НВД...

24.01.06
19:59

Значи искам да ми кажете тая НВД дали става. ( От 8 до 2:30 съм на училище )
Сутрин в 7:30 една чаша чай с мед и една филийка диетичен хляб и малко сирене.
Мисля на училище нищо да не ям...
След обяд в 15:00 две сварени яйца 3 филий диетичен хляб, сирене.
16:30 - малко кардио ( около 20-25 минути ) и след това около 20-25 мин. с щангата.
19:00 - 2-3 сварени айца, диетичен хляб, сирене и чаша чай.
23:00 - кисело мляко с овесени ядки.

Мисля заедно с НВД да вземам и Л-карнитин. Обаче то е няколко вида и ако може да ми кажете от кой вид да си купя и по колко таблетки на ден да вземам.
Ами тва е в общи линии. Ако нещо бъркам кажете ми кое да променя. Целта ми е да смъкна 7-8 кила за около 1-2 месеца :)
Благодаря предваритeлно!

24.01.06
20:28

НЕ, не става !

24.01.06
20:39

Ами напишете някоя правилна НВД.  :?  :(

24.01.06
21:25

Като гледам на колко места ти присъства хляба :) нали е НВД.. Първо прави тренировката с щангите ,после около 40мин кардио.. и кардиото е добре да е нагладно. Преди кардиото може чаша кафе или грейпфрут. И в 23 часа ти е последното ядене  :?  ми примерно на мен ми е в 17.30 :roll:

24.01.06
22:04

значи същото без хляб и първо тренировката после кардио
така ли? :?

24.01.06
22:48

[quote author=”`Silvester`”]значи същото без хляб и първо тренировката после кардио
така ли? :?

е не баш без никакъв хляб, примерно за закуска яж 1 филия вместо 3

24.01.06
23:03

те тея филийки са много малки  ама както и да е.. спирам хляба... интересува ме дали другото е правилно
като часове и храна?
и ако може ми кажете какъв Л-карнитин да си взема

24.01.06
23:23

Здравей.Значи пьяво искам да ти кажа че и аз съм на НВД от 1 месец(за да знаеш че имам някаква представа от нещата) и да изкажа съмнение че ти може би не си наясно с понятието НВД.ЗНачи не искам да се правя на експерт,но си мисля че 4-5 яица на ден са ти много(тва са 5 жълтька,а знам че не е добре повече от 2 на ден).Не виждам и месо в пограмата ти,хапни риба(няма въглехидрати) или пилешко.За хляба ти го казаха и че последното ти хранене не трябва да е по-късно от 20 ч(най-късно).
От мен е това,нека другите да си кажат мнението също.Надявам се да съм ти помогнала донякъде

25.01.06
00:08

При НВД главно калориите са ти от белтъци и мазнини. Тоя чай в 19:00 за какво ти е ? Сложи 1 кафе 15 минути преди тренировката. Сутринта примерно филията може да ти е с кашкавал (нищо ,че има много мазнини). Сбии храненията до около 18 часа.. Докато си на училише не можеш ли да си вземеш нещо за ядене.. Казах ти прави поне 40мин кардио и с щангата повече повторения. Пии много вода. Гледай калорийният ти баланс да е отрицателен. Колко ккал ти трябват на ден?
EDIT: кафето преди кардиото ,не преди тежестите ,защото разширява кръвоносните съдове и лесно се пукат..

25.01.06
11:46

ами кажете ми някакво меню, че вече се чудя какво да правя. аз нищо не разбирам до сега не съм се занимавал и незнам нищо  :?  на училище няма какво друго да ям освен баничка пък баничката има въглехидрати.
между другото днес си купих Л-карнитин. И на него пише да се взема 2 таблетки един час преди лягане...
Но не мисля, че трябва да е така... ако може да ми кажете кога да го вземам...

25.01.06
13:32

[quote author=”`Silvester`”]ами кажете ми някакво меню, че вече се чудя какво да правя. аз нищо не разбирам до сега не съм се занимавал и незнам нищо  :?  на училище няма какво друго да ям освен баничка пък баничката има въглехидрати.
между другото днес си купих Л-карнитин. И на него пише да се взема 2 таблетки един час преди лягане...
Но не мисля, че трябва да е така... ако може да ми кажете кога да го вземам...

