28.12.15
14:41
Здравейте.Прочетох изследвания че като цяло мъжете с по къси крака изглеждали по мъжествени и обратното.Тоест фигура с дълги крака и къс торс е и по женствена.На Mr Olympia обаче се забелязва че в момента световния шампион примерно е с много дълги крака сравнение с торса (Phil Heath) , а и също Арнолд има дълги крака и Roney Coleman също.Ben Pakulski примерно има къси крака и изглежда ли ви на вас като цяло по мъжествено това.Какво мислите кое е по-естетически и ако имате приятелки сравнете вашето и тяхното мнение да видим дали наистина учените са прави , че жените харесват по къси крака и по дълъг торс а не обратното :D (Арнолд , Фил Хиит , Рони Колман или Бен Пакулски за пример).
Темата беше редактирана от Velichko Evtimov на 28.12.15 14:42.
28.12.15
14:48
При положение, че понятията “мъжественост” и “естетика” имат строго субективни значения, каквото и да твърдят учените, е все тая в общи линии.
Вероятно, ако се допитаме до 1000+ съвсем различни хора, може би ще преобладава някакво мнение, но, освен за лафа, кому е нужно? :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 28.12.15 14:48.
28.12.15
17:30
Аз харесвам най-вече пропорционални мъже, но в контекста- по-дълги крака към по-къс торс е по-добре. :)
- Защо мъжете харесват дългокраки жени?
- Колкото са по-дълги краката, толкова по-бързо ще изтича за бира.
От това което съм научил от жените е, че ни предпочитат по-високи, а от къде ще се “вземе” тази височина май не ги интересува.
28.12.15
19:15
Величко Евтимов, точно обратното е- обикновено мъжете имат по-издължени долни крайници с къс торс, а жените по-къси крака с по-дълъг торс. Обичайно късите долни крайници вървят и с по-широк таз (външен и вътрешен диаметър), който служи и за по-физиологичен родилен акт. Мъжете от своя страна се предполага, че имат задачата да бягат и гонят разни дивечи. Естествено хилядолетията минават и всичко е станало относително. Рубенсовият тип женско телосложение е отстъпил пред тия неестествено високи и дългокраки манекенки, като Ел Макферсън. Жените над 1,75 често имат и малко по-груби черти, широки рамене, абе- изцяло на татко си са се метнали.
Спортистите с къси крака и дълъг торс и ръце (като Майкъл Фелпс например) понякога използват това, като авантаж. В бодибилдинга е относително. И аз предпочитам като цяло фигура с по-дълги крака, но Франк Зейн например не е, а фигурата му е била феноменална!
28.12.15
20:52
introducer наистина си прав.Хубави разсъждения.Благодаря за информацията.
като са ти къси краката ти изглежда дълъг пениса. ако са и тънки ще иглежда и дебел. Тоест най-добре е да изглеждаш като Джони Браво.
28.12.15
21:21
Карнале, поклон! :)
28.12.15
21:26
Уникални теми биват дискутирани. Градивност та дрънка!
10.01.16
12:20
За субективното - ясно, неясното е как се прави измерване на съотношението крака/торс? Къде се мери горна точка на торса и границата между крака и торс?
Естетиката е доста субективно понятие.
Естетиката зависи от социума и епохата в която живеем. В Латинска Америка се харесват повече един тип хора, в Африка друг тип, в Европа трети тип и тн. Примерно едвали твоите естетически разбирания ще съвпадат напълно с някое австралийско племе.
Някой май спомена и Рубенсовият тип жени. Еми тогава са харесвали по- пълните форми. Това явно е било признак за плодовитост, признак, че жената ще може да износи здрави и силни деца.
В момента, отчасти заради американската поп култура (под “поп” имам предвид “популярна”) се харесват други неща.
Преди в чалга клиповете имаше цици, сега има задници, явно повлияни от западната поп култура.
Абе субективно си е.
Иначе бях чел някъде, че по- високите мъже имали повече успехи в намирането на работа, лесно печелили доверие и тн. Ама това също ми се вижда доста субективно и едвали има начин да се изчисли.
12.01.16
12:48
казано от avitohol на 10.01.16, 22:02:
Иначе бях чел някъде, че по- високите мъже имали повече успехи в намирането на работа, лесно печелили доверие и тн. Ама това също ми се вижда доста субективно и едвали има начин да се изчисли.
Това врачките могат да го изчислят. Иначе имам идея за моя въпрос. Трябва ми анатомичен атлас на скелет и от него ще видя горните и долни граници на краката и торса.
казано от Debel Lebed на 12.01.16, 12:48:
казано от avitohol на 10.01.16, 22:02:
Това врачките могат да го изчислят. Иначе имам идея за моя въпрос. Трябва ми анатомичен атлас на скелет и от него ще видя горните и долни граници на краката и торса.
Виж анатомията на Бамес, има я и в електронен вариант. Там нещата са доста улеснени и лесни за разбиране.
Мнението беше редактирано от avitohol на 12.01.16 16:08.