06.01.16
14:42
05.01
Сън: 23.00- ок. 6.30
Пак така- филмът ми свърши към 10, но останах да си дочета книгата. Малко ми е съня, не ми се отразява добре.
Изгледах ”Еверест” - добър е филма, направили са някаква фабула, макар че е с предизвестен край, все се надяваш, че ще се спасят.
Сутринта поне от 6 часа някакви идиоти започнаха да си стържат колите от леда, не мога да разбера нямат ли 10 лв да си купят някакъв спрей или покривало за автомобилите и ми отиде съня.
Храна:
- 3в1
- кис. мляко 200 гр. + овес 7 лъж. + шипково брашно 1 лъж.
- ябълка, 3 мандаринки
- заешко обезкостено към 150гр. и зеленчуци за супа (грах, морков, картоф, броколи и пр. тревляк)
- уиски 50-60-70 мл, (d) всекви мезета- луканка, шпек, кашкавал, чаша Капи с парченца плод 250 мл, парче торта (cake) - хлъц -хлъц ;)
- 2 фил. Вита с крема сирене Дунавия ок. 60 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.01.16 09:12.
06.01.16
19:31
Тъй ... Днес се направих на мъж и тренирах на пияна глава. Като се има предвид, че алкохолът ми действа единствено седативно и релаксиращо, тренировката беше съчетана с леко замайване и силни позиви за сън. Въпреки това геройски се измъчих. Задните бедра ме наболяват, а гърдите все още не са се възстановили от неделя.
06.01
1. напади на място 4х10х(2х15кг) всеки крак - щях да ПУКНА
2. лег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
3. сумо клек с пудовката 4х12х25кг
4. полулег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
5. глутеус мост с крака на високо 50 см. 4х12
6. лицеви опори с раменен хват 3х10
7. бг клек без тежест 3х10 всеки крак
Движение за деня 3,5 км
Днес беше бая заледено и бях много пестелива в движенията си. За щастие имам непропускливи работнически обувки, издръжливи на петрол, киселини и пр., според щампата и преспокойно си джавкам из калта и кишата.
Не може да си въобразите каква мизерия е по улиците и тротоарите, то не е човешко просто- нито се чисти, нито се опесъчава, обикновено трябва да ходиш по платното, което допълнително е стеснено с по 1-2 метра от снега встрани, размразена киша и кал са напълнили низините и дупките и стигат до кокалче, като стъпиш в тях. Центърът е някакво кално блато, няма една с една подравнена плочка и като стъпиш на изкъртена, хвърля фонтан, та чак да се подмиеш. А белите ивици на пешеходните пътеки как се пързалят, майката си ебало.
Следобеда към 4 заваля и не знам как ще стигна утре до работа като заледи.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.01.16 19:32.
Какво значи “пияна глава” в случая? Снощно пияна (състояние, известно още като махмурлук) или прясно пияна?
Първото става, ако не си даваш зор и ако си поспала и си се хидратирала, второто е адски лоша идея.
06.01.16
19:41
Виж сега, аз никога не съм се напивала и не знам какво е махмурлук. :(
Имам предвид, че между 3 и 4 следобеда изпих кафена чашка уиски , което да е било между 50 и 100 гр, по-близо до 50-те и сега към 6 тренирах на замаяно. Ако на повечето хора алкохола ги възбужда, мен единствено ме приспива и отмалявам до немай къде, та идеята може би не беше добра, наистина, едвам си държах дъмбелите, но за щастие потренирах без негативи.
07.01.16
11:23
07.01
Сън: 22.45- ок. 6.30
Уф, не се поправям, а започнах и да се събуждам преди аларма.
Храна:
- 3в1
- кис. мляко. 200 гр. + 7 лъж, овес + 1 лъж. шипково брашно
- 2 шок. бонбона
- 2 дом. курабии, 1 бонбон
- картофена/руска салата - домашна + свинска пържола 250 гр. сурово
- шоколадче мерси, кафе
- сварен сладък картоф + натрошени адеми 30 гр. и стевия
Така да ме боли гъзът от нападите, не е истина (mooning). Тренировката на пияно се оказа добра.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.01.16 20:55.
