко чувствам болка , избягвам кофи(и лицеви) с други упрж. нямам проблеми .. ; )

04.02.16
11:46

Здравейте, пиша отново в темата. Ходих при двама ортопеди и двата казаха, че са разтегнати връзки и не е нещо сериозно, да почина две седмици и ще се оправя. Вече минаха повече от два месеца, а болката е намаляла много малко, вече се притеснявам да не е нещо по сериозно. Попринцип такъв тип травми колко време изискват за възстановяване?

06.02.16
09:44

Оня ден правих 40 лицеви мале ... няма да правя пак хах много ме боли ...като цяло от други упражнения не усещам нищо но при лицевите доста се усети.

07.02.16
14:56

Колко време вече продължава болката ви?

08.02.16
14:01

По принцип рядко вече ме боли преди всеки ден при всякакви движения квито се сетиш сеу баждаше ...ся само при лицеви сякаш чувствам остра болка.Правя и кофи преди и от там ме болеше ... ама аз не я мажа с нищо ако я мажа  с нещо като фастумгел сигурно на 100% щеше да мине дори и от лицеви нямаше да ме боли ама аз и не правя редовно така че. ... мажи с нещо и загрявай хубаво китките.

08.02.16
15:13

казано от Yonislav Stamov на 04.02.16, 11:46:

Здравейте, пиша отново в темата. Ходих при двама ортопеди и двата казаха, че са разтегнати връзки и не е нещо сериозно, да почина две седмици и ще се оправя. Вече минаха повече от два месеца, а болката е намаляла много малко, вече се притеснявам да не е нещо по сериозно. Попринцип такъв тип травми колко време изискват за възстановяване?

Предполагам става дума за тендовагинит. Прави ледени бани по няколко пъти на ден, като веднага след тях мажеш с репарил. Направи един или два курса с диклак. МСМ по 5-10 гр. на ден + витамин Ц в продължение на поне месец. Може и някакъв магнезий да приемаш. Дай си почивка и избягвай да натоварваш китката, най-вече дърпащи движения. Може съвсем леки упражнения да правиш с цел повишаване мобилността на ставата. Неприятно е, тези травми отнемат доста време, но минават. Успех и по-скорошно възстановяване!

08.02.16
17:36

Погледнах симптомите на тендовагинит, досега съм нямал оток или подуване, болката е само при напрежение. Вторият ортопед ми беше казал, че би трябвало да се оправи за 10 дена, ако не се оправи пак да отида, мисля тази седмица пак да намина. Знам, че такъв тип травми отнемат доста време за възстановяване, личната ми каза че е възможно до 6 месеца и повече в тежките случай.

Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 08.02.16 17:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1