22.12.15
21:12
Здравейте приятели, от скоро почнах да тренирам и мисля, че съм малко дебел... Спрях да ям( имам предвид че ядох много малко) и тренирах, но пак нямах формата която искам ( стегнат корем) иначе другото си е окей( като гърди, рамена, ръце и т.н. ) .... Гледах в нета някакви хранителни режими и други, но не намерих това което търся..
Аз съм на 15 години, 75 кила и 1,94.. Всяка сутрин излизам да бягам/пътека около 1,5 км и всяка вечер си правя някакви тренировки вкъщи, коремни преси и други, а пък през деня си е отделно( отивам на лостове) .. Искам да ми предложите някакъв хранителен режим, за да премахна подкожните мазнини :)
23.12.15
09:41
Здравей.
Опиши как се храниш сега (по възможност напиши подробно менюто си от последните 2-3 дни, уточни и приблизителни количества на всяка храна).
“Спрях да ям” + тренировки няма да те отведе до желаната цел.
Ами, сутрин ям 1/2 цели яйца и цял плод/ или фреш / или понякога ям корнфлейкс..
Обед ям смесена зелена салата ( около 400-450гр) и консерва риба тон с доматен сос/или някъв друг( или го заменям с 200-250гр пилешки гърди)
За вечеря 250гр пилешки гърди или някаква риба и пак 400-450 гр салата..
Не знам как ми е менюто, но ако ми предложите по-добро аз ще го заменя..
23.12.15
15:17
На този ръст - 75 кг.... Качи малко мускул, тогава мисли за сваляне...
казано от Ростислав Арнаудов на 23.12.15, 15:17:
На този ръст - 75 кг.... Качи малко мускул, тогава мисли за сваляне...
Ами аз съм си супер с тия килца, имам предвид че съм досатътчно дебел, искам да махна подкожните мазнини, защото искам стегнат корем а гледах из целия нет и навсякъде пише че 95% е храненето а другите 5% са тренировки, и за това искам да знам дали менюто ми е добре за сваляне на мазнинки и ако не е, предложете ми някакво по-добро .. И едно припомняне, че тренирам стрийт и не искам да стана чак такъв нацепен..
23.12.15
16:15
А каква е целта? Да заприличаш на скелет ли?
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 23.12.15 16:15.
казано от Иван Благов на 23.12.15, 16:15:
А каква е целта? Да заприличаш на скелет ли?
Не, но нали ви казвам, че мисля че имам достатъчно килограми ..
Ами ако греша кажете ми какво да напрая :)
Просто моята цел е до лятото да си стегна корема :D
Сега тука погледнах някакви темички в интернет и намерих, че ми трябва НВД Диета, но напълно се обърках как да го направя.. Ако може да ми дадете някаква примерна, защото аз нищо не разбирам, аз съм 75 кила, 195 см, и на 15 години, та ако гледам грешна диета ми кажете правилна, аз искам да си премахна подкожните мазнини и да си стегна корема :( ..
25.12.15
17:08
Внимавай с тези диети, защото ми се струва, че клониш в грешна посока. :)
Не трябва да гладуваш и да наблягаш основно на бягането, а да се храниш пълноценно и достатъчно и да се съсредоточиш върху тренировките на лостовете (въпреки че не знам какво точно правиш).
Увеличи храненето - към сегашното си меню добави мазнини (масло, ядки, зехтин) и въглехидрати (ориз, картофи, пълнозърнести изделия).
казано от Вероника Налбатска на 25.12.15, 17:08:
Внимавай с тези диети, защото ми се струва, че клониш в грешна посока. :)
Не трябва да гладуваш и да наблягаш основно на бягането, а да се храниш пълноценно и достатъчно и да се съсредоточиш върху тренировките на лостовете (въпреки че не знам какво точно правиш).
Увеличи храненето - към сегашното си меню добави мазнини (масло, ядки, зехтин) и въглехидрати (ориз, картофи, пълнозърнести изделия).
Еми, аз преди си тренирах и ядох каквото ми хрумне, но не ядой вредни неща като сладки, чипсове и подобни...
Аз тренирах с приятели и те бяха много по-назаде а сега те като спазваха някаква диета им се получава по-добре от колкото на мене.. Аз ги питах тях, но те ме объркаха напълно и за това реших да се консултирам тука..
А относно тренировката ми сутрин към 6:00 си излизам да бягам а вечер спортувам(лостове) и ако може примерно да ми помогнеш с изграждането на меню или някакъв хранителен режим( кога, какво, колко) ще съм ти много благодарен..
И забравих да спомена, че усилено тренирам фрийрунинг и паркур :)
Мнението беше редактирано от Музи Сали на 25.12.15 17:17.
25.12.15
17:23
Хората сме различни. Често се случва приятели да започнат да тренират заедно и един от двамата да напредне по-бързо. Не е нещо невиждано.
Не се сравнявай с другите, а само със себе си - т.е. следи собствения си прогрес, без значение, че е по-бавен от очакваното или в сравнение с този на приятелите ти.