07.01.16
14:50
казано от Queen Cobra на 06.01.16, 14:42:
Сутринта поне от 6 часа някакви идиоти започнаха да си стържат колите от леда, не мога да разбера нямат ли 10 лв да си купят някакъв спрей или покривало за автомобилите и ми отиде съня.
Кажи честно :)
Освен да им купиш и раздадеш, друга опция не виждам :D
Мрънкаш напоследък като 60 годишна стара мома, стегни се, действаш с нещо по въпроса за душевното си спокойствие, здраве и хармония.
07.01.16
17:44
Мрънкаш напоследък като 60 годишна стара мома,
Тук не си прав- не е напоследък, такава съм си постоянно ;) Пък и приближавам към 60 -те. ..
стегни се, действаш с нещо по въпроса за душевното си спокойствие, здраве и хармония.
Аз съм спокойна, даже в излишък. Просто не обичам да ми се нарушава спокойствието сутрин в най-сладката дрямка- заради някакви суляци, които не са си направили сметка, че имат кола, а нямат гараж. Целия град е задръстен от паркирани коли и всички нормални иначе улици са направени еднопосочни, защото едното платно е за паркираните.
И като цяло - не се случват никакви положителни неща.
Освен че всички пенсии в службата ми налитат ...
И гъзът ме боли - абе мани, бегай (tmi)
казано от Queen Cobra на 07.01.16, 17:44:
И като цяло - не се случват никакви положителни неща.
Освен че всички пенсии в службата ми налитат ...
И гъзът ме боли - абе мани, бегай (tmi)
1. Иди на кино,в плейцентър,запознай се с нови хора,купи си нещо,прави секс- положителна неща много,анакрай ги да ти се случат.
2. Кажи им директно,че не си заинтересована. Не им пускай фандък, както се казва. ;)
3.Масаж/чудесен повод да си подариш масаж,ето ти положителна емоция/,магнезий,студени душове и т.н.
А за шума сутрин-купи си тапи за уши. Няма да промениш хората.:)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.16 18:14.
07.01.16
18:25
(rock) (handshake)
Иди на кино- домашно кино- всяка вечер , че нямаме кино и няма кинти ;)
запознай се с нови хора - правилно, трябва да се сритам малко в тази насока.
прави секс - уф, ма с друг човек ли ? (giggle) Туй няма да е скоро, но като цяло е много важно за самочувствието, да.
2. Кажи им директно,че не си заинтересована. Не им пускай фандък, както се казва. ;) - Хахаххахаха, ма те всичките са едни плейбои, мани ... Не се отказват бе, не е като да не са наясно със шансовете.
3.Масаж/чудесен повод да си подариш масаж,ето ти положителна емоция/,магнезий,студени душове и т.н. - брррр (nhappy2) Горещ душ за мен, моля.
Нема се даваме, просто тия 2 месеца ми е малко апатично, нормално е , смятам.
Ще увеличават заплатите с 10%.
Ако не ни уволнят дотогава.....
Дрехи и обувки не ме влекат да купувам. Ще дам 50 лв за един преглед на очите другата седмица + пътя още 20-30, няма да харча за друго. Оказва се, нашите са ми оставили в наследство само болестите си, д;ба.
Ще ми се най-сетне да си взема велоергометър, това полугодие.
Занимава ми се с дреболийки, цветенца, пенсионерска работа.
Купих си пъзел - намерих китайски по 4 лв кутията. Много се радвам, мисля да си взема няколко.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.01.16 18:37.
казано от Queen Cobra на 07.01.16, 18:25:
(rock) (handshake)
Иди на кино- домашно кино- всяка вечер , че нямаме кино и няма кинти ;)
запознай се с нови хора - правилно, трябва да се сритам малко в тази насока.