Дали ще лъжат на етикета? Пие се 1 час преди тренировка и 1 час преди лягане. Това е за оптимален ефект.

25.01.06
14:44

Храненето ти е много мизерно.Ти ше умреш от глад ако спазваш тази диета.В “НВД-то” включват 70% белтъчени,20%въглехидрати и 10% мазнини.Значи сутрин като станеш АКО имап апетит яж овесени ядки или 2-3 филийки хляб “бонус” с обезмаслена извара и 4-5 белтъка(но без жълтъците).После като си на даскало имаше едни бисквитки дето бяха ниско въглехидратни и много вкусни(аз ям от тях ако се сетя за името им ше ти пиша ЛС),и също така много вода аз като съм на училище изпивам поне 4 л. вода.Като се пребереш може да ядеш Варени картофи с риба(скумрия) или с пилешко месо,но без хляб,кам
14:00 можеш да си сложиш 100 гр. Варен ориз и пак пилешко.И от там нататъка яж само белтък.От 17:00 нагоре само белтък.
Дано да съм ти помогнал с нещо.

25.01.06
19:24

може ли да кажеш  как се казват тези бисквити

25.01.06
21:19

Значи:
Въглехидратите предимно сутрин, най-късно гледай до 15.00
Вечерята ти гледай да е предимно белтъчна.
Аз никъде не видях месо ! - пилешко, телешко,риба и т.н.
Само за справка хляб “Бонус” на филийка се падат 10гр въглехидрати ако се не лъжа(на самия хляб пишеше)
Чая има място ако е зелен на “Биопрограма” :lol:  и без захар :) сутрин, обед и вечер преди лягане
Кафето преди кардиото.
На сайта има тема специално за НВД прочети я внимателно и си изчисли необходимите въгл., мазнини и белтъчини, по този начин ще добиеш обща представа за нещата.
Кардиото го прави 30-35мин (приемам, че ще въртиш велоергометър), като почивката ти да не е повече от 48часа, че се губи ефекта.
Добавките:
л-карнитина - аз лично по 3гр дневно, сутрин на гладно 1.5гр и преди кардио, което ми е вечер към 20.00часа още 1.5гр.Ако правиш кардиото вечер тия 3гр ми се виждат много, ако е сутрин - 1.5гр преди кардио и 1.5гр преди лягане.
Омега 3 мазнини - евтин вариант - Ленено олио - по 5гр дневно (~4лв за 300мл ако се не лъжа)
по-скъп вариант - Рибено масло -2гр дневно (20лв - 30капсули, стигат за 15 дена)
7-8кг са постижими за 2 месеца :)

25.01.06
21:30

Не мога да се сетя за името на бисквитите. :cry:  :cry:

25.01.06
23:47

Значи  ... след като прочетох всичко и реших да направя така:
Сутрин като стана преди училище да ям една филийка диетичен хляб “Бонус” намазана с извара и ще пия една чаша чай с 2 лъжици мед.
На училище ще пия много вода и ще ям нещо без въглехидрати ще измисля какво :)
След това като се върна в 2:30 - варени картофи с някакво месо и без хляб.
После в 15:30 пия 2 хапчета Л-карнитин и в 16:00 почвам тренировка с щангата, пия едно кафе и след това 20 мин. кардио (бягане в къщи на място  :D )
И вечеря в 18:00 - 1-2 яйца, някаква салата (зеле) и сирене.

И сега това ако пак е грешно ще се хвърля през терасата  :D

26.01.06
08:40

Май ако си свалиш 1 Тае Бо от дата-та и да гледаш и да праиш упражненията ще е по-добре от колкото това бягане на място  :?

26.01.06
18:30

Вии май ми забрайхте темата :)

[quote author=”`Silvester`”]Значи  ... след като прочетох всичко и реших да направя така:
Сутрин като стана преди училище да ям една филийка диетичен хляб “Бонус” намазана с извара и ще пия една чаша чай с 2 лъжици мед.
На училище ще пия много вода и ще ям нещо без въглехидрати ще измисля какво :)
След това като се върна в 2:30 - варени картофи с някакво месо и без хляб.
После в 15:30 пия 2 хапчета Л-карнитин и в 16:00 почвам тренировка с щангата, пия едно кафе и след това 20 мин. кардио (бягане в къщи на място  :D )
И вечеря в 18:00 - 1-2 яйца, някаква салата (зеле) и сирене.