Основното е да не гладуваш и да не се стремиш към бързи резултати.
Стегнатият вид се дължи на мускулатурата. Така че продължавай да тренираш, храни се пълноценно и не се вманиачавай.
Колкото до менюто - поразрови се в сайта, има достатъчно теми и статии. Отдели време да прочетеш, опитай се сам да си изградиш представа за менюто, след което го опиши тук.
Лесно можем наготово да ти дадем някакви примерни схеми, но е по-важно да се научиш сам да преценяваш как да се храниш и да вложиш малко време и усилия - това ще ти е много по-полезно в дългосрочен план. :)
казано от Вероника Налбатска на 25.12.15, 17:23:
Хората сме различни. Често се случва приятели да започнат да тренират заедно и един от двамата да напредне по-бързо. Не е нещо невиждано.
Не се сравнявай с другите, а само със себе си - т.е. следи собствения си прогрес, без значение, че е по-бавен от очакваното или в сравнение с този на приятелите ти.Основното е да не гладуваш и да не се стремиш към бързи резултати.
Стегнатият вид се дължи на мускулатурата. Така че продължавай да тренираш, храни се пълноценно и не се вманиачавай.Колкото до менюто - поразрови се в сайта, има достатъчно теми и статии. Отдели време да прочетеш, опитай се сам да си изградиш представа за менюто, след което го опиши тук.
Лесно можем наготово да ти дадем някакви примерни схеми, но е по-важно да се научиш сам да преценяваш как да се храниш и да вложиш малко време и усилия - това ще ти е много по-полезно в дългосрочен план. :)
Еми сега се поразрових и можах да направя това :
Закуска :
4 Цели яйца ; 100гр сирене ; 1 банан ;
Късна Закуска :
Тук не знам( но мисля някакъв шейк от банан, или някакви ядки , защото съм на училище )
Обяд :
150гр ориз + 150гр салат с зехтин ( домати, краставици, Айсберг)
Късен обяд ( преди тренировка ) :
250гр пилешко + 150гр броколи
Вечера ( след тренировка )
200гр пилешко( или риба ) + 100гр ориз
Преди лягане :
30гр орехи или някакви други ядки
Мнението беше редактирано от Музи Сали на 25.12.15 18:01.
Не, но нали ви казвам, че мисля че имам достатъчно килограми ..
195 см. на 75 кг. ? Гарантирам ти, че нямаш достатъчно килограми и ако отслабнеш още ще заприличаш точно на скелет. Даже не знам и в момента за какви мазнини говориш, интересно ще е да видим снимка.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 25.12.15 18:23.
25.12.15
20:08
Изглежда така, сякаш имаш излишни килограми, защото нямаш достатъчно мускули. Яж качествена храна колкото можеш повече и тренирай. Дай си поне една година, като въобще не мисли за сваляне, стани 90кг, изгради някаква мускулатура и тогава мисли за чистене.
казано от satisfaction на 25.12.15, 20:08:
Изглежда така, сякаш имаш излишни килограми, защото нямаш достатъчно мускули. Яж качествена храна колкото можеш повече и тренирай. Дай си поне една година, като въобще не мисли за сваляне, стани 90кг, изгради някаква мускулатура и тогава мисли за чистене.
Еми добре, но я виж менюто горе дали ще ми свърши работа, защото не съм много наясно с нещата
25.12.15
20:30
Оризът ако е в сурово състояние тези грамажи, значи ти е сравнително добре като количество, но не е зле да увеличиш още малко - все пак не знам какво ще ядеш докато си на училище. Ако там изядеш 1000ккал, нещата се променят, но ти може да изядеш и 100ккал :) Ако е в готово състояние оризът, е малко храната. Ти ще си усетиш - ако не качваш две седмици, това е нищо, но ако един месец не си мръднал въобще - увеличавай с 200-300-400ккал.
Мнението беше редактирано от satisfaction на 25.12.15 20:31.
казано от satisfaction на 25.12.15, 20:30:
Оризът ако е в сурово състояние тези грамажи, значи ти е сравнително добре като количество, но не е зле да увеличиш още малко - все пак не знам какво ще ядеш докато си на училище. Ако там изядеш 1000ккал, нещата се променят, но ти може да изядеш и 100ккал :) Ако е в готово състояние оризът, е малко храната. Ти ще си усетиш - ако не качваш две седмици, това е нищо, но ако един месец не си мръднал въобще - увеличавай с 200-300-400ккал.
Еми за училище мисля шейк от банан с супена лъжица мед и някакви овесени ядки?!
25.12.15
20:40
То не е проблем и да не ядеш, стига да не си лаком като мен и постоянно да си гладен :D Просто увеличаваш закуската и готово :)
казано от satisfaction на 25.12.15, 20:40:
То не е проблем и да не ядеш, стига да не си лаком като мен и постоянно да си гладен :D Просто увеличаваш закуската и готово :)
А.с какво да увелича закуската ?
25.12.15
20:46
Овесени ядки с кисело мляко ? Може да добавиш захар,банан, мед, извара :)