прави секс - уф, ма с друг човек ли ? (giggle) Туй няма да е скоро, но като цяло е много важно за самочувствието, да.
2. Кажи им директно,че не си заинтересована. Не им пускай фандък, както се казва. ;) - Хахаххахаха, ма те всичките са едни плейбои, мани ... Не се отказват бе, не е като да не са наясно със шансовете.
3.Масаж/чудесен повод да си подариш масаж,ето ти положителна емоция/,магнезий,студени душове и т.н. - брррр (nhappy2) Горещ душ за мен, моля.
Дрехи и обувки не ме влекат да купувам. Ще дам 50 лв за един преглед другата седмица + пътя още 20-30, няма да харча за друго.
Ще ми се най-сетне да си взема велоергометър, това полугодие.
Занимава ми се с дреболийки, цветенца, пенсионерска работа.
Купих си пъзел - намерих китайски по 4 лв кутията. Много се радвам, мисля да си взема няколко.
Не съм казала да си купуваш дрехи/обувки,а нещо. Да се чете нещо,лично ,само аз теб,да се почувстваш човек,иначе за какво работиш? Икономията е майка на мизерията ...И не го разбирай да си изхарчиш всички спестявания,но да,важно е да се грижиш за себе си,за самочувствието си,за положителната си настройка... Току виж се намери с кой да правиш секс. Позитивните мисли привличат позитивни хора и случки . :P
07.01.16
18:42
О, разбрах те- просто обикновено жените около мен се лекуват с шопинг, а на мен не ми е по вкуса.
Аз се глезя, в крайна сметка-всичко само за мен си харча, просто са дреболийки, които ме правят доволна.
В този ред на мисли - дневникът, който водя тук , е едно от най-полезните и смислени неща - неочаквано за мен да го кажа, при положение, че 5-6 години се кълнях че никога няма се излагам публично и умирах от смях като чуех суинг и бърпи.
Просто тук намирам толкова различни хора, със своеобразни характери, темперамент, опит, знания, които ме обогатяват с толкова много преживявания и мисли , които просто няма как да ви срещна в ежедневния си живот в забутаната провинция.
Усещам се как разказвам за вас- хората тук- като за най-близки познати. В крайна сметка най-близките ми познати не разбират и не се интересуват грам от нещата, които вълнуват мен. Постоянно давам за пример на жените около мен Юлка, Рони, Наталия или Веси -най-спортната мама- все едно се познаваме от години, а реално с огромна част сме се виждали само по снимка. В различните теми мога да си чеша пръстите и да научавам какво ли не- от рецепти до последните ракетни двигатели или хомосексуализма.
Ето, днес говорихме с колежките за цветя и блеснах пред тях със всички блестящи съвети на Нервака за кактусите :) п.п. чакам още по темата ;)
Та така, благодаря ви, хора!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.01.16 19:34.
07.01.16
19:41
Да ми се посмеете малко на саморъчния интериорен дизайн (giggle)
И за здравето, повече, отколкото предполагаш. ;) ...и другия човек е важно да присъсътва.
Както казва г-н Чайката: “There’s got to be more to life than fighting for fish heads”. :)
07.01.16
21:02
07.01
Без тренировка.
Движение 5 км.
Прахосмукачка, малко пране.
Днес само боклуци ядох - сума ти шоколад- много именници, много нещо!
Направо не мога да повярвам как съм си натоварила задника- от сутринта до сега треската се усили.
Като хапнах сладкия картоф, ме заболя стомах - не помня скоро да ми се е случвало. За последно ме заболя миналата година от една домашна ракия на колега, преди това сигурно години не съм усещала. Странно е, не съм свикнала да ме боли нещо. (Е, освен малко спазми покрай цикъла. ) Особено пък като не знам от какво е, че да направя нещо.