И сега това ако пак е грешно ще се хвърля през терасата  :D

:arrow:

26.01.06
21:23

Карнитина го пиеш заедно с кафето т.е. 30-40мин преди кардиото (по-добре в залата на велото и го прави 30-35мин, ако ти е проблем това време почни от 20мин и вдигай постепенно, ако не направо 30-35мин)
А да питам, разбра ли какво и колко да ядеш ? Вземи си изчисли калорийния баланс, не че трябва да го спазваш стриктно, но поне ще ти стане ясно от кое по колко :lol:
Пък и ако пуснеш един search с думата НВД ....... :lol:

27.01.06
22:43

За да не прая нови теми ше питам в тая :)
въпроса ми е следния: Кога и по колко трябва да се пие Л-карнитин през дните за почивка?

28.01.06
10:07

[quote author=”`Silvester`”]
въпроса ми е следния: Кога и по колко трябва да се пие Л-карнитин през дните за почивка?

По същия начин като в дните с тренириовка.Пиеш го 1 месец, после почиваш 1 месец и ако искаш пак.
п.с. Сега зимата е трудно НВДто, но с голямо търпение и воля ще постигнеш резултати.
Аз съм вече 4 седмица на НВД и съм доволен :lol:

28.01.06
19:22

Аз съм на НВД от 1 седмица... знам, че е още рано ама не виждам никакъв резултат  :roll:

29.01.06
15:50

Направи ли зареждащия ден?

29.01.06
17:58

ами мисля, че го направих .. вчера :) хапнах малко сладко но незнам дали е достатъчно.. незнам колко въглехидрати трябва да приемам в зареждащия ден...

29.01.06
18:21

Какво е това “високо въглехидратен ден”?
ВВ ден или ВВД или просто високо въглехидратен ден, това е ден, през който се ядат по-големи количества въглехидрати. Изпълнява се при някои ниско въглехидратни хранителни режими с цел да се предизвика инсулинов шок, в следствие на което тялото да си помисли, че времената на гладуване са свършили и така излъгано, да си позволи загубата на още подкожни мазнини. Какво количестви въглехидрати трябва да консумираме във ВВ деня? Това могат да бъдат допълнителни въглехидрати в рамките на 2 до 3 гр. на килограм телесно тегло. Целта е да се прехвърли границата на калориите нужни на тялото, за да поддържа постоянно тегло с 200 до 500 ккал. Прехвърляне на тази граница с повече калории е излишно.

29.01.06
18:59

мерси много ... ами ако не правя ВВД какво ще стане?  :)

П.С. знам че много питам, но нали все пак затова е форума  :lol:  все пак не правя много излишни теми, а си пиша в мойта :)

PR

29.01.06
21:53

Понеже и мене ме интересува НВД обаче изобщо не искам да смятам какфото и да е калорий, белтъчини, бъглехидрати и незнам си кфо още искам янкой да напише някаква ГОТОВА ниско въглехидратна диета... понеже до са прочетох сигурно 10000 теми по тоя въпрос и никаде няма готова диета секи казва трябва да сметнещ 20 000 неша за да си направиш диета. За това искам готова диета която да изменя според мойте нужди... Не искам да ставам професор по математика. Благодаря...

29.01.06
23:25

[quote author=“protein”]Понеже и мене ме интересува НВД обаче изобщо не искам да смятам какфото и да е калорий, белтъчини, бъглехидрати и незнам си кфо още искам янкой да напише някаква ГОТОВА ниско въглехидратна диета... понеже до са прочетох сигурно 10000 теми по тоя въпрос и никаде няма готова диета секи казва трябва да сметнещ 20 000 неша за да си направиш диета. За това искам готова диета която да изменя според мойте нужди... Не искам да ставам професор по математика. Благодаря...

Няма начин. Няма как да я измениш според твойте нужди, освен ако не сметнеш калории, въглехидрати, мазнини, белтъчини. За да имаш добри резултати трябва да се позанимаваш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1