Иииии имаме победител :) Хем не съм аз, хем съм :) Разделям се с едни 100 лева, но по-важно ми е, че победих себе си. Може би за пръв път в живота си.
Поставих си цел, свързана с моето добруване. Изградих си план. Знаейки че вътрешната ми мотивация е устойчива като върха на подострен молив, се подсигурих с групичка за съпорт, която да ми е пред очите всеки ден. Свърши чудесна работа :) Благодаря на момичетата с които започнахме, благодаря и на мацката, с която приключихме, защото ако я нямаше нея, сигурно щях да се откажа с останалите две :)
И наблюдавайки прогреса, се усещам, че по пътя моливчето се е позагряло, поналегнало си е парцалките и... тръгнало да става... красив бял лебед :D Май обърках приказките, но не това е важното.
Важното е че за пръв път в живота си аз наиситна се мобилизирам да направя нещо за себе си. И научавайки се малко по малко да го правя, вече нямам нужда от придържане, подбутване, поучаване.. Защото се научих да си карам сама колелото :)
И да теглим чертата :)
За 3 месеца и половина:
Килограми сега - 60.5 - 66 преди
Мазнини сега - 20.4% - 25.2% преди
Активно сега - 48.2 - 49.4 преди
Прогрес: 32%
Имам си нова цел до края на март:
+ 1-2 кила мускОл - до 50 активно тегло
- 1-2 кила маС - до 59 общо
15% - 16% мазнини
Ще пробвам засега както съм го планирала: пн, ср, пт - бокс + вт, чт - фитнес. Поне до края на януари ще е този експеримент, че по празниците няма да се тренира особено. Оттам нататък ще разбутаме нещо.
Храната ще гледам да е м/у 1800 - 2000, че нещо лишенията не са добър съветник и... така :)
Абе к’во така! Имам си нова ЦЕЛ! И съм готова да си я преследвам... САМА!
И малко размисли и страсти..
Покрай разбалансирането на настройката ми в последните 10 дена си извадих няколко извода. Лично за себе си, нали :)
1. Позитивната нагласа е добре да не се губи, дори и току що да си изял едно парче торта, или пица, или суши.. и на следващия ден си в амок от резултата... Щото като почнеш да се вкискваш, да се обвиняваш и самобичуваш неминуемо идва и още едно парче.. и още нещоситам. Което погледнато в малко по-крупен план просто.. не си струва.
“Торатата” е хубаво нещо, ако преди и след нея не губиш почвата под краката си. (Още по-хубаво нещо е, когато е домашна :) )
Лошо е обаче, ако “тората” е вторичен трус от разклащането на основата.
Решил си да вкараш тортичка? Чудничко, просто се погрижи да не изкарваш тренировката от уравнението :)
2. Когато в уравнението се забъркат други хора, балансът се губи. Помни, че хората влизат и излизат от живота ти, не може обаче заедно с това да влизаш и излизаш от форма. Намирането на баланс не е лесно нещо. Не си заслужава да се превръщаш в отшелник, за да устоиш на изкушенията. Не си струва да се отпускаш прекалено много, когато се виждаш с приятели/семейство. Но и не си е работа да го играеш “прекален светец” сред “грешници”. Всяка от трите крайности води до акумулиране на негативни емоции от едно или друго естество и в крайна сметка избухваш в излишества, които в по-дългосрочен план нищо добро не ти носят.
3. “Дори да си на прав път, ако просто седнеш на пътя, ще те прегазят”. Което и стана в последните десетина дни. Бях смъкнала до почти 58 (е.. малко нерелевантен резултат, предвид начина по който бе постигнат.. ноооо факта, че го прецаках след това си остава неоспорим). Не се заседявай на пътя! (Да поседнеш замалко може ;) )
Мнението беше редактирано от K0l1a на 16.12.15 15:15.
Уха! Ей тва е съвпадение.. 3 месеца - 3 страници.
Нова цел - ново начало :)
Предпразнично си пожелавам.. (на себе си, щото аз в крайна сметка съм важна... това е едно от интересните ми открития за изминалото време)
Пожелавам си следващите 3 да са също така резултатни :)
16.12.15
21:34
Реванш няма ли да има? :Д