07.01.16
21:31
Maйкъл Кийтън едно време
https://www.google.bg/search?biw=1024&bih=490&tbm=isch&q=michael+keaton+batman&revid=1399116371&sa=X&ved=0ahUKEwjtto6MtpjKAhXEjSwKHXJgAAcQ1QIIGg#imgdii=6n_X6V37krnz1M:;6n_X6V37krnz1M:;nt4-vFVwol9WTM:&imgrc=6n_X6V37krnz1M:
И сега в “Бърдмен”
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkxIWDqA7il_wu0hgtvkzvs2CHVTEgxt8h0Q2AszfdxDZFlVA6Yg
(headbang)
08.01.16
11:55
08.01
Сън: 23.00 - ок. 6.00
За пореден месец забелязвам как ми се променя психическото състояние 10 дни преди цикъл. Може би 4-5-6 месеца някъде започнах да обръщам внимание.
Безпричинно нервна съм, при най-безобидни ситуации се препотявам и ми изстиват ръцете, получавам топла вълна адреналин, подскачам при всеки внезапен звук, спя неспокойно и се събуждам рано неотпочинала.
На какво може да се дължи - не знам. Храня се и тренирам еднакво всяка седмица. Всичко се нормализира около и след МЦ. Тогава и сънят ми се успокоява и всичко изглежда по-ведро някак си.
От 1-2 дни пак се случва- събуждам се преди аларма и се притеснявам за глупости. Нищо не ме боли, нищо не ме притеснява сериозно, стомахът ми е добре и не се подува както преди години.
Дали мога да си помогна с някакви билкови или минерални добавки или просто да не обръщам внимание?
Храна:
- 3в1
- кис. мляко 200 гр. + 7 лъж. овес + 1 лъж. чия
- ябълка
- свинска пържола 250 гр. сурово + картофена /руска салата
- кафе със сметана
- салата морков с ябълка, лимон и зехтин ок. 200 гр., бял боб по градинарски (с краставички, чушки и домати) 200 гр. сготвен, гофрети с яйца 120гр. - грух :)
Мисля,че снощи ме заболя стомах, защото сладкият картоф със стевия беше горещ, а аз го изплюсках гладно гладно. До вечерта ,и мина и заспах нормално.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.01.16 20:52.
Освен някакви неща, които да влият на естрогена ... предполагам по-малко мазнини ... аз съм горе долу също така. Нареждам се на опашка за хомеопатични лекарства. (wave)
казано от Queen Cobra на 08.01.16, 11:55:
[color=brown]За пореден месец забелязвам как ми се променя психическото състояние 10 дни преди .
Ам годинките...
Да не се разсърдиш много...ама като ти чета напоследък нещата ,все се сещам за един виц:
Идет женщина по улице. Смотрит в луже лежит мужик, повернула его туда, сюда, грязь обтерла. Смотрит -нормальный вроде бы мужик. Думает — сейчас зайду в магазин за хлебом и на обратном пути заберу его себе. Выходит из магазина, смотрит — а мужика нет...
— Твою мать, можно подумать три года хлеба не ела...
Мнението беше редактирано от nervak на 08.01.16 14:35.
08.01.16
14:57
Нервак, преведох го с гугъл ;) Чак пък възраст - нямам 30 още. Малко ми е сдухано и използвам тук да си излея мислите, но чак депресирана не съм.
п.п. Щом се отбиваш - кажи време ли е да пресадя кактусите? Не съм ги поливала 3 месеца ;)
_________
Кико, не приемам хомеопатията за лечение, а и трябва да вярваш в нея за да действа. Хормоните ми са в нормални граници при всяко изследване. Макар да имам телесна конструкция, която показва висок естроген - дебел гъз и бедра , мазен трицепс, реално не е висок, даже към долните стойности стои.
Снимката на стола я сложих, защото миналата седмица сама си направих калъфките от една сатенена пола. Нищо особено, но черното дава съвсем различен стил на нещата. Накупила съм си малки възглавнички и ги кича навсякъде.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.01.16 15:02.
Много ме кефят идеите ти за дома! Как уши калъфките сама? Аз не мога да работя с шевна машина, нито да шия или кроя нещо! Страхотна си!
