Азотен бустер - въпрос, свързан с кръвоносните съдове

06.12.15
20:16

Здравейте,
Разглеждах темите свързани с тези продукти като цяло,но не намерих отговор на моя въпрос,та реших да попитам поради причината,че не съм запознат.Та ето и него:
Като приемаш този суплемент той нали увеличава обема на кръвоносния съд, което позволява на сърцето да доставя повече кръв до органите при по-малко съпротивление, без да увеличава значително обема на работа-пулса,та след като спреш да го приемаш кръвоносният съд възвръща ли си нормалният (не увеличеният)обем,или не.Питам ,защото според мен не е добре за сърцето да работи на пълни обороти много време.
Поздрави!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.12.15 20:28.

По твоята логика щяхме да ходим “напомпани” постоянно :)

10.12.15
10:35

Виж сега...
Налягането (включително и кръвното такова) е сила върху единица площ. Когато увеличиш площта на кръвоносния съд чрез вазодилатация (съдоразширяване), това трябва да се компенсира чрез засилване дейността на миокарда и скоростта на съкращенията. Това е защитен механизъм. Ако комбинираш такива вещества, лекарства, които хем разширяват съдовете, хем потискат сърдечната дейност, ще имаш “невероятни” изживявания в спешното, а вероятно и в патоанатомията. Пример: бета-блокер + нитроглицерин (органичен “азотен бустер” :D )

12.12.15
23:16

казано от SK0RP10N на 10.12.15, 10:35:

Виж сега...
Налягането (включително и кръвното такова) е сила върху единица площ. Когато увеличиш площта на кръвоносния съд чрез вазодилатация (съдоразширяване), това трябва да се компенсира чрез засилване дейността на миокарда и скоростта на съкращенията. Това е защитен механизъм. Ако комбинираш такива вещества, лекарства, които хем разширяват съдовете, хем потискат сърдечната дейност, ще имаш “невероятни” изживявания в спешното, а вероятно и в патоанатомията. Пример: бета-блокер + нитроглицерин (органичен “азотен бустер” :D )

Аз не съм споменал за комбиниране,просто попитах дали  кръвоносният съд остава завинаги разширен дори ако си спрял да приемаш бустера или  увеличава своя размер в рамките на тоя цикъл от приема на азот (4-12 седмици)

Мнението беше редактирано от Te4o0 на 13.12.15 09:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1