15.12.15
18:37
Здравейте фитнес маниаци! Искам съвет за комбинация за хранителни добавки! Така вие сигурно ще кажете започни с хранителен режим е започнал съм и съм на тренировъчна програма за изявена мускулатура.
За 1 месец по новия режим и програма свалих 7кг! За момента пия AMIX BCAA ELITE PRO + EVERBUILD L - Carnitine + chrom.
Сега съм заделил някой лев и искам добри резултати решил съм да си взема следните добавки искам да ме посъветвате за някоя комбинация която работи или да не взимам някоя от добавките!
-AMIX L- Glutamine
-Amix Fat burner lipotropic
-Haya labs CLA
-AMIX BCAA ELITE PRO/AMIX BCAA GOLD
-И се двоумя дали да пия бърнера с ЦЛА или с L-carnitine или да ги ги пия и трите.
Може да ми кажете и някоя комбинация която работи.
Протеина си го набавям с храната + това пия пътпъдъчи яйца сутрин на гладно.
Давайте съвети!
Размерите са ми
Висок 186см
Тежа 86,5кг
Ръка 41см
Гръдна обиколка 113см
Подкожни мазнини 18%
Задържана вода 52%
Темата беше редактирана от Любослав Овчеполски на 16.12.15 14:31.
16.12.15
14:35
Привет,
Единствено глутамин бих те посъветвал да не купуваш. Това е добавка с ефект под голям въпрос, да не кажа направо, че не си заслужава съвсем.
В избрания бърнър доколкото виждам има CLA и L-Carnitine и като пиеш по около 2 дози на ден, ще идват що-годе добри количества, но не пречи да добавиш и отделно. Аз лично бих избрал Л-карнитин пред КЛА.
Този блог пост може да те насочи и да ти даде малко повече информация за различните бърнъри, ако не си напълно запознат:
Какъв продукт за отслабване да изберем?
BCAA-то е окей като хранителна добавка.
Поздрави,
Тишо
16.12.15
15:17
Благодаря ти! Обаче на няколко места бях чел, че глутамина допринася много за изявената мускулатура.. и много хора ми го препоръчаха като изгарям мазнини точно с него да запазя мускулната си маса. Можеш ли да ми препоръчаш добавка с която да запазя мускулната маса докато изгарям мазнини?
16.12.15
15:48
На глутамина му се носи стара слава, от преди много време. Но научните изследвания не показват особен принос на глутамина, поне когато става въпрос за спортни резултати (под тях визирам сила, възстановяване, изгаряне на мазнини и други подобни).
Не пречи да опиташ, няма да ти навреди, но поне моят съвет е да си спестиш парите.
За запазване на възможно най-много мускулна маса играят два основни фактора:
- набавянето на достатъчно протеин
- тренировки с висока интензивност - иначе казано, тренировки с тежести и нискък до умерен диапазон повторения (1-8)
Щом си набавяш достатъчно протеин от храната - супер. БЦАА-то също е много добър мускулен протектор.
Креатинът също е много подходяща добавка в такива периоди. Помага за поддържането на силата, а от там и на втория фактор - тренировките с висока интензивност.
Креатин по време на отслабване
Продължавай да тренираш здраво, поне доколкото е възможно в период на редукция на излишните мазнини, и внимавай да не гладуваш (дръж калорийния дефицит възможно най-малък).
Това ще запази мускулната маса доколкото е възможно. Разбира се има и други фактори - като ежедневие, стрес, работа, сън и т.н. и т.н., но по-мащабните и важни са горните.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.12.15 15:49.
16.12.15
23:27
Много ти благодаря ще видя каква комбинация ще използвам.
18.12.15
12:56
Дали ще е удачна комбинацията на тези добавки? Съвместими ли са?
OPTIMUM NUTRITION Instantized BCAA 5000 Powder 336g.
ON OPTI-MAN
ON MEGA FAT BURNER + ON L-Carnitine?
18.12.15
13:38
Напълно съвместими са...