казано от Queen Cobra на 08.01.16, 11:55:
За пореден месец забелязвам как ми се променя психическото състояние 10 дни преди цикъл. Може би 4-5-6 месеца някъде започнах да обръщам внимание.
Безпричинно нервна съм, при най-безобидни ситуации се препотявам и ми изстиват ръцете, получавам топла вълна адреналин, подскачам при всеки внезапен звук, спя неспокойно и се събуждам рано неотпочинала.
На какво може да се дължи - не знам. Храня се и тренирам еднакво всяка седмица. Всичко се нормализира около и след МЦ. Тогава и сънят ми се успокоява и всичко изглежда по-ведро някак си.
От 1-2 дни пак се случва- събуждам се преди аларма и се притеснявам за глупости. Нищо не ме боли, нищо не ме притеснява сериозно, стомахът ми е добре и не се подува както преди години.
Дали мога да си помогна с някакви билкови или минерални добавки или просто да не обръщам внимание?
ПМС му казват на това. :)
Това, че се храниш и тренираш еднакво, не означава, че хормоните ти са статични. Може да се облекчат значително симптомите с храни и добавки, но като знам отношението ти към храните, които бих изписала, по-скоро бих заложила на “да не обръщам внимание”. ;)
08.01.16
16:51
Е, Марги, ти изпиши, пък аз ще си преценя :)
Може и да е нормално за ПМС, просто досега не съм го усещала и ми е било странно другите като говорят. Остарявам аз.
Хич не съм шила, всичко е само лепене и връзване :)
Као начало е добре да се знае, че ПМС се проявяа при токсичност и висока киселинност в организма.
Малка част от храните и билките, котъо помагат са: кръстоцветни зеленчуци, авокадо, сурово какао, мака, родиола, витекс (особено в комбинация с жълткантарион), шатавари, алтайски шилажит, пасифлора, витамин Ц и още много други. Добре е обаче да се знае защо възниква ПМС и да се третира адекватно, а не да се пият хаотично билки впроизволни комбинации.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.16 17:03.
08.01.16
19:33
Meрси, Марги. Всички тези неща са ми известни, обикновено към тях прибавят червена детелина и соя.
Тоя шилажит пише, че е мумио, но какво точно е мумиото е голяма тайна за мен, да не кажа , че е по-мистично и от хомеопатията Как така хем е смола, хем пише, че има аминокиселини, хем пък пчелна отрова, хем етерични масла и въглехидрати ??! В 2015 г. да ми пишат, че съставът все още не е разкрит , много ме обърква.
Но както каза, не е разумно да си правя експерименти с произволни комбинации, при положение, че реално може би нищо ми няма, а просто ме пере сачмата (fubar)
2. гребане с 2 дъмбела 4х12х(2х15кг)
3. р0мска тяга 4х10х(2х15кг)
4. повдигане на крака от лег 4х15
5. пулдаун с ластици от седеж 4х20
6. дървар с ластик 4х12 всяка страна
7. фейспул с ластици 4х15
8. привеждане с прави ръце за гръб с ластици 4х15
9. крънчове 4х15
Движение 4 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.01.16 20:09.
08.01.16
20:49
Една нормална Ловешка улица ...
Всички снимки са на 1 улица - точно срещу пазара, център.
Извинявам се за лошото качество, но заснех тези забележителности на връщане от работа и бегло, за да не ме гледат критично.
На първата снимка това прекрасно огледално езерце, дълго някъде десетина метра- сравнете със фигурата на жената е САМАТА улица, всъщност. Дълбоко някъде до над кокалче.
На втората снимка се вижда един блеснал меандър, приток на Осъма, по средата виждате някакви остатъци от ръба на тротоар. В ляво виждате нещо като асфалт, но натрошен като римски руини. В дясно - разкашкана снежна покривка, мека и приятна за газене и разбира се, удобни за пешеходците паркирани автомобили. Тясната алейка между водата и снега от отсрещната страна всъщност е ИЗПОЛЗВАЕМИЯТ ОСТАТЪК от ДВУПОСОЧНАТА улица.
На скромната трета снимка виждаме елегантно плитко езерце с романтично отражение на улична лампа и познатият разчупен ландшафт.
Последните 2 кадъра са леко размазани, защото се конкурирах с 2 лелки за право на преминаване през тези чудеса на природата, които САМО преди 2 дни представляваха прекрасни ледени площадки за фигурно пързаляне.
казано от Queen Cobra на 08.01.16, 20:49:
Една нормална Ловешка улица ...
Какво те учудва? Такива романтични местенца не липсват и в София, особено по крайните квартали.
08.01.16
20:59
Така е в ЦЕЛИЯ скапан град, не в краен квартал.
казано от Queen Cobra на 08.01.16, 19:33:
Meрси, Марги. Всички тези неща са ми известни, обикновено към тях прибавят червена детелина и соя.
Тоя шилажит пише, че е мумио, но какво точно е мумиото е голяма тайна за мен, да не кажа , че е по-мистично и от хомеопатията Как така хем е смола, хем пише, че има аминокиселини, хем пък пчелна отрова, хем етерични масла и въглехидрати ??! В 2015 г. да ми пишат, че съставът все още не е разкрит , много ме обърква.
Червената детелина и соята качват естрогена. За детелината не мога да кажа много,но соята със сигурност ще ти докара ПМС, дори и досега да си нямала. ;)
Шилажита е смола, за която наистина не всичко се знае. Това, което е ясно обаче е, че работи. :) Все още има спорове за това дали е с отганичен или минерален произход,както и за точния и състав.Така или иначе е субстанция,която хилядолетия се отлага между скалите в Хималаите и Алтай над 3-4000 метра. Преди година-две бях попаднала при един тибетски доктор,който идваше от време на време в България и му бях разгледала всички препарати,които изписваше на болни. Не открих нито един, който да не съдържа шилажит. Няма нищо мистично в него, хората от хилядолетия знаят какво прави, само че не трябва да се прекалява с дозировката,защото е доста силнодействаща субстанция.
08.01.16
21:22
Ако се добива само в ограничени труднодостъпни находища в Хималаите, на 4000 м (?!!) би бил ужасно скъп, а се придава във всякакви кремчета, хапчета и пр. Не мога да си обясня как нещо уж толкова рядко, е заляло света в огромни количества.
Тук пише как се ползва
Необходимото количество мумио за един курс на лечение e между 25 и 50 (понякога и повече) грама на месец (в зависимост от телесното тегло и допълнителните процедури.). За един прием: до 70 кг - 0,2 г, до 80 кг - 0,3 г, до 90 кг - 0,3-0,4 г, над 90 кг - 0,4-0,5 г. Препоръчваният прием е поне три пъти на ден, но ако се маже допълнително засегнат участък от тялото, необходимото количество съществено нараства.
Тогава как може да си сигурна, че приемаш истинския натурален продукт - все пак даваш някакви съществени пари, има ли си разни там сертификати за произход.
Всъщност казват, че не е с минерален произход.
съставено е предимно от животински изпражнения, с примеси от разложена органична тъкан от мъртви животни и растения, както и някои неорганични примеси.
.
Това ми обяснява как се усвоява, тъй като минералите в естествената си форма са неусовими за организма.
Са Si[(K,Na)C4 H10 CH2O],
Според тази химична формула скалният балсам представлява своеобразен природен минерал със стабилна органична част на молекулата. Водещите компоненти в минералната част на мумиото се намират в добре разтворима форма. Това е много важно, тъй като човешкият организъм може да получава от препарата всички необходими и не достигащи микро- и макроелементи.
Интересно звучи, но едва ли е такава панацея, каквато описват. То ако лекуваше всичко, от хемороиди до целулит - нямаше да има болни хора. Съмнително ми е, да ...
Скъпичък е - между 700 и 1000 лв за килограм. За сметка на това пък, се ползва в милиграми. Не е толкова рядко нещо, не е и заляло света.
Както казах - ползва се в почти всички тибетски лекарства, също и в Аюрведа и Китайската медицина. Никой общопрактикуващ лекар няма да ти го изпише,тъй като никоя голяма фармацевтична компания не го произвежда. ;)
Знам, че ти е съмнително,затова и предположих, че ще се придържаш към варианта да не обръщаш внимание на симптомите си. Аз обаче не се кефя нито да имам ПМС,нито да ми текат сополи, нито да имам каквито и да било неразположения, така че ползвам всичко, което природата предлага, за да се чувствам здрава и енергична. Засега тактиката ми се оказва успешна,така че сепридържам към нея.;)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.16 21:38.
08.01.16
21:51
E, моля ти се, нали зобя женшен, котешки нокът, нони, пчелни продукти, минерали и антиоксиданти- все пак има много изследвания , че влияят.
Сега виждам някви изследвания в sciencedirect.com свързани със шилажита, така че щом има доказателства, защо не? На пръв поглед се вижда, че е антивирусно.
В крайна сметка мисля, че просто преди цикъл ми хлопа дъската в повече от нормалното и ще го боря с по-ранно лягане- а не да се насилвам да оставам до някакъв час и измислени налични билкови таблетки за нерви като валериана и капсули с блатен тъжник - има едно за 3-4 лв, майка ми ги пие + голяма доза презкурин
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.01.16 08:32.
09.01.16
15:49
09.01
Сън: 22.30-7.45
Чудесно поспах, не се насилих да стоя до по-късно и щеше да е перфектно, ако бях легнала още по-рано.
Храна:
- 3в1
- заешко обезкостено 100-150 гр. + картофено-руска салата домашна
- капучино с 1 захарче
тренировката
- кис. мляко 200 гр. + 7 лъж. овес + 1 лъж. чия
- салата морков с ябълка, лимон, оризово олио + свинска пържола 250 гр. сурово + боб по градинарски (с краставички, чушки, царевица и пр.) 200 гр. сготвено
- сметанов пудинг 200 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.01.16 18:42.
09.01.16
16:19
Днес супер супер готината тренировка! Може би защото отидох рано, а не дремах до 15 часа у нас, или пък съм заякнала, не знам.
Клекчето мина леко и в добра форма. Мисля, че засилените тренировки за задно бедро подобряват нещата.
Тягата понатежа, но все пак я правя само веднъж месечно и съм повече от доволна.
Вдигнах на машините с 5 кг и си направих същите повторения, затова си го отбелязвам.
После ходих и на шопинг. С една дума - доволно!
09.01 комплексна
1. преден клек (20-40-45кг) 3х8х50кг 8х40кг
2. полулег с дъмбели (10-13-16кг) 3х8х(2х21кг) 8х(2х16кг)
3. сумо тяга (20-60-80кг) 2х3х90кг от мъртва точка 3х80 кг 10х60кг- с чукване
4. избутване на машина за гърди (32кг) 3х8х52кг в супер серия с
5. скрипец зад врат (35кг) 3х8х55кг
6. хиперекстензии 3х10х10кг диск + х5 без тежест
7. флайс на пек дек 3х10х40кг в супер серия с
8. чуково гребане на машина с 2 ръце 3х10х(2х30кг)
9. разгъване за предни бедра 3х10х20кг в супер серия с
10. сгъване за задни бедра 3х10х25кг
11. високо изтегляне с пудовка 3х12х16кг
Движение 1-2 км.
Размисъл- в сравнение с предишните две години вдигнах сериозно интензитета на домашните тренировки- от клекове без тежест, минах на клекове спудовка от 33 и 25кг, вкарах по-сериозно гребане, суингове , лежанка и т.н. Напоследък домашните тренове се доближават като натоварване до залата. Имам си ден за рамо и ръце и работя с ТРХ по-ефективно.
10.01.16
11:18
10.01
Сън: 00.00-8.00
Mда ... Филмчето свърши навреме, обаче реших да почета малко ревюта за него. После още десетина ревюта. Все още бях добре с времето. Но тамън да изключа компа, реших да се помъча малко на шах. Да, играя шах както и карам кънки- т.е. НИКАК !!! Преди 2-3 години изкопчвах някоя победа 1 на 100 игри де на шесто ниво, но сега помня само как се движат фигурите. След като ме матира трийсетина пъти , видях че е среднощ и заспах ядосана, че съм си пропиляла времето с глупости.
Храна:
-3в1
- 2 фил. Вита с яйца и италианска извара 15% + заешко обезкостено ок. 100 гр.
- гръцки йогурт 10% 200 гр. + гофрети с яйца 60 гр. ,
- облизванки на смес за палачинки (giggle)
- пилешко ок. 100 гр. сварено + 2 фил. Финес препечени с оризово олио, босилек и чесън
- гофрети с яйце 60 гр.
- сушени кайсии ок 100 гр.
КИНОПРЕГЛЕДЪТ НА КОБРА за уикенда:
СИКАРИО - блестящ филм. Не го пропускайте!
Отдавна исках да гледам нещо толкова добро - премерено и крайно реалистично, чак болезнено, без хепи енд. Емили Блънт води зрителя сякаш за ръчичка през мексиканския ад и сякаш гледаш през нейните очи . Най-висока оценка за филм, който съм гледала от последната година!
ПАН - разочарование. Безумно красиви и безсмислени анимирани сцени на летящи кораби, осакатен сценарии, без особен смисъл. Хю Джакман прави и невъзможното да изиграе ролята си на макс и да й придаде живот, но тя изобщо не е за него и е тотално осакатена откъм реализъм и развитие. Руни Мара- просто красиво лице без съществен принос. + някаква псевдо версия на Индиана Джоунс, бррр ... Препоръчвам за разтоварване и визуална наслада.
ЧЕРНАТА МЪЛНИЯ на Бекмамбетов - прилично руско филмче, с доста забележки, американският дублаж много дразни, но съвсем позитивно и развличащо.
БЪРДМЕН - изчетох крайно много ревюта за този шедьовър, за безкрайните му смислови пластове, дълбочината и пр. и пр. Може и да е така, може и да си заслужава оскарите - всичките смисли и пластове са си там, актьорите са БРИЛЯНТНИ - Майкъл Кийтън наистина прави ролята на живота си - но просто е много муден филм. Класика с една дума.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.01.16 10:10.
10.01.16
17:46
10.01
Без тренировка.
Движение - ок. 3 км.
Пазар, голямото готвене.
Когато се правя на жената чудо, не трябва да забравям, че на следващия ден съм труп. Гърбът и трапецът болят на умирачка и съм се гипсирала от врата до кръста, краката са ок, обаче. Мислех да разцъкам рамо и ръце, но не съм чувствам добре като цяло. Доста се напънах вчера.
Тази седмица 4 пълноценни тренировки - 2 дърпащи, 1 бутаща и една комплексна.
Днес- релакс.
казано от Queen Cobra на 10.01.16, 11:18:
Ти сериозно ли???
11.01.16
08:53
казано от nervak на 10.01.16, 19:49:
казано от Queen Cobra на 10.01.16, 11:18:
Ти сериозно ли???
Абсолютно!
11.01.16
13:02
11.01
Сън: 22.00-7.00
Идеално. Но хич не ми се става за работа.
Храна:
- 3в1
- палачинката на Кобра (банан, яйце, тиквено брашно, сметана, оризово олио), чаша сок 150 мл.
- салата морков, цвекло, гулия, орехи, лимон и оризово олио + пилешко ок. 100 гр. сварено
- кафе, протеинов бар 50 гр.Biotech 25%
-раздвижване
- сварен сладък картоф със стевия 200-250 гр.
- 3 фил. Вита на дом. брускети- препечени с оризово олио, босилек и чесън
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.16 19:40.